Y

Çavuş
16 Nisan 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
4 yıl
Türknet Rezilliği/Sürekli Kesinti ve Düşük Hız
Merhabalar,

2 Nisan 2020 tarihinden itibaren Türknet'in rezilliğini yaşıyorum. Sürekli olarak internet kesintisi ve hız sorunlarından dolayı destek kaydımı oluşturdum. Kendilerine "Türkçe" dilinde yazdım, anladığım kadarıyla Türkçe bilmiyorlar.

İnternetimin sık sık kesildiğini ve geri geldiğindeyse her seferinde farklı bir hız aldığımı üstüne basa basa belirttim. Aynı zamanda nadiren de olsa ping problemi yaşıyordum. Türk Telekom altyapısında VDSL hizmeti kullanıyorum, dolayısıyla TT ekiplerinin gönderilip kontrol edileceği söylendi. Sözde TT ekipleri gelip arızamı kontrol etmiş ve sorunumu iç tesisatta bulmuştu. Oysaki TT ekiplerinin bana haber vermeden ankastre kutuma bile ulaşmaları imkansızdı. Ankastre kutusu site içerisinde kilitli bir yerde, bana ulaşmadan erişemezler. Bunu anlatmama rağmen Türknet "nereden para koparabiliriz" diye düşünerek ev içi tesisatımı kontrol etmek için 99 TL karşılığında ekip yollamayı teklif etti. Bense ev tesisatımı kontrol ettiğimi, farklı modem ve kabloyla da aynı sonuca ulaştığımı söyleyerek reddettim.

Bir-iki gün boyunca sorun yaşamadım ve arayıp "iki gündür internetiniz gitmemiş, destek kaydınızı kapatıyoruz" dediler. Dedikten 1 saat sonra internetim tekrar kesilmeye başladı.
Kesintilerimin benden kaynaklı olmadığını kendilerine mantık çerçevesinde anlatmaya çalıştım, fakat ne destek kaydı üzerinden ne de telefonla dönüş yapıp bilgi vermediler.

Bugün bir mucize oldu ve müşteri hizmetlerinden bir yetkili beni aradı. Sıkıntının artık kendisinin kontrolünde olduğunu söyledi ve ağzından "TT ekiplerinin aslında hiç kontrole gelmediğini ve arızayı müşteri kaynaklı sıkıntı olarak kapattığını" kaçırdı. Kendisine bu dediğini doğrulamak için tekrar sorduğumda da lafı çevirip TT ekiplerinin bugün içerisinde gelip kontrol edeceğini söyledi. Tahmin edin ne oldu? Kesintilerim inatla arttı ve ortada hiçbir TT ekibi yoktu. (Kesintiden kastım 1-2 saatte bir olan kesintiler değil, 5 dakika içerisinde 2-3 kere gittiğine kadar şahit oldum.)

Kendilerine ısrarla sorunumu çözmeyi beceremeyeceklerse hattımı iptal ettirmek istediğimi söyledim. Hiçbir şekilde ciddiye almadılar.

Türknet ilk çıktığı zamanlarda fiyat, AKK ve hız konularından oldukça avantajlıydı. Anladığım kadarıyla popülaritenin vermiş olduğu rahatlığa kapılıp müşterilere hizmet vermeyi unuttular.

An itibariyle arızamın 20. günü ve ben Türknet'le uğraşmaktan bıkmış durumdayım. Şikayet etmediğim yer kalmadı, anlaşılan müşteri hala umurlarında değil.

Umarım Türknet'e geçmeyi düşünenler için örnek teşkil eder.

Destek No: 32058735

@TurkNetDestek
Y
10 yıl
Video ve Ses Kasma Sorunu
Merhabalar, başlıktan da anlaşıldığı gibi bilgisayarımda video ve ses kasma sorunu var. Twitch'de stream izlerken tüm çözünürlük ayarlarında, YouTube'da ise yüksek çözünürlüklü videolarda sorun çıkarıyor. (Twitch'de stream izlerken tarayıcıyı alta aldığımda ya da başka sekmeye geçtiğimde ses kasması düzeliyor.) Hatta bazen Skype + Spotify açıkken ufak ufak ses kasmaları yapıyor. Bu bilgisayarımda daha önce yoktu, birden başladı. Format attım, ekran kartı driveri güncelledim, ses kartımın driverini güncelledim ama hala sorunun çözümünü bulamadım. Bilgisayarım bayağı eski ama daha önceden bir sorun yoktu. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Y
10 yıl
3 Hazır Sistem Arasından Tavsiye
Merhabalar, yakın zamanda oyun amaçlı bilgisayar almayı düşünüyorum. Bütçem 1300-1500 lira arası. Fakat sıfır yerine ikinci el bilgisayar almayı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım ve 3 tane bilgisayar buldum. Linkler aşağıda mevcut, yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-hd-7870xt-2-gb-fx-x8-8320-3.5-ghz-8gb-ram-1-tb-plus-aksesuar-174490912/detay
(Bu şu anki favorim, yanındaki aksesuarlar çok önemli değil. Önemli olan sistem özellikleri.)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-acil-satilik-toplama-kasa-173433171/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-8-cekirdek-8gb-ram-2tb-hdd-oyun-canavari-173243182/detay
Y
10 yıl
3 Hazır Sistem Arasından Tavsiye
Merhabalar, yakın zamanda oyun amaçlı bilgisayar almayı düşünüyorum. Bütçem 1300-1500 lira arası. Fakat sıfır yerine ikinci el bilgisayar almayı düşünüyorum. Biraz araştırma yaptım ve 3 tane bilgisayar buldum. Linkler aşağıda mevcut, yorumlarınızı bekliyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-hd-7870xt-2-gb-fx-x8-8320-3.5-ghz-8gb-ram-1-tb-plus-aksesuar-174490912/detay
(Bu şu anki favorim, yanındaki aksesuarlar çok önemli değil. Önemli olan sistem özellikleri.)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-acil-satilik-toplama-kasa-173433171/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-8-cekirdek-8gb-ram-2tb-hdd-oyun-canavari-173243182/detay
Y
10 yıl
Monitör Seçim Yardımı
Merhabalar, yakın zamanda monitör almayı düşünüyorum. Bir kaç seçenek var fakat hangisini almam gerektiğini bulamadım. Kullanan ya da bilgisi olan varsa yorum atabilirse sevinirim.

İlk monitör:http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-s22d390h-215-5ms-analoghdmi-full-hd-led-monitor-/productDetails.aspx?productId=bd801087&categoryId=3002879&SKU=BD801087
Araştırırken ilk bulduğum monitör. Samsung'un bilindik bir marka olması birazcık çekti açıkçası.

İkinci monitör:http://www.hepsiburada.com/liste/dell-e2414h-24-5ms-analogdvi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd801314&categoryId=3002879
Bu da Dell marka bir monitör. Aynı şekilde bilinen bir marka olması birazcık çekti. Fakat özellik bakımından Samsung'a çok yakın olduğu için kafamı karıştırdı.

Üçüncü monitör:http://www.hepsiburada.com/liste/aoc-e2461fwh-236-2ms-analoghdmi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd303346&categoryId=3002879
AOC'de bildiğim bir marka. Fakat daha önce hiç kullanmadığım için kalitesi hakkında pek bir fikrim yok.

Hepsinin arasında bir miktar ücret farkı var. Fakat bunların içinden alabileceğim en kalitelisi hangisidir bunu öğrenmek istiyorum.

*Not: Monitörü oyun için kullanacağım.
Y
10 yıl
Yarışma: MONSTER® Q63P370EM3D İnceleme


Merhabalar, bugünkü yazımızda Monster'ın üst segmente hitap eden bir dizüstü bilgisayarından bahsedeceğiz. Öncelikle firmadan bahsedelim. Monster, İstanbul merkezli oyunculara yönelik dizüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları üreten bir firmadır.

Bu yazımıza Monster'ın P370EM3 serisinden Q63P370EM3D model dizüstü bilgisayarı konuk olacak. Şimdi dış görünüşünden ve teknik özelliklerinden bahsedelim. Cihazın kapağı kapalıyken kapağın üzerinde mat renk seçildiğini görüyoruz. Çeşitli yorumlara göre kasanın malzeme kalitesi düşük. Kapağın üzerinde ise sade bir şekilde "monster" ibaresi yer almış. Oyuncular için tasarlanan dizüstü bilgisayarlarda alışık olduğumuz gibi kasa kalınlığı biraz fazla; fakat performans odaklı biriyseniz bunu çok önemseyeceğinizi düşünmüyorum.

Cihazın kapağını açtığımız zaman bizi 17.3" büyüklüğünde bir ekran karşılıyor. Ekranın alt bölümünde tıpkı kasada olduğu gibi bir "monster" ibaresi yer alıyor. Bu ibarenin hemen alt kısmında ise bilgisayar ile ilgili durum ledlerine yer verilmiş. Touchpadin sol kısmına baktığımızda ise işlemci, HDMI girişi ve ses özellikleriyle ilgili birkaç logo bizleri karşılıyor. Hemen logoların yanında eski model dizüstü bilgisayarların tuşlu touchpadinin aksine tuşsuz touchpad seçimi yapılmış. Son olarak bilgisayarın alt kısmına göz atalım. Bu kısımda ise standart dizüstü bilgisayarladaki gibi batarya yuvası, fan ve havalandırma çıkışları, firma ve bilgisayar hakkında bilgilerin belirtildiği birkaç etiket yer alıyor. Dış görünüş olarak bir oyuncu bilgisayarının asiliğini yansıtmasa da cihazın bu şeklini de beğenenler olacaktır diye tahmin ediyorum.

Dış görünüşü bırakıp teknik özelliklere dönersek; işlemci olarak Intel Core i7 serisinin 3630QM kod adlı işlemcisi bizi karşılıyor. 3630QM, 3. Nesil yani Ivy Bridge mimarisine sahip. 4 fiziksel, 8 sanal çekirdek üzerinden çalışan işlemci, minimum 2.4 GHz, maksimum ise 3.4 GHz saat hızları vaat ediyor, ekstra olarak 6MB L3 ön belleği mevcut. Bu da çekirdek başına 1.5MB ön belleği bizlere sunuyor. (İşlemci hakkında detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.)

İşlemci bölümünü hızlıca geçersek, oyuncuların şüphesiz en meraklandığı yer grafik işlemcisi olacaktır. Grafik işlemcisinde de Nvidia'nın GeForce serisinin dizüstü bilgisayarlar için çıkarılmış olan 2 adet GTX680M(SLI düzeninde) bulunuyor. Grafik kartı 4 GB(GPU başına) grafik belleği ile elimize ulaşıyor ve 256 Bit bellek veri yolu ile DX11 desteği sunuyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
(Resimdeki GPU-Z değeri temsilidir, birkaç özelliği bahsedilen grafik işlemcisinden farklıdır.)


Grafik kartının hemen ardından ekranı da incelemekte fayda var diye düşünüyorum. Ekran ise 17.3" genişliğinde ve Full HD çözünürlüğe sahip. Yanında 2 adet gözlükle gelen bilgisayar anlaşılacağı gibi 3D özelliğine sahip, aynı zamanda 120Hz'e kadar destek sunuyor. Kullanıcı yorumlarına göre ekran renkleri gerçekten canlı ve görüntüler keskin. Buradan sabit disklere geçelim. Cihaz içinde hem SSD, hem de HDD barındırarak geliyor. SSD olarak Kingston'ın 120GB SATA-III diski, HDD olarak da Western Digital'in 750GB kapasitesinde ve 7200 RPM dönüş hızına sahip diski bulunuyor. Tabii ki cihazın oyuncular için özelleştirilmiş en önemli yerlerinden biri de klavye oluyor haliyle. Monster, klavye seçiminde 7 farklı renge sahip özel bir oyuncu klavyesi tasarlamış. Hoparlör tarafında ise Monster, cihaza entegre 2+1 hoparlör gönderiyor. Hoparlörlerin ses kalitesi içinse ONKYO'ya başvurulduğu gözüküyor. Fakat yorumlar gösteriyor ki bilgisayarın ses çıkışı çok iyi değil. Ses sistemi olarak da firmanın, seçimini Sound Blaster'dan yana kullandığını görüyoruz, unutmadan ekleyeyim cihazın HD ses desteği de mevcut.

Bilindiği gibi, diğer bir önemli faktör ise cihaz belleği. Monster, bu cihazda seçimi 2 adet 8 GB'lık DDR3 bellek kitinden yana kullanmış. Bellekler 1600 MHz'de çalışıyor. Her dizüstü bilgisayarda olduğu gibi şarj süresi de önemli bir faktör. Şarj süresini uzun tutmak için 8 hücreli Lithium-Ion batarya tercih edilmiş. Son olarak ise portlara değinmek istiyorum. Cihaz, oldukça geniş portlara sahip. Üzerinde 1 adet USB 2.0, 4 adet USB 3.0, e-Sata, m-Sata, HDMI, kulaklık/hoparlör çıkışı, S/PDIF dijital çıkışı, line in ve mikrofon girişleri mevcut.

Cihaza genel olarak bakarsak; 3,9 kg ağırlığında, performansı tartışılır, fakat sanırım Türk oyuncular daha uygun fiyatlı ürünler bekliyor. Yakın zamanda bu tür ürünlerin oyuncularımızla buluşacağını umuyorum. Araştırmalarıma göre firmadan da teslimat, yanlış bilgi aktarımı ve servis hakkında çok şikayet var. Burada seçim size kalıyor. Oyuncu bilgisayarı alacak paranız olsaydı, siz hangisini tercih ederdiniz? Ben galiba tercihimi başka bilgisayarlardan yana kullanırdım. Şu anda beni Monster'a çeken tek şey bir Türk firması oluşu sanırım. Bana göre bilgisayar özellikle grafik kartı ve işlemci bölümünde gerçekten kaliteli donanımlara sahip; fakat firmanın bilgisayar üzerinde biraz daha çalışması gerekiyor. Burada yazımı noktalıyorum. Zaman ayırıp, yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi forumlar!

Ürünün Artıları:

  • Güçlü grafik kartı (SLI düzeninde çalışması büyük bir artı.)
  • Cihazın içerisinde dahili SSD bulundurması
  • Çoklu ekran desteği
  • Blu-Ray okuyucu (Opsiyonel)
  • MXM 3.0b slotu bulunması (İhtiyaç duyulacağını düşünmüyorum; fakat bulunması bir artı.)



Ürünün Eksileri:

  • Renkli klavye (Klavyenin renkli olması güzel; fakat klavyenin direkt olarak konulması yerine, ses sisteminde yapıldığı gibi bu konuda uzmanlaşmış bir markaya başvurulmaması bir dezavantaj.)
  • 3.9 KG ağırlık (Genel oyuncu bilgisayarlarıyla kıyaslandığında normal; fakat düşürülmesi gerekiyor.)
  • Malzeme kalitesi düşük (Bu konuda kesin bir yargıya varamam, maddeyi kullanıcı yorumlarına göre ekledim.)


Ücret: 10.399,00 TL (KDV dahil, firmanın verdiği fiyat)

Ürünü firmanın kendi sitesinden incelemek için bu bağlantıdan yararlanabilirsiniz.

*Dipnot: İnceleme tamamıyla bana aittir, bilgisayar özellikleri ve resimleri Monster'ın sitesinden alınıp düzenlenmiştir. CPU-Z resmi genckutahyali adlı kişinin açtığı konudan, GPU-Z resmi ise techpowerup.com adresinden, GPU ile ilgili grafikler ise Donanım Haber'in yayımladığı yazıdan alıntıdır. Bilgisayarı kullanmadım; fakat internet üzerindeki yorumlardan ve bahsedilen bilgilerden yola çıkarak bu incelemeyi hazırladım. Türkçe ve imla kurallarına özen göstermeye çalıştım, eğer hatalı olduğum yerler varsa konunun altından bildirirseniz sevinirim.
Y
12 yıl
[AKTIF/1.2.5] AleaCraft Faction Wars/Survival
Yeni konumuza buradan ulaşabilirsiniz.
Y
12 yıl
[Aktif] Golden Army Faction Wars 7/24 - Faction zevkini yeniden tatmaya var mısın?
Merhaba arkadaşlar sunucumuzu oyuncu sıkıntısından dolayı sıfırlamış bulunuyoruz ama bu sefer daha güzel yeniliklerle sizlerleyiz. Kaybolmuş olan faction zevkini geri getiriyoruz.
Öncelikle birkaç fotoğraf koyalım:
Yeni spawn yerimiz...
< Resime gitmek için tıklayın >
Yeni ücretsiz arazi alanımız...
< Resime gitmek için tıklayın >
Yeni ve gelişen marketimiz...
< Resime gitmek için tıklayın >

Sunucuya girdiğiniz zaman kayıt olmanız gerekiyor.
/register şifreniz şifreniz
Örnek: /register deneme deneme
Ondan sonraki girişlerinizde:
/login şifreniz
Sandık, kapı vs kilitlemek için:
/cprivate yazıp kitleyeceğiniz şeye tıklayınız.

Sunucu Bilgileri:
IP: 78.111.107.154
Durum: Açık
Mc Versiyon: 1.2

Yöneticiler:
SpeedStep - Kurucu
HotShotTR - Yetkili
FlameWind6 - Yönetici
Derssail - Yönetici
cnb1997 - Yönetici

Builderler:
Cheeqo
raskal
RockPrince
Overused
Y
12 yıl
[Aktif] Minecraft Golden Army Faction Wars - Yeni bir faction zevki...
Merhaba arkadaşlar daha önce "Oyun Gazetesi Minecraft Sunucusu" adında açtığımız sunucumuzu derin bir bakıma aldık ve açmanın zamanı geldi. İlk önce yapılan değişikliklere bakalım.
1- LWC yerine Lockette getirildi.
2- Eklentiler güncellendi.
3- Format değiştirildi.
4- Yeni bir isim geldi.
5- Kapasite arttırıldı.
6- Yeni bir haritaya geçildi.
7- Marketteki ürün çeşidi arttırıldı.
8- Yeni yöneticiler alındı.
Konuyu uzatmadan resimlere geçelim:
Spawndan bir görüntü...
< Resime gitmek için tıklayın >
Portal odamız...
< Resime gitmek için tıklayın >
Gelişen marketimiz...
< Resime gitmek için tıklayın >
Sunucu bilgileri:
IP: 78.111.107.154
Durum: Açık
Katkılarından dolayı Özbal Bilişim'e teşekkür ederim.
Sunucumuzda hile, xray vb. hileler kesinlikle engellidir.
2 dakikadan uzun süre afk kalmayınız. Otomatik atılıyor.
Y
13 yıl
Kingsage
Kingsage oynayan varmı w12'de?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.