Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
464
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Sahte GBA (bootleg) 3. nesil pokemon oyunlarından save kurtarma, pokemon aktarma.
P
2 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Pokemon oyunları koleksiyonerlerin büyük ilgisini çekmekte bu sebeple ikinci el fiyatları oldukça yüksek gitmekte. Ne yazık ki bu durum benim gibi pokemon oyunlarını zamanında oynayamamış fakat şimdi oynamak isteyen arkadaşların önünde büyük bir engel oluşturmakta.

Üçüncü nesil oyunlarınların fiyatları çok yüksek, Fakat çok uygun fiyata aliexpress üzerinden bu oyunları almak mümkün. Sizde benim gibi cazip fiyatlarına aldanıp bu oyunlardan aldı iseniz ve günlerce oynayıp bir sürü pokemon biriktirdi iseniz size kötü bir haberim var. Bu sahte kartlar, orjinal kartlardaki gibi harici bir save dosyası bulundurmuyor. Saveleri oyun dosyasının içine kaydediyorlar. Bu nedenle eğer pokemonları 4. nesle aktarmaya çalışırsanız save dosyanız bulunamadığı için pokemonları aktaramıyorsunuz.

Eğer r4 kartınız ve bir DS lite konsolunuz varsa save dosyanızı kurtarabilir ve pokemonları sonraki nesile aktarabilirsiniz.
İlk önce yapmanız gereken GBA Backup Tool.nds uygulamasını r4 kartınıza atmanız. Bu uygulama GBA kartındaki save (SAW) ve oyun (NDS) dosyalarını R4 kartı dizinine kopyalamaya yarıyor.

GBA backup tool içinde açılan sayfadan ilk sayfa save dosyanızın back up'ını almaya yarıyor. A ya basarak yapabilirsiniz ama sahte bir GBA kartından alıyorsanız bu adımı geçebilirsiniz çünkü çektiği save dosyasının içi boş çıkıyor. R ye basarak sonraki ekrana geçebilirsiniz. Bu ekran daha önce back up'ı yapılmış yada internetten indirilmiş save dosyasını kartınıza yazıyor. Bu adımıda geçebilirsiniz. Tekre R ye baştığınızda oyunun back up'ını alma çıkıyor. A ya basarak back up ını alabilirsiniz. Sahte GBA oyunları için sadece oyunun backup ını almanız yeterli zira save bu dosyanın içinde gömülü.

Oyunun back-up ını aldık ama hala kurtaramadık. Simdi r4 kartınızın sd kartını bilgisayarınıza takarak, oyunun back-upını bilgisayarınıza aktarın. GBA_Pokemon_bootleg_save_extractor.exe isimli bir program var. Bu program ile Sahte GBA oyununun back-up ı içinden save dosyamızı kurtarabiliyoruz.

Şimdi sıra pokemonlarımızı sonraki nesillere aktarmaya geldi. pkmn chest isimli bir DS uygulaması var. Bunu R4 kartımıza kurar isek, sahte GBA oyunundan çıkardığımız save dosyasını okuyabiliyor ve içindeki pokemonları kendi üzerindeki bankaya aktarabiliyorsunuz. Daha sonra 4. veya 5. nesil bir oyunun save dosyasını okutarak, pkmn chest bankasındaki pokemonları 4. veya 5. nesil oyunun bankasına aktarabiliyorsunuz.

Umarım Çinden bootleg oyun satın alıp, pokemonları aktaramayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.