Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
977
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Samsung LC24F396 VA vs Acer SA240Ybid IPS
M
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Samsung BX2350 monitörüm malesef 8. yılın sonunda kart arızası verdiği için yeni monitör arayışı içerisindeyim.
Bu minvalde sizlerin değerleri yorumlarına ve görüşlerine ihtiyacım var. Ekran kartım MSI GTX760. Ortalama bir kullanıcıyım. Oyun(pubglite vb.), film ve kendi çapımda photoshop üzerinde vakit geçirmek keyif veriyor.

Başlıkta belirttiğim gibi, şuanlık Acer SA240Ybid - Samsung LC24F396FHMXUF modelleri arasında kalmış bulunmaktayım. Fiyat olarak çıkabileceğim maksimum miktar 750 TL'dir.
Dipnot: Samsung'un ilgili modeli için 21 ay garantili - 3 ay kullanılmış 600-625 liraya inilmekte.

Genel itibari ile karşılaştırma sonuçlarında sadece farkları içeren tablo şu şekilde;
https://www.epey.com/monitor/karsilastir/126756-131756/acer-sa240ybid_samsung-lc24f396fhmxuf/farklari/

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 14 Haziran 2019; 9:59:59 >

M
5 yıl
Yarbay

En büyük fark biri ips diğeri va ve samsung kavisli ekrana sahip. O boyutlarda kavisin pek anlamı oluyor mu emin değilim. Oyunlarda vs ve alışması biraz zaman alabilir. Bu açıdan tercih etmiyorsanız diğer ürünü seçebilirsiniz.

FreeSync düşünüyorsanız Samsung modelde bu özellik var. Renk derinliğinde gerçek 8 bit olarak Samsung yazıyor. Ama IPS içinde renkleri daha canlı ve daha iyi verdiği söylenir hep.

İkisi de mutlu edecektir diye düşünüyorum. Ama kavisli ekranlarda benim de tecrübem yok. Ona göre değerlendirebilirsiniz belki.



M
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

FreeSync özelliğini nvidia ekran kartı ile kullanmak mümkün mü ?
@mersinaki





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 15 Haziran 2019; 19:1:49 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mersinaki
M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MRYGZ

FreeSync özelliğini nvidia ekran kartı ile kullanmak mümkün mü ?
@mersinaki
Bildiğim kadarıyla kullanılmıyor. Ancak bazı Freesync monitörlerin şimdilik sadece display port üzerinden G-sync uyumluluğu oluyormuş. Birde uyumlu listesinde olmayan ama çalışabilir monitörler varmış. Yani sadece bu listedekiler geçerli değil başka monitörlerde de g-sync desteği olabiliyor. Ama artık bunu deneyip görmek lazım.

Uyumlu monitör listesi.https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 15 Haziran 2019; 20:31:39 >

M
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevap için teşekkür ederim, sanırım Samsung'a yöneleceğim. Sırf marka değeri yüzünden.



M
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, öncelikle Acer SA240Ybid IPS modelini aldım ve çerçevesiz tasarım dedikleri hadisenin özellikle üst kısımdan aşırı ışız sızmasına ve sağ-sol kısımdan nispeten ışık sızmasına sebep olduğunu gördüm. Bunun dışında monitörün açma-kapama süresi aşırı uzun. Monitörün menü işlevi ve içeriği kötü. Monitör açılırken Energy Star logosu falan pixel pixel. Anlayacağınız amatörce yapılmış bir monitör görüntüsü bangır bangır bağırıyor. Can sıkıcı tabi.



Akabinde monitörü iade ettim. Başka bir satıcıdan Samsung'un VA panelli Curved monitörünü aldım. Renk doğruluğu açısndan benim gözüme göre %10 IPS daha iyi gözüksede günün sonunda Samsung markası bu konularda gerçekten rüştünü ispatlamış. Samsung'dan memnunum.



Bu minvalde Samsung LC24F396 VA ile ilgili sorusu olan, bu monitörü almayı düşünen arkadaşlara gönül rahatlığı ile bu fiyat seviyesinde bu monitörü almalarını tavsiye ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.