Q

Teğmen
23 Ağustos 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Q
9 ay
Muayenede motor numarası farklı denilerek muayenem iptal edildi
Merhaba arkadaşlar geçen ay aracımı muayeneye götürdüm. Muayeneye girdikten 5 dakika sonra içeri çağrıldım ve muayeneme devam edilemeyeceği ve motor numarasının ruhsatla uymadığı söylendi. Fakat motor üzerindeki numara zaten neredeyse okunamayacak durumda. Başka bi istasyondan muayene randevusu alsam tekrar girsem acaba hafif kusur ile geçebilir miyim? Normalde okunamayan motor numarası hafif kusur sayılıyor fakat benim muayenemi iptal ettiler. Çıkarken imza aldılar durumla ilgili tekrar randevu alıp gitsem nasıl olur motor numarası okunamıyor zaten.
Q
2 yıl
Kulaklık tabsiyesi
Merhabalar toplantılarda kullanılmak üzere mikrofonu iyi olan fp kulaklık tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
Q
3 yıl
Sürekli farklı kodlarda mavi ekran hataları
Arkadaşlar sürekli farklı mavi ekran hataları almaktayım sistemimde herhangi bir problem yoktu birden bire 1 veya 2 dakika içerisinde mavi ekran vermeye başladı. Sistem özelliklerim MSI gaming plus x470 anakart, ryzen 5 1600 işlemci , MSI gaming x rx470 ekran kartı , Corsair venegance 2x8 ram şeklinde. Minidump dosyaları linki;
https://www.dosya.tc/server32/a2b59l/011321-60328-01.dmp.html
Q
3 yıl
Psu +12v ve -12v çıkışı
Arkadaşlar everest marka powerimda +12v ve -12v olarak iki değer yazmkta bunun anlamı çift kanal 12v mu? Normalde 12v1 12v2 vs. yazdığını biliyorum. 12v kanalından vereceği değeri yine aynı şekilde iki kanalı toplayıp 12 ile mi çarparak hesaplayacağım?
Q
4 yıl
Google play uygulamamı indexlemiyor
Merhaba arkadaşalar 22 nisanda uygulamam yayınlandı fakat hala indexlenmedi. İsmiyle arattığımda çıkmıyor anca paket adıyla örneğin com.xxxx.uygulama yazarak ulaşılabiliyor. Ne yapmam gerekir maksimum kaç günde indexlenir? Biraz araştırdım ve uygulamaları hiç index alamayanlar var. Bundan önceki 3 uygulamam yayınlandıktan sonra 2 gün içerisinde ismiyle arayınca direk çıkıyordu.
Q
4 yıl
Retrofit ile Json array den veri çekme
Arkadaşlar merhaba android cryptomarket fiyatlarını gösteren bir uygulama yapmaya çalısıyorum. API dan çektiğim json array şeklinde oldugundan yapamıyorum. Array şeklinde olan veriyi nasıl modeli olusturulur? json dosyası aşağıda;
< Resime gitmek için tıklayın >
gelen verinin modellemesini nasıl yapmam gerekiyor? restful api interface ini şu şekilde olusturdum;
public interface CryptoAPI {
@GET("v1/currencies/ticker?key=..........")
Call<List<CryptoModel>> getData();
}

Model classımda şu şekilde;
public class CryptoModel {

@SerializedName("id")
public String id;
@SerializedName("currency")
public String currency;
@SerializedName("symbol")
public String symbol;
@SerializedName("name")
public String name;
@SerializedName("logo_url")
public URL logo_url;
@SerializedName("rank")
public int rank;
@SerializedName("price")
public double price;
}


Json dan gelen veri dizi şeklinde olduğundan dolayı veriyi çekemiyorum. Array şeklindeki Json dan nasıl veriyi çekebilirim?
Q
5 yıl
Ryzen 1600 yamuk pin
Arkadaşlar yurtdışından ryzen 1600 sipariş ettim ama 1 tane pin yamuk geldi. Resimler aşağıda sizce bu pini düzeltebilir miyim?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Q
5 yıl
Ryzen işlemcilerde single 8gb dual 16gb farkı
Arkadaşlar ryzen işlemcilerde dual ram kullanıldığı zaman daha performanslı oluyormuş. Deneyen veya sonradan yükseltip faydasını gören var mı? Şuan corsair lpx 8gb 3000 mhz rami 3200 de kullanıyorum. 16 gb rame geçmem ve dual channel yapmam fps artışı sağlar mı?
Q
5 yıl
Ryzen 2300x maximum overclock
Arkadaşlar ryzen 2300x stabil bir şekilde maximum kaç ghz görebilir? Şuan stabil 4 ghz de kullanıyorum. 4.5ghzleri görebilir mi? Ayrıca daha fazla overclock için stok fanı değiştirmem gerekicek sizce değer mi?
Q
5 yıl
Oyunlarda ekran kartı dalgalı çalışması
Arkadaşlar msi gaming x rx470 ekran kartım oyunlarda kullanımı bazen 0 lara bazen 10a 5e düşüyor. Önceden 99 veya 100 de sabit olurken şu sıralar arda 99 ve 100 e çıkıyor. 99 veya 100 de sabit kalmsını nasıl sağlarım?
Sistemim
ryzen 2300x 4ghz
Corsair venegance lpx 8gb ram
msi x470 gaming plus
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.