Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4604
Cevap
362172
Tıklama
36
Öne Çıkarma
Samsung Galaxy M52 5G *** ANA KONU ***
E
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi



Samsung Galaxy M52 5G Ana konu



< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

TEKNİK ÖZELLİKLER

CPU / Snapdragon 778G & Andreno 642L

RAM / 8gb Ram

ROM / 128gb Rom

EKRAN / Super Amoled 120Hz 6.7" 1080p Ekran

GÖVDE / 164.2 x 76.4 x 7.4mm & 173gr

KAMERA / 64mp Samsung GW3 Isocell 1/1.97" 26mm f/1.8 PDAF Ana Kamera 4k30p Video Kaydı / 13mp Sony IMX 258 1/3.06" f/2.2 123 Derece Geniş Açı Kamerası / 5mp f/2.4 Makro Kamera / 32mp Sony IMX 616 1/2.8" 26mm f/2.2 Ön Kamera 4k30p Video Kaydı

BAĞLANTILAR 5G / Micro SD Kart Desteği (Sim slotlarından birini kullanıyor) / Bluetooth 5.0 / Wifi 6 / Nfc / 25w Hızlı Şarj (Kutudan Çıkmıyor)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Cihazı Satın Alacaklar İçin Uyarılar


1 - Kronik sorun olarak ilk partilerde kasa eğriliği konusu vardı, son zamanlarda bu sorun pek duyulmasa da yeni ürünlerde de karanlık modda ve en düşük parlaklıkta kullanırken enine çizgiler görünme durumu oluyor. Biraz psikolojik bir problem denilebilir. 60hz'de görülmeyip 120hz görülebiliyor, kimi kullanıcılar görmediklerini kimi kullanıcılar gördüklerini söylüyor.

2 - Kulaklık girişi olmadığı için type-c kulaklık çevirici, type-c kulaklık ya da bluetooth kulaklık kullanmanız gerekiyor. Her type-c kulaklık ve çevirici çalışmadığı için tavsiyem modaya uyup tws'den devam etmeniz. Bluetooth ile elokayzır ve dolby atmos çalışıyor.

3 - Cihazın kasası ve arka kapağı plastik. Arka plastik parmak izi tutmama özelliğine sahip değil ve ciddi manada parmak izi ve toz tutuyor. Kılıftan hiç çıkarmamama rağmen nokta şeklinde bir çok çizik oldu bi iki ay içinde. İçi kadife kaplamalı kılıflardan kullanmak şart gibi birşey.

4 - Satın almak isteyenler için tek tercih internet alışverişi. Samsung M serisi cihazları mağazalara dağıtmıyor. Online alışveriş sitelerinden almanız gerek. Samsung kendi sitesine edu uzantılı mail ile kaydolanlara indirim uyguluyor deniyor, bilginize.


M52 Sahipleri için tavsiyeler.

1 - Samsung note 7 faciasının etkisi midir nedir bilinmez yüksek hızlı şarj değelerine çıkmıyor. Cihazın kutusundan çıkan kablo ve adaptör milyoncudan alınmış gibi. Piyasadaki en ucuz 25w şarjı destekleyen şarj aleti dejininki, kutusundan kabloda çıkıyor. Piyasada Samsung 25w şarj cihazlarının 120tl'ye kadar bulunabilitesi var fakat orjinalliği soru işareti. Samsung 25w şarj aletleri type-c çıkışlı ve şarj aletinin kutusundan ya da telefonun kutusundan type-c to type-c kablo çıkmıyor. 9v 2.77a değerini vermeyen hiçbir adatörle bu cihazı 25w hızında şarj edemezsiniz. Şarj aleti seçiminizin kriteri bu olsun. Son çıkan galaxy cihazların 45w şarj desteklediği de söyleniyor fakat s22 ultra dahil hiçbir cihaz 45w şarj aleti ile 25w şarj aletinin şarj hızını geçemiyor. Macera aramayın yani (:


https://www.deji.com.tr/deji-samsung-galaxy-s20-hizli-sarj-aleti-seti-25w-pd-type-c
2- Samsung Galaxy M52 5G için Gcam ! Orjinal kamera yazılımı sadece ışığın çok bol olduğu durumda iyi iş çıkarıyor. 4 farklı xiaomi ve lg v30 kullandıktan sonra samsung'a geçtim, diğerlerinin kamera yazılımları kötü sanırdım samsung'u görene kadar. Orjinal kamera yazılımı kameranın tüm potansiyelini öldürüyor bu çok net. Çoğu gcam çalışıyor sadece bir önemli noktası var; streaming ayarlarında fotoğraf için eisv3(61448)'ü, video için 33013'ü seçmeniz gerekiyor. Bu ayarın açık olmadığı gcamler çalışmıyor. Genelde samsunglar için com.samsung.android.ruler olan sürümler indiriliyor. Öneri Gcam sürümü Bigkaka AGC.

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-BigKaka/f/dl9/
Kendi kullandığım sürekli güncel awb, noise model ve config dosyam;

https://drive.google.com/drive/folders/1561i8lwrTkH0GdJLtVtDTeNuFMx1b0vT?usp=sharing
lg g6, a52 gibi farklı model isimleri yazıyor bunlara takılmayın, önemli olan sensör modeli.
Config ve noise model uygulaması;
< Resime gitmek için tıklayın >
bySinanM52agcv2.agc config dosyasını buradan uyguluyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Noise model uygulaması bu şekilde.

3- Cihazın knox koruması var. Root vs gibi işlere doğal bir direnci var diyebiliriz yani. Reklam engellemek için root kullanacaksanız blokada'yı tavsiye ederim. Malesef vodafone mobil internetinde çalışmıyor fakat türk telekomda sorunsuz çalışıyor. Bu cihaza root atılmasını tavsiye etmiyorum.


https://play.google.com/store/apps/details?id=org.blokada.alarm.dnschanger&hl=tr
4- Maksimum pil ömrü için Always on display ve cihazı kaldırınca ekranın açılması özelliğini devre dışı bırakın. Son güncellemeyle aod'nin pil tüketimine etkisi azaldı gibi ama memnun değilseniz bu özelliği kapatın.

5- Android 12 güncellemesi ile birlikte şarjı yüzde 85'de durdurma özelliği geldi. Pilinizi uzun yıllar kullanmak istiyorsanız pil ayarlarından bu özelliği aktif edin. Oyunsuz sıradan bir kullanımda 1.5 gün gidiyor bende pili.

6 - https://forum.donanimhaber.com/samsung-telefonlara-ozel-detayli-iyilestirme-rehberi--153951695 linkinde başarılı bir "sistemi süzgeçten geçirme" rehberi var. Linkteki ram plus'ı kapatma, derin uykuyu kapatma ve gereksiz sistem uygulamalarını silme adımlarının bir çoğunu yaptım. Ram plus özellikle mantıksız bulduğum ve kapatmak istediğim birşeydi. Aylardır %70'in üstünde ram kullanımı görmediğim için ram plus'ın tamamen pazarlama stratejisi olduğunu düşünüyorum. Dahili hafıza daha yavaş olduğun için o hafızanın üzerine okuma yazma yapmak daha fazla işlemci kullanımına neden olacak bariz. Rehber'de nasıl kapatıldığı anlatılmış.

7 - Haziran güncellemesinde bir sıkıntı vardı ama düzeltildi. En son güncelleme Ekim 2022 başında geldi. Hiçbir sorunu görünmüyor. Güncellemeleri yapabilirsiniz.





< Bu konunun sahibi Eng.Root iken Eng.Root tarafına aktarılmıştır -- Mar 17 2023 5:53PM >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
Arkadaşlar merhaba,
Bir süre önce eşimin kullanması için siyah renkli M52 almış ve ilk izlenimlerimi benim kullanmış olduğum Samsung Galaxy s20 FE (Snapdragon 8/256) ile İki cihazı ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Reis-ül Küttab - 2 yıl +17
Hızlı bir Snapdragon işlemciye, yüksek ekran-gövde oranına sahip 6,7 inç amoled ekrana (Gorilla Glass 5), 8gb RAMa, 128gb dahili hafızaya, normal kullanımda 10 saate yakın ekran sü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Hndsmdrs - 2 yıl +14
Merhaba arkadaşlar Xiaomi Mi 9T Pro 128GB'dan Galaxy M52 5G 128GB'ye geçerek aranıza katıldım.

Xiaomi'den ayrılmamın bazı sebepleri var bunları size aşağıda anlatacağım, öncel...
Yoruma Git
Yorumun Devamı diemcizone - 2 yıl +13
T
2 yıl
Yarbay

Samsung un sitesinde Wifi şöyle yazıyor :
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, SISO, 1024-QAM

Yani ax desteği cidden var mıdır?
https://shop.samsung.com/tr/galaxy-m52-5g/?integration_color=Beyaz&integration_hafiza_romboyutugb=128


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=Fd2MmcP8-AM&feature=youtu.be

Burada karşılaştırma mevcut.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tface
B
2 yıl
Teğmen

Evet cihazım geldi. Hafiflik açısından cihaz emsallerine göre hafif. Malzeme kalitesi öyle çoğunluğun yerden yere vurduğu kadar kötü değil bence iyi. Kamerası fena değil, çok daha başarılı kameralar gördüğüm için fena değil diyorum. Daha yeni kullanmaya başladığım için pil konusunda birşey söylemek yanlış olur ama ilk izlenimlerim güzel. İlerleyen dönemde tam rayına oturacaktır diye düşünüyorum. Parmak okuyucusu gayet başarılı
A52 ile canlı canlı karşılaştırmak isterdim gerçekten bu cihazı. Çünkü A52'de en sevmediğim taraf işlemcisiydi. Bu cihazın işlemcisi çok başarılı. Sırf işlemci yüzünden bu cihazı aldım desem yalan olmaz. Aynı işlemcili Xiaomi Mi 11 Lite çok daha uçuk bir fiyattan satılıyor.
Samsung'un arayüzünü gerçekten çok özlemişim. Yıllar sonra dönüş yaptım orta seviye bir cihaz bile olsa arayüzünü kullanmak gerçekten çok keyifli. Kılıf ve ekran koruyucu arıyorum umarım düzgün birşeyler bulabilirim. Eskiden aliexpressten getirtiyorduk artık o da hayal oldu. Her türlü tavsiyelere açığım.

Telefon kılıfsız kalmasın diye bu kılıfı sipariş etmiştim, kesinlikle uzan durun. Parmak izi yeri aşırı kalın kesilmiş parmak okuyucuyu kullanamıyorsunuz resmen. Farklı kılıflara yönelin bunu es geçin.
https://www.trendyol.com/zore/galaxy-m52-kilif-oley-kapak-renk-mavi-acik-p-206635109?boutiqueId=61&merchantId=433135


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Yarbay

https://urun.n11.com/cep-telefonu-kiliflari/samsung-galaxy-m52-kilif-lens-kamera-korumali-soft-silikon-kapak-P412766544

Şimdi de bunu sipariş ettim bakalım bu nasıl çıkacak





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 28 Aralık 2021; 20:22:24 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vega_vega

Benim sim kart slotu alt kısımda hafif çıkık ama taktım kullaniyorum. Mavi renk bilmiyorum kötü değil ama hep siyah kullandığım için tuhaf geliyor :) kılıf alacağım zaten mecbur.
M21 kullanıyordum bundan önce, ekran biraz büyük geldi ama alışırım sanırım. Hız olarak baya farketti.
60 Hz 120 Hz çok bir farkını görmedim ben de fakat reklamlı uzun gazete yazılarında akış bir nebze daha iyi gibi 120 Hz de takılmadan iniyor sanki.
Telefon oldukça hafif eşimde m51 var ona göre baya hafif. Çok nazik geldi bana telefon sanki düşse parçalanır hissi var :) acil uyumlu kılıf almam gerek.
https://urun.n11.com/cep-telefonu-kiliflari/samsung-galaxy-m52-kilif-lens-kamera-korumali-soft-silikon-kapak-P412766544?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber



Bunu alabilirsiniz,güzel oturuyor,kabada değil hemde sizin istediğiniz gibi siyah < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 31 Aralık 2021; 12:35:46 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
2 yıl
Yarbay

D
2 yıl
Yüzbaşı

Ben kendiminkini kestim. Bence çok kötü durmadı.

https://ibb.co/N151DYz
https://ibb.co/vZvZ9bF
https://ibb.co/yRpTZqB



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BlackMirror
D
2 yıl
Yüzbaşı

Y
2 yıl
Yüzbaşı

Hepsiburada'da Case4u kılıflarda ikincisi 1₺ kampanyası varmış ben de bunları aldım, ikisi 60tlye geldi ama kullanan var mı nasıl kılıflar?

https://www.hepsiburada.com/case-4u-samsung-galaxy-m52-kilif-mat-yzey-ii-kadife-oley-arka-kapak-siyah-p-HBCV000011NL8U?url_src=and-product-detail

https://www.hepsiburada.com/case-4u-samsung-galaxy-m52-kilif-mat-esnek-biye-silikon-arka-kapak-kirmizi-p-HBCV000011NL8R?url_src=and-product-detail



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alper_love

Hocam kulaklık için dönüştürücü almıştın memnunmusun varmı sıkınttı linki koyabikşrsen bizlerde faydalanırız

Alıntıları Göster
Uyumsuz çıktı geri gönderdim,dün akşam başka bi tane satın aldım.


https://urun.n11.com/cevirici-ve-donusturucu/xiaomi-huawei-samsung-type-c-audio-kulaklik-donusturucu-type-c-P448909122





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajf39 -- 9 Ocak 2022; 9:22:15 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
2 yıl
Çavuş

2.5 yıldır kullandığım redmi note 7 den m52 e geçtim note 7 telefonsa bu ne bilemedim.Cihaz gayet seri batarya uzun gidiyor cok memnunum.spigen kilif çıkarsada da uyguna alsak insan başına bisey gelecek diye korkuyor.Call of duty yükledim eski cihazım resmen can çekisiyormuş m52 de yüksek ayarlarda bile donma kasma yok.Esimde de m51 var nedense onda ram tüketimi daha az görünüyor.Hepsiburada akbank müşterilerine faizsiz 10 ay kredi veriyor(5000 tl alti telefonlara)ve eski telefonuda çek veya nakit karsiliginda aliyor.1650 e saydı redmi note 7 yi.


Aldığım kilif(spigen gibi kalın değil ve cihazı ince gösteriyor iyi bir koruma sağlamaz geçiş kılıfı)

https://m.n11.com/samsung-galaxy-m52-kilif-lens-kamera-korumali-soft-silikon-kapak-P412766544

Ekran koruyucu(kamera boşluğu var cam değil nano kenarlarinda dert etmeyecek kadar boşluk var.Ancak kamerayı da kapatacak ekran koruyucusu bulursanız paylaşın lutfen)

https://www.hepsiburada.com/nanospace-samsung-galaxy-m52-5g-nano-temperli-esnek-cam-ekran-koruyucu-9h-p-HBCV00000SHFQX?magaza=Nanospace&url_src=and-product-detail



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Er

Herkese merhaba bir süredir m52 almayı planlıyordum ve bu konuyu takip ediyordum nihayet telefonu aldım önceki telefonum p9 lite 2017 idi p9 dan sonra m52 bana üst düzey bir telefon gibi geldi akıcı seri bataryası uzun süreli gidiyor. Uzun süreli kullanıcıyım m52 beni bi 4-5 sene götüreceğini tahmin ediyorum.
Takip ettiğim kadarıyla kılıf konusunda çok soru gelmiş ben bu
https://www.kilifplus.com/samsung-galaxy-m52-kilif-first-silikon-mat-esnek-kamera-lens-korumali-siyah-26320
Kılıfı aldım tahminimce piyasada telefona en uygun kılıf bu, kılıf kesimi olsun dokusu olsun çok güzel bu kılıfı sizlere önerebilirim. Ekran koruyucu olarak da https://www.lensun.store/samsung/galaxy-m52-lensun-nano-ekran-kaplama lensundan hayalet ekran koruyucu aldım hayalet demesinin sebebi dolmuş da metroda yanınızdaki kişi sizin mesajlarınızı ve ne yaptığınızı okuyamıyor göremiyor ekran kararıyor, tabi normal ekran koruyucu da alabilirsiniz bu sizin zevkinize bağlı ekran koruyucunun kesim şekli mmlik olduğu için ekrana tam uygun oluyor kılıfla kullanımda birbirlerine temas etmiyor ama boşlukta kalmıyor kılıf kesimi olarak mükemmel anlayacağınız. Onun haricinde bana sormak isteğiniz birşey varsa burdan cevaplayabilirim ve benimde size bir sorum olacak bluetooth kulaklık almak istiyorum anker soundcore r100 tam emin olamıyorum bluetooth kulaklık daha önce kullanmadım kullanışlı mıdır değilimdir bilmiyorum kablolu kulaklık daha çok seviyorum bu yüzden m52ye uyumlu type c 3.5mm çevirici almak istiyorum orijinali 140 lira galiba küçücük şeye o kadar para vermek istemiyorum uyumlu olup fiyatı uygun olan çevirici varsa önerilerinizi bekliyorum yoksa zaten anker r100 ü alacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
2 yıl
Yüzbaşı

Ayrı sorun benim cihazda da var. Yukarıda yazmıştım.

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-M/Samsung-M52-5G-Rattling-sound-near-camera-loose-part/td-p/10227694

Burada birkaç kişi daha böyle bir sorun yaşadıklarını belirtmiş.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BamBambigelo44
B
2 yıl
Çavuş

Hocam sizi temin ederim harici bir ses geliyor kamera bölümünden (Dediğiniz gibi bir sıkıntı oluşturacağını sanmıyorum. Lensler gereği de olabilir, fabrika çıkışlı pasifize durumda bir lenste).
https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-M/Samsung-M52-5G-Rattling-sound-near-camera-loose-part/td-p/10227694?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BamBambigelo44 -- 11 Ocak 2022; 23:42:47 >


Bu mesajda bahsedilenler: @bblokee
B
2 yıl
Çavuş

Üste bulunan mesajımda da, gün içerisinde bir üyenin aynı sıkıntıyı Samsung Forum'da dile getirdiğini gördüm (kendisi paylaşmıştı), buyurun:
https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-M/Samsung-M52-5G-Rattling-sound-near-camera-loose-part/td-p/10227694?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bblokee