Şöle güzel uzun bi yazının üstüne birazcık yorum iyi giderdi aslında ![]() Mümkünse Up ![]() |
ya abiler bir sorum olcak ben ogameye yeni başladım 34 . evrendeyim 1 ay fln oldu herhalde ama 1 ay içinde saldırmsyan kalmadı çünkü oyunu bilmiyorum ne yapacağımıda savunma yapıyodum aam hiç bir yarar getirmiyodu sonra okuyo okuyo yvş yvş toparlamaya başladım soruma geelyim ben bazen casusu sondajı gönderiyom wurur muş bir şekilde geliyo bana da gln sondaları ben nasıl wurabilirim şu anki durumum anlatayım nasıl ii gidiyomum |
metal madeni:21 kristal:18 deuterium:18 füzyoenerji:5 bilimsel araştırma:7 roket atar :403 hafif lazer topu:381 ağır lazer topu:10 gaos topu.0 iyon topu:0 küçük büyük kalkanlar ve koruyucu kalkanar 8. kademe ve silah tkniğide 7. kademe ii gidiyomuyom 1 ay içinde |
Valla güçlü bir düşman seni gözüne kestirdiğinde, hiç şansın yok. Bana 300'ün üzerinde GAR gelmişti (1.Evren), ve Nanit bile yetiştiremedi. Yapacak hiçbirşeyim yoktu. Ama inatla oyunu bırakmadım, tekrar toparladım![]() Özellikle intikam için geliyorlarsa hiç şansın olmuyor, çünkü saldıranlar kar/zarar hesabı yapmıyor, çökertmeye geliyorlar. |
tabi yani böyle bir savunman olucak üstüne bunun 2katı büyüklüğünde filon olucak ne kadar güzel olurdu ![]() 2.5k roket atar 1.5k hafif lazer 1k plazma 1k gaus kalkan kubbelerinden 2side ![]() acaba kaçlık filo alır? benm düşüncem 2.bn komutalık bi filoyu rahat alır yanlış sölüyosam msjla ödüllendirin ![]() ![]() ![]() |
savunma yaptın mı adam gibi yapıcaksın. bir ogame forumunda(isim vermiyeyim) keroine isimli üyenin savunmasını indirmek için 3800 civarı gar gerekiyo. sen olsan atar mısın ? ![]() |
![]() ![]() |
atarlar valla kardes gar isi cıktımı evren birlesip okadar gar atıyoki |
gargara gibi oluyo şahsen yapabildiğim en büyük filo 500 ha yanında 35 kn ![]() |
şu anki savunmam 30000 roketatar, 25000 hafif lazer, 500 ağır lazer, 100 gaus, 100 iyon ve 100 plazma, büyük ve küçük kalkan kubbeleri, 80 tane de yakalayıcı... şimdi simülatörden hesapladım 2557 tane gar gerekiyor... ![]() bence en iyi savunma araçları roketatar ve hafif lazer çünkü en iyi fiyat performans oranına sahipler. speedsim'den hesaplayın aynı kaynak miktarıyla yapacağınız plazma ve gaus'tansa roketatar ve hafif lazer daha iyi sonuç veriyor. tabi bunların yanında bir de filonuz olacak. ben şahsen bunu yaptıktan sonra çok rahat ettim o kadar uzun zaman oldu ki saldırı almayalı hatırlamıyorum valla. bi de en azından geceleri rahat uyuyabiliyorsunuz... ![]() ![]() ![]() |
ya abiler hoş güzel diosunuzda savunmayı yap çık bi saat online olma sonra gel bak savunma harabe ye dönmüş szin söylediğiniz sayıda savunma ypmam imkansız bir tane abi war sagolsun her hafta bir kere hammede yi götürüyo savunmayı da içine ediyo bide şimdi etrafa filo gönderiyorum ama ytrli gelmiyo şu ittifak olayı nasıl oluyo bir sürü teklif geldi ama kabul etmedim ne işe yarar ki bide şu tiacaret işi nasıl oluyo örneğin baan çok miktarada deuterium lazım ticaret yoluyla albilirmiyim acaba bi anlatırsanız sewinirim saygılar.. |
dostum biz de hesabımızı ilk aldığımızda bu şekilde değildi tabi, bu zamanla olacak bi şey, ben buraya örnek olması için yazdım... savunma yapmakla da olmaz tabi ilk başlarda gezegende fazla miktarda hammadde de bırakmayacaksın ve varsa filon tabiki. eğer adamın özel bir meselesi yoksa zarar edeceği yere zaten saldırmaz... ![]() |
haklısın ancak roket atar arkadaşın dediği gibi bir tur daha kalmasını sağlıyor... Hafif lazer'i gaus,iyon topu,plazma atıcısı gibi düşünebilirsin dolayısıyla gaus iyon vs daha güclü olduğundan ben çok tercih etmiyorum Eğerki 300 puanda gaus topum iyon hafif lazer basma şansım olsa 35 gaus 200 iyon basardım ![]() tabi bunlar sallamasyon ![]() |
Helal Koçuma ![]() |
kardeş 300, 500 demiyorum. 3800 civarı gar gerekiyo diyorum ![]() |
plazmalari garlasan yeter elimde 3500 bobardiman 9000 komuta 500 firkateyn var... Plazma yoksa kayipda yok |
ana gez baya kastim ama yine de saldirinca gecilebiliyor eski mesajlarimdan bilirsiniz belki forumu takip edenler bilir ancak somleri mutlaka yakalayici ile korumak gerekir gar karsisinda 40 yakalayici lazım somlere de orta vadede 400 hlt 1000 ra 10plazma + uzun vadede de 1000hlt 2500ra 25 plazma koyun kolay kolay saldırılamaz bir vaziyet olur ha şimdi saldırmak isteyen kafaya koyar yine saldırır da 20 plz olan bi somu kimse gozonune alip kolay kolay gelmez |
Ogame forumlarından (herhangi bir ogame forumu sölemiyim gerçi biliyosunuzdur REKLAM olmasın
Teşekkürler...
"Daha önce birçok yerde söylediğim üzere gar saldırıları 3/24 kuralı dışında bırakıldığı için gezegenlere savunma kurmak oldukça anlamsız bir hal alıyor. Ancak yine de ben savunma ağırlıklı oynamak istiyorum diyenler çıkacaktır. Bu nedenle savunma stratejisini nasıl geliştirmeniz gerektiği konusunda bir yazı yazmayı uygun gördüm.
Öncelikle gezegenlere savunma yapmanın avantajlarını ve dezavantajlarını irdeleyelim.
Ben şahsen her gezegene az düzeyde savunma yapmanızı, yani saldırılara karşı koymak yerine önüne gelenin hammaddenizi çalmasını engelleyecek düzeyde, ancak yıkılırsa da giden emek ve zamana acımayacağınız bir savunma öneriyorum. Yani 100-150 r.a. 1-2 plazma 3-4 gaus'dan oluşan bir savunma. Bu savunmanın özelliği saldırana her halükarda zarar vermesidir. (ölüm yıldızı ile gelmesi haricinde) Bu nedenle de sıradan sistemleri sondalayan yağmacılar gezegeninize yağmaya gelmek yerine gemi kaybetmeyecekleri diğer gezegenleri tercih ederler.
Ancak biliyorum ki tüm tavsiyelerime rağmen yine de abartılı düzeyde bir savunma kurmak isteyenler çıkacaktır.
Ben yine son bir uyarı yapayım. Eskiden savunma, yeteri kadar online olamayanlar için bir sığınma aracıydı. Yani gemileri ve hammaddeyi başkalarının ele geçirmemesi için bir kurtuluş idi. Ancak gar kuralı değişince bir oyuncu tüm gezegenlerinden sizi gar yağmuruna tutabilir. Bir kaç arkadaşı da ona destek verirse, hiçbir savunma bu gar yağmuruna direnemez.
Bu kadar uyarmama rağmen savunma yapacaklar unutmasınlar ki artık savunmanıza da sahip çıkmanız gerekiyor. Yani savunma yapacaksanız savunmanızın yok olmaması için de online sürenizin uzun olması gerekiyor. Yani eski amacından öte daha fazla online olmanıza neden olabilir.
Peki avantajı yok mu savunmanın? Elbette var. Savunma sizi çekici bir hedef olmaktan çıkarır. Yani kimse size öylesine saldırmaz. Ve gemileriniz ve madenleriniz nispeten daha güvenli bir limanda bekler. Ancak puanınız artmaya başladıkça çevrenizdeki oyuncular sizi tehdit olarak görmeye ve size düşmanlık beslemeye başlayanlar çıkacaktır ve tek amacı düşmana zarar vermek olan ve herhangi bir kar sağlamayan gar saldırılarına başvuracaklardır.
Peki gezegenimde çok güçlü bir savunma istiyorum, online sürem de savunmama sahip olacak kadar yeterli diyorsanız, nasıl bir savunma kurmalısınız ve o savunmayı nasıl korumalısınız...
Öncelikle savunmanın bel kemiği roket atarlar (düşman filosuna ucuz hedef olması açısından), plazma atıcılar (gelen filoya mutlaka zarar verdikleri için) ve gauslardır (oyunda herkesin komuta gemilerini tercih etmesi nedeniyle)
Peki sayılarını nasıl ayarlamalısınız? Bu sorunun kesin bir cevabı yok. Puanınıza, savunmaya ayırabileceğiniz madenlere ve size saldırabilecek düşmanların filosuna göre bu rakam değişir. Ancak ben savunma kurmak isteyen orta karar bir oyuncuyu temel alacağım.
Benim tavsiyem x kadar plazma atıcıya karşılık 100x'den daha fazla sayıda roketatar olacak. Gaus ise aslında birçok bileşene bağlı. Her bir gaus'u birer komuta gemisi gibi düşünebilirsiniz. Dolayısıyla az sayıda gaus güçlü filolara karşı anlamsız olurken küçük filolara karşı oldukça etkili olacaktır. Dolayısıyla gaus'u düşman gücüne göre belirlemeniz gerekir. Kişisel tavsiyem ise 4x gibi bir rakam.
Roketatarların esas amacı değerli savunma araçlarının vurulmasını önlemek ve savaşın bir turda bitmesini engellemektir. Bu sayede güçlü savunma araçlarına bir kez daha ateş etme şansı doğacak ve daha fazla filo düşürebileceksiniz.
Yani çok extrem bir örnek vermek gerekirse. 2 plazma atıcınız ve 5000 roketatarınız olduğunu düşünelim. Ve üzerinize 1000 komuta geliyor. Savaş 6 tur sürer ve berabere biter. ve her turda sizin plazma atıcılarınız 1 veya 2 adet komutayı düşürür ve savaş bitene kadar vurulmaz. Çünkü komutalar roketatarları patlatmakla uğraşmaktadır.
Peki diğer savunma birimlerinden hiç yapmayacak mıyız? Öncelikle savunmanın esas amacı saldırı gelmesini engellemektir. Bu nedenle diğerlerinden de araya serpiştirin ama ana stratejinizde çok da işe yaramayacaklarını unutmayın. Sadece düşman size sonda attığında bir sürü savunma gereci olduğunu görmesi açısından size yararlı olacaktır.
Kendi stratejinize en uygun savunmayı yapmak için sürekli simülasyon yapın. üzerinize değişik filolar saldırıyormuş gibi simüle edin. Ve hangi savunma oranının sizin için en doğrusu olduğunu ve en masrafsızı olduğuna kendiniz karar verin.
Şimdi plazmalı, gauslu, roketatarlı savunmamızı tamamladık. İster benim önerdiğim oranlarla ister kendi benimsediğiniz oranla geliştirmiş olun bu savunmayı savunmak zorundasınız. Yani yakalayıcı yapmak zorundasınız.
Yakalayıcı yapmak roket silosu kademesi geliştirmeye bağlı olduğundan ve bir aşamadan sonra çok fazla maden istediğinden dolayı yeterli sayıda yakalayıcınız asla olmayacak.
Peki yakalayıcı sayımı neye göre belirlemeliyim? Öncelikle atılan her gar ciddi anlamda maliyet getirir. Bu yüzden 40 gar'ı yakalayıcılara yakalatmak ciddi düşmanlık beslemeyen düşmanlarınızı caydıracaktır.
Peki ya sizi gar yağmuruna tutmaya niyetleniyorlarsa? Yapacak hiçbirşeyiniz yok mu? Elbette var. Nanit!
Nanit ile savunmanın alakası ne dediğinizi duyar gibiyim. Üzerinize gar yağmuru başladığında alakasını öğrenmemeniz için ben açıklayayım. GEnelde gar saldırısı yapan insanlar bir yandan gar yapar bir yandan fırlatır. YAni hepsi aynı anda gelmez. Bir kaç dakika ara ile gelir. VE eğer nanit seviyeniz 2 ve üstündeyse size yeni roketler gezegeninize ulaşmadan yakalayıcı yapma şansı doğar. Yani üzerinize garlar gelmeye başladığında hemen yakalayıcı yapmalısınız. VE pek tabii ki savunmalı gezegeninizde daima yakalayıcı yapabilecek metal ve deut bulundurmalısınız.
Örneğin 60 yakalayıcınız varken. 30-40 tane de saldırı anında yaptığınız yakalayıcılar roketleri deaktive ederse savunmanızı büyük ölçüde kurtarmış ve size saldıranın boşa masrafa girmesini sağlamış olursunuz.
Genel değerlendirme yapmamız gerekirse...
-Savunma yaptığınız gezegende yakalayıcı sayısını olabildiğince arttırın.
-Savunma bulunan gezegenin tersanesine asla fazla iş yıkmayın. Aksi halde gar saldırısında hızlıca yapmak zorunda olduğunuz yeni yakalayıcıları inşa edemezsiniz.
-Nanit seviyenizi olabildiğince yukarda tutun.
Genel anlamda savunmayı ve savunmayı nasıl koruyacağınızı özetledim. Son söz olarak bir kez daha söyleyeyim. Gezegene güçlü bir savunma yapmak artık hiç de mantıklı değil. Bunun yerine başka bir başlıkta anlattığım ve anlatacağım üzere ay savunmasına öncelik verin. Ayınız yoksa ay sahibi olmak için stratejiler uygulayın. Savunmacı iseniz sizin rahat etmek için tek çareniz ay sahibi olmak ve aya savunma kurmaktır. Aksi halde tam oyuna ısınmışken yaşayacağınız bir gar saldırısı sizin ciddi puan ve moral kaybınıza yol açabilir."