K

Binbaşı
21 Mayıs 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
96 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
geçen yıl
Yks - Aöf kayıtları ne zaman açılacak?
Açık öğretim lise mezunuyum? 2 yıllık için yks ye girmek gerekiyormuş. İlk defa kayıt yapıcam. Şubat mart arasıydı. Tam tarih ne zaman bilen var mı? Kayıtları kaçırmak istemiyorum.
K
5 yıl
Android için veritabanı önerisi?
700 bin item var ve item başına 15 property var. Verileri kaydetmek için hangi veritabanını önerirsiniz. Biraz araştırdım Realm, Sqlite ve Objectbox performans testlerine baktım. Objectbox hepsinden performanslı gözüküyor.

Ne önerebilirsiniz bana?
K
5 yıl
Hgs ceza ödemesi online yapılamıyor mu?
Hgs nin resmi uygulaması ve sitesinde ceza gözlüyor ama ödeme kısmı yok. Yoksa ben mi bulmadım. Ya da dalga mı geçiyorlar
K
5 yıl
MSI GE73 VR - Menteşe sorunu
Merhaba arkadaşlar.

Laptopun ekranı biraz aşağı eğerken çatırdama sesi geldi. Menteşenin olduğu yerdeki plaastik açılmış. Ekranın kenarı da az bişey açılmış.Basılı tutup yerine oturttum ama ekranı hareket ettirmeye korkuyorum. Garantisi var. Yine servis yolu mu gözüktü bilgisayara Daha senesi dolmadan 2. kez servise mi göndericem cihazı. İlkinde de sağ hoparlörden cızırtı geliyordu.Gönderdim sürücü problemi var dediler.Windows güncellemesi yüklemeyin dedi servisteki arkadaş



Sözde bilgisayarı en az 5 yıl kullanacaktım. Bu gidişle 2. yılı zor görücek anlaşılan. Laptoptan çok memnunum ama keşke Alienware alsaydım diyorum kendime.

Teknik servis bu soruna kullanıcı hatası derse ne yapmam gerekiyor ? Tüketici mahkemesine gidebilir miyim ?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Edit:

Youtube'da bulmuş olduğum vidyo. Aynı şekilde sorun var.


https://www.youtube.com/watch?v=_nGhp882Xug
K
6 yıl
DSL ışığı yanmıyor
Bayrama kadar internetimde bir sıkıntı yoktu. Sonra hızım 1megabit e kadar düştü. Sonra herhangi bir siteye girerken internet ışığı sönmeye başladı.Baya bi linke tıkladığımda internet ışığı gitmeye başladı. Modemi kapatıp açıp tekrar bağlanıp devam ediyordum. Sonraları kendiliğinden dsl ve internet ışığı gitmeye başladı.Dsl ışığı yanıp sönmeye başladı. Sürekli bağlantı kopmaları yaşamaya başladım. Dışardan gelen kablo ile modeme takılan kablonun ek yapıldığı bantlı yeri oynattım biraz. Dsl ışığı yanmaya başladı ama hem hız hem de kopma problemleri devam etti. Bu süreç içerisinde TTneti arayıp defalarca arıza kaydı oluşturdum. İşe giderken aradılar. Sonra gelin dedim. Modem odamda ve oda kilitliydi. O günden beri kimse gelmedi aramadı. Yine TTneti arayıp arıza kaydı oluşturdum. Yine ne gelen var ne giden.

Artık dsl ışığı hiç gelmemeye başladı. Ben de zaten ışık hiç gelmiyor diye kablonun ek yapılmış yerindeki kabloyu kesip uçlarını bağladım. Değişen birşey yok.

1 aydır evde internet yok. Arıyorum ne gelen var ne giden. Ne yapayım ben şimdi ?
K
6 yıl
Dolandırıldım mı?
Bugün uydu kurulumu için bir dükkana girdim fiyatları sordum. Çanak ve lnb var dedim. Sadece lnb yi tutan plastik kırık dedim o ayrı satılmıyor mu dedim. Hayır dedi. Nasıl yok dedim. Her çanak paketinde bir tane var dedi. Çanak 80, kurulum 50 TL dedi. Neyse parayı karttan ödedim. Ev adresini telefonu yazıp verdim. 1 saat sonra geldiler. 3 kişi. Biri çocuk diğeri yetişkin. Konuştuğum eleman da genç biriydi. Çatıya çıktık. Getirdiği çanağın lnb yeri kırılmış halde. Dedim abi bu ne. Abi sen sıkıntı yapma dedi. Dedim çanağı bu yüzden değiştirdik zaten dedi. Sen kafana takma halledicez dedi. Yanındaki adam vida ile sabitledi plastiği. Ben alt kata inip temiz kurulum yapması için tv yi fabrika ayarlarına döndürdüm. Tek başıma çok kurcaladığım için fabrika ayarlarına döndürdüm. Geldi eleman sinyal gücünü kalitesini ayarlarken dedim. Ben fabrika ayarlarına geri döndürdüm çok kurcaladım diye.
Bana abi niye öyle bir şey yaptın dedi. Servisin gelip usb takması lazım dedi. Dahili uydu alıcı kurulumu ile ayrı takılan uydu alıcı kurulumu farklı. Dedim nasıl farklı onda nasıl kuruyorsan bunda da aynı kurulumu yap. Sıfırladığın için bişey yapamam dedi. Dedim buraya frekans girip tarama yapmicak mısın? Bana hem işten anlamıyorsun hem de itiraz ediyorsun dedi. Aldım kumandayı taramayı ben başlattım. Abi bu 1 saat sürer bizim işimiz var bekleyemeyiz gitmemiz lazım dedi. Uyduyu sabitlediniz mi dedim evet dedi. Uydu ile ilgili bir sıkıntı olursa beni arayabilirsin dedi. Adamlar gitti. Ben internetten Turksat uydu frekansına baktım. Elle gireyim dedim. Zaten var diye uyarı verince ben de o frekansı seçtim. Taramayı başlattım. 364 tane kanal buldu. TV'yi kapattım.

Ben bu işlerden o kadar anlayan biri değilim. TV de izlemiyorum. Evdekiler istedi diye kurmaya çalıştım. Olmayınca uyducu çağırdım. Olayın pek çok yerinde kendimi tuttum hır gür çıkmasın diye. Zaten sinirli biriyim. Bi tartışma yaşamak benim 1 haftamı berbat ediyor. Üzerimden o siniri atamıyorum o hafta.

Yarın adama gidip kurulum ücretini geri isticem. Muhtemelen vermicek. Ben de öyle bir durumda polise gitmeyi düşünüyorum.
K
6 yıl
Elektrik Faturalarını Ne Yapacağız?
Bu elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelini ne yapacağız arkadaşlar? Harcadığım elektrik miktarını güncel tarife fiyatının yarısı ile çarpıp kayıp kaçak bedeli olarak faturaya ekliyorlar? Bu nasıl bir rezilliktir, bu nasıl bir şeref yoksunluğudur? Yaktığım elektriğin ücretini öderim. Tamam biraz da vergi al yüzde 5 ya da 10. Ona da razıyım. Ama harcadığımın yarısı kadar kaçak elektrik bedelini bana neden ödettiriyorlar?

Zoruma gidiyor arkadaş. Şerefsizlerin kaçak kullandığını ben niye ödüyorum

Damat yasası ile bunu yasal hale getirdiler. Bu yasayı nasıl kabul ediyorlar mecliste

Bu durumu nereye şikayet edebiliriz? Yok mu bir çözüm yolu
K
6 yıl
Alienware 17 r4 - 1060 mı 1070 mi
Arkadaşlar 1060 olan 6000 TL, 1070'li model 7000 tl
İşlemciler 6700hq ikisi de. Aradaki farka değer mi? İlerde harici grafik kartı ile yükseltme yaparım diye düşündüm.
İşlemciler 7700hq olsaydı daha mı iyi olurdu acaba?
K
6 yıl
Gaming Laptop Tavsiyesi
Merhabalar,

Beni en az 7-8 sene götürecek laptop arıyorum. Yükseltme yapmak istediğimde sıkıntı çıkarmayacak bir cihaz olmalı. Bu kısım daha çok Harici Grafik için geçerli. Aradığım özellikler şu şekilde;

Intel 6700+ veya 7700+
Ram başlangıç için düşük olabilir. Ama yükseltmede max sınırı yüksek olmalı 64GB gibi.
Ekran IPS panel, 120hz + çözünürlük en az 1920x1080+ 4K olursa çok iyi olur.
Ekran kartı en az 1070 veya 1080 (Aradaki farka değer mi sizce)
Type-C portu harici ekran kartı için
M.2 SSD NVMe yuvası
RGB klavye
Kaliteli ses çipi

Cihazı 2. el almayı düşünüyorum dolar yüzünden.Fiyat kriterini en sona bıraktım maalesef. Amazon'dan da alabilirim.Sahibinden.com'da ki ilanlara da pek güvenemiyorum. Marka olarak Msi veya Asus olabilir.Acer Predatör nasıldır bilmiyorum. MSI gt serisi biraz kaba duruyor gs serisi gayet normal gözüküyor. Alienware gönlümden geçen ama MSI cihazları özellik olarak daha dolu gözüküyor. Ne önerebilirsiniz bana ? Ne vereyim abime :D
K
7 yıl
SD card tavsiyesi?
Bu kaçıncı bozulan hafıza kartım. Durmadan bozuluyor En son kartı pc ye takıyorum açılıyor. Dosyaları gösteriyor. Dosyalar sağlam. Ama 10 saniye sonra bağlantı kesiliyor. Kopyalama yarıda kalıyor. Telefonda da aynı durum mevcut. Bu da pert oldu anlaşılan.

Sizlerden hafıza kartı tavsiyesi istiyorum. Biraz bakındım nette ama fiyatlar uçmuş. Ne ara yükseldi bu kadar fiyatlar.

128 GB almak istiyordum ama fiyatları görünce vazgeçtim. 30 GB müzik var sadece o yüzden uygun fiyatlı kart arıyorum.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.