F

Yarbay
31 Ocak 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
841 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
F
2 ay
Kasko yardim magdeburger-skoda
Kolay gelsin herkese
4 yıldır havaya yaptirdigim kaskoyu kullanma vakti gelmiş olsa gerek ki mucur fırlatan bir iş kamyonu on camında bir çatlak oluşturdu. Araç 2020 Skoda scala. Kasko sigorta hepsi mevcut. Gidekeen gece olduğundan ve kırık camın gördüğüm noktanın altında olduğundan olay anında tutanak tutamadım. 2 gün sonra çatlak yukarı doğru uzayınca fark ettim.

Sigorta magdeburger(her sene zamanı gelince sigortacı arar kredi kartını kendişine yollar kapatırım konuyu neden buna yaptırdın demeyin) Skoda Eskişehir'in anlaşması yokmuş. ST bayan, siz cebinizden ödersiniz 30 gün sonra size iade ederler dedi.(öncesinde soracaklar gerekirse yaptırmayın bizde diyecek) Kaskoyu okudugumda anlaşmalı serviste cam değişiminin hasarsızlık bozmadigini gördüm. Ancak Skoda Eskişehir anlaşmalı değil. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ön cam ve kaskodan yaptırmak kesinlikle orijinal cam kullanmak istiyorum(yağmur sensörü vs mevcut)
Tesekkurler
F
8 ay
Sıfır arabada arıza lambası mıdır(değilmiş) ? Seat VAG grubu yardim
Merhabalar
Allah nasip ederse seat ateca 1.5 dst xperiance aldık.
İlk malum 40 km lik yakıt vardı 2 km sonrasında yakıt aldık 1000 km bo den bu ışık sönmedi sonrasında da fulledik hala var. Nedir acaba yardımcı olabilir misiniz? Km yazısının tam üstünde olan şey.
Tablet altında da benzer düğme var. Araba durumunu gösteriyor. Sorun olmadığı yazıyor onda da.
< Resime gitmek için tıklayın >
Benzinlik ve saat kadranı gibi bir simge.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
F
11 ay
Yeni PCI express 4.0 @8x konusunda ne dusunuyorsunuz?
Nvidia'nın ve AMD nin yeni kartlarda PCI exp 4 ve x8 arabirimini(16 yerine) kullandığını görüyoruz. 4090 haricinde malesef durum böyle.

Madem PCI exp 3.0 bandwith I yetiyordu neden 4.0 5.0 cikardiniz?

PCI exp 4.0 @8 de ki teorik bant genişliği 3.0 in full speed halı gibi. Ancak herkeste PCI exp 4.0 anakart yok (Bknz b450 ye Ryzen 58003dx takan adam) bu durumda yarı yol uzunluğu nedeniyle PCI exp 3.0 @ 8x hızında calisacak 16 GB/s ye düşecek.veya daha çarpıcı şekilde core 2 Duo 2005 yilindakiboarddako PCI express 2.0@16 hızında çalışmış olacak

AMD nin biz her sene board değiştirtmiyoruz tezini çürütmek için ekran kartı firmaları sanki el birliği yapmış gibi. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?
F
12 ay
Turknetten ayrilisimi yapmış bulunmaktayım. Tecrübelerim.
Yaklaşık 2 senedir Türknetnkullaniyordum..
En son 250 TL ye çıkınca gene de ulan ugrasmayayim dedim 3 taksit olarak 10 aylık peşin yatırdım 200 e gelsin diye.
Modem değişikliği sonrası modem arayüzüne doğru şekilde girmeme ragmen 3 gün internet alamadım.
Forumdan da arkadaşa yazdım, hani insanlık hali belki boşluk bıraktım ya da hatta sıkıntı oldu bilmiyorum, (en az 15-20 kez denedim gene de olmadı. )
Sonuç olarak iptal edip TTNet e geçtim.
Ping için LOL de türknette 4-5 Ms daha iyi alıyordum şu an 20 oldu 15 di önceden (Şehir Kütahya)
Türk ette malesef hemen hemen her gece saat 02.00 ya da 03.00 da olan internet kopmam artik kesilmiyor. (Ttnetciler o saatlerde kesinti yapıp ev içi tesisat kontrolü için para istemek için yapıldığını söyledi pek inanmadım ama olabilir de bilmiyorum)
24 ay taahhüt verdim zam gelemeyecek.
Malesef ilk çıktığında en çok savunanlar dan biriydim lakin başkasının altyapısı üzerinden hizmet alımlarında belki TTNet belki turknet belki ikisinin de farklı hareketleri yüzünden hizmet kalitemiz daha dusuktu.
Yapa getirirlerse gene geçer miyim evet. Ancak o zamana kadar ben yollarımı aradım.

Ha bir de arayıp beni arayın bıraktıktan sonra sonra dönüş yapıyorlar, iptal edeceğim bakın bugün gelemzse ekip deyip 2 gün bekeltip iptal dugmesine bastıktan sonra arayıp (3. Gün) aciliyetinize istinaden hemen ekip gönderelim denmesi de hoş değil.


< Resime gitmek için tıklayın >
F
geçen yıl
Sorun Anakartta mı M2 SSd de mi?
Selamlar,
Uzun zamandır troubleshooting için konu açmamıştım, işin içinden cıkamadım yardıma ihtiyacı var.
LoL oynarken (arka planda sadece chrome açık) 2 kez basıma geldi olay, once donuyor ses devam sonra görüntü yok ses yok(10 n içinde) sonrasında hard stuck oluyor ve reset atıyorum.
İşin garip tarafı RESET SONRASI M2 SSD SİSTEM GÖRMÜYOR.
Bootable drive seçin diyor.
BIOS a grince nvme slot: boş görünüyor.
sistem resetlendikten sonra bios a girip load opt. defaults yaptım. minimal bir OC varcı onu kaldırdım. XMP yi kapattım.
Bu sorun ekran kartını 5700xt den 6800 e güncelledikten 1-2 ay sonra basladı. aynı süreçte biosu da engüncel versiyona güncellemiştim.
AMD driver son 1 aydır aynı.

Su an yanlış diyebileceğim tek sey 2. ssd için olan sata kablosu 10-15 derece kanırtılmıs şekilde duruyor slota lakin sıkıntı yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
LOL de anmalsz yarıms aiyelik LAG yasıyorum.
LOL in simgesi gözükmüyor(dosyalar corrupt olmuış olabilir ancak bu sorun bios seviyesinde neden olsun?)
M2 ssd yi tak cıkar yaptım düzeldi.
düün gece de oldu aynı sey ssd yi çıakrmadım bile sabaha otomatik düzelmişti.
Sıcaklıklarım normal.


sistem:
Gigabyte b450 m - sh2 mobo
1600 AF
16 Gb ram
sapphire 6800 (düz model) ekran kartı/ Sürücü Sürümü
22.20.29.10-221130a-386458C-AMD-Software-Adrenalin-Edition driver sürümü.
6 tane filan fan
adata 250 m2 ssd
crucial 250 sata data ssd
evga 600 W B brone PSU

ekran kartından temassızlık yoktur die düşünüyorum bios düzeyinde görüntü alma sorunuımu hiç olmadı. PCI EXpress lanelerinde mi sorun var acaba? anakart masrafı da yapmak mantıklı gelmiyor ki b450 e 58003dx e kadar hepsi takılıyor.

bilemedim arkadaslar. fikri olan yaabilirse sevinirim.

Crystalmakr ekliyorum

< Resime gitmek için tıklayın >
F
geçen yıl
Fluence 2015 otomatik gaz yememe sorunu
Merhabalar
Arkadaşım 2015 Fluence 85 bin km Kasım ayında aldı.
Bugün şehir merkezi sayılabilecek bir yolda araba çalıştıktan yaklaşık 3 km sonrasında vites değişirken gaza basmamiza rağmen araç devir arttırması boşta gitti. Bu olay 3 kez tekrarladı sonra 4. De vitese geçti.
Arkadaşım bazen ilk calistirirken de olduğunu söyledi. Aracı açıp kapatınca duzeliyormus.
Motor çekişi de vites geçtikten sonra sorun yok.
Aklıma EDC nin kavramasinin bitmesi ihtimali geldi.
Yani sonuçta bunlar da manuel şanzıman ve kavraması var ancak robotize edilmiş. Kavrama bitmiş veya bitmeye çok yakın ise örneğin, bunun değişim maliyeti nedir? Değiştirmeden tamir olayı olur mu?
Bilgisi olan yazabilirse sevinirim.
Bir de bu aracın herhangi bir yere gidip katalizör temizliği yaptırmak gerekir mi daha da dolmadan, araç katkısıyla yapılan midaha sağlıklı yoksa katalizoru sokup bir alete takip temizleyip geri takılan mi?
Teşekkür ederim.
F
geçen yıl
Sağ taraflı sata kablosu arıyorum ( resimli)
Altta gireceğiniz şekilde taktigimizda direk sağa doğru giden sata kablosuna ihtiyacım var. Ekran kartım sata slotlarinin 3 unu kapattı. Elinde biyle bir kablo olan veya daha ince olan varsa PM atabilir mi almak isterim.
< Resime gitmek için tıklayın >
F
geçen yıl
Yalova merkez bilgisi olan (şu an termaldeyiz)
Eşim ile termale geldik lakin biraz emekli mekanı gibi buralar. Merkeze 20 dk gosteriyir. Rahat park edebilecegim merkezde önereceğiniz kahve türleri waffle belki pizza makarna vs yapan bir mekan onerebilir misiniz?
F
2 yıl
Evin altındaki dolaptan daireye fiber?
Apartmanın zemin katında fiber dolabı var T11 dediklerinden. Fiber giriyor bakıra dönüştürüyor.

Ben elektrikçi ile kendim cektirecegim sorun yok o konuda, acaba zemin kattan dairemde fiber çektirme şansım olur mu?
Türk telekomu aradim adam T11 dolabın bile ne olduğunu bilmeyen birine denk geldim.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
F
2 yıl
Serviste 3800 tl sanayide 1300 tl (yıllık bakım skoda)
Merhabalar
aracın yılı dolması sebebiyle 2020 model skoda scala aracımın bakım dönemi geldi. 15 gün içinde yağ değiştirin demeye başladı su an.
iki farklıservise sordum (skoda eskisehir ve skoda afyon) ikisi de aynı fiyatı verdiler. en fazla 50 tl cam suyu düşeriz diyorlar
araba 2020 model otomatik premenium paket.

Geçen hafta babamın 2017 corollasını götürdük sanayide yağ+yağ filtresi polen filtresi hava filtresi benzim filtresinden emin değilim hatırlamıyorum, velhasıl bana dedikelr iher şeyi 1200 e değiştirdi. benim arabayı da sorduğumda super B ye 1250 liraya mı ne yapmışlar geçen ay yaklaşık aynı fiyata gelir dedi. yağın litresini 160 tl den hesaplıyor, castrol koyuyormus da tam modelini öğrenmedim. yetkili bayinin yağı 0/20 koyuyormus, bir de longlife koyuyorlar lakin 15 binde hatta 10 binde senesinde değiştiriyoruz biz yağı nedne longlife koyuyorlar bilmiyorum...sanayideki yer 5-30 koyuyoruz standart dedi. (şehir kütahya kısın eksi 20 rutin 1 aylık periyotta)

Yetkili servisin verdiği listeyi atıyorum.
Aklımda şimdi şu var, evet dsg arızası için vs yetkili servise götürmek lazım ama artık iyi niyet yapımıyorlar diye birkaç kişiden duydum buralarda.
işte önce n ye at el frenini kaldır sonra istop et p ye al vs bunları da uyguluyorum,
dur kalkta manuele alıyorum vsvs. iyi bakmaya çalışıyorum elimden geldiğince şanzımana da.

arabayı çok yakın dönemde satmayı düşünmüyorum Allah kaza bela veremzse 100 bine kadar binerim inşallah. yılda 10-12 bin km yapıyorum zaten.
arabanın garantisinin bitmesine 2 ay filan kaldı, ilk bakımı ankara skodada yapılmış bu 2. olacak.
ne dersiniz ne önerirsiniz?


< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.