S

Onbaşı
19 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
Stabil Olmayan Çok Düşük İnternet Hızı (100 Kbps!)
Merhabalar,

Türk Telekom'dan 8 Mbps'e kadar hızlı kotasız tahhütlü internet aboneliğimi bir hafta önce başlattım. Tam 8 Mbps hız beklemiyorum, birçok değişkene göre hızı tam olarak sağlayamayabilirler; fakat aldığım ortalama hızlar 100-300 Kbps arası!

Modem Türk Telekom'un sağladığı yeni aldığım modem: TP-Link TD-W9970v3. Modemden aldığım altyapı verileri şu şekilde:

< Resime gitmek için tıklayın >

Ev müstakil ev, dolayısıyla iç tesisat yok. Türk Telekom'un telefon direğinden sağladığı kabloyu doğrudan modeme takarak kullanıyorum.

Anladığım kadarıyla SNR değerim de hat zayıflaması değerim de çok iyi. İstesem 16 Mbps'ye geçip o hızları teoride destekleyecek bir altyapı da var görünüyor yanlış anlamıyorsam.

Arıza kaydı açtım, geldiler baktılar sorun yok 8 Mbps sağlıyoruz size diyip gittiler. Halbuki durum gerçekte hiç de öyle değil. Hiçbir sayfaya sağlıklı bir şekilde erişemiyorum. Arıza kaydı oluşturup ekibin geleceği sabah 7.1 Mbps hız gördüm, iyice sinir oldum. Teknik ekip geldiğinde de 1-2 Mbps arasında hız aldım. Fakat bu hız hiçbir zaman stabil değil. Anlık olarak 1-2 Mbps hızı görsem de ortalama hız 100 Kbps'lerde sürünüyor. 50-60 Kbps'leri görüyorum, inanasım gelmiyor.

Böylesine düşük ve değişken hızın sebebi nedir?
S
11 yıl
Yardım - Intel i5 3317U
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bi dizüstü almayı düşünüyorum ve gözüme kestirdiğim bi ASUS var. Özellikler:

ASUS S56CB Ultrabook

İşlemci: İntel i5 - 3317U (1.70 GHz, TurboBoost ile 2.60 GHz, 3 MB Intel Smart Cache)
Önbellek: 8 GB
Bellek: 750 GB HDD + 24 GB SSD
Ekran Kartı: Nvidia GT740M 2 GB
DVD Okuyucu, Kart Okuyucu, Bluetooth, Kablosuz Bağlantı, falan filan....


Nasıl bir bilgisayar istediğime gelince, öyle çok oyun düşkünü birisi değilim; ancak birçok uygulamayı aynı anda kullanıyorum, fotoğraf düzenleme yazılımları kullanıyorum, ve internette gezinirken tarayıcının sınırlarını zorlayan biriyim (an itibâriyle 28 sekme açık ). Oyun konusunda ise her yeni çıkan oyunu oynamasam da arada bir araba yarışı, Counter takılırım, klasik şeyler.

Bu kadar basitten alınca ne yorum verirsiniz bilmiyorum ama demeye çalıştığım, öyle çok uçuk bi bilgisayar istemiyorum. Ağır bi dizüstü istemediğim için ultrabooklara yöneldim. Özelliklerini verdiğim bilgisayarın önbelleği de ekran kartı da benim için oldukça tatmin edici. Tek sıkıntım, işlemci hakkında hiçbir bilgim yok. i5 tamam ama, i5 var, i5 var.

Bana bi yol gösterin, ne edeyim?
S
11 yıl
Nokia Lumia Windows Phone (7.5) Alınmalı mı?
Arkadaşlar uzun süredir telefon araştırması içerisindeyim. Hâlâ emektar Symbian işletim sistemli N95 8 GB'imi kullanıyorum. Son zamanlarda Android işletim sistemli bir telefon mu alsam diye düşünüp yine de Nokia'dan vazgeçmek istemiyordum. O yüzden Nokia'dan Android telefonlar için atılım bekledim; ancak Nokia gitti Microsoft'a kapağı attı.

Microsoft demek kapalı yazılımın babası demek, esneklikten sürekli ödün vermek demek. O yüzden pek hoşuma gitmedi bu haber ama artık üzerinden 2-3 yıl geçti Lumia'lar (ve diğer Windows Phone 7-8'li telefonlar) çıkalı. Nokia, uzun bir süre boyunca Windows Phone'dan vazgeçeceğe falan da benzemiyor.

İlk başlarda Windows Phone'un arayüzü hoşuma gitmemişti o yüzden bi soğumuştum; ancak sonrasında hoşuma gitmeye başladı. Şu sıralar almayı düşünürken tabi daha bir araştırası geliyor insanın bulduklarım beni Windows Phone'dan iyice soğuttu.

Başlayalım:

1. Ek Yazılıma Mecbursunuz

Lumia bir telefonu bilgisayarınıza bağlayıp da öyle sürükle bırak yapıp dosya atayım derseniz bu olasılığınız yok. Zune yazılımını bilgisayara yükleyip müzik dosyalaranızı bu şekilde atmanız gerekiyor.

2. Telefonda Dosya Yöneticisi Yok

Telefona attığınız dosyaları klasörler hâlinde görmek/düzenlemek isterseniz kullanabileceğiniz bir dosya yöneticisi uygulama bulunmuyor. Symbian'a 6600 ile giren 6630 ile devam edip N95 8 GB ile tamamlayan biri olarak şimdiye kadar çoğu insandan Symbian'la ilgili bir ton şikâyet duydum; ancak beğenilmeyen Symbian'da bu olay için bir ton uygulama mevcut. Lonely Cat Games şirketinin ürettiği X-plore ise içlerinde en sevdiğimdir ve accâyip işlevseldir, Windows'ta bilgisayardayken yapamadığınız şeyleri yaptırır, örneğin RAR ve ZİP arşivlerinin içindeki resimleri arşivden çıkarmadan görüntüleyebilirsiniz. Neyse devam edelim

3. Zil Sesi Değiştirilemiyor!

Her ne kadar bana bir hayli gülünç gelse de Nokia forumlarında birçok kullanıcının bundan şikâyet ettiğini gördüm! Bu sorun Windows Phone 7.5'te mevcutmuştu ve anladığım kadarıyla 7.8 güncellemesiyle giderilmiş; ancak o kadar hazırlık yapılarak çıkarılan "akıllı" bir telefonda böylesine basit bir özelliğin olmaması adamı delirtmez de ne yapar! Yav takoz Nokia 5110'da bile var zil sesi seçme özelliği.

4. En Önemlisi: Bluetooth ile Dosya Gönderimi Yok!!!

Bu son yazdığım beni benden aldı. Bu sorun hem Nokia'nın hem de Microsoft'un yardım forumlarında dillendirilmiş durmaksızın. Microsoft ve Nokia'nın forumlarda verdiği yanıt ise: Bluetooth ile yalnızca rehberinizdeki kişilerinizin aktarımını yapabilirsiniz, ya da kulaklık vb. donanımlarınızla bağlantı kurabilirsiniz. Windows Phone, bluetoothla dosya aktarımını desteklemez.

Hadi ya! Beni Iphone'dan uzak tutan en temel durumlardan birisi Bluetooth'suz olmasıdır. Böylesine basit ve kullanışlı bir teknolojinin olmaması. Aynı durumu Microsoft da gitmiş Windows Phone'unda yapmış, bir de çok saçma bir şekilde. Hadi Iphone'da hiç yok en azından, Windows Phone'da var ama bi işe yaradığı yok! Ve forumlardaki yetkililerin önerileri şöyle: Bluetooth'la dosya gönderilemiyor ama siz SkyDrive'dan yükleyip öyle paylaşın arkadaşlarınızla. Peki akıllılar, ben her zaman internete sâhip olmak zorunda mıyım?

Şikâyetler üzerine yine 7.8 güncellemesiyle bu özelliğin eklendiği söyleniyor. Söyleniyor diyorum; çünkü güncelleme yaptığı hâlde dosya gönderemediğini söyleyen bir sürü insan var hâlâ. Bir de şöyle bir şey var: o güncelleme ile Bluetooth üzerinden dosya gönderiliyor gönderilmesine ama gönderilebilen dosyalar yalnızca resim ve müzik dosyalarıyla sınırlı! Yine de Lumia kullanıcısı olup da atıyorum N95'e ya da rastgele bir Samsung telefona Bluetooth'la dosya gönderebilen varsa aydınlatsın beni.

Bu yazdıklarım beni Lumia'dan iyice soğuttu. Bir diğer sorun zâten iki büyük şirketin tek üründe birleşmesi. Nokia donanımı sağlıyor, Microsoft işletim sistemini. Sonra Nokia'nın ek yazılımları bütünleştiriliyor sisteme; ama bence yazılım konusunda yalnızca Microsoft'un borusu ötüyor, dolayısıyla da olan son kullanıcıya, yâni bize oluyor. Microsoft istediği gibi özellik ekleyip kaldırıyor.

Nokia'nın telefonları donanımsal olarak çok iyi durumda olabilir, Carl Zeiss ya da PureView içeren kameraları bulunabilir. Ancak bana göre, Nokia Lumia bu saydığım eksikleriyle Symbian'dan da günümüzden de çok çok gerilere gitmiş. Nokia, MeeGo ile özgür işlere girişmeye kalktı ama sonra da başlamadan yarıda bıraktı. Microsoft ile işbirliği yaparak hız olarak iyi, kasılmadan kullanılan telefonlar üretmiş olabilir Nokia, ama özellik olarak eski çağlara giden bir anlayışa boğuldu ve eline yüzüne bulaştırdı.

O yüzden bence devir Android devridir a dostlar

Ekçe: Yazdıklarım tamâmen mağazalarda telefonu kullanarak elde ettiğim kısa deneyimlere ve internet üzerinde yaptığım araştırmalara dayanan yorumlardır. Lumia sâhibi değilim, dediğim gibi Symbian takılıyorum hâlâ Bu yüzden yazdıklarımda yanlışlar/eksikler olabilir, varsa düzeltin :)
S
12 yıl
İstanbul\u0027la İlgili Yol Târifi
Arkadaşlar Kozyatağı ya da Kavacık'tan Harbiye-Beyoğlu-Şişli-Taksim-Mecidiyeköy-Okmeydanı (herhangi birine) en hızlı şekilde toplu taşımayla nasıl giderim bilen var mı?
S
12 yıl
Uçak Biletinde Türkçe Karakter Kullanımı Sorun Olur mu?
Arkadaşlar, ilk kez yurtdışına çıkacağım. Pegasus'tan internet üzerinden bilet almak üzereyim. Bileti alırken ad kısmına adımı Türkçe harflerle mi yazmalıyım yoksa İngiliz alfâbesine mi uyarlamalııyım?

ÇELİK ÇALIŞKAN değil de CELIK CALISKAN mı yazmalıyım?

Türkçe konusunda hassas birisiyim ve bu Türkçe'de kullanılan karakterleri (Â/â, Ç/ç, Ğ/ğ, İ/ı/Î/î, Ö/ö, Ş/ş, Ü/ü/Û/û) dünyânın kabul etmemesi beni deli ediyor. Ç harfi Fransızca'da Ö/ö, Ü/ü harfleri de Almanca'da bulunduğu için kimi zaman sorun olmuyor, aksanlı a-i-u (â/û/î) ise diğer Avrupa dillerinde var, onlar da kabul ediliyor elektronik sistemlerin çoğunda; ancak Ğ-İ-Ş harflerimiz Türkiye dışında -hattâ kimi zaman Türkiye içinde bile- elektronik kullanımlarda sorunlu.

Özetlersem, ÇELİK ÇALIŞKAN olarak yazmam bir soruna neden olur mu? Forumda arama yaptığımda kimi arkadaşlar Ü harfinin UE'ye dönüştüğünü söylemiş; ancak bu arkadaşlar yurtdışından işlem yaparken karşılaşmış bu sorunla, ben Türkiye'den alıyorum biletimi. Ne yapmalıyım?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.