R

Çavuş
12 Haziran 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
238 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
2 yıl
OKUDUĞUM BÖLÜME YİNE RAĞBET YOK
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümü mezunuyum. Şu an Yüksek Lisans ile devam ediyorum.

Üniversite okuduğum zamanlar sıralaması düşük olup da tercih etmeyi düşünen arkadaşlara bir ihtimal yardımcı olurum diye bir konu açmıştım tabi hiç ilgi görmedi. O zaman görmediği gibi uzun zamandır da kimsenin Ziraat mühendisliğinin yüzüne bakmadığını biliyorum.

40-50 bin MF sıralaması yapanlara tabi ki gel de Ziraat mühendisliği yaz demem ama ulan niye bu kadar ilgi yok bizim sektöre

Birçok mühendislik dalına göre iş imkanları ve kazanç potansiyeli de yüksek bir meslek aslında.

Hadi hepsini geçtim, çevremde 1000 dekar bahçe, 3000 dekar tarla vs. işleyen büyük yatırımcılar da var. Onların çocukları dahi, Bilgisayar ve yazılım mühendisliğini dilinden düşürmüyor. Halbuki babalarının kazancı aylık 300-600 k falan dolanıyor.

Bu kadar mı reziliz lan :(
R
2 yıl
APPLE FANBOYLUĞU MU TELEFONDAN ANLAMAMAK MI?
Yılların Android kullanıcısıyım. Son iki senedir Apple cihazlar kullanıyorum.


Günlük koşturmacada yoğun bir şekilde cep telefonu kullanan arkadaşlara imkanları dahilinde kesinlikle Apple ürünleri öneririm. Gerçekten çok stabil ve stressiz bir telefon kullanımı sunuyor, hele ekosistemler arası geçişler çok başarılı fakatt...


Bazıları Apple telefonun hiç kasmadığını söylüyor (Kasıyor kardeşim)

Yazılımsal hiçbir probleminin olmadığını iddia ediyor (Oluyor kardeşim)


Tabiki Android cihazlara göre sorunlara ve kasmalara çok daha az maruz kalıyorsunuz ama Apple ekosisteminde de bu durumlar var. Apple'ı siz üretiyormuşsunuzcasına bu savunma nedir?


Bu piyasada illa Android'ci veya Apple'cı diye iki karşıt grup oluşturmak zorunda mıyız? Eğrisiyle doğrusuyla konuşalım her şeyi, fanboyluğa gerek yok. İsteyen de kendi bütçesi ve kullanım koşullarına göre istediği telefonu alsın, bu kadar basit.


Aynı durum Apple düşmanları için de geçerli ama neyse  
R
2 yıl
TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR
Evet kendimi artık böyle tanımlamak istiyorum. Çünkü bu ülkede para kazanmak için süt üretmek değil TokTik gibi platformlarda beyin hücrelerini öldüren içerikler üretmek gerekiyor...

Forumda bir süre önce açmış ve ağlamış olduğum konuda detayları görebilirsiniz. Günde 2000-3000 kg dolaylarında süt üreten, bu işin okulunu okumuş bir Ziraat mühendisiyim.
Litre fiyatı 4,70 TL olan süt 5,70 TL oldu.
Bir sene sonra hesabımıza yatan 20 kuruşluk süt desteği de 1 TL oldu.

Benim bu işten zarar etmemem için çiğ süt litre fiyatının 8 TL dolaylarında olması lazım. 8 TL olursa da sorun bitmiyor!
Benim 8 TL'ye satacağım süt markette 20 TL olacak ve vatandaş süt ile ilişiğini iyice kesecek.

Vatandaş bu temel gıdadan faydalanamayacak mı? Kendi açımdan da düşünürsek ben bu kadar sütü niye sağacağım, kime satacağım???

amaaan kime neyi anlatıyorum ki. Şimdi bi tane beyinsiz gelip sırf çiftçi/hayvancı olduğum için "ehe sİz zaManINda oY VErdinİZ ceZAnıZI çEKİN eHE" gibi beynini kenara bırakarak konuşacak ve ben canımı daha fazla sıkacağım...


EDİT: Destekleyen, fikir önerilerinde bulunan sağlıklı bir eleştiri yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Fikirleriniz benim için için çok önemli, bunları imkanım doğrultusunda değerlendireceğim.

Bu mesajım bundan sonra gelecek mesajlara da cevap niteliğinde olsun çünkü daha fazla mesaj yazmayacağım… (Aşağıda nedeninden bahsettim)
R
2 yıl
Monitör + Uydu alıcısı ikilisinde görüntü var ama ses yok
Viewsonic VX3211 4K 60 HZ bir monitörüm var. Dahilinde 2 adet 2.5 watt gücünde hoparlörü bulunuyor.

Goldmaster Ranger Plus uydu alıcısını monitörüme bağladığımda görüntü alabiliyorum fakat hiçbir türlü ses alamıyorum.

-HDMI kablosu ses ileten cinsten başka cihazlara bağlayınca sesi iletiyor.
-Uydu alcısını başka TV'ye bağladığımızda sesi alıyoruz.
-Monitörü bilgisayara bağladığımızda sesi alıyoruz.

Sorun nerede acaba, yardımcı olabilecek biri var mı?
R
2 yıl
GELİN BİR DE SÜT ÜRETİCİSİNİ DİNLEYELİM
Ziraat mühendisi unvanında tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulanan bir vatandaşım. Sektörün ne kadar bitik olduğunu anlatabilmek için biraz da forumda ağlamayı istedim.

Soğutulmuş çiğ süte yapılan zam haliyle son tüketiciyi memnun etmedi. Ama bir de üreticilerin penceresinden bakmanızı isterim.

4.70 TL'ye çıkarılan çiğ süt fiyatına rağmen hala zararına iş yapıyoruz dersem kaç kişi inanır? Geçen küçük bir kerat cetveli hesabı yaptım. Hayvanlardan sağdığım süt sadece hayvanların yediği yemi bile karşılamıyorken şimdi dengeler bir duruma geldi ama bunun üzerine daha işçi maaşı, mazot parası, tarla kirası, elektrik, telefon, su vb. faturaları, veteriner malzemeleri, tohum gübre, makina arızaları, usta parası vs. vs. buraya daha onlarca girdi yazılır... Hepsini göz önünde bulundurunca yapılan zam sonrası bile ayda ortalama 20000-30000 TL zararım var bunu da besilerden kurtarmaya çalışıyoruz.

Bitti mi daha bitmedi... Sene başında yapılan bu zam bile yeterli değilken ve yeme haftada iki defa zam gelirken sattığımız süte senede bir zamın üzerine ikinci zam ya geliyor ya gelmiyor.

Süt üreticisinin en büyük problemi artan enflasyon karşısında diğer girdi tüccarları (Yem, gübre, ıvır zıvır malzeme vb.) serbest piyasa neticesinde kendi fiyat artırabilirken sütçülere devlet tarafından tavan fiyat uygulanıyor.

Okumaya üşenenler için sadede geleyim.

Etin lüks olduğu gibi, bu saatten sonra da süt ve süt ürünleri de lükse doğru gidecek. Neden mi, ülkede süt üreticisi kalmadı. Ben de daha fazla dayanabileceğimi sanmıyorum. Farklı sektörde başka bir işletmemiz olmasa şimdiye çoktan batmıştık. Anlatacak çok şey var ama buraya yazsam sayfaları bulur. Sektör ve piyasa ile ilgili sormak istedikleriniz varsa yorumdan cevaplamak isterim.
R
3 yıl
7-8 PORTLU ADAPTÖRLÜ USB HUB ÖNERİSİ
Merhaba, masaüstü pcden laptopa geçmek istiyorum. Mouse, kulaklık, klavye, joystick usb'si gibi birçok usbyi adaptör yardımı ile şebekeden elektriği çekerek laptoptaki akıma karışmadan kullanmak istiyorum. Piyasada çok kalite olduğu söylenen TP LINK UH-720 modelinden piyasada hiç kalmamış (Aslında var ama elinde az bir olanlar ürünü 3 katı fiyata koymuş).

Aliexpress üzerinde satılan 7 portlu aç kapalı ve adaptörlü usb hubları araştırdım. Mouse, klavye, kulaklık hepsini aynı anda takınca bağlantı kopuyor gibi yorumlar okuyorum.

USB Hub üzerine 3-4 HDD falan bağlamayı düşünmüyorum. Ortalama günlük kullanımım şu şekilde olur. Mouse, klavye, kulaklık, joystick, bir tane de HDD gibi.

Hepsini aynı anda çalıştırırken kopmalara neden olmayacak bir USB Hub önerebilecek var mı?
R
3 yıl
EVLİLİK HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? (ANKET)
23 yaşında ve hala aradığı doğru kişiyi bulamamış bir gencim. Yıllardır kendimi aile babası olarak hayal eder ve evlenip çoluk çocuğa karışmayı isterdim. Son iki üç senedir görüştüğüm birkaç insan beni evlilik fikrinden fazlasıyla soğuttu. Her olay/durumlarda artı ve eksiler olduğu gibi evliliğin de artı ve eksileri var.

Size göre evliliğin en büyük artısı ve en büyük eksisi nedir?

Mesela bana göre en büyük artısı eğer doğru kişiyi bulduysan evde akşamları dertleşeceğin bir yoldaşının olması.
Eksisi ise malum günümüz koşullarındaki ekonomik problemler, aile sorumlulukları, kendinden feragat etme, hayatını ailene göre şekillendirme.
R
3 yıl
KİMSENİN KİMSEYE SAYGISININ KALMAMASI
Altına çekecek Tofaş parası bile yoktur ama EGEA alan adamın hevesini kırar, araban teneke der.

Kendi işinden memnun değildir, memnun olan birini görür o iş şöyle böyle der sallar.

Ateisttir, birkaç bir şey araştırdığı için kendini modern ve üstün zekalı sayar, görüşlerine uymayan herkesi araştırmadığını düşünerek cahil ve gerici olarak görür.

Müslümandır, ateist olduğunu iddia eden bir kişinin konusunun altına " ehehehe siz cehennemde yanacaksınız ben sizi görürüm" falan yazar.

Beş vakit namaz kılıyor diye AKP'li ilan edilir.

CHP'li diye dinsiz ilan edilir.

KPSS'den 60 almıştır, memurlar şöyle böyle der sallar.

Memurdur, gelin beraber Solitaire oynayalım der.


Bu akıl denen şey bir tek sizde yok arkadaşlar. İnsanlar gerek çevre şartları, gerek bilgi birikimi ve tecrübe gibi nedenlerden dolayı farklı düşünür ve bu çok doğal bir şeydir. Hiçbir zaman herkesi aynı anda memnun edemeyeceğimiz gibi karşıt görüşlü insanı da gerizekalı olarak görmemek ve SAYGI duymak gerekir.

Bu devirde herkes ne yaparsa kendine bu yüzden toplumu zehir etmekten vazgeçip kendi işinize odaklanın...
R
3 yıl
%68\u0027den SATILIK ★ Talon Knife / Tiger Tooth [Diğerleri satıldı]
< Resime gitmek için tıklayın >




★ Talon Knife / Tiger Tooth (MW) ---> 3000 TL ---> 2750 TL
(İKİ BIÇAĞA DA TAKASLANIR)



< Resime gitmek için tıklayın >


AK-47 | FUEL INJECTOR (FIELD-TESTED) ---> 447 TL [SATILDI]



< Resime gitmek için tıklayın >


AWP | ASIIMOV (WELL-WORN) ---> 374 TL [SATILDI]


< Resime gitmek için tıklayın >


M4A4 | BUZZ KILL (MINIMAL WEAR) ---> 94 TL [SATILDI]


< Resime gitmek için tıklayın >
USP-S | ORION (MINIMAL WEAR) ---> 100 TL [SATILDI]


< Resime gitmek için tıklayın >


DESERT EAGLE | KUMICHO DRAGON (FIELD-TESTED) ---> 64 TL [SATILDI]


< Resime gitmek için tıklayın >
GLOCK-18 | WATER ELEMENTAL (FIELD-TESTED) ---> 30 TL [SATILDI]




Ödeme yolları:

Ziraat Bankası, Enpara, İşbankası, Yapıkredi, Vakıfbank

Daha önce kendi profilinde CS-GO skin satışı yaptığımız 2004 üyesi abim referansımdır @sku
R
3 yıl
SUPERONLINE FİBER WIFI PROBLEMİ
Telefon veya laptop gibi cihazlar üzerinden WIFI bağlantısında internet sürekli kesiliyor. Kabloluda bir problem yok.

Bahsettiğim sorun modeme olan bağlantıda kesilmeler değil. Telefonum modeme sürekli bağlı, fakat bağlı olduğu bu süre içerisinde internet erişimi sürekli kesiliyor, mesaj 15 sn geç gidiyor, video açılmıyor vs. vs.

Problemi Mersin ve Adana'da ikamet eden birkaç arkadaşıma da sordum. Onlar da Superonline Fiber'de aynı problemi yaşadığını belirtti.

Bu problemi yaşayan başka arkadaşlar var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.