Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
845
Tıklama
4
Öne Çıkarma
sahibinden verilen ilanlara yabancı numaradan whatss app mesajı
Şehir : #İstanbul
İlan Türü : #Satılık
Kondisyon : #Kullanılmış
K
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,
Sizlere başıma gelen ve herkesin dikkat etmesi gereken bir konu hakkında uyarıda bulunmak istiyorum.
Sahibinden.com'da verdiğim bir ilana Amerika numaralı bir telefondan ilan numaram ile hala satılık mı diye bir mesaj ile başladı herşey.
Karşı taraf öncelikle ilan hakkında çok basit şeyler sordu ve tekrar bir fiyat bilgisi istedi, söyledikten sonra benim için uygun diyerek alışveriş detaylarına geçti. Öncelikli olarak kendisinin amerikada yaşadığını ve ürünü ailesi için almak istediğini belirtti ve ulaştırma için kendisinin araştırma yapacağını söyledi ardından 1 saat sonra bana tekrar döndü benim ürün için 12,500$ olarak anlaştık sonrasında bana 13.000 dolar + 300 dolar nakliye parası göndereceğinden bahsetti, ben o kısımda uyandım bu işte bityeniği var diye ve sonrasında benden banka iban bilgimi ve adresimi istedi, iban ve sahte adres vererek nolcağını bekledim. Aradan 10 saat geçtikten sonra mailime güya amerika da bir bankadan 13,300 dolar blokeli para yattığına dair bir mail gedi, mail'i okuduktan sonra amerika da yaşayan arkadaşıma gönderdim kendisi de direkt dolandırıcılar dikkat et dedi, sonrasında alıcıya mesaj attım blokeli ödeme mail'i geldi bu nedir diye sordum. Alıcı bir nakliye firması ile anlaştığını ürünü gelip almaları için belirttiği hesaba 300 dolar yatırmamı ve ona dekont atmamı attığım dekont ile blokenin kalkacağını ve ödemenin hesabıma yatacağını ardında ürünleri almak için geleceklerini söyledi. Burdan sonra kendisine böyle bir alış veriş mantığı olmadığını ve ona inanmadığımı söyledim. Bana bu işlemler için vergi ve sigorta ödediğini benim ceza alacağımı söyledi bende tekrar inanmadığımı dile getirerek konuyu kapadım sonra bir daha ses seda çıkmadı. Aman dikkat edin arkadaşlar boşluğunuza gelip böyle dolandırıcılara kanmayın. Sağlıcakla kalın.



P
4 yıl
Er

buna oltalama deniyor nijeryali prens bulgar hatun hesabi..saf olmamak lazim garantiden sasmayin elinizle verin elinizle alin ama asla elinize verip uzaklasmalarini beklemeyin.yoksa nijeryali prensler sizi opebilir.dikkat.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Er

Klasik dolandırmak taktiğidir bu. Çok şükür ki uyanmışsınız. Geçmiş olsun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

.
4 yıl
Er

2 gün önce bana da Nijerya'dan bir hanımefendi(sözde) yazdı. Yer mi Anadolu çocuğu?

Sahibinden tam bir dolandırıcı yuvası olmuş. Aman dikkat..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Er

kacti guzelim zenci.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Er

Benzer bir olayı bende bugün yaşadım.


Bugün PS4 ilanı koydum sahibinden'e. Sonra amerikalı bir hat +1(725)999-xxxx bir numaradan mesaj geldi whatsappdan. Araştırdım +1(725) Nevada eyaletine aitmiş. Şöyle bir konuşma geçti aramızda, sonra da beni engelledi. Beni engellemeden önce, yaşlı gözlüklü bir adam fotoğrafı vardı profilinde ve ismi Smith idi.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Anlam veremedim, büyük ihtimalle benden İngiltereye falan kargoya vermemi isteyecekti. Üstelik amerikalı adam sahibindeni nereden bulsun da ilanlara baksın. Daha önce forumlarda böyle bir olay görmüş müydünüz? Birde ingilizcesi benden bile kötüydü. İngilizce 'yaşadı' demek 'live' ama adam 'leave' yazdı. 'leave' terk etmek, gitmek demek. Keşke adama scam falan demeseydim de konuşmayı biraz daha ilerletip ne istediğini tam olarak öğrenebilseydim. Elin amerikalısı neden ingilteredeki kuzenine türkiyeden ps4 alsın?

Büyük ihtimalle sizinki gibi benden de 300 dolar falan isteyecekti.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.