T

Yüzbaşı
10 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
9 yıl
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASFALT PARASI 1202,84 GELDİ
Arkadaşlar şaka gibi dün akşam eve gittigimde gördüm Asfalt parası adı altında 1202,84 TL asfalt parası gelmiş. Belediyeye sitesinde sorgulattıgımda yine aynı tutarı borç olarak görüyorum. Ben evi almadan öncesine ait bir asfalt çalışmasına ait telefon ettim yanlışlık mı var nedir diye telefondaki görevli kontrol etti doğru diyor. Benden önce atılmış yine bana mı ait dedigimde biz tahsilat döneminde tapudan sorduruyoruz o an kimin adına ise ona çıkar dedi. Ödenmezse tapuya şerh vb yazmışlar birde makbuza şakamı bu ya 1200 tl asfalt parası mı alur belediye aldığı emlak, çevre vergi su paralarını ne yapıyor ki benden attıgı asfaltın parasını istiyor. Binada 24 daire var bazıları 1.200 bazıları 1.500 TL gelmiş sırf bizim binadan alınacak para 30.000 TL asfaltın içine altın mı katıyorlar?
T
11 yıl
Passat 1.4 TSI alıncak yardım
Değerli arkadaşlarım öncelikle herkezin kandilini kutlarım.
Araç alma arefesindeyim ve önerilerinize ihtiyacım var. İlk aracım 2008 dizel Corollayı sıfır almıştım 3 sene kullandım sonra babama devrettim sonrasında 1 yıl 2006 Mazda 3 kullandım ufak bir kaza yaptım sonrasında da aracı sattım. 1 yıldır ev borcu nedeniyle araçsızım.
Bugün işe yakın bir bayinin ikinci elinde Passat 1.4 TSI 2009 model DSG 54.000 km de aracı gördüm inceledim hoşuma gitti. Araçta kaza boya yok sadece sol ön çamurlukta hafif bir ezik var oda öylece duruyor. Aracın içide tertemiz ben kullansam o kadar temiz kalamazdı o derece beğendim. Trendline olmasına rağmen benim için önemli olan donanımlardan cruise control ve dijital klima var eksi olarak jantlar kapak alaşım değil.
Şuan karar aşamasındayım nasipse ve olumlu karar verirsem yarın almayı düşünüyorum. Yılda 15.000 km civarı yol yaparım 30 yaşındayım bekarım sedan ve büyük araç seviyorum zaten küçük araca sığmıyorum (boy 1.94 kilo 105) Passat önceden beri sevdiğim bir araç ama kafama takılan konuları sizlere danışmak istiyorum.
1- Yakıt beni üzer mi? Biraz araştırdım 6 yakan diyende var 12 yakan diyende kullanıcı olarak biliyorsanız değerler nedir, kaç tl yakar, dizele kıyasla pişmanlık duyarmıyım.
2- Araç arıza konusunda sıkıntı olur yaşarmıyım? (DSG ile ilgili yazılanlar) Bayi 6 ay garantili sattığı için biraz içim rahat, boya, değişen arıza, km oynama vb konularda sıradan bir galeriden alırmış gibi endişem yok ekspertiz raporu var.
3-Aracın üzerinde 43.500 fiyat yazmışlar öylesine ne düşünüyorsunuz dediğimizde 42.500 son verilecek dediler. Pazarlıkla ne kadar iner bilmiyorum ancak 41.500-42.000 arası biter gibi düşünüyorum arabanın fiyatı nasıl?
4-Aracım kaskosu, sigortası bana ne kadara mal olur?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Saygılar.
T
11 yıl
Baymak kombi arıza yardım
Merhaba, yeni aldığım evde Baymak Energy 240i model kombi bulunuyor. Yaklaşık 2 yıl kapalı durmuş ve kullanılmamış kombiyi açtığımda gaz olmasına rağmen hiçbir tepki vermiyordu kapağını söküp baktım ancak birşey bulamadım. Eve yakın yerdeki kombiciyi çağırdım kapağı söktü denedi dogalgaz saatini kontrol etti cihaz ateşleme yapmıyor dedi. Elle kombinin içinde yuvarlak sarı bir parçanın üstünde arkasına 2 adet kırmızı kablo giren aradaki küçük bir kısımda bulunan yaprak gibi bir parça var onu kaldırdığında çıt çıt etti ve kombi ateşleme yaptı yanmaya başladı. Pompa bozuk değişmesi lazım dedi (Grundfos up 15-50 AO) sıfırı 400-500 lira bende ikinci el temiz var 180 pompa 20 de ben alırım 200 lira olur dedi, gelen kişinin konuşmaları ve tavrı beni ikna etmedi açıkcası o nedenle ben düşüneyim olmazsa çağırıp yaptırırım dedim sevis ücreti 20 TL istedi verip gönderdim.
Kombici gittikten sonra kapağı tekrar ben söktüm, elle kaldırıp yanmaya başlayan yeri bulup kendim kaldırdım çıt etti ve kombi ateşlemeye başlayıp yandı. Elle kardırdıgım küçük parçanın altında vida başı gibi bir yer var ortasından bir çubuk çıkıp elle kaldırdığım yeri kendi kaldırması gerekiyor anladığım kadarı ile ancak kaldırmadığı için cihaz çalışmıyor. Eski bacalı kombiye masraf etmek istemediğim ve 1-2 sene sonra kombiyi balkon tarafına taşıtıp hermetik ile değiştirme niyetim var ve maddi olarak epey sıkışık durumdayım o nedenle en az 1-2 sene kombiyi kullanmam gerekecek. Elle kaldırdığım yerin altına karton sıkıştırdım ve sabitledim 2 gündür cihaz düzgün çalışıyor petekler ısınıyor otomatik yanıyor ve sönüyor bu şekilde kullanmamın bir sakıncası var mı? Benim cihazın arızası ne kombicinin dediği gibi gerçekten motor mu arızalı? Eğer yaptırmam gerekiyorsa bana kaça mal olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
T
12 yıl
Araç Tercihi C segment mi D mi?
Merhaba arkadaşlar, 2008 yılında ilk aracım olan dizel corollamı 1,5 sene önce babama verdim sonra geçici süre için bir eski kasa Mazda 3 otomatik vites almıştım ufak bir kaza geçirdim sonra sattım 4-5 aydır araç bakıyorum ancak fiyatlar hep uçuk geldiği için bekledim ama bu fiyatların düşeceği felan yok aksine sürekli artıyor.

Yeni kasa 2.el Mazda 3 otomatik vites bakıyorum 4 ay önce 35-36 civarı impressive bulunabilirken şimdi 40 altına neredeyse temiz araç yok (ankara fiyatları) geçen hafta forumda yazıları okurken tsi motorların yakıtta üzmediğini okuyunca vw araçlara da bakmaya başladım. Haftasonu bayiye gidip sıfır araçları inceledim jetta güzel ancak passat ayrı güzel ve kaliteli geldi ve ciddi olarak almayı düşünmeye başladım.

Yılda yaklaşık 16-20 bin arası yol yapıyorum. Önceki corollamdan yakıt konusunda çok memnundum mazda 3'te lpg ile aynı şekilde beni üzmedi. Passat Trendline 1.4 TSI araç yakıt konusunda beni üzer mi? ikinci konu ise incelediğim kadarı ile Jetta Comfortline donanımı ile Passat Trendline donanımına denk geliyor. Donanım konusunda Trendline Passat alsam pişman olurmuyum Comfortline al mesajlarını şimdiden tahmin edebiliyorum bende isterim ancak 55 bin limite bile zorlanarak çıkacağım. Eksikliğini hissedebileceğim donanım CC olur yagmur, far sensörü vb corollada vardı ancak çok elzem değil benim için CC opsiyon olarak ekletilebiliyor mu bilmiyorum.

Yakıt ve donanımı göz önünde bulundurarak ben yine C sınıfı otomatik donanımlı bir araca mı bakmalıyım yoksa Passat Trendline yakıt olarakta donanım olarakta yeterli olur rahatlık konforu yeter mi dersiniz. Bayide ilgilenip soracak birini bulamadığım için birde size sorayım bugün almak istiyorum desem Passat 1.4 TSI Trendline manuel aracı ne kadar sürede teslim ederler, ne kadar indirim yaptırabilirim.

İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
T
12 yıl
40\"-42\" f/p lcd tv max=1.300TL öneri
Arkadaşlar 40-42" lcd veya led tv ihtiyacımız var, fiyat maksimum 1.300 biraz daha altı olursa daha iyi olur, marka olarak samsung, lg, sony hepsiburada da bulunan bir ürün olsun %10 luk world puana da ekstradan ihtiyacım var, 50Hz olabilir Full HD olsun bu özelliklerde f/p ürünü tavsiyelerinizi bekliyorum bugün yarın alınmış olacak. Alttaki ürün için ne dersiniz varsa daha iyi alternatifler önerileriniz sebepleri ile yazmanızı bekliyorum.

Yada hepsiburada satıştaki ürünleri es geç daha iyi alternatifler var diyorsanız onlarıda belirtirseniz sevinirim.

http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-40-full-hd-lcd-televizyon-le40d550-40d551/productDetails.aspx?productId=evsamle40d551&categoryId=155051#Yorumlar

edit: başlık düzenleme
T
12 yıl
TTNET abonesi olmayanada fatura kesiyor?
TTNet'e gönderdiğim mesajı burayada ekliyorum varmı bi fikriniz arkadaşlar?

Mail adresime çok uzun zamandır TTNET Borç hatırlatma adı altında mailler gelmektedir. Gelen kişi adı benim adım doğru ancak benim sizde ne bir telefon hattım nede bir adsl hattım var, benim haberim olmadan bana hat açıp dsl bağlayıp faturalama yapmadıysanız ortada bi tuhaflık var. Benim bilgim dışımda adıma bir işlem mi yapıldı? mail adresimi nasıl ele geçirdiniz orasıda başka bir muamma konu hakkında telekom ofislerinizede başvurmama rağmen bir gelişme olmadı.
Konunun incelenip bu tuhaf durumun giderilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum.
T
13 yıl
Dolu Hasarı
Arkadaşlar Salı günü Ankarada yağan doludan corolla aracımın tavan ve kaputunda hasar oluştu, toyota plazadan kaskomu Axa sigortaya yaptırdım en son plazadaki sigortacıya telefonla araçta doludan hasar oluştu ne yapmam gerekiyor dedim, toyota servislerinde tavanı boyuyoruz boyatmak istemezseniz vakum ile yapan yerler var ama kaskonun orayla anlaşması yok yaptırırsınız siz ödersiniz kaskoda size öder dedi, başvuru için bir süre varmı 2 ay sonra aracı yaptırmak istesem doludan olup olmadığını bilmeyiz felan derler mi dedim yok ne zaman isterseniz o zaman yaptırabilirsiniz dediler.
Yarın babam araçla şehir dışına gidecek kesinleştirmek için Axa sigortayı 444 lü numarasını telefonla aradım durumu söyledim 5 iş günü içerisinde başvurmanız gerekiyor dedi, anlaşmanız olmayan autokingte aracımı yaptırmak istiyorum ne yapmam gerekiyor dedim biz nöbetçiyiz net bilgi bilmiyoruz mesai saatinde arayın daha dogru bilgi alırsınız diyor. Sizden ricam bu knuyu bilen arkadaşlar beni bi aydınlatın, salı günü dolu hasarı oldu 1 ay sonra başvursam olur mu? yoksa 5 gün içinde felan başvurmam mı gerekiyor, birde bu ufak hasarlar için arabamı boyatmadan autokingte vakum ile aracımın yapılmasını istiyorum kaskonun autokingle anlaşması yok nasıl bir yol izlemem gerekiyor yarın tutup bana parayı biz vermeyiz demesinler cevaplarsanız sevinirim.
T
13 yıl
Corolla mı Astra mı?
Otomatik vites C kasa araca ihtiyacımız var, mümkünse 100 bin km geçmemiş, tüplü olacak yada tüp taktıracağız limitimiz ise tüplü ve araç km bakım olarak çok temizse maksimum 25 tüp yoksa 24 verebileceğiz. Bu fiyatlar maksimumlar arkadaşlar daha düşük olması daha iyi

2004-2006 arası otomatik Corolla HB

2004-2006 arası easytronic Astra Classic3 HB

2004-2006 arası tüp takılabilen golf seçeneklerimiz arasında vardı ancak istediğimiz kmlerde temiz araç fiyatları çok yüksek olduğu için bakmıyorum

Mümkünse bu 2 araç arasında tercih için fikir vermenizi istiyorum. Easytronic vites hakkında olumsuz yorumlar okudum durum nedir her markada çıkabilecek sorunlar rahatlıkla alabilirsin dermisiniz? Aynı sınıfta ikinci elde kolay satabileceğim fazla değer kaybetmeyecek tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Ben pek alternatif bulamadım açıkcası Mazda3 güzel görünüyor ancak onunda 2. elinden korkuyorum.

İkinci el, güvenlik, konfor ve limitlerim çerçevesinde benim sorduğum ve tavsiye edeceğiniz araçlar için sıralama yapabilirseniz sevinirim.
T
13 yıl
Bu araca sizce kaça kadar fiyat verilir? Acil
Arkadaşlar aracın sağ ön çamurlugu değişmiş başka birşey yok deniyor telefonda, sizce bu araca kaç lira verilir. Birde DSG konusunda forumlarda felan okuduklarımdan dolayı çekincelerim var önerirmisiniz.

Acil olarak fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2004-model-vw-golf-1-6-102-bg-primeline-triptonic-vites-41081164/detay/?favorite=1
T
13 yıl
Golf Hakkında Soru
Arkadaşlar 2004-2005 model Golf 5 kasa araçlara bakıyorum. Bu modelle ilgili çok bilgim olmadığı için sorularım var aynı model yıllarında FSI ve LPG uygulanabilen motorlu araçlar birlikte mi satıldı? Sahibinden'de araçlara baktığımda aynı kasada 1.6 FSI yazanda var hiç FSI yazmayanda. FSI motora LPG takılıyor diyenler olacaktır ancak ben onu istemediğimi şimdiden belirteyim. Bu modellerde hem FSI hemde normal LPG uyumlu motorlar birliktemi satıldı? İlanlarda bu iki aracı nasıl ayırt edebileceğim. Bu araçta hakkında önerileriniz ne olur kronik sorunları vs. varmıdır. 22- 23 arası bir miktar düşünüyorum bu fiyatlara düzgün bir araç bulabilirmiyim ne dersiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.