K

Yüzbaşı
13 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
51 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
3 yıl
Uygun Maliyetli Mesh Sistem
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim üzere evimdeki kablosuz internet sorunlarını gidermek amaçlı uygun maliyetli bir mesh kurmak istiyorum. Kablonetin Netmaster Infinity 401 modemini kullanıyorum. Bilindiği üzere wifi alanı çok düşük olan bu modemle oda dışında verim elde etmek imkansız. Özellikle 5ghz bandında verim almak için öncelikle ac destekli bir access point düşündüm ama oda değiştikçe bağlantı değiştirme gerekliliği sıkıntı olacağı için bundan vazgeçip mesh sistemine yöneldim. Tp-Link'in Deco E4 ikili modeli 800 lira civarında. Yorumları inceleyebildiğim kadarıyla pek sorun yaşayan yok gibi.
Daha uygun maliyetli diğer bir alternatif ise Keenetic Extra + Keenetic City ikilisini kullanarak mesh yapmak. Bu seçeneğin de maliyeti an itibarıyla 340+189= 529 TL. Keenetic yorumları da ilginç şekilde çok değişken. İyi diyen göklere çıkarıyor, kötü diyen yerin dibine sokuyor. O yüzden fikirlerinizi almak istedim, hangisini önerirsiniz?
K
6 yıl
S8 Resmi garantili cihazda 4.5g ve VoLTE sorunu
Teknosa'dan Türkiye Samsung garantili s8 aldım. Ürünün garanti belgesinde, kutusunda, kapağında, imei kontrollerinde kısacası her şeyinde resmi garantili olduğu teyit ediliyor. Velakin Turkcell'de 4.5 ve VoLTE desteği almak istendiğinde cihazınız 4.5 destekleyen cihazlar listesinde gözükmüyor cevabı verildi. Turkcell uygulamasında ve HDSES mesajı gönderdiğimde de gelen cevap bu yönde.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
Eşimin Türk Telekom hattını takıp onun Mobil uygulamasında baktığımda onda da telefon marka model kısmı boş gözüküyor ve desteklenen cihazlar arasında yer almadığı yazıyor. Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayıp smart swich ile yeniden kurdum durum değişmedi. Samsung teknik destek ile görüştüğümde cihazın resmi garantili cihaz olduğunu teyit ettiler. Evet başka bir cihaza takıp bu servisleri aktif edebilirim biliyorum fakat bu desteklememe konusu kafamı karıştırdı. Servise göndermeli miyim sizce, daha 3 günlük telefon. Böyle bir durumda iade ya da değişim isteme durumumuz olabiliyor mu. Daha önce benzer bir durum yaşayan arkadaş var mı?
K
12 yıl
Sata3 USB3 Anakart Yardım
Merhaba arkadaşlar. Forumda aramama rağmen cevap bulabilmiş değilim. Sistem yükseltmeyi düşünüyorum ama uygun anakart konusunda kafam karıştı. SSD Sata3 disk almayı düşündüğüm için Sata3 desteği olan ve olmuşken de USB3.0 bulunsa iyi olur dediğim bir anakart. Yalnız işlemcim Core2Quad 6600. Halihazırda kullandığım anakart Asus P5B, haliyle yeni alacağım anakart DDR3 olacağı için ramleri de değiştireceğim. Tek sorun bu özellikleri taşıyan Core2Quad uyumlu anakart bulmakta. Yardımlarınızı bekliyorum.
K
17 yıl
Türkçe Lyric Arşivi
Mp3/4 çalarların kullanım alanının genişlemesi ve buna bağlı olarak kullanıcı sayısının artması dolayısıyla bu alanda birçok yeni ve hevesli kullanıcı kitlesi oluştu. Merak edilen, sıkça sorulan ve anlatımlara rağmen sorun yaşatan konulardan birisi Lyric. Yabancı şarkılar için hazır lyric veren siteler var. Lakin iş Türkçe şarkılara gelince malesef Türkçe lyric yayımlayan bir siteye en azından ben rastlamadım. Bir başlıkta nasıl lyric hazırlanacağı ve bunun için gerekli program ve yöntemler anlatılmış. Buna rağmen hazırlanması sorun olabiliyor. Bu başlıkta DH kullanıcılarının oluşturduğu hazır Türkçe lyricleri yayımlarsak bu özellikten daha fazla kişinin faydalanmasını sağlayabiliriz.
DiginetCafe arkadaş nasıl lyric hazırlanacağını bu başlık altında anlatmış.http://forum.donanimhaber.com/m_13567129/tm.htm Daha ayrıntılı hazırlama bilgisini ve gerekli linkleri üçüncü mesajda anlattım. ordan da bakabilirsiniz.
Küçük detaylar mp3 çalar özelliklerine göre değişse de temel mantık aynı. Oluşturduğum Türkçe lyricler için Rapidden bir klasör açtım. Sürekli güncellenecek olan klasörden lrc uzantılı dosyaları indirip ismini kendi mp3 çalarınızdaki ismiyle değiştirerek kullanabilirsiniz. Sizler de oluşturduğunuz lyricleri burada yayımlarsanız faydalı olacağını düşünüyorum.

Hazırladıkça güncelleyeceğim klasöre aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://r.apidshare.com/users/IHLQEM (r'den sonraki noktayı kaldırmayı unutmayın)

Candan Erçetin - Meğer
Candan Erçetin - Ağlıyor musun
Erkan Oğur - İsmail Demirci - Bülbülüm Altın Kafeste
Ezginin Günlüğü - 1980
Ezginin Günlüğü - Benimle Oynar mısın
Fikret Kızılok - Bu Kalp Seni Unutur mu
Fikret Kızılok - Gönül
Funda Arar - Arap Saçı
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.