Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1362
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Samsung 27 İnç CJG54 QHD 2K 144Hz Monitör nasıl?
U
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar monitör alma arefesindeyim. Şuanki sistemim i7 4770k / rx570. Aoc G2260vwq6. Yakın zamanda gtx 1080 planım var ama önce 144 hz bir monitör almak istiyorum. Alırken de 2k olsun gözüm biraz şenlensin dedim. Bütçem 2300 lira max. Karşıma bu cıktı. Gerçekten fiyatı falan çok hoşuma gitti. Kullanan var mı önerir misiniz? Ürün linkini bırakıyorum.

https://shop.samsung.com/tr/27-inc-cjg54-qhd-2k-144hz-freesync-cercevesiz-kavisli-va-gaming-monitor?cid=tr_paid_ppc_google_none_hot_shop-hhp-general-allproducts-pla_text_na_smart_tr_tr&gclid=Cj0KCQjw-_j1BRDkARIsAJcfmTE6ArO63M2aY3lKXrzqMzMXAKtl-zz3p5sOCrhuMyeHAcXJrPAVnk4aAtVYEALw_wcB



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Er

Hocam selamlar,

bu forumda cevap alabilmek kansere çare bulmaktan daha zor bazen, kendin çalıyor kendin söylüyorsun...Ben geçtiğimiz günlerde senin bahsettiğin montirörün 32" olanını satın almaya karar verdim, fiyatı yüksek geldiği için buraya da bir başlık açtım, belki alternatif modelleri daha uygun fiyatlı başka marka ürünü falan vardır diyehttps://forum.donanimhaber.com/bu-monitore-alternatif-daha-ucuz-birseyler-onerebilir-misiniz-samsung-32-cjg5-qhd-144hz-kavisli--143428378
Baktım kimse oralı değil, ve 32" benim eski sattığım televizyonumla aynı boyutta, ben de daha uygun boyutlu olan 27" benim ihtiaçlarıma daha uygun olabileceğini düşünerek 27" sipariş verdim, daha 2 saat önce de monitör elime ulaştı..

Kavisli olması, 144 ve 2K olması, heleki çerçevesiz tasarım olması, ön çerçevenin görünen kısmının koyu gri/füme olması...Çok yakışıklı bir tasarım, harika bence.. Bu kadar para verdikten sonra bence çerçevesiz bir tasarımı en azından hak ediyoruz diye düşünüyorum. Ölü piksel testine soktum, temiz, henüz yeni geldiği için öyle deli gibi oyun oynayıp da gölgeleme vs. olaylarına bakmadım açıkcası, youtubedan birkaç test ekranı açtım birkaç trailer hızlıca açtım , mis gibiydi...Fakat monitör almak için 1 hafta internette mesai yapar gibi araştırma yaptım, 4ms gecikme vs. 1 ms gecikme, IPS vs. VA falan...Abicim kimse benim oyun oynarken gecikme süresi 4ms saniye diye düşmandan kurşun yemiyor, monitörüm IPS değil VA olduğu için oyunlar b*k gibi çıkıyor ne yaptım bütün param çöpe gitti vs. böyle bir dünya yok hocam, bu kadar teknik detay teknik veri içinde kaybolupda üründen mutsuz olmak tam bir saçmalık...Kesinlikle böyle düşünmeyin, monitörü masanızın üzerine koyduğunuzda çok doğru tercih yaptığınızı anlıyorsunuz. Bu kadar detaya takılanlar için, aynısının 1ms gecikmeli olan modeli de var 100 TL fazla veriyorsunuz, hiiiiiiiç işim olmadı sipariş verirken of o mu bu mu vs. gibi pazarlama hilesi teknolojilere 5 kuruş bile vermeye niyetim yoktu. .Samsung'un kendi sayfasından verdim siparişi, tüm nette fiyatlar aynı, Samsung bana 2 günde teslim etti,virüs yüzünden kargolar bu ara sıkıntılı fakat inanılmaz hızlıydı kargoları, bugün sokağa çıkma yasağı olan bir gün,bugün getirdi adamlar... Maximum karta 150 TL hediye kampanyaları varmış bu ay boyunca, üstelik, ondan da faydalandık + bir de bu ay mount blade 2 bannerlord oyunu hediyeymiş...Kutudan bişey çıkmadı, nette okudum 15 gün sonra kupon sms geliyormuş steam'den indiriyorsun.

Özetle odasının her yeri ledlerle kaplı ergen odasında yanarlı dönerli bir monitör değil de şöyle elit, klas, daha profesyonel görünen çerçevesiz modern bir dizayn istiyorsanız hele ki bu özellikler ve bu fiyata alın derim.. Bence tek eksik yanı güç harcama verileri C yerine B yada A olsaymış şahane olurmuş, o kadar kusur kadı kızında da bulunur ((:



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Er

U
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gerçekten kafamdaki tüm soru işaretlerini sildiniz hocam çok teşekkürler :) Ölçtüm de benim masama 32 inç uymuyor. Bu yüzden 27 incligi almaya karar verdim. 1700 1800 FHD monitöre vermektense 2000 veririm 2K alırım yani. Görüntü olarak da cidden baya klasmış. Tamamdır ben de sipariş geçeceğim 2 güne kalmaz bir de bu canavarla oynayalim oyunlari Çok teşekkürler cevabınız için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rock the boy
U
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Benim de rgbyle ışıkla alakam yok hocam. Onlarla işim olsa hala bu efsaneyi kullanıyor olmazdım zaten :)
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rock the boy
V
4 yıl
Yarbay

Çok güzel monitör. Bana göre tek eksi yanı standı. Fazla eğip bükmüyorsanız yerinde sabit duruyorsa çok önemli değil o da.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dün sipariş geçtim hocam. Herkes memnun anladığım kadarıyla görüntüsünden vesaire. Bakalım ben memnun kalacak miyim ;)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @V1CT0RY
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.