Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1195
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Saniyede 3.5 kare fotoğraf çeken ‘küçük dev’ SLR
U
16 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

 

 

Saniyede 3.5 kare fotoğraf çeken ''küçük dev'' SLR

Canon EOS 450D ile

oyunun kuralları değişti!

 

Canon, üstün özellikli EOS serisine yaptığı 20 yıllık yatırımın meyvesini toplayacak olan yeni EOS 450 D-SLR ürününü pazara sundu. Profesyonel EOS–1 serisinde kanıtlanmış çarpıcı özellilerini içerisinde barındıran EOS 450D, 13 özel fonksiyonuyla fotoğrafa gönül verenlere stillerine göre özelleştirme fırsatı veriyor.

 

Canon''un piyasaya yeni sürdüğü EOS 450D SLR fotoğraf makinesi, 12.2 megapiksellik çözünürlüğü, EOS Entegre Temizleme Sistemi, Canlı Ön İzleme (Live View) modlu 3.0 inç LCD ekranı ve yeni 9 noktalı odaklanma sistemiyle kullanıcılarına piyasadaki en iyi görüntü kalitesini sunuyor.

 

EOS 450D; Speedlite flaş birimlerinin fotoğraf makinesinin LCD ekranından doğrudan kontrol edilmesi gibi özelliklerin kullanılmasını sağlayan DIGIC III görüntü işlemcisi ve yeniden tasarlanmış menü sistemi gibi, Canon''un profesyonel EOS–1 seri fotoğraf makinelerinde kanıtlanmış özellikleri barındırıyor. 13 özel fonksiyon ise fotoğrafçıların makinelerini çekim stillerine göre özelleştirebilmelerini sağlıyor.

 

EOS 450D''nin Canon''un EOS''e yaptığı 20 yıllık yatırımların meyvelerini topladığını belirten Canon Görüntüleme Ürünleri Avrupa Başkanı Mogens Jensen, ''Bufotoğraf makinesi, Canon''un profesyonel arenada kanıtlanmış teknolojileri takip ederek bunları oldukça büyük olan amatör fotoğrafçı piyasasına sunma prensibini devam ettiriyor" dedi.

 

Fotoğrafçılığı her seviyeden ve alandan fotoğrafçılar için mükemmel bir tecrübeye dönüştürmek için tasarlanan EOS 450D, 475 gr''dan daha hafif kompakt bir gövde ve kullanıcının ellerine tam oturan doğal, ergonomik tasarımıyla dikkat çekiyor. Geniş ve parlak vizörü görüntü kompozisyonunu daha net ve daha konforlu hale getirirken, EOS 450D''ye özel olarak tasarlanan 12.2 megapiksel sensör, Canon''un yüksek hassasiyeti, düşük kumlanma teknolojisini kullanarak en az grenle son derece detaylı görüntüler oluşturuyor.

 

DIGIC III işlemci 0.1 saniye gibi hızlı açılış süresiyle birlikte mükemmel görüntü oluşturma ve hızlı tepki süresi sunarken, saniyede 3.5 kare çekim hızı elde ediliyor.

 

Profesyonel EOS  fotoğraf makinelerinden esinlenilen menü sistemi kaydırarak kaldırabilen sade sekme yapısı kullanıyor.  Sık kullanılan ayarlara hızlı erişmek için kullanıcı tanımlı Menüm (My Menu) sekmesi geliştirilen EOS 450D, çeşitli ortamlarda çekilen fotoğrafların kalitesini arttırmak için birçok özel fonksiyondan yararlanıyor.  Işık Tonlama Önceliği, gelinlikten, bulutlu gökyüzünden ve diğer parlak objelerden daha iyi tonal ayrıntılar sağlayarak, ışıklandırılan kısımdaki dinamik aralığı artırıyor. Yeni Auto Lighting Optimiser (Çekim yaptıktan sonra gölgeleri açma) görüntüyü işleme sırasında parlaklığı ve kontrastı düzeltiyor, aynı zamanda doğru pozlama yaparak yüzlerdeki ten rengini geliştiriyor. Fotoğrafçılar yüksek ISO hızlarında çekilen kareler için ilave kumlanma azaltma işlevini de etkinleştirme imkanına sahip.

 

EOS 450D''ye has bir özellik: Live View (Canlı Ön İzleme)

Bir D-SLR modelinde ilk kez kullanılan Live View modu (Canlı Ön İzleme), zemin seviyesi gibi zorlu açılardan veya üçayak üzerinden yapılan çekimleri kolaylaştırıyor. Live View modunda, 3.0 inç LCD ekranda elde edilen görüntü, EOS 400D modelinde elde edilenden %50 daha parlak ve 30 fps video olarak gösteriliyor. Çekim kompozisyonuna ve pozlamaya yardımcı olmak için kılavuz çizgilerle görünüm veya canlı histogram seçilebilirken, odaklama esnasında fotoğrafçı LCD ekrandaki görüntünün 10 katına kadar büyütülmesiyle ayrıntılara zoom yapabiliyor.

 

Tek şarjla 500 çekim imkanı

EOS 450D, belli başlı özelliklerini daha ufak geliştirmelerle destekleyerek fotoğraf deneyimini zenginleştiriyor. Yeni makinenın vizöründe ISO hızı dahil olmak üzere tüm özellikler görüntüleniyor. Nokta ölçümünün eklenmesiyle zayıf ışıklandırma şartlarında daha fazla pozlama kontrolü sağlanıyor.  Fotoğrafçıların yatay çizgileri düzeltmesini ve baskıdan önce resim efektleri eklemesini sağlamak amacıyla PictBridge işlevi geliştirilirken, yeni yüksek kapasiteli pil tek bir şarjla maksimum 500 adet çekim yapabilme imkanı sunuyor.

 

Helena Christensen en yaratıcı fotoğraflarını Canon EOS 450D ile çekiyor

Bir zamanlar paparazzileri peşinden koşturan dünyaca ünlü top model Helena Christensen, kendini ''çocukluk aşkı'' fotoğrafçılığa adadı. Christensen son günlerde, ''enstantanelerin ötesine gitmek isteyenler için ideal bir dijital SLR'' olan Canon EOS 450D ile yaratıcı fotoğraflara imza atıyor. Uzun yıllarca filmli SLR makine kullandıktan sonra dijital fotoğraf makinesine geçmemek için direnen; ancak kullanım rahatlığı, yüksek kalitesi ve hafifliği nedeniyle daha fazla karşı koyamayan Helena Christensen, son günlerde Canon''un piyasaya yeni süreceği EOS 450D fotoğraf makinesini elinden düşürmüyor.

 

EOS 450D''nin teknik özellikleri:

 

          12.2 Megapiksel CMOS sensörü1

          Canon''un EOS Entegre Temizlik Sistemi1

          saniyede 3.5 kare fotoğraf çekimi

          Live View(Canlı önizleme) çekim modlu 3.0" LCD

          f/2.8 çapraz tip merkez odaklı 9-noktalı geniş alan AF sistemi

          Picture Style görüntü işleme parametreleri

          DIGIC III görüntü işlemcisi

          Dijital Fotoğraf Profesyonel RAW işleme yazılımı1

          Kompakt ve hafif gövde

          Tüm Canon EF ve EF-S objektifleri ve EX serisi Speedlite ile tam uyumluluk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




M
16 yıl
Yarbay

güzel özellikler üst sınıf çeşitleniyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Binbaşı

Canonu seviyorum ... Şimdi anlamadığım bir konu var , slr makinelerde compact makinelerdeki gibi lcd ekranda görüntü elde edemiyorduk illaki vizörden faydalanacaktık ama 450 d de 3 inchlik lcd ekranda çekim yapacağımız görüntüyü görebiliyormuyuz ? benmi yanlış anladım ??? Eos 400d de göremiyoruz da ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yarbay

evet liveview ile görebiliyorsunuz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Binbaşı

İşte bu amatör fotoğrafçıları sevindirecek özelliklerin en büyüğü ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Binbaşı

B
16 yıl
Yüzbaşı

P
16 yıl
Yüzbaşı

sensoru en dusuk kalite Cmos

o kadar reklam insan bir CCD koyardı

yazık


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Binbaşı

Cyberwar sanıyorum ciddi yazmadın bu cümleni ??? Canonun ürettiği CMOS sensörleri sakın olaki 50 dolarlık web camlerdeki sensörlerle karıştırma , CMOS üzerine öyle yol katettilerki benim diyen ccd den katbe kat iyi görüntü elde ediyor .CMOS çok iyi bir sensör tipidir ama en ekonomiğini üreten firmalar yüzünden reklamı yanlış yapılıyor CANON ise deli gibi geliştirdi teknolojiyi ...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.