Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
616
Tıklama
3
Öne Çıkarma
seri4lkiller hakkında.
Y
2 yıl
Er
Konu Sahibi


Satışta: Satıcıyla iletişime geçiniz.
Baştan yazayım bu bir dolandırıcılık hikayesi değil, sözünde durmama ve ticaret etiği dışı davranış sorunudur.

Bir süredir toplu sistem almak için forumda ve sarı sitede arayış içerisindeydim. Yine forumdan temiz bir kart bulduğum için ekran kartsız sistem arıyordum ve @seri4lkiller nickli kişi ile geçen çarşamba günü ilan linkini verdiğim toplu sistem için iletişime geçtim. @seri4lkiller

https://forum.donanimhaber.com/r5-5600g-16gb-500gb-m-2-165-hz-0-5-ms-monitor--153653279

Kendisine sistemi monitörsüz satıp satmayacağını sordum ve olur deyip aklımdaki fiyatı sordu. Bende kendisine ölücü gibi görünmek istemiyorum ama bütçem bu deyip teklifimi ilettim. Teklifimin aklındaki rakamlara yakın olduğunu, nazikçe sorduğum için pazarlık niyetinin olmadığını söyledi ve teklifi kabul edip telefon numarasını yolladı. Daha sonra whatsapp üzerinden konuştuk, sistemin detaylı bilgilerini, fotoğraflarını, kutu fotoğraflarını v.s. iletti. Kendisine ertesi gün olan perşembe gününün tek izinli günüm olduğunu bu yüzden sistemi uygun olması halinde ertesi gün hemen almak istediğimi söyledim. Perşembe günü öğlen 12'de Kadıköy'de dövme seansına gireceğini, bu yüzden akşama kadar müsait olmadığını söyleyince ben de kendisine kartı alacağım kişinin de Kadıköy'de olduğunu, kartı alıp kendisi ile buluşabileceğimi söyledim. Bana, tamam o zaman zaten bende araç var ben sistemi ve kutularını araca sabah koyarım istersen Kadıköy'de buluşuruz, istersen senin olduğun yere ben sistemi getiririm dedi. Hatta mouse ihtiyacımın olduğunu da söyledim ve bana bir de mouse hediye edeceğini vs. söyledi. Bütün konuşmanın sonunda siz okeyseniz ben de okeyim aldım sistemi dedim. O da sen tamamsan hayırlı olsun yarın öğlen civarı konuşuruz deyip gece 4 civarı ertesi gün buluşmak üzere son mesajları yolladık.

Forumda referanslı ve eski bir üye olması, konuşurken gayet samimi ve dürüst görünmesi nedeniyle ben de gerek forumda gerek sarı sitede yine sistem almak için pazarlık yaptığım insanlara aradığım sistemi bulduğumu söyledim. Ekran kartı alacağım arkadaşa da tamamdır yarın öğleden sonra kartı alıyorum dedim.

Ertesi gün saat 12 civarında uyandığımda bu arkadaşın beni saat 10 civarlarında 3 kez aradığını gördüm. Hemen kendisini aradım ancak yanıt alamadım. Whatsapdan yazdım ancak çevrimiçi olmasına rağmen yine cevap vermedi. Saat 14 civarına kadar bir kaç kez daha arayıp mesaj atmama rağmen yanıt alamadım. Bu arada whatsapta sürekli çevrimiçi. En sonunda bana whatsaptan yazıp sabah aradığımda açmadığın için sistemi başkasına verdim dedi. Kendisine öğlen 12 civarında arayacağımı söylediğimi hatırlatıp, bütün işlerimi, iznimi, hafta sonu planlarımı, kart alacağım kişiyi v.s. buna göre ayarladığımı söyledim. Verdiği cevap, sen de haklısın ama yapacak bir şey yok sabah telefonu açsaydın minvalinde oldu. Tekrar ediyorum mesajlaşırken kendisi ile öğlen 12'den sonra konuşmak üzere sözleştik. Zaten en son gece 4 civarı konuştuk. Burda bahse konu olan sabah aramalarının da bahane için çaldırıp-kapatma olduğuna inanıyorum çünkü telefonumun 3 kez çalıp benim uyanmama ihtimalim yok.

Konu budur, takdirlerinize bırakıyorum. Arkadaş beni o gün için çok zor bir durumda bıraktı. Ben sistemi alamamış olmama rağmen söz verdiğim için gidip ekran kartını aldım. Çünkü eskiden bu forumda rezerve etmenin, söz vermenin bir manası olurdu. Sağolsun arkadaş sayesinde artık forumun da ne kadar eski üye olursa olsun sarı siteden farkı kalmadığını anladım. Okuduğunuz için teşekkürler.

Not= Aramızdaki mesajlaşmaların herhangi birisini yasal nedenler ile paylaşmıyorum, ancak kendisinin bir itirazı varsa ve paylaşmama izin verirse paylaşabilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @seri4lkiller
İ
2 yıl
Er

takmayın kafanıza hocam gece 5 lira fazla teklif gelmiştir başkasına satmıştır. Bahsettiğiniz arkadaş komisyonla çalıştığı için 3-5 liranın hesabını yapıyordur.



T
2 yıl
Er

ya satmaktan vazgeçti ya da başka alıcılarla da konuşuyordu yoksa sabahın onunda nasıl şak diye alıcı bulsun. konuşup sözleşmenin de bir önemi kalmamış artık...



L
2 yıl
Er

Kapora söz senedidir.Ticaretin her alanında soz senedi olarak uygulanır.Belki 500 1000 lira daha koparmak için aradı sabah sizi.Büyük ihtimal siz açmayınca 300 lira karla baskasına okuttu.



P
2 yıl
Er

dünyada kaç kişi dürüst ki

dürüst olan da buna kimseyi inandıramıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
geçen yıl
Er

Forum eskisi gibi değil artık. İnsanlar bile değişmiş.



S
11 ay
Er

Konuyu şu an görüyorum aylar sonra güzel bir paylaşım olmuş bu yaptığın :)
Seni çok normal uyanmış olabileceğin bir saat içerisinde yani sabah 10 civarlarında 3 kere aramışım dönüş yapmamışsın.
Şu ekran kartı satışında ki paylaşımına da baktım orada ki mantığa uyarak 2 gün uğraşarak aldığın kapora benzeri birşey de yollamamışsın.
Benden nasıl bir davranış bekliyorsun daha ne yapmam lazımdı acaba sana :D
sen dönüş yapmayınca sana da söylediğim gibi sistemi almak isteyen diğer arkadaşlardan birisine sattım.
Çok basit mantık aslında art niyet aramak sadece art niyetli insanların yapacağı birşey.
Bir daha ki sefere uyanamayacağın ya da kendinden emin olmadığın bir alışveriş yapacağını düşünüyorsan kaporasını yollarsın satıcıya kendi satışında 2 gün uğraşıp aldığın kapora gibi, ardından ertesi gün istersen akşam 20:00'da uyanıp ürünü alacağını söylersin güzel forumlar ^^





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seri4lkiller -- 21 Mayıs 2023; 20:34:39 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.