Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
4616
Cevap
362686
Tıklama
36
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy M52 5G *** ANA KONU *** (2. sayfa)
G
2 yıl
Yarbay

Dediklerinize katiliyorum,hepimize hayirli olsun....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mami24
K
2 yıl
Yarbay

Bilgiler için teşekkürler...




Bu mesajda bahsedilenler: @mami24
T
2 yıl
Binbaşı

Hocam benim için ekranın daha büyük olması bir artı faktör. IOS durumu dışında a52 ile m52 arasındaki fotoğraf kalitesi bakımından fark nedir ? Hangisi daha iyi ise onu almayı düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mami24
M
2 yıl
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=Fd2MmcP8-AM&feature=youtu.be

Burada karşılaştırma mevcut.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tface
F
2 yıl
Binbaşı

Youtubede Samsung M52 5g incelemelerinde ,
Video çekimlerinde 1080p 60fps ve ön kamerada 4k 30 fps var , M52 5g yi kullananlar bakabilirmisiniz ..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Hem ön hem de arka kamerada 4k 30fps mevcut. Lakin titreşimsimsiz olarak sadece arka kamera 1080 30fps kullanılabiliyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @formula 1
F
2 yıl
Binbaşı

Samsung M52 5g de ön ve arka kamerada 1080p 60fps varmış .

Yanıtınız için teşekkür ederim .



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mami24
C
2 yıl
Yüzbaşı

Yok mu yeni alan deneyimler nedir?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yüzbaşı

Telefonu birkaç gün önce aldım. Önceki telefonum motorola moto z idi. Sırf döviz artışı yüzünden hiç düşünmediğim halde satın aldım çünkü motorola'yi 3,5 yıldır kullanıyordum ve bataryası 2600 mAh idi. Beklersem doğru düzgün bir cihaz alamam korkusuyla satın aldım resmen.

Fotoğraf/video çekme tarafıyla ilgim yok.

moto z'nin always on display özelliği bunu hallaç pamuğu gibi atar.

moto z'de elinizi yaklaştırınca always on display açılırken bunda ekrana dokunmanız gerekiyor (sürekli açık bırakmak istemiyorum).
moto z'de always on display ekranından gelen mesajlara cevap bile verilebilirken bunda mesajı görmek için bile kilit ekranına dönmeniz gerekiyor.

ayrıca her nedense ekran kilidi parmak iziyle açılabiliyor ama parmak iziyle kilitlenemiyor.

büyük ekranı tek elle kullanmak benim için çok zor oldu. Allahtan ayarlarında navigasyon tuşlarını kaldırıp, geriye dönmek için ekranın yanından içeriye kaydırabileceğimiz bir seçenek koymuşlar, böylece kullanım bir nebze rahatladı.

Telefonun geliştirici seçeneklerine girdiğimde bluetooth ses codec'i olarak SBC, AAC, aptX ve LDAC ve Scalable Codec desteklediğini gördüm (bu bilgiyi de, telefonu almadan önce baktığım hiçbir yerde göremediğim için yazdım).

İlk defa bir Samsung Android telefon kullanıyorum.

Saygılarımla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
2 yıl
Binbaşı

selamlar samsung secure folder bulunuyormu ve a serisi ve s serisi ile aralarında bir yazılımsal kısıtlama farkı varmı acaba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Teğmen

merhaba arkadaşalr bende bügün aranıza katıldım tavsiye ettiğiniz kılıf ve ekran koruma var mı ?



S
2 yıl
Çavuş

merhaba. kutudan kulaklık çıkmıyor. kulaklık tavsiye edebilecek olan var mı?



K
2 yıl
Yarbay

Parmak iziyle ekran kilitleme gibi bir özellik hiç olmadı zaten. Çünkü gereksiz. Parmak izi tanımlı değilse kilitlenemez olayı sizce de tuhaf değil mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @Kestenbetsa
K
2 yıl
Yarbay

Önceki M serilerinden vardı bu dediğiniz. Ama kullanıcısı olmadığım için net cevap veremiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Lithaunans
K
2 yıl
Yüzbaşı

Konunun ilk mesajında ekran içi parmak izi var diye yazılmış ama cihazda ekran içi parmak izi yok, parmak izi okuyucu yandaki güç tuşunun üzerinde.

Ben bu nedenle ekranın parmak iziyle kilitlenememesini ilginç buldum. Ekran içi parmak izi olsaydı telefon kullanımdayken zaten çalışması mümkün olmazdı sanırım.

Telefonda "Samsung Güvenli Klasör" var.

Ben bu cihazın kaç android güncellemesi alacağını merak ediyorum. Bilginiz var mı bu konuda?

@Kayrabey @Lithaunans


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kayrabey , @Lithaunans
L
2 yıl
Binbaşı

Benimde merak ettiğim şeylerden biri bu güncelleme muhabbeti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kestenbetsa
D
2 yıl
Binbaşı

Merhaba arkadaşlar Xiaomi Mi 9T Pro 128GB'dan Galaxy M52 5G 128GB'ye geçerek aranıza katıldım.

Xiaomi'den ayrılmamın bazı sebepleri var bunları size aşağıda anlatacağım, öncelikle ben Mi 5S, Mi 6, Mi 9T Pro, Redmi Note 10 Pro modellerini kullanan birisi olarak Xiaomi'nin beş para etmez yazılımından tamamen soğudum.
Son olarak annem ve babam için Temmuz ayında Redmi Note 10 Pro 128GB satın aldım, bu satın aldığım telefonlarla ilgili forumda gördüm ki herkesin başı sensör ile dertte, neyse ki bizimkilerin böyle bir şikayeti olmadı sanırım kullanımla alakalı.

Fakat bu hiç sorun yaşamadığımız anlamına gelmiyor.
Babam ve annem'in Xiaomi Türkiye garantili ürünlerini ilk defa kurdum, babam telefonu elinden hiç düşürmez buna rağmen 2 gün rahatlıkla pil süresi alabiliyordu fakat annem telefonu babama göre en az 5 kat daha az kullanmasına rağmen 1 günde şarjım bitiyor demişti bende bunun üzerine yaptığım araştırmalar sonucu telefonu ilk kurulum sonrası güncellemeyi yapıp fabrika ayarlarına çevirin düzeliyor tavsiyesine uyarak telefonu fabrika ayarlarına çevirdim bunun akabinde pil sorunu düzeldi annem neredeyse 4 gün pil süresi alabiliyordu, ben iki telefona da siyah ağırlıklı duvar kağıdı, koyu mod aktif, işe yaramayan özellikler kapalı ve devredışı, pil koruma modu sürekli aktif olacak şekilde ayar yaptım böylece bu pil sürelerini alabildik.

Tam sorun çözüldü derken MIUI 12.5 güncellemesi gelmiş annem tekrar pil ile ilgili şikayetlerini söylemeye başladı, bende bunun akabinde güncelleme paketini tekrar indirerek yeniden yükledim ve sorun çözüldü ama artık iyice Xiaomi'den midem bulandı.

Şimdi gelelim neden Mi 9T Pro gibi bir cep telefonundan böyle bir telefona geçtiğime, yukarıda da söylediğim gibi arkadaşlar yıllarca Xiaomi marka telefonlar kullandım ve gayet bilinçli bir kullanıcıyım.
İşime yaramıyorsa Bluetooth, WiFi, 4.5G, kullanmam, bütün destekleyen uygulamalarda koyu mod kullanırım, cihazlarda hiç oyun falan oynamam yaptığım tek şey sosyal medya, bankacılık uygulamaları vs.
Bu sebeple öyle amiral gemisi telefona çok fazla para vermek istemedim, tesadüfen Kerem Enginar'ın YouTube incelemesi karşıma çıktı, sonra baktım cihazın özelliklerine Snapdragon 778G, 8GB, 128GB, 6.7" İncecik tasarım, Hafif bir kasa ve bunlara rağmen 5000MAH batarya! dedim bu telefon tam benlik, üstelik 5G'yi de destekliyor.

Şimdi şöyle fiyatlara bakıyorum, 732G, 6GB, 128GB Redmi Note 10 Pro'ya 4600-4800 lira istiyorlar üstelik 5G yok, daha ağır, işlemcisi daha yavaş, daha kalın, MIUI gibi kullanışsız, adam akıllı özelliği olmayan, her güncellemede bazı sorunları giderip yerine yeni sorunlar ekleyen bir arayüzlü telefona para vermek istemedim. Üstelik bu markalar hayatımıza nasıl girdi? Xiaomi, Oppo, Vivo, Huawei vs hep ucuz, fiyat/performans, basit, hızlı ve sorunsuz işletim sistemi gibi nedenlerle, en azından benim için öyle.
LeEco, ZUK, Lenovo gibi bir sürü Çin markasını saymıyorum bile ben bunların hepsini kullandım.

Geriye dönüp baktığımda bu saydığım avantajları kaybetmişler hiç bir albenisi kalmamış neden gidip Xiaomi alayım? üstelik Xiaomi'nin akıllı bilekliği, akıllı prizi, powerbank'ı, kulaklığı ve bluetooth hoparlörüne sahibim ama kesinlikle fanatik değilim.

Samsung'un Touchwiz arayüzünden kurtulup ONE UI ile atak yapaması çok güzel olmuş, hem çok daha işlevsel, kullanımı kolay, özelleştirilebilir, stabil bir arayüz sunuyor umarım bunu bozmazlar.

Cihaza gelirsek ben otomatik ekran parlaklığında, güç tasarufu açık, always on display 10 saniye bilgi verecek şekilde ayarlı, 60Hz, 4.5G yada 5GHz WiFi bağlantı, koyu mod ile 2 gün pil süresi alıyorum, şarj aleti olarak kutusundan çıkan 15W adaptör yerine Xiaomi'nin 18W QC 3 destekli şarj aletini kullanıyorum ve gayet hızlı şarj ediyor, aceleniz yoksa hızlı şarj özelliğini kapatarak cihazın pil ömrünü ve performansını ciddi anlamda koruyabilirsiniz.

Mi 9T Pro ile kıyaslayınca %50 daha iyi pil ömrü, daha iyi kamera, daha iyi yazılım, çok daha hafif neredeyse elimde olduğunu hissetmiyorum, daha ince diyebilirim performans olarak eşdeğer cihazlar olduğunu düşünüyorum, dediğim gibi oyun vs işim yok önceden kek gibi gidip amiral gemisi telefonlara para bayılırdım S7 Edge ve Note 5 kullandığım son amiral gemisi ve Samsung marka telefonlardı.

Bana göre bu telefon 4500 liraya bulunmaz nimet, Redmi Note 10 Pro vs cihazlara bakanlar hiç düşünmeden bu telefonu tercih etsin bana bol bol dua ederler.
Cihazın kutusundan kulaklık çıkmıyor, çevirici de koymamışlar ve incelediğim kadarıyla yan sanayi 15 liralık 3.5MM / TYPE C çeviriciler çalışmıyormuş yada sorun oluyormuş, normalde Bluetooth kulaklıklara sıcak bakan birisi değilim o yüzden yıllardır Beats, Piston vb kablolu kulaklıklar tercih ettim fakat bu cihaz için o kıytırık kablo parçasına 120TL vermektense Bluetooth kulaklık tercih ederim diye düşündüm ve Haylou W1 kulaklık satın aldım şimdi beraber kullanıyorum.

Cihazın eksikleri:

*3.5MM kulaklık girişi yok.

*Kutudan Type C / 3.5MM çevirici çıkmıyor.

*25W Hızlı şarj desteği olmasına rağmen kutudan 15W adaptör çıkıyor.

*Plastik çerçeveler -Bence bu sorun değil kaliteden ziyade zaten yıllardır telefonlarımı hep silikon kılıflarla kullandım, çerçeveler metal olsaydı boşu boşuna cihaz ağır olacaktı telefonlarımı çok temiz kullanırım hiç sorun yaşamadım hatta bundan sonra metal kasalı bir telefon tercih etmem, ayrıca şebeke konusunda metal çerçeveli cihazlar daha başarısız olabiliyor onu da belirteyim.

*Cihazları 1-2 dolar ucuzlatmak için neredeyse yakında kutuya bile koymayıp poşetle verecekler keşke cihaz fabrikasyon olarak ekran koruyucu uygulanmış ve kılıf hediyesiyle gelseydi, Redmi Note 10 Pro'da kılıf ve hazır ekran koruyucu oluyor (cam değil jelatin olarak) ve kutusundan 33W adaptör çıkıyor mesela.

Son olarak bence ürünün fotoğrafları kötü, ben beyazını satın aldım fotoğraflara göre çok daha güzel gerçekte bazı kişiler de benim gibi düşünmüş özellikle siyah renk için öyle fotoğraflara aldanıp tırtıklı, ucuz görünümlü bir arka kapak beklemeyin çünkü alakası yok.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
B
2 yıl
Teğmen

Zevkler ve renkler tartışılmaz lakin arka kapak tasarımı leş.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
2 yıl
Yüzbaşı

Ben m51 den gectim ekran 120 hz efsane bir şeymiş ancak pil anlamında m51 i cok aratiyor onda kafam aşırı rahatti 7000 mah batarya ile. Bunda biraz tedirgin aksamlari yuzde 20 30 şarjla yatiyorum sarja takiyorum az zaman sonra yetmez diye korkuyorum bence pil biraz daha optimize olabilirdi belki düzelir 5000 e göre bence az. Konum geçmişi aod vs her sey acik kullaniyorum m51 den alıştığım gibi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
2 yıl
Yarbay

Merhabalar,
M52'yi fiziksel mağazada inceleme olanağımız var mı acaba?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.