Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
449
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Samsung, OLED panel tedariği için LG ile anlaştı: İlk televizyonlar Temmuz ayında geliyor
A
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Samsung, OLED panel tedariği için LG ile anlaştı: İlk televizyonlar Temmuz ayında geliyor



Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2022’de OLED panel teknolojisi ile Quantum Dot'un araya geldiği QD-OLED panellerini tanıtan Samsung, akıllı televizyon sektöründe uzun bir süredir QLED paneller ile varlık gösteriyordu. Şirket her ne kadar bu panellerin gelişiminde büyük yatırım yapsa da OLED panel teknolojisinde LG'nin gerisinde kaldı.



QD-OLED paneller için LG'den tedarik sağlayacak



Paylaşılan raporlara göre bir süredir OLED panel teknolojilerine odaklanan şirket, yeni nesil QD-OLED TV’lerinin OLED TV satışlarının üçte birini oluşturmasını hedefliyor. Bununla birlikte dünyanın tek OLED panel üreticisi LG ile anlaşan Samsung'un, panel tedariğine başladığı ve ilk televizyonlarını Temmuz ayında piyasaya süreceği bildiriliyor.



Ayrıca Bkz.Samsung, QD-OLED teknolojisiyle gerçeğe yakın görseller sunmayı vaat ediyor



LG'den toplam 1.5 milyon OLED TV paneli siparişi vermeyi planlayan Samsung, bu panelleri QD-OLED panele geliştirerek farklı televizyon üreticilerine sunacak. Yakında QD-OLED serisi Samsung televizyonların netlik kazanması beklenirken, boyutu 2-10 nm arasında değişen nanoparçacıklar içerecek yeni ekran teknolojisi, üst düzey bir renk doğruluğu ile gelecek. 




Kaynak:https://www.t3.com/news/samsungs-first-oled-tvs-said-to-launch-in-july-alongside-next-gen-qd-oled-tv

 Haberi Portalda Gör

T
2 yıl
Yarbay

qled falan hikayeydi zaten... geleceğin oled'de olduğunu anlamışlar sonunda.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

Samsung zaten oled TV üretmiyor muydu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
1
2 yıl
Yarbay

Umarım oled yanığı olmaz.




T
2 yıl
Yarbay

Hiç bir zaman üretmedi. Yanma problemi nedeniyle pek yanaşmadılar. Qled vs gibsinden farklı teknolojiler kullanmak istediler. Lg oled yanma sorununu iyi kötü düzeltince oled üretmeye karar verdiler sanırım



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DaggeredByRuhtan
P
2 yıl
Yüzbaşı

Bence bu haber yanlış samsung display yeni nesil bir oled panel çeşidi tanıttı .sony samsung display dan panel alıp a95 seri oled tv tanıtımı yaptı ama aynı anda lg den de oled panel alıp başka seri tv ler tanıttı.samsung tan aldığı paneli daha üst seviye olarak konumlandı.bence samsung electronikte sony gibi farklı seri tv ler oled tv ler tanıtacak.biri üst seviye biri orta seviye olarak konumlandirabilir .
https://m.youtube.com/watch?time_continue=28&v=_zUC7NGsGv8&feature=emb_logo





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 16 Ocak 2022; 22:34:33 >


K
2 yıl
Teğmen

amoled ekran üretiyor samsung.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DaggeredByRuhtan
D
2 yıl
Er

Samsung geleceğin oled panelde olduğunu uzun süredir biliyordu zaten. Bu sebepten QD-OLED teknolojisini geliştirdiler. Paylaştığım videoyu izlerseniz QD-OLED teknolojisinde görüntülerin ne farklı olduğunu görebilirsiniz.


Haberde geçen aşağıdaki cümlede ne demek istenmiş anlayamadım ayrıca.

"LG'den toplam 1.5 milyon OLED TV paneli siparişi vermeyi planlayan Samsung, bu panelleri QD-OLED panele geliştirerek farklı televizyon üreticilerine sunacak. "

https://www.youtube.com/watch?v=1R_2xnWMXIg




Bu mesajda bahsedilenler: @TiesTorN
B
2 yıl
Binbaşı

Teknoloji marketlerde defalarca kez test etmeme rağmen sanırım dünyada bir ben QLED in görüntüsünü OLED den daha iyi buluyorum.

Zaten zamanında da millet plazmalar LCD ler den daha iyi derken de ben LCD leri beğeniyordum.

Yeni OLED leri görmeden kesin karar vermekte istemiyorum. Fakat OLED de pixel yanması olayı çözüldü diyen varsa 2 sene kullanılmış OLED TV lere bakmalarını tavsiye ederim. Baktıklarında da sadece ekran yanığı değil renk kalitesindede bozulma göreceklerini düşünüyorum. Sonuçta OLED "Organic Light Emitting Diode" demektir ve her organik materyal gibi bir bozulma durumu vardır.

TV ekran teknolojisinde bundan sonraki aşama bildiğimiz RGB LED lerden oluşan Micro LED teknolojisi olacaktır. Burada kullanılacak LED ler organik olmayacağından yanma problemi ve renk kaybı problemi de olamayacaktır.
Şu anda reklam tabelaları ve skorboard ekranları olarak hayatımıza giren teknoloji biraz daha küçültülebilirse hayatımıza girecek ayrıca Samsung un kurumsal tarafta The Wall TV side buna en iyi örnek.

Ben ise panel ne olursa olsun artık 3D yeniden geri gelsin diyenlerdenim çünkü yine dünyanın tersine ben 3D teknolojisini teknik imkansızlıklarına rağmen çok beğenmiştim.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
Z
2 yıl
Yüzbaşı

Burak hocam bilgiler için teşekkür ediyorum. Uzun zamandır ben de alım konusunda bu ikilemde kaldım ancak yazdıklarınız qled noktasında kararımı etkiledi. LG nanocell konusunda ne düşünüyorsunuz?



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @burakdc
D
2 yıl
Yarbay

Amoled oled aynı şey



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kullanıcı adı giriş
S
2 yıl
Binbaşı

3 Yıl içersinde %80 sorun çıkacak bir teknoloji.

Oled alıp 5 yıl sorunsuz kullanan insan sayısı çok az.



H
2 yıl
Çavuş

Aylar önce korkumdan oled değil qled tv -samsung q80t- aldım. Yok oled yanığıydı falandı derken, hiç uğraşamam dedim. Bir oled değil, ama gayet iyi bir teknoloji. Yerel Karartma teknolojisi daha da geliştirilirse belki ilerde oled'e de gerek kalmaz, aradaki fark azalır.




C
2 yıl
Yarbay

Görüntü kalitesi anlamında OLED tartışmasız QLED'den daha iyi. OLED'de ışık sızması yok, bulutlanma yok, gri tonlu siyahlar yok. Teknoloji marketlerde ayak üstü tabiki farkı görmemişsiniz. Evde OLED tv, QLED monitör kullanıyorum. İkisinin de görüntü kalitesi iyi ancak OLED bence farklı bir kategori.

QLED uzun ömürlülük ve maksimum parlıklık anlamında OLED'den üstün olabilir. Onun dışında hiçbir alanda daha iyi olduğunu düşünmüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Ocak 2022; 14:08:23 >



Bu mesajda bahsedilenler: @burakdc
M
2 yıl
Yarbay

samsung diye lg tv alma dönemi oled de.




K
2 yıl
Teğmen

tv demedim ekran dedim.tv olarak üretmiyor.İkisi birebir aynı teknoloji değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @DaggeredByRuhtan
B
2 yıl
Binbaşı

Merhaba hocam LG Nanocell konusuna gelince Samsung da ki QLED Sony de ki Triluminous teknolojisi neyse LG deki karşılığıda Nanocell dir renkleri daha canlı ve doygun gösterebilmek için arka planda beyaz yerine mavi LED kullanıp kırmızı ve yesıl renklerde bu mavi ışıkla etkilecek nano kristal yapılardan ismini almaktadır. kişisel düşüncem ise Samsung ve Sony daha parlak LG ise biraz daha mat renkler üretmektedir. Parlaklık bazında Samsung>Sony>LG, keskinlik bazında Sony>Samsung>LG olarak söyleyebilirim tabi ki bunlar sadece benim kendi fikrim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zevron
Z
2 yıl
Yüzbaşı

Gayet açıklayıcı ve bilgilendirici oldu hocam. Çok teşekkür ediyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @burakdc
D
2 yıl
Yarbay

Efendim bir yanlışınız var, Lg woled panel üretiyor Samsung farklı panel teknolojisi kullanmaktadır. Yani Lg den panel almış olamaz. En önemlisi Samsung CES fuarinda QD-Oled tanıtmadı haberde de hata var. Duzeltilmesi gereklidir.



Guncel Samsung bultenini linkten takip edebilirsiniz.
http://global.samsungdisplay.com/category/press-center/press-releases/




W
2 yıl
Yarbay

Oleddeki sorunlar biter mi bilmiyorum ama samsungun led panelleri hep ışık sızması bulutlanma gibi sorunlarla karşı karşıya MU9000 kullanıyorum full parlaklıkta bulutlanma bariz şekilde gözüne gözüne giriyor. Altyazılı ve karanlık sahnelerde geçen filmler resmen bulutlu izliyorsun. Arka ışık 4 e ayarlayıp netliği 0 ladım ve doğal film modu oluşturdum anca o şekilde bulutlanma ve ışık sızması olmuyor yani fark edilmesi imkansız oluyor. Oled bence çok daha üstün ve iyi bir panel teknolojisi belki ömrü 4-5 senedir ama tepe tepe kullanıyorsun sorunsuz.