T

Yüzbaşı
24 Aralık 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
390 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
2 ay
Alienware M15 laptopta performans düşüklüğü ve ısınma sorunu
Alienware M15 r4, i710870H, 32GB RAM, 3070 RTX mobil yapılandırmasına sahibim.
Windows 11 güncel kullanıyorum.
Termal macun değişimini 3-4 ay kadar önce yaptım.

Hangi oyunu oynarsam oynayayım 5-10 dakika sonra inanılmaz yüksek FPS düşüşleri yaşıyorum. (Son epoch ilk 10 dakika 120 FPS, ardından 20-24 FPS. DotA 2 ilk 10 dakika 170 FPS, ardından 50-60 FPS.)

Bu senaryo, Alienware komuta merkezinde tüm termal seçenekleri her zaman " Full Speed " olmadan tutar. Full Speed ile bir oyun oynadığımda sorun genelde oluşmuyor, nadiren arada sırada aynı sorunu yaşatıyor ama genel anlamda yüksek hızlı bu fan modunda sorun yok, herhangi bir sorun yaşamadığım bu senaryoda belki biliyorsunuz ki ses gürültüsü ile yaşamak için rahat değil. Çünkü çok absürt bir fan sesine sahip bu bilgisayar. Kulaklık takılı olsa bile fan sesi duyulabiliyor.
Sorunu grafiksel olarak açıklayan 2 resim ekliyorum.

1. resimde GPU mem saati 6001 810 MHz'e düşüyor ve GPU kullanımı %100 oluyor, aynı zamanda işlemci saat hızı da aniden artıyor.
5 dakika sonra GPU mem saat hızı normale döner ancak bu sefer GPU saat hızı 1335'ten 435 MHz'e düşer.
Bu hız düşüşü sonrası her oyunda düşük FPS ile oynuyorum, sanki GTX 950 falan kullanıyormuşum gibi.
Timespy performans grafiğine bakarsanız zaten çok açık ve net bir biçimde resmen ekran kartsız test yapılmış gibi bir durum var, aynı laptopa sahip timespy sonuçları 13bin civarındayken ben 4500 puanı henüz geçemedim ısınma yüzünden.

Sorun tamamen bilgisayarın üzerindeki işlemci ve ekran kartının ısınması, belli bir sıcaklığa geldikleri zaman hızlarını kısıyorlar ve yeteri kadar soğuyunca tekrar açıyorlar,
Benim isteğim ise %5-10 performans kaybına razı olup fan sesi abartı olmadan rahat bir şekilde oyun oynayabilmek. Bunun için Afterburner ile GPU'nun frekanslarını kıstım fakat bir çaresi olması, işlemciyi throotlestop ile sınırladım bu sefer komple düşük FPS ile oynamak zorunda kaldım.
Ekran kartını ve işlemciyi yeteri kadar sınırlayıp Full performans vermeyecek şekilde nasıl sınırlandırabilirim?
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
T
geçen yıl
Huawei Sorunları EMUI/Harmony
Son dönemlerde youtube üzerinde Huawei reklam kampanyası yürütülüyor, herşeyin ne kadar mükemmel olduğu anlatılıyor ve gelecek/güncellenecek cihazların tamamındaki yeniliklerden bahsediliyor fakat hiç kimse varolan sorunların üzerine bi tuğla koyduk ve bu adımı artık düşünmenize gerek kalmayacak diye bir yorum yapmıyor. Benim ile aynı görüşte olan var mı bilmiyorum, bir tek bunları benmi düşünüyorum diye böyle bir konu açmak istedim. Herkesin fikri kendine tabi, kişisel fikilerlerimden bahsedeceğim.

Kimse ile Huawei cihazlarının kalitesini tartışmayacağım. Kullandığım her cihaz kendi segmentinin zirvesinde, donanım olarak sunulan özelliklerin tamamını sonuna kadar mükemmel kalitede kullanıcıya ulaştırıyor. Kamera olsun, günlük 10 saat ekran süresi ile bataryası olsun, ses ve panel kalitesi olsun, hiç kimse bu cihazlarda şu eksik diyemez. Bir mobil şebeke şirketi şu an ma 50 pro yu hat üzerine 1000€ fiyatına veriyor. Acaba alsammı mobil hattı ve telefonu diye düşündüm bir an, sonra böyle bir konuda bütün detayları kendimce anlattıktan sonra neden alayım diye sorgulamaya başladım.

Yazıma başlamadan önce ekosistemde kullandığım cihazları listeleyeyim.
Huawei P40 Pro Plus
Huawei Matepad 11 ( şu an yazdığım cihaz )
Huawei Fare
Huawei Mateview gt 34
Huawei Freebuds pro
Huawei AX3 Modem/Router
Huawei GT2 Pro


Telefon, tablet dışındaki diğer cihazlar özelinde konuşacak olursam, tamamı Türkiye standartlarında kendi fiyatında daha iyisi bulunmayan donanımlar. Kulaklık ses ve mikrofon kalitesi muazzam, monitör ev,iş,ofis, yarı zamanlı oyun için çok iyi (tepkime süresi yüksek bu yüzden rekabetçi oyunlarda blur etkisi yapıyor), saat konusunda yorum yapılamaz zaten, 2 hafta batarya,uyku takibi, bildirim vs. övülen appleWatchlardan milyon kat daha iyi. Modemi gigabit portlu ve WİFİ6. Evimde 500/38 mbit değer alıyorum sıfır gecikme ile, kopmadan mükemmel çekiş alanı ile beraber.

Anlatmaya başlıyorum.
Kalemi, klavyesi,bataryası, panel özellikleri, özellikle sesi, hızı vs tek kelime ile donanım anlamında sorunsuz ve fiyatı ile rakipsiz bir tablet cihazı.
Harmony OS 2.0 versionu yüklü cihazda.
1.5 yıl öncesinin amiral gemisinin üstünde konumlanan, sınırlı sayıda üretilen ve düz p40 prodan 450€ pahalıya 1450€ ya satılmış olan Plus modeli p40 pro EMUI12 yüklü.
Benim kişisel kullanımım tamamen office programları ve işim gereği şantiyelerde teknik resim(autocad) dosyaları açıp okumak olduğu için gayet işimi hallediyor. Eve geldiğim zaman müzik dinleyip belki dizi izlerim bazen tabletimde.
Telefonda oyun oynamam, navigasyon kullanır, alo derim, arada sosyal medya ve bluetooth üzerinden müzik, arada fotoğraf. Bu kadar.
Sorunlar tam burada başlıyor.

1:
AppGallery üzerinden indirdiğim Spotify simgesine tıklıyorum, tıklamam ile kapanması bir oluyor. Müziği sadece Deezerdan dinleyebiliyorum. Yükleyip sildim Spotify apk sını fakat durum yine aynı. Eminim apkpure üzerinden eski version yüklersem çalışacak spotify fakat bunu istemiyorum. Appgallery üzerinde güvenilir kaynaktan olan, sertifikaları onaylanmış bir uygulamayı indirdim ve çalışıyor, arka planda yapılan bir update ile bu programın çalışması neden bozuluyor !? Spotify ile bir anlaşma yapıyorsun appgallery üzerinde uygulamanızı yayınlayacağız harmony ve emuı üzerinden diye, sonrasında spotify bir güncelleme ile nasıl olurda bu cihazlarda çalışmasını bozabiliyor?
2:
Netflix Streaming Kalitesi ve Sertifikası hem telefonumda bulunan EMUI12 hemde tabletteki HarmonyOS üzerinden sertifika probleminden dolayı 'SD' kalitede yayın sağlıyor. Cihazımı gspace üzerinden p30 pro olarak göstermediğim sürece bu sertifika problemini aşamıyorum. gspace uygulamasının yaratıcısı kim ? Huawei markası değil. Kendileride güvenmek size kalmış fakat her işinizi oradan yapabilirsiniz diye açıklama yapıyor. Biz neden gspace uygulaması üzerinde bir emulatör kullanıp uygulamalarımızın içerisindeki bilgilerimizi buraya giriyoruz anlaşılır değil gerçekten. Bu soruların hepsi bir yana, şu an gspace üzerinden google playe giremiyorum sebepsizce.
3:
Yıllardır kendisini çok sevdiğim Kaan Arlı dahil her youtube kanalında, haber sitesinde, huawei forumlarında appgallery üzerine günde şu kadar uygulama ekleniyor, şu oluyor bu oluyor deniyor fakat ben yaklaşık 2 yıldır bu ekosistem içerisinde olmama rağmen appgallery üzerine eklenen bankacılık uygulamaları dışında dişe dokunur bir şey hala görmedim. Kardeşim siz Meta şirketi ile veya diğer şirketler ile ufak bir anlaşma yapıp buraya uygulamanızı neden çekemiyorsunuz? Ambargo bu cihazın google lisansları ile ilgili değil miydi sadece? Bu demek oluyorki google Meta firmasına lisanslarını kiralamış ve şu platform dışına destek vermeyeceksin demiş, eğer durum gerçekten böyleyse bir yetkili çıkıp desinki, bu uygulamalar appgallery üzerine gelmeyecek veya bizim ekosistemde verimli çalışmayacak.
4:
Hiç unutmam p40 pro plus cihazımı alacağım gün bütün interneti taradım, her makalede, her youtube videosunda aynı yazıyı okudum. 2021 ilk çeyreğinde şu şu şu cihazlar Harmony OS olarak güncellenecek, üstelik bunu globalde yapacaklarını belirttiler. Çinli firmanın canı sıkıldı globale harmonyOS vermekten vazgeçti, isim değiştirip EMUI olarak harmony kullanıyorsunuz diye geçiştirdiler. Her türlü bilgi kırıntısında verilen sözlerin hiç birisi yerine getirilmedi.
5:
EMUI 12 ye telefonlarını güncelleyen kişilerin telefonları geri dönülmez şekilde google hizmetlerinden koparıldı. İnternette bulunan zibilyon tane gms ye geçiş makalesinin hepsi EMUI10 downgradesi ile olan bir konuydu, bununda önünü EMUI12 versionu ile kapatan Huawei oldu. Bırakın insanlar gms yi bir şekilde yüklesin, bunu google engellemiş zaten, birde siz neden darbe vurup hızlı şarj engelleme,pc bağlantısı yapılamama,sd kart izni bloke etme gibi garip engeller koyuyorsunuz?
Kısacası EMUI12 ye upgrade edilen bir telefon geri dönülemez bir şekilde GMS yüklenmeyecek hale geldi. ( şimdilik tabi, teknolojinin önü tahmin edilemez, belki bu durumu aşabilen gelişmeler olabilir.)
6:
Telefonu ilk aldığım günden beri bildirim sayısı azalınca dünya varmış, az bildirim çok iyi geldi demiştim. Fakat artık bu durum baymaya başladı. Twitter, instagram, linkedn, appgallery üzerinden indirilmiş mail uygulamalarının bazıları vs. bu liste uzayıp gider. Push bildirim google alt yapısı ile çalışıyor, bundan sonra size asla bildirim gelmeyecek diye bir açıklama yok hiç bir yerde. Kullanıcılara bazen geliyor bazen update gerekiyor gibi yorumlarda bulundular. Ben bildirimsiz yaşamaya alıştım fakat tutarlı olmasını istiyorum bu durumun. İnstagramdan şu an bildirimler geliyor gün itibari ile fakat 2 hafta önce yaklaşık 5 gün boyunca gelmedi mesela. Ya gönderilsin bildirim yada gönderilmesin, stabil olması gereken bir durum bu. Ben sabah uyanıp bugün bana mail gelmemiş diye uygulamayı bile açmıyorum fakat iş ile ilgili çok önemli bir mail bana geldiği halde bana bildirim atmıyor senin telefonunun. Aynı mail uygulaması bugüne kadar bildirim attığı halde hemde. Neyse çok uzatmıyorum bildirim herkesin kanayan yarası zaten.
7:
IOS ekosisteminde insanlara dayatılan zorunluluklardan kurtulmak için bu cihazları kullanıyoruz fakat karşımıza çıkanlara bakın şimdi;
-Ana ekranda ekranı sola çektiğimizde elalemin telefonunda telefon ve kullanıcı arasındaki uyumu anlatan mükemmel bir bildirim alanı geliyor. Sağlık bilgilerinden, hava durumuna,borsa durumlarından batarya durumuna veya kullanıcıların eklediği özellikle seçtiği haber konularından.
Huaweide ne çıkıyor ? Kimi zaman FlashTV de yayınlanacak haber başlıkları! ''Sokakta bulunan cansız beden ünlü oyuncunun sevenlerini üzdü'' , ''Afad açıkladı, Düzcede Deprem'' evet bu iki haber tam olarak bu tarih ve bu dakikada karşıma çıktı. Yinemi deprem oldu diye habere tıkladım baktım, garip bir medyanın garip bir saçma haberi, deprem yok. Hadi deprem yok, yurtdışındayım ben şuan ve istanbul çevresinde ailem var, onlar için tedirgin oldum kısa süreliğine. Bu tarz google üzerinde tıklama hit sayısı ile reklam izletip para kazanan medya kuruluşları veya internet sitelerinin haberlerini benim önüme neden gönderiyorsun huawei ? Hayır istemiyorum görmeyi dediğimde kapatamıyorum bu alanı. Bir şekilde bu haberi göstermese Türk bir müşteriye Çince reklam gösteriyorsun.
-Appgallerye giriyorsun, girer girmez reklam. Hadi onu geçtik diyelim. Uygulama puanları veya indirilme sayısı ile ilgili bir katagori yok, parayı veren düdüğü çalmış her yerde aynı uygulamaların reklamı bulunuyor.
Şimdi denemek için arama çubuğuna ''gspac '' yazdım, sadece sonunda ''E'' harfi eksik buraya kadar sorun yok. Altta benim yazım ile ilgili çıkan öneride ilk sırada ''GETİR'' çıkıyor. Kardeşim gspac harfleri ile getir arasındaki bağlantı nedir ? Kullanıcılarına mükemmel cihazlar verip bir yazılımı nasıl bu kadar kötü yönetebilirsin!
-Sıra huawei cloud servisine geldi. Lanet olsun hiç bir yerden bildirim gelmesini engelleyemiyorum. Sürekli cloud doldu lütfen kullanım sürümünüzü değiştirin, yani bana para verin diyor. Bildirim kapatıyorum, yoksay diyorum, kapat diyorum, ayarlardan cloud servisinden çıkış yapıyorum, onu yapıyorum bunu yapıyorum farketmiyor. Bu cihaz bu Huawei cloud servisini illaaaa benim gözüme gözüme sokuyor.
-Huawei Search yada petal search, AI search. Ne derseniz deyin ismine, boş ekranda yukarıdan aşağıya ekranı çektiğimizde başka platformlarda istediğin aramayı yapabiliyorsun, huaweidede yapabiliyorsun yanlış anlaşılmasın ama tek bir şartlar, kasa kasa yüklenen alttaki reklamlara gözünün ilişmesi lazım. O reklamları görerek arama yapman lazım.
8:
HISuite isminde harika bir uygulama olmasına rağmen, uygulamanın kendisinin halleri var, ayın belli dönemlerinde telefonu yedekle dediğiniz zaman kafasına göre yedeği almak için bütün dosyaları görüyor, kimi zaman görmüyor. Neden? Sebebi belirsiz.
9:
Telefonumun ekranı 90 hz olmasına rağmen hiç bir zaman akıcı 90hz deneyimi alamıyorum. ( 90hz sabit zorla olarak işaretli, dinamik işaretli değil halde kullanıyorum.) Bazen çok akıcı bir şekilde uygulamalar içinde, dışında 90hz sabit verirken bazen telefon bomboş durduğu zaman bile uygulama penceresi sekmesinde sağa sola kaydırdığımda 90hz almayı bırak, 60 bile vermiyor, direk 30fps ölçülüyor.
Anlam veremiyorum.
10:
PetalMaps kafasına göre ( harita indirilmesine rağmen içerisine ) benim konumumu bulamıyor bazen. Canı sıkılıncada navigasyona başlat dediğim zaman ARnavigasyon başlatıyor. Hocam ben bu telefonu araba içerisine koydum ve sabitledim camın önüne, ARnavigasyon ile ben ne elde edebileceğim, bana normal yolu göster. 2 gün önce ilk defa geldiğim ülkede gitmek istediğim yolu bulmak için navigasyonu açtım fakat konum benim bulunduğum yeri tam olarak saptamak istemedi. Telefonu kapat aç, internet kapat aç vs derken zorla kendine geldi. Bu sürede yetişmem gereken yere 15-20 dakika geç ulaştım.
11:
Disney+ an itibariyle hangi içeriğe tıklarsan tıkla uygulamadan atıyor seni. Sebep? sebep yok, uygulama versionu değişmedi, dün izlediğin içeriği bugün izleyemiyorsun.
12:
Mükemmel donanımlar ile desteklenen tabletin içerisinde tutarlı hiç bir not alma uygulaması yok. Kendi not uygulamasında kalemin çift tıklama özelliği çalışıyor, başka uygulama yükleyip oradan çalışmak istiyorsun, çünkü kendi not uygulamasından çok daha fazla imkana sahip bir uygulama oluyor kendisi, bir bakıyorsun kalemin çift tıklama ile geçiş özelliği çalışmıyor. Madem başka uygulamada çalışmayacak, kendi uygulamanı en iyisi yap, elinde bu güç var, insanlar neden böyle bir durumda kalsın.

ve aklıma dahi gelmeyen, belki başka kullanıcılarında yaşadığı milyonlarca sorun. Derdim telefonunun bütün özelliklerini dibine kadar kullanıp en ince ayrıntısına kadar sömürmek değil, tamamen günlük işlerimi halletmek ve bu işlemler sırasında abuk sabuk sorunlar görmeden, garip reklamlar, dayatmalar görmeden işlerimi halletmek.
Belki bu kadar sorun yerine cihazların ve ekosistemin + larını, güzel taraflarını anlatmaya kalksam, şu yazımdan 10 kat daha uzun bir yazı yazabilirim, kusursuza yakın ve kimsede olmayan özellikler bize sunulmuşken şu yazılımsal sıkıntılar, aynı sinek küçüktür ama mide bulandırır deyimini getiriyor akla.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim, amacım tartışmak değil, kişisel fikirlerim ile daha iyi bir cihaz deneyimi elde etmeyi istemek ama bunun mümkün olmadığını görememek ile ilgili.
T
2 yıl
Ofis için mobilden veri transfer tarzı Server sistemi önerisi
Merhabalar,

Sektorel kalite kontrol yaptığımız 5-6 çalışkanlık şirketimiz için Server sistemi kurmak istiyorum.

Her an ofisteki açık kalacak bilgisayara laptop, tablet veya telefondan bağlanmak, dosya çekmek veya dosya yüklemek en büyük önceliğimiz. Hatta kurulacak sistemde kullanacağımız tek özellik bu olacak.

Deneyimsiz ve bu konuda bilgisiz olduğum için buraya böyle bir konu açma gereği hissettim.

Nasıl bir yol izlemem gerektiği veya bir sistem önerisi yapılir, yol gösterilir ise çok memnun olurum.
T
2 yıl
Youtube 1 yıllık aile hesabı arıyorum
Youtube 1 yıllık aile hesabı arıyorum,

PM den iletişime geçebilirsiniz
T
2 yıl
Deezer Hi-Fi Aile üyeliği,
Yer kalmamıştır.

5 mayıs 2023
Deezer HI FI aile hesabında 1 kişilik yer açılmıştır. Sadece yıllık ödeme alıyorum.

Ödeme 110 TL dir.
T
2 yıl
Display Port Driver kurulunca görüntü vermiyor /destek/
Merhabalar,

Tam hatırlamıyorum ilk ne zaman olduğunu, bu sorun olduğunda W10 veya W11 kuruluydi çok emin değilim.

Bilgisayarı açtığımda no signal aldım monitörde, epey uğraştık tan sonra Hdmi takınca görüntü geldi. Bir kaç ay bu şekilde kullandıktan sonra DP neden görüntü vermiyor diye uğraştım ve sorunu buldum. Şöyle bir durum var yalnız, sorunu bulsamda çözümünü bulamıyorum.

Nvdia driverini siliyorum, DP görüntü veriyor
Nvdia driverini yüklüyorum görüntü gidiyor.
Yani sorun kabloda/sokette/kartta/monitörde değil.

Başına bu durum gelen veya bilgisi olan var ise lütfen yardım edin.
T
3 yıl
Technopat sosyal, Cyberpunk yorumu
Merak etmiştim, elimdeki rx 580 acaba bu oyunda nasıl bir performans verir, belirtilen sistem özelliklerini karşılayabilirmi diye.
Şöyle bir konuya denk geldim.

Sorulan soru ve verilen cevap bambaşka. Hepsinden öte arkadaşın elindeki 32 gb rame laf eden arkadaşın yorumu bambaşka :)

< Resime gitmek için tıklayın >
T
3 yıl
Vodafonedan internet aldım, Asay group kurulum yaptı, TTNET\u0027e sevk edildi
Vodafonedan internet aldım, Asay group kurulum yaptı, TTNET'e sevk edildi
Evet tam olarak böyle oldu.
Muhattabım Vodafone olmasına rağmen kurulum işlemini farklı bir firma yaptı, akabinde oluşan ''adsl ışığı yanmıyor, ttnet'e sevk edildi'' ibaresi olan teknik servis formu bırakıldı.

1 aydır evimde internet yok, benim muhattabım şu an kim ? Kime derdimi anlatıp internetimin açılması için dert yanacağım. Vodafone müşteri hizmetlerini onlarca kez aradım sonuç yok. Mail attım sonuç yok.
Asay group ile telefon numarasından iletişim kurmayı denedim sonuç yok, telefonu açan yok. Mail attım, maile dönüş yapan yok.
TTnet'e ulaştım, internet sağlayıcınız biz değiliz vodafone ile görüşün cevabını aldım.

Bu kadar saçma bir şekilde arap saçına dönen internetim için şikayet var üzerinden tonla şikayet oluşturdum, btk ya şikayet ettim, cimere yazdım.

Sonuç: İnternet hala yok.

Bu ülkede kafayı yememek için ne yapmak gerekir ?
T
4 yıl
CPU-GPU Sıcaklık ve % Kullanımı hakkında
Oynadığım oyun dota 2.
Resimdeki değerler, 1 saat açık kaldı oyun esnasındayken.

i7 3960x 4 ghz
rx 580 8gb
16 gb 1600mhz

Sorunum ise şu,
144 fps max olacak şekilde grafik ayarlarını kilitledim, bazı anlarda grafik ayarlarını ultradan low ayarlara çeksemde fps 70-80 civarlarında seyrediyor. Bu değerlerde sürekli sabit kalıyor, yazılımsal olduğunu düşünüp bütün driverleri temiz bir şekilde silip yükledim, format attım, oyunuda silip yükledim ama nafile. İşlemcide sıvı soğutucum, ekran kartımda asus strix soğutucu mevcut. Acaba işlemci çok eski, verim sağlayamıyormu diye düşündüm, yinede eski olmasına rağmen gayet yeterli olduğunu düşünmüyorum dota için.

Sıcaklık ve yüzde kullanım değerleri dahilinde fps nin düşüşünü sağlayan bilgisayarımın hangi donanımıdır ?


< Resime gitmek için tıklayın >
T
4 yıl
Alınık ES Prestij İtemli Hesap, rank farketmez
Herald dahi olsa farketmez içerisinde geçen senenin es itemi olan hesap komple maili, steam oyunları vs içerisinde ne varsa alınacaktır.

Özel mesaj ile veya konu altından iletişime geçebilirsiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.