Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
454
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Seagate, ikinci nesil HAMR destekli 30 TB hard disklerini bu yıl içinde piyasaya sürecek
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Seagate, ikinci nesil HAMR destekli 30 TB hard disklerini bu yıl içinde piyasaya sürecek
Seagate'in ikinci nesil HAMR tabanlı hard disklerin seri üretimine hazır olduğunu ve yıl içinde ilk ürünlerin piyasaya gireceğini açıkladı. Lider HDD üreticilerinden Seagate, en yeni HDD platformunun planlanandan daha erken bir şekilde tüketicilere sunulacağını duyurdu.



30 TB Seagate HDD'ler geliyor



HDD pazarının şu anda yaşadığı korkunç duruma rağmen Seagate yeni depolama teknolojileri ile güçlü kalmaya çalışıyor. HAMR (Heat-assisted magnetic recording) teknolojisi adından da anlaşılacağı gibi depolamada ısıtmayı kullanıyor. Bu yöntem sayesinde disk üzerindeki küçük bir nokta kayıt kafasına takılı olan lazer ile anlık olarak ısıtılıyor. Böylece manyetik plaka üzerine yazılan veriler kararlı olarak kalmaya devam ederken her zamankinden daha küçük ve daha yoğun bir şekilde paketlenmiş oluyor.



Seagate, ikinci nesil HAMR destekli 30 TB hard disklerini bu yıl içinde piyasaya sürecek
Öte yandan Seagate, test edilmek üzere seçili müşterilere sınırlı miktarda HAMR destekli HDD gönderdiğini de söylüyor. Dolayısıyla bu teknoloji neredeyse artık son haline evrilmiş durumda. 2023'ün ilk ve ikinci çeyreğinde Seagate, HDD kapasitelerini yükseltmek için hâlâ geleneksel manyetik kayıt teknolojilerine güvenmeyi planlıyor.



Ayrıca Bkz.Western Digital ve Kioxia birleşiyor



Seagate'in tahminlerine göre, ikinci nesil HAMR destekli HDD’ler ise 2023’ün ikinci yarısında çıkacak. İlk HAMR HDD’ler yalnızca 30 TB depolama kapasitesi sunacak. Seagate ayrıca 2024 ya da 2025’te 40 TB ve 2026 da ise 50 TB sabit disklerini piyasaya sürmeyi planlıyor.



Öte yandan şimdilik HAMR sürücülerinin ana sorunu verimlilik noktasında ve bu bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Seagate’e göre 2023’te HAMR tabanlı HDD’lerin pazar payı oldukça küçük olacak. Büyük üretim iyileştirmelerinin 2024’te gelmesi ve 2025’te de iyice hızlanması bekleniyor. İyileştirilmiş verimlilik sayesinde ilerleyen dönemlerde ısı destekli HDD modelleri orta ve giriş seviyesinde de bulunabilir olacak.






Kaynak:https://www.techspot.com/news/97409-seagate-30tb-second-generation-hamr-hard-disks-almost.html
Kaynak:https://seekingalpha.com/article/4572432-seagate-technology-holdings-plc-stx-q2-2023-earnings-call-transcript

 Haberi Portalda Gör

G
geçen yıl
General

Pahalıya satılacak anlaşılan az enerji tüketip yüksek depolama kapasitesine ulaşmak isteyen sunucu dünyasına yada kamera kayıt sistemlerine göre olur ilk başta herhalde.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
geçen yıl
Yüzbaşı

30 TB veriyi kaç plakada sağlayabiliyor ve kayıt yöntemi değişikliği birim alana yazılan veri miktarında ne kadar iyileştirme sunuyor merak ettim. O kadar veriyi 2 - 3 plakada sağlayabiliyorsa müthiş.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
geçen yıl
Yüzbaşı

Hız




A
geçen yıl
Binbaşı

Düşünsene 50TB veri atıyorsun içine sonra Disk kafa vurmaya başlıyor 😁😁😁😁



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
geçen yıl
Binbaşı

sen de kafasına sık





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 30 Ocak 2023; 0:51:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ahmet DOĞAN
A
geçen yıl
Binbaşı

Onun bi suçu yok niye sıkayım kafasına ;PP




Bu mesajda bahsedilenler: @bjkyener
_
geçen yıl
Yarbay

Mühim dataların zaten farklı bir yerde yedeği bulunmalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ahmet DOĞAN
İ
geçen yıl
Yarbay

HAMR disklerde kullanılan kafaların ucu lazerden dolayı normal kafalardan biraz daha kalın. Bu da plakalar arasındaki boşluğun fazla olması demek. Normal disklerdeki gibi 10 plaka falan olacağını sanmıyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @der_Kaiser
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.