D

Onbaşı
10 Haziran 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
Vodafone 5g ancak bu kadar olur
Türkiye'de 5g'den o kadar umutlu değildim. Ancak bu kadar kötü beklemiyordum. Kadıköy sahil konumum. < Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
RTSP bağlantılarım otomatik engelleniyor.
Asus dsl n-16 modemim var ve otomatik RTSP bağlantıları engelleniyor. Loglara baktığımda syn_err yazıyor. Pc veya modemde herhangi bir firewall açık değil. İnternet servis sağlayıcım onlardan kaynaklı olmadığını iddia ediyor ve hala bilgisayarda antivirüsleri kapatın diyor sanki yapmamışım gibi. Asusa ulaştım ama haftalardır cevap vermiyorlar. Hatta geçen otomatik ticketimi kapattılar geri mesaj atıp açtım. RTSP den gelen portlar uzak bir cihazda ve onları da nolur nolmaz diye hem pcde hem de modemde ayrıcalık atadım ama nafile. Sorun hem wifi hem de landa mevcut ve 3 bilgisayar ve 4 telefonda sorun aynı. Statik ip bile aldım belki çözer diye çünkü cqn bloğundaydım ama çözmedi. Bu arada merak edenlere sorunu ilk fark ettiğim yer geforce now. 800ile başlayan bir hata kodu verdiler ben de onlara ulaştım. 1 aylık teknik ekiple mesajlaşma sonucu sorunun RTSP bağlantısının engellendiği oldu yani bir yerden görüp sorunum kesin bu demedim. Ayrıca wireshark gibi uygulamalarda da karşı portlarla bağlantı kuramadığımı görebiliyorum rahatlıkla. Her türlü çözüme açığım.
D
5 yıl
Switch mi yoksa switch lite mı?
Öncelikle iyi forumlar. Ben günde 2 saat yol giden bir öğrenciyim. Bu seneden sonra ise yurda geçecem yani tv yok yakınımda. O yüzden switch lite mantıklı geliyor. Switch alırsam sadece 1 oyun alabileceğim ama lite alırsam 4 kadar alabileceğim. Sizce lite mı yoksa bu durumda bile switch daha mı mantıklı?
D
5 yıl
Asus dsl-n16 ve Turknet belli sitelere girmiyor.
Turknet'e geçtiğimizden beri Asus dsl-n16 modemimde wireless üzerinden çoğu siteye girebiliyorum ve neredeyse her şeyi yapabiliyorum istediğim hızda. Ama belli site ve uygulamalar yüklenmiyor. Mesela Netflix kablolu bağlantıda ve mobil verimde telefon üzerinden yükleniyor ama kablosuz modeme bağlandığımda Netflix yüklenmiyor. Veya Mangarock isimli uygulamam normalde bilgisayar sayfası açılıyor ve mobil veriden takır takır giriyor ama kablosuzda gene yüklenmiyor. Sıkıntı ise bu telefona has değil evde bulunan 5 telefonun hepsi aynı sorundan müzdarip. Crc değeri 25 dakikada 35 oluyor ve snr değeri hep sabit ilerliyor. Bu değerlerden pek anlamıyorum yani normal mi size bırakıyorum. Modemim şu an 1.1.2.3_617 sürümünde ve bana ilk gelen sürümde de bu sürümde de aynı sıkıntı vardı. Modemde bulunan dns seçme özelliğini denedim ama seçtiğim dnslerle gene o belli yerlere girmiyordu. Defalarca kez modemi 0'layıp sadece Turknet'in verdiği kullanıcı adı şifreyle girmeyi denedim gene olmadı. Ayrıcı sadece bu iki yerde olmuyor sorun genel yerlerde de var örneğin çoğu internetten alışveriş sitesine girmiyor veya kartla ödeme yapacağım yerlere girmiyor. Sürekli mobil veriye geçip yapıp dönmem gerekiyor. Eğer bir ayarı vs varsa çok güzel olur cidden. Şimdiden teşekkürler. İstediğiniz bir bilgi varsa sağlarım.
D
10 yıl
Acer Aspire 5742g Ekran Kartı (yardım)
Merhaba arkadaşlar ben bugün bios a bir şeye bakmak için girdiğimde nvidia gt520m ekran kartımı 120 mb olarak gösterdiğini farkettim ancak bilgisayarın özelliklere geldiğimde 1gb diyor. Acaba ekran kartım mı yandı? Çünkü ben yanık kokusu almadım ve bu beni düşündürdü.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.