Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
2089
Tıklama
0
Öne Çıkarma
## Saint Seiya ## anime tanıtım
E
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dizinin odağında olaylardan altı yıl önce Japonya'dan yüz öksüz dünyanın farklı bölgelerine efsanevi savaşçılar, Yunan Tanrıça Athena'nın emrinin altında askerler olan "Azizler" olarak bilinen savaşçılar olmak için yollanır. Bu savaşçıların her biri, gökteki takımyıldızlarının koruması altındadır.

Azizlerin gücü, evrenin saf gücü "Cosmos"u ne kadar anlayışından gelir. "Cosmos"un düşüncesi, bir insan vücudunun içinde her atom parçacığının küçük bir güneş sistemine benzediğini savunur. İnsan vücudunun milyarlarca atomdan meydana geldiği düşünülürse her Aziz "Küçük bir Cosmos"a veya bir "Küçük bir evren"e sahiptir. Cosmos'unu anlayabilen, kavrayabilen Azizler güclerini ait oldukları takım yıldızının formunda kendi evreninden güç alır. Her Aziz'in kendi benzersiz Cosmos işareti var.

Azizler, Cosmos'un bilgisini sonraki düzeye geçmek alır. İnsanlar atomlardan oluştuğundan her insan, Cosmos'u kendi iç dünyasında anlayarak atomların gizemli gücünü kullanıp insan üstü güçleri elde etme yeteneğine sahiptir.

Hikayenin odak noktasında Seiya adlı öksüz var. Seiya, Yunanistan'daki mabete "Pegasus" azizi olmak için yollanır. Yedi yıllık ölümcül bir antranmandan sonra Seiya, Pegasus azizi olur ve Japonya'ya ablasını bulmak için geri döner. Çünkü onun kız kardeşi, Seya mabete gönderildiği gün kayboldu. Seiya'yı mabete gönderen Saori Kido'nun dedesidir. Seiya Yunanistan'dan dönünce yaşlı adam ölmüş, artık tüm znginliği ve işleri torunu Saori Kido adlı kız almış. Saori Kido, Seiya ile bir anlaşma yapar. Galaxian Savaşları adındaki kendi düzenledikleri turnuvaya girerek, yaşlı adamın dünyanın dört bir tarafına göndermiş olduğu ve her biri birer aziz olarak geri dönen diğer öksüzlere karşı "Pegasus" adlı mistik "Bronz" zırhı ile savaşıp "Altın Sagittarius zırh"ını kazanmak zorundadır. anlaşma sonucunda Saori Kido da bütün imkanlarını Seiya'nın kayıp ablasını bulmak için kullanacaktır.

Dizi esnasında Seiya, Galaxian Savaşları turnuvasındaki rakipleri ile arkadaş olur. Her biri birer Bronz Aziz olan arkadaşları Shun, Shiryu, İkki, ve Hyoga'dır. Mitosa göre Azizler bir araya gelip reinkarnasyona uğramış Tanrıça Athena'yı her tehlikeden korumakla görevlidirler. İşte bu noktadan itibaren Bronz Aziz'lerin katedeceği yol çok daha tehlikeli ve ölümcüldür.


quote:

ek not:

dizi 1987 yapımıdır ve 1989'a kadar yayınlandı. ancak dizinin yarım kalmasından dolayı 2002'de yepyeni bilgisayar teknolojili çizimler ile tekrar yayına girdi. son bölüm 2008 yılında ağustos ayında yayınlandı.

TV dizisi 114 bölüm (1987-89 arası)
5 adet film yapıldı (çeşitli yıllar)
OVA'lar ise 31 bölüm (2002-2008 arası)


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmedin -- 15 Eylül 2008; 16:36:05 >

E
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

yukarda anlatmış olduğum özet, TV serisinin ilk 15 bölümüne aittir. anlayacağınız asıl bundan sonra derin konular ve asıl mücadele başlıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
16 yıl
Binbaşı

divxplanette sadece 6 bölümün altyazısı var daha cok olsa izleyebilirdim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

S
16 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: Elmedin

sen de ingilizce izle


Cok azdanda az bi ingilizcem olduğu için bazen anlıyom bazen anlamıyorum sıkıyor oda :/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yarbay

lütfen birisi şu seriyi çevirsin ya herkes mükemmel diyor. özellikle ostleri çok meşhur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
11 yıl
Binbaşı

Nam - ı Zodyak Şövalyeleri.

Anitoryum fansub diziyi çeviriyor.

İnanmayan siteye gidip baksın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Yarbay

Hades Chapter'ı izlemiştim güzeldi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.