Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
278
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sektörün ilk 16GB LPDDR5 RAM belleği Samsung’dan geldi
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



JEDEC kuruluşunun DDR5 standardını tamamlaması ve yayınlaması sonrasında sektörde yoğun bir hareketlilik başladı. Micron, Samsung ve SK Hynix gibi firmalar ilk örneklerini piyasaya sürdüler. Şimdi ise kapasite savaşı başladı.



Galaxy S20 Ultra kullanıyor



Samsung yaptığı duyuruda sektörün ilk 16GB kapasiteli LPDDR5 RAM belleğini ürettiğini açıkladı. Geçtiğimiz yıl da ilk 12GB LPDDR5 RAM belleği üreten firma potansiyel 5G ve yapay zeka uygulamalarını hedefliyor.



Ayrıca Bkz.5G cihazları için Western Digital UFS 3.1 belleklerini duyurdu



16GB LPDDR5 bellek 5500Mbps veri aktarım hızları ile önceki nesle göre 1.3 kat daha iyi sonuçlar elde ederken enerji verimliliğinde de yüzde 20 daha iyi. Bellek paketinde 8 adet 12Gb modül ve 4 adet 8Gb modül yer alıyor.



16GB LPDDR5 RAM bilindiği üzere ilk olarak Galaxy S20 Ultra modelinin en üst versiyonunda yer alıyor. Yıl içerisinde daha farklı akıllı telefon modellerinde de Samsung’un yeni 16GB LPDDR5 belleğini göreceğiz.



Yılın ikinci yarısı için ise daha hızlı LPDDR5 bellekler gelecek. 16Gb modüller halinde olacak bellekler 6400Mbps veri aktarım hızlarına ulaşabilecek. Bu modüllerin de ilk kez Galaxy Note 20 serisinde kullanılması bekleniyor.


 Haberi Portalda Gör

P
4 yıl
Yarbay

hele şükür doğru kat sayıyı gösteren RAM kapasite değerini en sonunda reklamlarda göre bildik yani ! o neydi ya 12 gb ram !? 8gb alana +4gb hediye gibi saçma sapan elde kalmış ram stoklarını eritir gibi 3-4 yıldır aptal aptal telefon modelleri görüyorduk zaten !!!




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.