R

Er
03 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
93 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
3 yıl
Rakor ölçüsü
Merhaba arkadaşlar.
Custom sıvı soğutma olayına yeni girdim. Alelacele ihtiyacım olduğu için ikinci el bir sistem aldım. Tüm rakorlar, borular, hortum, sıvı vb. her şey hazır geldi. Ben sadece montaj yaptım. Şimdi ek rakora ihtiyacım oldu. Ama bu rakor ölçülerini bir türlü çözemedim. Kimi yerde vidalanan kısım için iç çap dış çap yazıyor; kimi yerlerde ise şu ölçüdeki hortumlar için yazıyor. Bendeki rakorun temsili resmini çizerek ölçülerini üzerinde gösterdim. Tüm ölçüler kumpas ile hassas bir şekilde ölçülmüştür. Sizden ricam Allah rızası için bu sisteme hangi rakorları alacağım konusunda yardımcı olmanızdır. Bloğa giriş kısmının ölçüsüne göre mi yoksa hortumun girdiği kısmın ölçüsüne göre mi alım yapmam gerek? Bunu bir türlü anlamadım. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
R
4 yıl
2 radyatör olur mu?
Merhaba arkadaşlar.
Yeni topladığım anakart-ram-cpu için fikrinize ihtiyacım var. Kasamın modeli Thermaltake Level 10 Gt. Çift işlemci kullanıyorum. Kule tipi fan kullandım ama simülasyon yaparken aşırı ısınmalar yüzünden sistem stabil olmadı. Stress testlerinden başarısız çıkıyor. Sıcaklıklar 80 dereceyi aşıyor. Ayrıca ses de cabası. Sıvı soğutmaya geçmek istiyorum ancak 2 adet olacağı için 120 mm'lik radyatörlü sistemlerin başarısız olduklarını okudum. 240 mm'lik 2 radyatör alsam kasaya sığdırma problemi ortaya çıkacak.
Bu konuda cahil hissettim kendimi. Acaba fikir verebilecek olan birileri var mıdır? Sizce ne yapmalıyım?
R
12 yıl
Soket 1366 için en iyi hava soğutma hangisidir?
İyi günler arkadaşlar. Bir üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum.
Çalışma alanım biyomekanik ve simülasyon için kendi kişisel bilgisayarımı kullanıyorum. Simülasyonum çok ağır ilerlediği için OC yapıyorum ve tahmin edeceğiniz üzere ısınma problemim var.
Forumu iyice inceledim ama net bir çözüme ulaşamadım maalesef. Şu an stok fan kullanıyorum. Alacağım soğutma da hava soğutma olacak. Su soğutma ile uğraşamam. Sistemim şu şekilde:

Asus Rampage III formula Anakart
i7950 İşlemci
24 GB DDR3 RAM
120 GB OCZ SSD
2x500 GB RAID 0 HDD
1 TB WD Caviar Black HDD
NVIDIA GTX295 VGA
Corsair HX750 W PSU

Forumu incelediğim kadarıyla Akasa Venom, Thermalright SilverArrow SB-E , Zalman CNPS11X Extreme, Titan Amanda öne çıkan soğutucular.
Sizden ricam sesi ve maliyeti hiç umursamadan en iyi soğutucu hakkında bilgi vermeniz. Sizce en kralı hangisidir?
Şu an simülasyon devam ediyor ve işlemci sıcaklığı 78 derece :(
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.