Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6801
Cevap
355725
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy S10 Lite [ANA KONU] (12. sayfa)
B
4 yıl
Binbaşı

A bu sizin telefonunuz mu, nette referans sayılabilecek sitelerde sadece 16 bitlik codeclerden bahsediyordu, ne aptX ne de 24 bitlik aptxHD ve LDAC desteği olmadığı yazıyordu, Samsung Türkiye'yi bile aradım, bilgileri yoktu call center'dakilerin, not alıp dönüş sağlayacaklarını söylediler, telefonda hem 3.5 mm jack girişi olmayıp hem de bu codecler olmasaydı inanılmaz saçma bir durum olurdu... Eğer bunu Türkiye'den aldığınız üründen kendiniz çektiysenız çok sevindim, çok teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Onurmsq
B
4 yıl
Yarbay

Bu durumda yazılımsal optimizasyon diyebiliriz. P30 pro daha eski bir model olduğundan birçok güncelleme aldı ancak s10 Lite henüz hiç güncelleme almadı. Huawei nin daha iyi çekim gücüne sahip olması normal şuan için



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Onurmsq
B
4 yıl
Binbaşı

Odyofil değilim, çok da teknik olarak anladığımı söyleyemem ama yukarıda arkadaş açıklamış zaten, bunlar bluetoothla daha kaliteli ses aktarabilmek için geliştirilmiş protokoller (kabaca 3G - 4.5G gibi düşünebilirsiniz), eğer normal mp3 değil de veri kaybı olmayan yüksek kaliteli bir müziğiniz varsa bunu veri/ses kaybı olmadan kulaklığa aktarabilmeniz, o yüksek kaliteyi alabilmeniz için telefon ve kulaklık dahil her 2 tarafın da bu codecleri desteklemesi lazım, yani normal bir bluetooth bağlantısıyla (tabi farkı farkedebilmek için dinlediğiniz medyanın da yüksek kaliteli kayıt olması lazım) kablolu bağlantıyla aldığınız kadar veriyi alamazsınız, bu formatlar buna imkan tanır, kabaca





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 2 Nisan 2020; 0:40:8 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Extremophile
P
4 yıl
Çavuş

1 Haftadır telefon arıyorum kafayı yememe ramak kaldı. S10 lite ,Note 10 lite , S10 , A71 4'lüsü arasında kayboldum gittim. Bir fikir verin ne yapsın bu adam ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
_
4 yıl
Yarbay

A71 orta seviye bir cihaz performans ve kamera olarak diğerleriyle yarışamaz. Bunların içinde en mantıklısı bütçeniz müsaitse S10 veya S10 Plus.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Popcorner
_
4 yıl
Yarbay

Evet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brave353
B
4 yıl
Yarbay

Bu mantığa göre S10 Lite da amiral gemisi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_RaGoN_
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Şöyle eğer çok oyun bağımlıysan hergün oyun oynuyorsan exynos işlemcilerden vazgeç. Çünkü çok lag var ve 1 2saat sonunda performansı çok düşüyor. Karşılaştırma olarak bunu inceleme yapan sitelerden de görebilirsin.
Oyun için alacaksan s10 lite derim.
Pil derdim olmasın beni yarı yolda bırakmasın dersen s10 lite ya da note 10 lite derim. 4500mah li-po teknolojisi var ve iki cihazda full hd.
Kamera olarak dersen s10da belki bir tık daha iyidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Popcorner
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sitelerde ben de göremedim.
Ayrıca aptx hd desteklemediğinden qualcommun sitesinde de göremedim. Aptx hd qualcommun Ldacta sonye ait sanırım.
Bluetootha bağladım cihaz harman kardon onyx studio 2 sadece sbc desteklediği için diğer seçenekleri test edemedim. Telefondan baktıgımda aptx ve Ldac var gözüküyor.
Codecs and Bitrates Comparison
AAC: 250 kbpsSBC:
328 kbps
aptX: 352 kbps
aptX HD: 576 kbps
LDAC: 990 kbps
Turkiyeden aldığım ürün. Samsung türkiyenin bunu bileceğini zannetmiyorum. Globale sormak gerekiyor sanırım.
Hi-res kulaklik aldıgın zaman Ldac etkinleştirsen bile 24bit flac şarkı dinlemen gerekiyor sanırım. En iyi farki oyle hissedersin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 2 Nisan 2020; 12:46:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @barkodd
B
4 yıl
Binbaşı

Aynen söylediğiniz gibi, kulaklık alırken telefonumun (mate 8) bu protokolleri desteklemediğini bilmiyordum, ve tutup telefonumdan pahalı kulaklık aldım :) pek yüksek kaliteli kayıt yok zaten elimde, ama normal bluetooth bağlantıda bile ben farkedeceğini düşünüyorum, çünkü kulaklığı kablolu kullanımla kablosuz kullanım arasında normal youtube'dan müzik dinlemede bile en azından ses yüksekliğınde bile fark oluyor. Vakti zamanında kulaklık alma aşamasında farklı kulaklıkları test ederken birkaç FLAC ile denemiştim, ama hiçbirinde telefonda zaten bu destek olmadığından kablosuz kullanımda farketmediğini görüp yine de kağıt üzerinde beğendiğim bir kulaklığı alıp telefon değiştirinceye kadar idare edip mutlaka destekli bir telefon alırım diye düşünmüştüm. (Herkes Amoled ekran sever, ben tamamen şahsi tercih olarak hiç sevmiyorum, ama telefonun işlemcisi, ekran büyüklüğü, bataryanın sadece mAh değeri değil aynı zamanda test sonuçlarına göre performansı, ve ben genelde yurtdışından alternatif yollarla gelen ürünlere ister istemez -fiyat nedeniyle- bakarken en azından Türkiye garantili olması sebebiyle Amoled ekranına rağmen bu telefonu almayı düşünüyordum, bu codec olayı son anda tereddütt ettirdi)
Yeri burası değil, ama büyük ekranlı (7" bile olur, ama mümkünse 6.5" den büyük), bataryası 4.500 civarı (meizu-LG güzel örnekler, tam bu alınır diyorsunuz, 3.000 mAh batarya koymuş oluyorlar), işlemcisi mümkünse bu ayarda olan, mümkünse şu saçma damla çentik tasarımı olmayan 😀, ve ekranı da siyahı nasıl gösterdiğini geçtik beyazı adam gibi bembeyaz gösterebilen (dynamic Amoled'i bilmiyorum, ama piyasada yığınla bulunan Samsung üretimi amoled ekranların bu tanıma uymadığını biliyorum) bir telefon duyarsanız/biliyorsanız paylaşırsanız bilmek isterim :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Onurmsq
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

bu telefona alternatif LG G8S Thinq var. turkcellde 5bi tl ve 1500tllik bluetooth hoparlör hediyesi var.https://www.turkcell.com.tr/cihazlar/akilli-telefonlar/lg-g8s-thinq


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @barkodd
B
4 yıl
Binbaşı

Batarya 3.550 mAh, ne kadar verimli kullanırsa kullansın (ki hep max. performansta kalmayacak, zaman geçtikçe zaten ister istemez düşecek) hep sınırda hissettirecek, bu üreticiler aslında herşeyi çok iyi biliyorlar, yoksa tüketici beklentisini anlamak o kadar da zor değil, her ürünün mutlaka ama mutlaka inanılmaz can sıkan bir kusuru var, yok gibi görünen veya en az olanlarsa zaten oldukça pahalı... S 10 lite testlerde genelde 9 saatten fazla ekran süresi alıyor, m3vcut piyasada bu oldukça cezbedici. Telefonu ideal bir kullanım senaryosuyla yutturup "günü tamamlıyor" demek "ben hep 50 liralık benzin alıyorum"a benziyor, şu istisnai evde kalınan dönemleri geçtik, normalde telefon o gün evden daha erken/normal şarj imkanı bulamadan çıktığınızda, bir şekilde eve daha geç dönmeniz durumunda, otobüs terminalinde/hava alanında ekstradan gecikme yaşadığınızda/mahsur kaldığınızda, telefonu çok daha yoğun kullanmanız gerektiren bir durum olduğunda, hele bu durum acil mecburiyetinizi telefon dışında başka bir vasıtaya çözemeyeceğiniz bir durum olduğunda (saçma gelebilir, en son Antalya'dan dönüşümde 6 saat rötar sonucu saatlerimi havaalanında geçirmek zorunda kaldığım gibi yolculukta inişte araç kiralamamız gerekiyordu, ve uygun fiyata en güvenilir yerden müsait aracı bulabilmek için de bu rötar süresince netten onlarca yer için araştırma yapıp bir o kadar da telefonla teyit etmek/sorgulamak zorunda kaldık, ayrıca sonradan gelişen bir senaryoyla hesapta olmayan bir şekilde aynı zamanda kalacak yer de bakmak zorunda kaldık, normal uçuş senaryosuna göre telefonu kullanma fırsatı bile bulamadan en fazla 4-5 saatte tamamlanacak bir süreç elimde telefonla sürekli birşeyleri ayarlamaya çalıştığım uzun ve garip bir sürece dönüştü), kısacası bir şekilde rutininizin dışına çıktığınızda o bataryanın yedek rezerv barındırıyor olması inanılmaz önemli ve psikolojik de olsa güven verici. Üreticinin bahsettiği veya güya inceleme yapan bir takım kılların "zaten günümüzde hepimiz telefonumuzu akşam olur olmaz şarja takıyoruz ehe ehe" diye anlattığı kullanım senaryosu tam da bu tiplere yedirilecek cinsten...
Durduk yere biraz fazla gerilmiş gibi yazdım ama o kadar kaptırdık ki kendimizi bu piyasanın kurgu düzenine, düzenin bu kadar oyuncağı olmuşken aslında tam da kurgulananın bu olduğunu bildiği halde kendisine ya devasa bir tüketici, ya inanılmaz siniri bozulmuş biri olmak (ve bunların arasındaki muhtelif yerlerden birinde olmak) seçeneklerden başka ihtimal bırakmayan bu sistemde sürpriz değil, aslında beklenenin ta kendisi durduk yere sinirimizi zıplatabiliyor :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Onurmsq
P
4 yıl
Çavuş

İşte bu konuyu okuyunca S10 lite çok kafamı karıştırdı. Renk problemleri, güncelleme eksikliği ,kasma sorunu, bluetooth kulaklık desteği eksikliği vs. 4500 lira gibi bir para ödeyip bu kadar çok sorunla uğraşmak mantıklı mı bilemedim. Yoksa donanımsal olarak çok iyi duruyor. Siz memnun musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Onurmsq
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ben s10 plustan geçtim. neden geçtin dersen. ekranı kırılmıştı yaptırmak istemediğimden buna geçiş yaptım
cihazın kasma sorunu yok.
renk problemleri super amoled plus olduğundan karanlık modda parlaklık yüzde 5-15 arası bazı yerlerde yeşilimsi ya da gölgelenme var. note 10 liteda var mı yok mu bilmiyorum. bazı arkadaşlar sorun yaşamıştı sanırsam o konuda da.
bluetooth kulaklık desteği derken o konuda bir eksiklik yok. (note 10 liteda aynı şekilde)
s10 plus ile karşılaştırdığımda depolama hızı ve çekim kalitesi s10plustan daha iyi. iki cihaz bende olduğundan karşılaştırma imkanı buldum. s10plusın kamerası daha iyiydi.
güncelleme s10plusta her ay gelirdi. bu cihazda her ay güncelleme yok. sanırım işlemcisi qualcomm olduğu için. kendi işlemcisi olsaydı daha hızlı kaynak kodlarını yazabilirlerdi. ya da cihazda sorun bulmadıkları için güncelleme okadar sık yok.
4500tllik cihazları karşılaştırarak en doğru kararı siz kendiniz verin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Popcorner
G
4 yıl
Teğmen

Codec mevzusunda ben şunu anlıyorum,
Eğer müziği Spotify, YouTube ve benzer internet radyosu kanaliyla dinliyorsak gerekli tüm codecler destekleniyor ve hi-res kulaklık bile olsa spotify ın desteklediği bit hızında* çalacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-577054EF9 -- 2 Nisan 2020; 16:3:6 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
4 yıl
Yarbay

Sizin şahsınızda batarya konusunda birşeyler söylemek istiyorum.

Şuan S10 Lite çift sim olarak kullanıyorum. Sabah 7.30 gibi %100 şarjda güne başlıyorum. Telefonda oyun yüklü değil. Samsung Watch saatime Bluetooth dan bağlı. Genelde aracımdayken araç kitine bağlanıyor. Günde 3 saat civarı telefon görüşmesi yapıyorum. Çok sık olmamakla birlikte sosyal medya uygulamalarına girip çıkıyorum. WhatsApp yazışması yapıyorum. Bu şekilde gece 11 gibi şarj bitiyor.

Aynı senaryoda Huawei p30 pro yu aylarca kullandım ve gece 11 gibi şarj %30 civarında oluyordu.

Samsung 4500mah Huawei 4200mah

Batarya deneyimim bu şekilde.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave353 -- 2 Nisan 2020; 21:28:19 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @barkodd
B
4 yıl
Binbaşı

Benim için belki de en yararlı yorumlardan biri oldu, teşekkür ediyorum. Benim normalde yazdığım uzunluğa bakarsanız ben çok daha az şeyi çok daha uzun ancak anlatabiliyorum :) (örneği aşağıda :) )
Bir telefonu, bir markayı kötülemek veya yüceltmek maksadıyla değil elbette, ama Mate 8'i kullanana kadar kullandığım her telefon bir şekilde eskidiğinin sinyalini vermişken Mate 8'le beraber ilk defa "keyfi" telefon değiştirme moduna giriyorum, sebeplerini tek tek sıralamayacağım elbette ama bu telefonla beraber algım ve beklentim farklılaştı, şu an bir telefona o kadar para vermenin saçma olduğunu düşunmesem hiç tereddür etmem Mate 30 pro alırım (tüm özellikleri tam benim istediğim gibi olmasa ve Google desteği sorunu olsa da) Huawei konusunda o kadar netim, yalnız işte fiyatlar... Piyasa artık eskisinden daha rekabetçi, ve ben elbette üst düzey markaların bir farklılıkları olduğunu, ama en azından Türkiye satış fiyatlarındaki kadar uçurumu da haketmediklerini düşünüyorum, Huawei de artık "overpriced" bir marka olmakla birlikte aynı fiyatta biri Samsung biri Huawei iki telefondan birebir her alt başlıkta değil ama totalde Huawei'nin daha fazlasını sunacağını düşünüyorum, Samsung benim gözümde hızla yeni Nokia olma yolunda ilerlerken biraz düzelen, ama hala o tarafa daha yakın duran bir firma, Samsung yapabilen, ama terazisini çok iyi ayarlayan bir firma (hani pazarda aynı ürün sizin lehinize yuvarlanır, ama süpermarkette ne kadar alırsanız gramı gramına tam da onu ödersiniz ya, öyle)
Konudan sapmış gibi görünmekle birlikte uzun zaman sonra ilk defa bir Samsung telefon beni fiyat ve sundukları olarak şaşırttı, şimdi alttan bilmediğim bir eksiklik çıkacak mı (ki fiyatı burda tutmak için depolama birimi, bluetooth versiyonu, modeminin yanlış bilmiyorsam Cat 11 olması vb. gibi zaten bir takım işimizi görecek olsa da geriden gelen ozelliklerin seçilmiş olması durumu var), Samsung daha önceki deneyimlerimde olduğu gibi yine 2 sene sonra beni çıldırtacak kadar yavaşlayıp başka bir telefon almanın cazibesine kapılmadan bir an önce kendisinden kurtulmak için beni telefon bakmaya mı itecek, ya da şu an vaadettiklerinin karşılığı gerçekten ekran deneyimi, ya da sizin örneğinizde olduğu gibi batarya performansında kullanıcı deneyimi olarak tatmin edici düzeyde olacak mı, bunlar önemli...
Bu telefonu piyasada 4.500 TL civarına bulmak mumkün, bu fiyata bence alınabilir duruyor zaten, ama en basitinden (Xiaomi'yi aynı yerde anmayı bile zul kabul edecekler var, biliyorum) K30 Pro bile gayri resmi yollardan Türkiye'ye geldiğinde aynı veya yakın fiyata satılırsa çok daha bonkör teknik özellik sunacak, biliyorum, ki One Plus 7T, Asus Rog Phone II gibi cihazlar Türkiye garantili olmadan ama güven sorununu aşarsanız alternatif kanallardan zaten daha alt fiyatlara satılıyor. Tam almaya niyetlenmişken kafam yeniden karıştığı için yazıyorum, affola...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @brave353
B
4 yıl
Yarbay

Bahsi geçen tüm telefonlar genel anlamda çok iyiler. Ancak önemli olan kullanacak olan kişinin telefondan ne bekliyor olduğudur. Örneğin p30 pro da kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj özelliği bulunmakta. Çok güzel özellikler ancak benim hiç kullanmadığım ihtiyaç hissetmediğim özellikler. Su geçirmezlik de aynı şekilde. Ben genel anlamda telefonumu suya sokmam böyle bir ihtiyacım yok. Dolayısı ile durum kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Son olarak bir de 5G mevzusu var. 4G bir telefona eğer çok zengin değil iseniz 10bin ₺ civarı para vermek gereksiz. Çok yakın bir zamanda 5G telefonlar yaygınlaşınca pişman olma durumu olabilir. Ben bu yüzden S10 Lite modelini tercih ettim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.