C

Yüzbaşı
02 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
336 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
8 ay
Hakem Heyeti Kararının İcrası
Tüketici Hakem Heyeti; DAIKIN isimli firmanın değişim yerine isteğim dışında iade alarak para iadesi yaptığı klimanın, satıcı tarafından yenisinin bana teslim edilmesi, benim ise fatura bedeli olan 8990TL'yi tekrar satıcıya ödemem yönünde karar verdi.

Karar üzerinden önümüzdeki Cuma itibariyle 15 gün geçmiş olacak. Karşı tarafa ne zaman tebliğ edildi bilmiyorum.

Kararı uygulamadılar, iletişime geçmediler, uygulama niyetleri de görünmüyor. İcra takibi başlatmak istiyorum.

Öncelikle itiraz süresinin bitmesini beklemeli miyim?
Diğer sorum ise; karar klimanın bana verilmesi, 8990TL'nin de Daikin'a verilmesine yönelik. Benim takip başlatmadan önce bu parayı bir şekilde karşı tarafa ödemem mi gerekiyor? Eğer öyle ise nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum çünkü kararı da görmezden geliyorlar. İcra başvurusunda bunu nasıl belirtmeliyim veya ücreti icra dairesi üzerinden vermem mümkün olur mu?
Ürünü alırken 9 taksit yapmıştım şimdi bunu aynı koşulda ödeyebilir miyim?

Karar şu şekilde:
< Resime gitmek için tıklayın >
C
geçen yıl
Artık Nokia\u0027dan Başka Modeme Geçilebiliyor
Nokia mağdurları bilir ki bir kere Nokia modem takıldı ise aboneliği iptal edip tekrar açtırmadan asla başka modeme geçilemiyordu.

Bu durum 1 hafta önce düzeltilmiş. Az önce gelen ekip nokiayı alıp ont + zte h3600 takıp gitti. Bilginize.

C
geçen yıl
Ram Gecikme Değeri
Ramlerim 2*8gb Crucial Ballistix Tactical Tracer (RGB) 3200-16; Thaipoon'a göre her ikisi de d9vpp Micron e-die

Aynı rami stabil şekilde 3600-14'te kullananlar var ama bendeki 1.45v ile 3600-15 bile göremiyor.

Anakart MSI B450 Gaming Plus Max, son BIOS yüklü

İşlemcim Ryzen 5500

Memory try it ile 1.4 voltta 3600-16-18-18-38-82-1T yaptım, maxxmem2 ve aida64 ile yaptığım testlerde latency 75-85 arasında çıkıyor, 75'in altına düşmüyor. Sadece XMP açıkken de aynı değeri veriyor. 3600-16 için biraz yüksek değil mi?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


ekleme: bu değerde de stabil çalışmıyor. memtestte çok sayıda hata aldım.
C
2 yıl
Odalara Ethernet Tesisatı
Selamlar.

Oturduğum evde tüm odalarda rj11 girişli telefon prizi mevcuttu. Prizleri söktüğümde arkalarında telefon kablosu olarak 8 telli bir kablo kullanıldığını fark ettim. Cat 5 miydi 5e miydi hatırlamıyorum ama bunlardan biriydi. Zaten telefon hattı kullanmayacağım için, bu kablolara rj45 girişli priz takarsam odalara ethernet bağlantısı ulaştırabilirim diye düşündüm.

Bu amaçla evin tüm prizlerini değiştirirken tüm telefon prizlerini de rj45'e çevirdim ve bunun için elektrikçi çağırdım.

Ne yazık ki elektrikçiye derdimi anlatamadım. Aldığım prizleri takmaktan öteye gidemedi. Yapamayacağını anlayınca verdiğim parayla kalmış oldum ve sonra bir elektrikçi daha çağırdım. O da aynı şekilde elektrik ve uydu dışında hiçbir konuya hakim değildi, o da yardımcı olamadı.

Bu işi elektrikçiyle çözemeyeceğimi düşünmeye başladım. İllaki anlayan birileri vardır ama ben bulamıyorum. Elektrik elektronik mühendisi bir arkadaşımla da yine aynı şekilde konuya muvaffak olamadık. Networkçü mü çağırmam gerekiyor nedir anlamadım.

Şöyle ki, odalardaki prizlere tüm uçları birleştirilip kısa devre yapılmış bir ethernet kablosu takıyorum. Sonrasında daire girişindeki buatta ucu açık olan kablonun tellerini multimetre ile denediğimde hiçbirinde iletkenlik alamıyorum.

Nereye gidiyor bu kablonun ucu anlamadım.

Gördüğüm kadarıyla daire girişindeki panoya yakın buatlardan birinde cat kablonun ucu var. Evin içindeki tüm prizlerin arkasında da aynı şekilde. Ama hiçbiri birbirine bağlı değil sanki.

Bu mevcut tesisatı kullanmamın yolu yok mudur? En azından tek odada. Yerine gerekirse cat6 kablo alıp çektirebilirim ama hangi kablo nereden nereye gidiyor nasıl anlarız? Kabloyu asılınca hiçbir odada tepki göremiyorum.
C
3 yıl
Fabrika Araca Fazla Yağ Koymuş Olabilir Mi?
Selamlar. Aracım 1.33tce Clio. 2020 Aralık çıkışlı. 10bin km'de 1 ay önce ilk sahibinden aldım aracı. 11000kmde şu an. Daha ilk bakımı gelmediği için fabrikadan beri yağ koyulmadı araca.

Öylesine bir yağ kontrolü yapayım dedim, yağın epey fazla olduğunu gördüm.

Sabah motoru çalıştırmadan önce yapıyorum ölçümü. Zemin düz. Etrafına buluştıysa diye 5-6 defa çıkarıp temizledim çubuğu ama sonuç aynı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu araç bu km'ye kadar haddinden fazla yağ ile gezdi yani. Şimdi servise gidip fazlasını aldırsam bile, uzun vadede sıkıntı yaratır mı, motor veya diğer parçalar hasar görmüş müdür? Renault'tan garanti uzatılmasını mı istemeliyim en azından?
C
3 yıl
Samsung A72 Sıfır Ürün Kutudan ÇİZİK Çıktı
Dostlar
Takıntılı biri değilimdir öyle aldığım ürünün her tarafını mıncıklamam ama resmen çizik var bu telefonda.

Ürünü n11 üzerinden bir satıcıdan aldım. Az önce kargoyu teslim alıp kutuyu açtım. Kutu jelatinli değil fakat 2 adet etiket vardı. Sanırım samsungda bu şekilde oluyor. Bana daha önce açılmış izlenimi vermedi, fabrikadan kusurlu çıkmış gibi.

Çok sinir bozucu bir durum. Şimdi siz olsanız ne yapardınız? O kadar zor geliyor ki uğraşmak. Satıcı kesin servise gönder diyecek. Servisin ne diyeceği ise şansa kalmış :( bu şekilde kullansam mı.
İçime de sinmedi hiç. Bir akıl verin ne olur :(
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
C
3 yıl
PEP\u0027e (Paladyum Elektronik Para) Dikkat Edin
https://www.peple.com.tr/kampanyalar/pep-visa-kart-50-tl-yuklu-geliyor

Linkteki kampanyadan yararlanmak için Pep Visa Kart'a başvurdum. Kampanya şartlarını yerine getirdim ve iletişim izinlerim aktifken kartı aktifleştirdim. Sonuç: 50TL gelmedi.

Forumda yazılanlardan anladığım kadarıyla belli bir tarihten sonra başvuranlara 50TL yüklemekten vazgeçmişler. Ama bolca kart başvurusu almak hoşlarına gitmiş olacak ki, kampanyayı kaldırmamışlar.
Maile bir kaç hafta sonra cevap geliyor ve gelen cevapta iletişim izinlerinizin aktif olmadığı iddia ediliyor. Bu sebeple de kampanyadan yararlanamayacağınız söyleniyor. İtiraz ettiğinizde de bir daha cevap gelmiyor.

Ta ki eğer konuyu şikayetvar'a yazarsanız.
Sonra gelen cevabı olumsuz olarak değerlendirirseniz ve düşük memnuniyet puanı verirseniz bu arkadaşlar 50TL'yi veriyor. Müşteri memnuniyeti kapsamında 50TL yükledik diyorlar. Hemen ardından da arayıp şikayetvardaki şikayetinizi silmenizi istiyorlar.

Benim hatam ise heralde alışverişi yapmadan önce şikayeti silmek.

< Resime gitmek için tıklayın >
Önce 50TL hesap hareketlerinde göründü. Kullanabilmek için 200TL gönderdim hesaba.
2681TL'lik vergi ödemesi yapayım diye 2431TL daha gönderdim. Gib kamu bankaları hariç debit kart kabul etmiyormuş, tekrar trendyola döndüm.

Yaptığım 250TL alışverişin bakiyeden 200TL olarak düşmesi gerekiyordu. Görüldüğü üzere 250TL düştü yani kampanyaya saymadı.
İşlemi trendyoldan iade yaptım.

1,62TL iade işlem ücreti kestiler. Böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum. Daha önce karşılaşan var mı bilmiyorum. Peple.com.tr'de işlemler ve ücretler kısmında böyle bir ücretten hiçbir yerde bahsedilmiyor.

Neyse 248,38TL'nin küsuratını atayım hesaptan, kalan 200'ü 250 olarak kullandırır heralde dedim.

200TL bakiye varken 250TL alışverişe trendyol yetersiz limit diyip ret veriyor.

Uygulamadaki canlı yardıma bağlandığım, 4. sıradasınız dedi. İlk 15 dakika içinde 1. sıraya geçtim ama burada 35 dakika daha bekletti. Baktılar adam vazgeçmiyor, Cuma diye bir arkadaşa bağladılar.

< Resime gitmek için tıklayın >

Verdiği mail adresine daha önce attığım maile 2 hafta sonra cevap gelmişti.

Sonra da 250'yi 300 yaparak sallama aşamasına geçti.
Kampanya şartlarında böyle bir şey yok diyince de cevap vermeyi bıraktı.
Yine de bakiyeyi 250TL yaparak 300TL'lik alışveriş yapmayı denedim, sonuç yine aynı oldu.


Şikayet silindiği için hesap hareketlerinde göstermeksizin 50TL'yi geri aldılar heralde? Başka açıklama gelmiyor aklıma.


ÇOK UZUNDU, OKUYAMADIM:
Üst üste 3 defa yalan söylediler. Önce iletişim izinleri yalanı, sonra 50TL yükledik yalanı ve en son 300TL alt limit yalanı.
Sonuç: Kampanyadan yararlandırmadılar. İadeye ücret keserek yeni bir çığır açtılar. Binlerce kişiye bu kampanya hatırına kart aldırdılar.

Bu oluşuma (banka diyemiyorum banka da değil) güvenip kullanacak arkadaşların aklına bulunsun Pep'in bu davranışları.

Ne kadar güvenilir duruyor?
C
4 yıl
Diafon Kapıyı Açmıyor
Merhabalar.

Taşındığım evde Netelsan marka görüntülü diafon var. Eski, ahizeli, tüplü ekranlı olanlardan.


< Resime gitmek için tıklayın >
(Bunun 3 tuşlu olanı)

Aşağıdan daire no tuşlandığında zil çalıyor, ekrana görüntü geliyor (devamlı yatay çizgiler kayıyor, görüntüde ne olduğu anlaşılmıyor)

Fakat ben kapı otomatiğini açmak için tuşa bastığımda herhangi bir tepki vermiyor. Kapıyı açmak için 9 kat inmek gerekiyor haliyle.

Görüntü benim için önemli değil, zil çaldığında kapı otomatiğini tetikleyebilsem yeterli olacak.

Bu eski modelleri bulmak mümkün değil (7-8 yıllık)

Yenileri ise uyum sağlar mı bilmiyorum. Alırsam da bu sefer bir süre sonra site yönetimi başka markaya geçiyoruz derse elimdeki yine çöp olur.

Netelsan servisiyle görüştüm. 135TL + Yol(İlimde servis yokmuş) + duruma göre parça ücreti dediler ki bu epey tuzlu olacak demek oluyor.

Mümkünse bir şekilde idareten düzeltmek istiyorum.

Diafon bu kapıyı açma işini nasıl yapıyor normal şartlarda? Eğer gelen kablolardan 2'sini kısa devre etmek veya belli değerde bir direnç eklemek gibi basit bir prensibi varsa yayına bir buton koyarak kapıyı açabilirim mesela.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihazın içi daireme gelen kabloların fotoğrafları.

http://netelsan.com.tr/upload/2017/03/katalog/HMBSM00004_R04_DIJITAL_ZIL_PANELI_BAGLANTI_SEMASI.pdf
Bu adreste markaya ait bağlantı şemaları var.

Cihazı değiştirmeden apartman kapısını açmamın bir yolu var mıdır?
C
4 yıl
Biçimsiz Mutfak Baca Yeri Hakkında Tavsiye Aranıyor
Evimizin mutfağında baca yeri yoktu. Mutfak dolaplarının üzerinden balkona kadar baca yaptırmayı düşünüyordum fakat müteahhitin döşediği taşlardan birkaç tane kırınca arkada baca yeri olduğunu farkettim :) Fakat çok kötü bir noktada. Baca taktığımda çirkin bir görüntü oluşturacak.

Mutfak dolabını hizasından, orayı kapatacak şekilde bir tahta parçası koydurmayı düşünüyorum aynı mutfak dolaplarınınkinden. Fakat yine de baca kısmından borunun bir kısmı görünecek.

En az göze batacak şekilde neler yapabilirim, tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
C
4 yıl
Biçimsiz Mutfak Baca Yeri Hakkında Tavsiye Aranıyor
Evimizin mutfağında baca yeri yoktu. Mutfak dolaplarının üzerinden balkona kadar baca yaptırmayı düşünüyordum fakat müteahhitin döşediği taşlardan birkaç tane kırınca arkada baca yeri olduğunu farkettim :) Fakat çok kötü bir noktada. Baca taktığımda çirkin bir görüntü oluşturacak.

Mutfak dolabını hizasından, orayı kapatacak şekilde bir tahta parçası koydurmayı düşünüyorum aynı mutfak dolaplarınınkinden. Fakat yine de baca kısmından borunun bir kısmı görünecek.

En az göze batacak şekilde neler yapabilirim, tavsiyelerinizi, önerilerinizi bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.