Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
1339
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Sherlock Holmes: Chapter One (2021) [PC ANA KONU] #Türkçe
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
___________________________________


TÜR: Aksiyon, Macera
GELİŞTİRİCİ: Frogwares
YAYINCI: Frogwares
ÇIKIŞ TARİHİ: 2021

Steam Sayfası
https://store.steampowered.com/agecheck/app/1137300/

Geliştirici Frogwares, açık dünya dedektiflik macera oyunu Sherlock Holmes: Chapter One'ı PlayStation 5, Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One ve PC (Steam, Epic Games Store ve GOG) için duyurdu.

2021'de çıkacak ve Türkçe altyazı desteği sunacak.

Efsanesi Seninle Başlıyor
Sherlock olarak bu açık dünya dedektiflik macerasında verdiğin kararlarla namın yürüyecek. Aldatmaca, şiddet ve çıkarımlar, elinde olan yeteneklerin sadece bazıları. Gizemli yardımcın ve akıl danıştığın arkadaşın Jon da yanında.

İster sorunları çözmek için kaba kuvvet kullan, istersen de aklını kullanarak zaaflarını tespit ettiğin düşmanlarının bir adım önünde ol. Araştırmacı yeteneklerini güçlendirdikçe hangi durumun ne gerektirdiğine karar ver. Geçmişinle yüzleşerek kaderinde yazan efsaneye dönüşme zamanın geldi.

Sherlock, Sherlock Olmadan Önce
Yetişkinliğe geçiş aşamasında genç bir süvari olan Sherlock ile daha önce hiçbir oyunda veya hikâyede olmayan yollarla itibar kazanacaksın. Efsane olmadan önceki genç kibrini ve saflığını hiç görmemiştik. Artık bu zamanları yaşayacaksın.

Küresel Soruşturma
Bir sonraki ipucunun nereden geleceğini asla bilemezsin. Gerçeğin peşinde, ipuçlarını, dedikoduları, kılık değiştirmeyi, etiketleri ve belirlenmiş kanıtları kullanarak şehri keşfet ve aklında sağlam bir dava kur.

Sakinliğini Koru
Silahlar bir yere kadar yardımcı olur, ancak havalı tarzını korumak için yapabileceğin şeyler de var. Düşmanın zaaflarını parlak gözlem yeteneklerinle ortaya çıkar veya ortamın şartlarından faydalanarak düşmanı ellerini kirletmeden alt et.

Farklı Bir John
John Watson'dan önce, en yakın ve tek arkadaşın olan farklı bir Jon vardı. Sahiden, kimdi o?

Kararan Bir Gelgit
19 yüzyılda geçen, hareketli ancak cennet hariç her yere benzeyen bir Akdeniz adası. Adalıların geleneklerine bağlı olması ve yabancıları dışlaması senin işini daha da zorlaştırırken, politik yozlaşma ve suçlar tavan yapmış durumda.

Hakikat ve Yalanlar
Her hikâyenin iki yüzü vardır ve gururlu adalılar da farklı bir hakikat ve adalet algısına sahip. Gerçeği ortaya çıkarmanın yarardan çok zararı olup olmadığına karar vermek ve nasıl bir insana dönüşeceğini belirlemek sana kalmış.

Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 20 Eylül 2022; 8:24:6 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
W
4 yıl
Onbaşı

Güzel bir seri. Video hoşuma gitti. Bekliyorum merakla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sherlock Holmes Chapter One - Official Cinematic Trailer | Summer of Gaming 2021

Videoyu izlemek için tıklayınız



T
3 yıl
Yarbay

Ciks bir sherlock olmuş



H
3 yıl
Teğmen

Güzel bir seri geliyor, türkçe altyazı desteği olması da cabası hadi bakalım yerimizi aldık beklemedeyiz



R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

16 Kasım 2021'de çıkış yapacak.

https://www.youtube.com/watch?v=VLT_7TPx53U&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 16 Eylül 2021; 18:48:21 >

T
3 yıl
Yarbay

Oyunun Standart ve Deluxe olmak üzere iki sürümü mevcut.Deluxe sürümde ana oyuna ek olarak Season Pass bulunuyor ve bu içerikte 4 adet ek görev içeriği ekliyor.Bunlar Saints and Sinners Quest,Mycroft's Pride Questline,Beyond a Joke Quest ve M for Mystery Questline.Bunun yanı sıra tüm sürümler için ön sipariş bonusları var.Bunlarda Sherlock Holmes: Crimes and Punishments,iki adet Outfit,Lead Zeppelin Quest ve 500 oyun içi para birimi.İçerikler hakkında detaylı bilgi için oyunun resmi sayfası ;

https://sherlockholmes.one
Oyun sadece yeni nesil konsollar ve PC için çıkıyor.Steam ve Epic ile eş zamanlı çıkacak.Türkçe altyazı ve arayüz desteği bulunuyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 16 Eylül 2021; 19:7:48 >

T
3 yıl
Yarbay

Oyun Steam'de ön siparişe açıldı.

Standart Sürüm 199 TL

Deluxe Sürüm 249 TL



T
3 yıl
Yarbay

https://www.youtube.com/watch?v=0ya2TK9NjiY&feature=youtu.be
Oyunun çatışma mekanikleri gösteren yeni bir video paylaşıldı. Tercihe bağlı olarak çatışma zorluğunu ayarlayabiliyor yada tamamen devre dışı bırakabiliyoruz. Ayrıca oyun içerisinde yer alan çeşitli düşman bölgelerini farklı zorluklarda oynayıp daha iyi ödüller alarak Sherlock'u kozmetik olarak özelleştirebiliyoruz. Bu sefer daha farklı bir oyun geliyor gibi duruyor. Deluxe sürüm olarak ön siparişi yaptım çünkü sonradan gelecek olan görevleride içeriyor. Oyunun Türkçe altyazı ve arayüz ile çıkış yapacağını hatırlatalım.



T
2 yıl
Yarbay

Oyun an itibariyle Steam' de erişime açıldı.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 16 Kasım 2021; 3:9:13 >

T
2 yıl
Yarbay

Oyuna bir ilk bakış yapmak için açıldıktan sonra 1 saat kadar oynadım ve ilk davamı tamamladım. Gösterilen oyun içi videolarda oyunun temel olarak Sinking City' ye benzetmiştim ve öylede oldu. Elbette karanlık bir atmosferde değil fakat arayüz, yazı fontları, dava günlükleri ve zihin sarayı ile Sinking City' den alınmış benzer mekanikler içeriyor. Önceki Sherlock oyunlarındaki gibi olay yerini araştır, kanıtlar bul, etrafı sorgula, kanıtları zihin sarayında birleştir ve doğru suçluyu bul şeklinde ilerliyor fakat oyun başında zorluk seçeneklerinde yakın dövüş ve çatışmayı kapatma seçeneği vardı yani buda Sherlock ile ileride yakın dövüş ve silah kullanabildiğimiz anlamına geliyor.

Teknik olarak oyunun bir sorunu yok gayet akıcı çalışıyor. DX12 kullanıyor ve Epik ayarlarda grafikler Frogwares' in önceki oyunlarına göre epey gelişmiş. Oyunda diyalogların ve metinlerin önemi büyük olduğu için Türkçe dil desteği ile gelmesi çok yararlı oldu diğer türlü açıkçası tercih etmezdim çünkü fiyat epey yüksek, bu nedenle olsa gerek konuda oyuna bir ilgi olmamış. Oyunda ilerledikçe bir şeyler yazmaya çalışırım. Oynayacak olanlara iyi oyunlar diliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yarbay

Kütük gibi oyun.



T
2 yıl
Yarbay

Aynen aynen, kütük gibi oyun birde uğraşıp Türkçe dil desteği eklemişler ne diyeyse, bu kütüğe kim para verir. Konunun en iyi yorumu tebrikler.



T
2 yıl
Yarbay

Oyunu 12 saatlik bir süredir oynamaktayım ve Sherlock Holmes oyunlarının tamamını oynamış birisi olarak bugüne kadar çıkan en iyi Sherlock oyunu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Serinin tüm oyunları yapan Frogwares' in bugüne kadar ortalama ve üzeri oyunları olsada bu oyunla birlikte hem ilk dağıtıcılığını yaptığı oyunu yayınladı hemde önceki oyunlarına göre bir çok noktada oyunu geliştirmeyi başarmışlar. Öncelikle bu oyunda yarı açık Dünya bir oynanış mevcut elbette bu durum oyunun hikaye ilerleyişini etkilemiyor hatta daha iyi hale gelmesini sağlıyor. Oyun görevler için ipuçları sağlıyor fakat sadece bu kadarını yapıp asıl keşfi oyuncuya bırakıyor yani biraz kafa yormak, üzerinde düşünmek gerekiyor. Davalar çok özenli hazırlanmış, her birinin farklı bir alternatif tamamlama yolu var ve eylemleriniz oyun Dünya'sınada etki ediyor. Örneğin bir vakada birini tutukladığınızda ertesi gün gazetelerde manşet haberi olarak ilk sayfadan görebiliyorsunuz. Açık Dünya olunca haliyle etrafı gezerek gizlenmiş yan vakaları alıyoruz. Harita epey büyük ama keşfetmesi gayet keyifli, aynı gerçek hayattaki gibi insanlar işinde gücündeler ve yaşayan bir Dünya oluşturmuşlar. Haritanın bir bölümünde Osmanlı ve Türk kültüründen esinlenen yerleşkeler bulunuyor ve buralardaki npc ler merhaba, nasılsın gibi Türkçe konuşuyorlar hatta Osmanlı ile İngilizler arasında geçen bir görevde oyunda bulunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Oyunun iyi yönlerinden biriside kılık değiştirme olmuş. Vakaları çözerken giymiş olduğunuz elbisenin türü etraftaki insanlardan bilgi almanıza yada alamamanıza neden oluyor. Örneğin pahalı bir kıyafet giyip haritanın orta direk mahallelerinde birisine bir şey sorduğunuzda senin gibi bir zengine yardım edecek birisini burda bulamazsın veya sana söyleyecek bir şeyim yok gibi karşılık alıyorsunuz. Aynı yere bu sefer daha farklı bir kıyafetle giderseniz bu seferde sende bizim gibisin sana yardım edeceğim gibi bir karşılık alıyorsunuz. Bu güzel olmuş, ayrıca sadece kıyafet değil, şapka, yüz makyajı( yaşlandırma, yara izleri gibi) ve sakal özelleştirme yapabiliyorsunuz. Bu kıyafetleri ister satın alıp gardroba ekler istersenizde kiralayıp işiniz bitince geri veriyorsunuz. Oyundaki vakaları kimseyi öldürmeden veya en az hata ile tamamlama durumuna göre bir oyun içi para elde ediyorsunuz ve bununla kıyafet vs alıyorsunuz. Oyunda tercihe bağlı olarak silahlı çatışmada var ve tatlı dilin açmadığı yolları çatışma ile geçiyorsunuz. Düşmanlarınızı zayıf noktasından veya barut tozu ile sersemletip ardından tutuklar yada tamamen öldürebilirsiniz elbette öldürmek size bir puan kazandırmıyor ve mümkün olduğu kadar kimseyi öldürmeden ilerlemeniz gerekiyor.




< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Oyun Sherlock' un gençlik yıllarını konu aldığı için zaman zaman bazı anılar ile Sherlock' un ailesi ile arasındaki anıları ortaya çıkarıyorsunuz. Oyun boyu sadece Sherlock' un görebildiği ve davalarda bize eşlik eden Jon isimli bir karakter bulunuyor. Bu karakter Sherlock' un zihninde olduğu için zihin sarayında vakaları birleştirirken Jon' a geçiyorsunuz ve doğru sıralamayla vakayı çözüyorsunuz. Bazı vakalarda topladığınız kanıtlardan analiz çıkarmanız gerekiyor ve burdada oyunun bir Kimya dersi niteliğinde olan Kimyasal Reaksiyon bulmacası karşılıyor. Benim meslek gereği çok zorlamıyor ama ilk kez karşılaşacaklar için tepkimeleri tamamlamak biraz zor olabilir. Oyunla ilgili yazacak çok şey var ama bu kadar yeterli, oyun tamamen sizin elinizden tutmadığı ve bir çok şeyi kendiniz bulması gerektiği için Türkçe destekli olması çok önemli, bu nedenle ileride gelecek ek paketleride düşünerek Steam' den en üst paketten ön sipariş yapmıştım ve oyunu çok beğendim. Türkçe olmasına rağmen oynayan kimsenin olmaması üzücü bu hem fiyat hemde oyun türünden kaynaklı, her ne kadar en ucuz bizde satılsada günümüz oyuncuları pek tutmaz bu türü ama önceki oyunları oynamış olanlar için harika bir deneyim bekliyor olacak. Serisinin en uzun soluklu olan bu oyununu kesinlikle tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 21 Kasım 2021; 18:22:49 >

C
2 yıl
Yarbay

Dokular yüksek veya altında dokular hiç görünmüyor. Sadece en yüksek ve efsanevi de düzgün doku var.Güncelleme geliyor ama düzelmiyor.Bildiğin kaplama yok oluyor.4gb altı vram lar için geçerli bir durum.
Oyun çok iyi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 23 Aralık 2021; 19:49:14 >

J
2 yıl
Yarbay

ps5'ten olduğu gibi geçirmişler ayarı epic yapıyorsun 70 80 fps mesela ama düşürüyorsun yine aynı fps'de kalıyor.tırt bir grafiği var bence 2080 superleri hadi kena madara etti kabul ettik ama bu oyun etmemeliydi.oynanışı bi ayrı saçma kanıtı iliştir o ne len kimi hangi mermi ile vursam diye seçmeye benziyor kanıt topluyoruz madem iliştir yediğimin kanıtını bizi ne uğraştırıyorsun!birader ps5'e aldı diye ta ne zaman aldım fps'yi görünce kapatmıştım bugün ilk kez ciddi oynadım ve beğenmedim biradere sordum o da oynamamış.



T
2 yıl
Yarbay

https://steamcommunity.com/games/1137300/announcements/detail/3138449690574915996
Oyunun PC sürümüne yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncellemede performans iyileştirmeleri ve FSR desteği oyuna eklenmiş ve beraberinde ücretsiz bir DLC de geliyor. Bunun haricinde Season Pass içerikleride zamanla eklenmeye devam ediyor. Oyun hakkında daha önce görüşlerimi paylaşmıştım ve serisinin açık ara en iyi oyunu, Türkçe dil desteği olmasına rağmen pek ilgi görmemiş olması üzücü. Oyun bir süreliğine Steam' de indirimde ve türü sevenlere tavsiye edilir.