Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
12314
Cevap
516776
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: S40 I (1995-2004) (454. sayfa)
E
4 yıl
Binbaşı

@karareis, hocam sayesinizde tam istediğim spoileri aldım haber verdiğiniz için teşekkürler.

ilandaki siyah zaten gitmişti, ben sorunca elinde kendisi için ayırdığı bir tane de boyasız varmış, onu aldım. Içinde montaj klavuzu, somunları, yapışkan bantları vs. tam takım çıktı. bir de tam volvoya yakışır şekilde, bagaja delik delmek için klavuz koymuşlar delikleri bunlarla işaretleyeceğiz anlaşılan.

baya hafif olduğu için merak edip tarttım tam 1.5kg. koca parça için çok hafif. şimdi sırada boya işi var, benim bakım yaklaşıyor, artık o arada yaptırırım. umarım aynı günde boya-montaj hallolur. artık görsel olarak yapacaklar bitti, mekaniğe yatırımına devam

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @karareis
E
4 yıl
Yarbay

Hayırlı olsun

Boyası için kendi boya kodu ile orjinal boya rengini kullanın. V40 tamponlarını boyatmıştık biz orjinal boya ile tamponlar efsane oldu ama arabanın geri kalanı kötü göründü




Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
N
4 yıl
Yarbay

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Yalnız orjinal deyince aklıma sadece spoiler'ın kendisi geliyordu. Bu bayağı bayağı zamanında aksesuar kiti olarak satılan ürün. Vidası yapışkanı falan hepsinin yanında gelmesi çok iyi olmuş.

Yalnız boya konusunda şöyle bir şey var. Doğrudan aracın boya koduna boyattığınız zaman, arabanın üstündeki renkten farklı bir tonda çıkıyor. Arabanın boyası zamanla solduğu için %100 uymuyor bu sebeple. Bunu en iyi bir boyacı ayarlar. Deneye deneye aracın üstündeki tonu tutturur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
K
4 yıl
Yüzbaşı

Hayırlı olsun hocam işinizin hallolmasana sevindim. Delik açacak kılavuza kadar göndermeleri gerçekten ilginç. Malzemenin ne olduğunu bilememiştik, plastik sanırım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
E
4 yıl
Binbaşı

Teşekkürler herkese

Biz spoiler denince t4 'ün standart ekipmanı sanıyorduk, meğer değilmiş fotoğrafta yok ama aslında spoiler komple süngere sarılı ve koca bir kutunun içinde. Herhalde yurtdısında opsiyon olarak alınabiliyordu. Bu arada aldığım kişide 2003 1.6 vardı, koltuklar siyah deri ve sürücü koltugu elektrikli, s40 opsiyonları işte

Boya konusunu tamamen boyacıya bırakacağım, umarım düzgün birşey ortaya çıkar. Daha önce on tampon değişmişti, bu esnada tavan da boyandı (evet benimki tavan hariç boyasız, pasta cila yaptırınca dikkat çekici bir ton farkı kalmadı. Bu sefer pasta düşünmüyorum ama biraz ısıldasın diye cila yaparım sanırım. Umarım düzgün boyarlar artık.

@karareıs, hocam malzeme abs yazıyor, sanırım plastik oluyor. Fiberden ne kadar hafif olur bilmem ama orjinal ve vidalı olması içime sindi. Bu arada zamanında siz yazmıştınız sanırım, siyah deri gerçekten daha kaliteli duruyor. Bejın bir ferah ambiansı var ama siyahın kalite farkı belli, ıçerisi sanki s60.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ezimuse , @nacker @karareis
B
4 yıl
Çavuş

Selamlar, İstanbulda özellikle Anadolu yakasında önerebileceğiniz bir şanzıman ustası var mı acaba, Manuel vites için



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

N
4 yıl
Yarbay

Evet wetproof'lar geldi. Ocak 2020 2.hafta üretimi. Made in Finland. Elime alır almaz yanaklarına el attım ve ince. Lassa greenways'ten ve XL wr d4'ten daha ince.
Hamur olarak wr d4ten daha sert doğal olarak. Ama lassaya kıyasla bayağı yumuşak. Lassanin dişleri takır tukur resmen buna kıyasla.
Yalnız çok ilginç bir deseni var. Üst yüzeyde bir sürü küçük vantuz tarzı noktaciklar var. Dişlerin iç kısmında su kanallarına bakan yerler de golf topu gibi desenli.
25 derece sıcaklığa kadar çok iyi bir tutuşu olacağı belli oluyor, ama şöyle 35 derecede saatlerce güneş yemiş asfaltta nasıl bir tepki verecek çok merak ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Bence en doğru tercihi yaptınız.

Made in finland yazıyorsa bence memnunıyet garanti alaşım jantlarla güzel olacaktır. Benim en çok merak ettiğim kısmi gürültü, lastikleri takınca yorumları beklıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
N
4 yıl
Yarbay

Ben de o konuyu çok merak ediyorum. WR d4'lerin sessizliğini, kışlık lastiğin kendine has uğultusu olmadan alabilirsem çok iyi olacak, en azından nispeten zayıf yanakları bir nebze olsun telafi etmiş olur. Fırsat bulabilirsem yarın taktırmak istiyorum, inşallah yağmur yağmaz da ses durumunu inceleyebilirim. Gerçi yağarsa da tutuşunu denemiş oluruz, neticede wet proof.




Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
N
4 yıl
Yarbay

Evet bugün gidip geçiş yaptım. Öncelikle gürültü kısmını söyleyeyim, harbi sessiz. WR D4'ün kışlık uğultusu olmayan halini düşünün, onun gibi hatta biraz daha iyi olabilir. Gerçi kaba dişli, gürültülü asfaltta daha denemedim ama aynı yollarda wr d4'le kıyaslayınca dediğim gibi.
Tutuş kısmını beğendim. Wr d4'ü biraz zorlayınca kaba kaba dişlerinin zorlanıp kolayca yattığını hemen fark ettim bunlara geçince. Yalnız dikkatimi çeken başka bir şey oldu, 185-195 farkı mı bilmiyorum ama direksiyonun keskinliği azaldı biraz. 185-195 arası çok belirgin bir fark olacağını sanmıyorum açıkçası, lastiklerin deseniyle alakalıdır muhtemelen.

En çok dikkatimi çeken frenler oldu. 140'tan sert bir fren denemesi yaptım, çok başarılı. Bu konuda wr d4'ten sonra daha iyi geldi. Wr d4 için sıcaklarda bile lassa'dan iyi diyordum, lassanın bununla kıyasını siz düşünün artık. Yalnız düşük hızlarda biraz sert basınca ABS devreye girdi bir kaç kez. Lastiğin rodajıyla alakalıdır umarım.

Yine ilginç şekilde daha önce bahsettiğim arkayı kolayca salması belirgin şekilde azaldı. Ben bu konuda çok bir fark olmasını beklemiyordum çünkü wr d4'lerin aşınma durumları 4 tekerde de aynı sayılır, ama neticede aracın dengesi biraz daha "kullanıcı dostu" sınırlara geldi. Amortisör değişimini erteleyip şanzıman yağı/motor takozlarına girişebilirim.

65 yanaktan 60'a geçiş konforu bir tık azalttı onu hissettim yalnız. Ani çukurlarda biraz daha sert vuruyor. Ama direksiyonu yoldan izole etme konusunda gayet güzel. Bu konuda wr d4'ten daha iyi gibi geldi bana.
Ayrıca 36 psi'a kadar denememe rağmen ön lastikler hala inik gibi duruyor niye öyle anlamadım.

@ersin310 hocam 195/60 çamurlukta daha küçük duruyor diyorduk ya. Benim araçta o olmadı sanki. Artık araba biraz yere yakınlaştığından mı bilmiyorum ama gözüme küçük görünmedi pek. Jantların etkisi de olabilir gerçi.

Lastikçide michelin primacy'lere baktım biraz, onların hamuru da benzer sertlikte ama yanakları biraz daha etli. Kormoran'ın modelini bilmediğim bir lastiği vardı, onun hamuru daha yumuşaktı wetproof'a göre.
Bu arada michelin satan lastikçi kışlıkta nokian'dan başkası yalan dedi onu da belirtmeden geçmeyeyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
E
4 yıl
Binbaşı

Hocam galiba aranan ideal lastik bulundu malum benim eski 15ler ve yeni 17ler nokıan line serisi, rusya üretimi. Her açıdan başarılı sayılır ama zamanla gürültüsü artıyor gibi. Wetproofta hem genel kalite yüksek hem gürültü az.

195/60la daha keskin olması gerekmiyor mu? Niye öyle oldu acaba. Ama 60-65 arasında gerçekten konfor farkı var, onu ben de hissetmiştim. Virajlarda yığılıyor belki, ama bozuk yolda konfor olarak geri geliyor. Şimdi sizin yürüyen zaten sıkı, bu lastiklerle limitiniz baya artacak

Jantın küçük görünme olayı biraz göreceli, wrd4 çok dıslı-agresıf geldiği için bana öyle gelmiş olabilir, ama sayısal olarak da 185/65 çapı daha büyük bir lastik. Nokıan lineda ben de aynı şeyi yaşıyordum, cok kere gereksiz lastik havalarına bakmışımdır. Nedense hep bir düşük duruyor.

Ben biraz da yanlı olarak michelin sevdiğim için başarısız michelin duyunca çok şaşırıyorum. Mesela bir arkadaşım alpin serisinden çok şikayetçi, çok sert ve hemen kaydığını söylüyor. Forumlarda primacy 3u ciddi gömüyorlar, ama 4u çok beğeniyorlar. Arada bozuyor belki de. Bir de söyle bir teorim var, sava-kormoran vb lastikler (jınyu vs no name ler hariç) üst markanın eski model üretimleri aslında. Örneğin artık trende uymadığı için michelin 13-14-15 ınc üretimi bırakıp bu lastikleri alt markasına urettıyor gibi. Tahminimce çok da kalitesiz olmayabilirler.

Nokıan kış lastiği dıyınce, geçen hafta kartalkayaya gittik. Yolu baya kötüymüş, yıllar sonra ilk defa gittim. Yol tamamen karla kaplı, gayet de seri kullandım, hiç sorun yaşamadım. Sonra bir yerde durunca zor kalktım, meğer altı buzmus halbuki giderken hiç sorun yoktu, nokıan kış şartları konusunda gerçekten referans bir lastik.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
N
4 yıl
Yarbay

Zamanla performansı düşer mi göreceğiz bakalım. 195/185 olayını bir yerde okumuştum. Lastiğin tabanı daraldıkça, daha net dönüşler alıyorsunuz direksiyondan. hatta 15 inçte 195-205 tartışması yabancı miata forumlarında çok oluyor, onların stok jantı da 15 inçmiş. 205 kullananlar, 195 veya 185 kadar keskin tepkiler alamadıklarını söylüyorlar.

Bu arada sessizliğini hakikaten çok beğendim. Böyle tekerlek gürültüsü değil de, lastik hışırtısı gibi bir şey. Rüzgar sesini andırıyor biraz. Ama hala kaba dişli asfalt denk gelmedi, en çok o tür yolları merak ediyorum. Ayrıca tabanın genişlediği de hissettiriyor kendini, araba daha bir sağlam gidiyor yolda.
Lastiğin küçük durma olayı janttan kaynaklı olabilir(gözüm hala alışmadı jantlara). Bir de 195/60'ta araç azıcık da olsa yere yaklaşıyor, o da görüntüyü kurtarıyor biraz.

Ha bu arada jantları da tarttım. Kara jantlar lastiklerle beraber 16 küsür kilo, alaşımlar da neredeyse aynı. Ben bir kaç kg fark çıkmasını bekliyordum ama bayağı yakınmış ağırlıkları.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 29 Şubat 2020; 16:30:3 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
E
4 yıl
Binbaşı

Mıatacılar için böyle şeyler önemli tabi, tüy sıklet spor arabada baya farkedıyordur lastik farkları tepki konusunda haklılardır elbet, yalnız geniş lastigın verdiği güven de bir başka oluyor.

Jant ağırlığına şaşırdım açıkçası. Ben de en azindan 1kılo ağırlık farklı beklerdim. Belki sadece jantlari tartmak gerek, o zaman fark olabilir aralarında. Şimdi aynı şey değil ama nıvanın 16sac-15alasım arasında (lastik takılı halde) ciddi fark var. Taşımayı bırakın yolda gıderken motor da güçsüz olunca bazen 1 vites farkedıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
N
4 yıl
Yarbay

Arabadan indikten sonra şöyle uzaktan tekrar bir baktım da, hakikaten küçük duruyor hocam. 16 inç ideal olur, ama görüntü dışında 15 inçin de bir eksisi yok hatta ağırlıktan yana avantajı da olacaktır bir miktar.




Bu mesajda bahsedilenler: @ersin310
G
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Zamanla performansı düşer mi göreceğiz bakalım. 195/185 olayını bir yerde okumuştum. Lastiğin tabanı daraldıkça, daha net dönüşler alıyorsunuz direksiyondan. hatta 15 inçte 195-205 tartışması yabancı miata forumlarında çok oluyor, onların stok jantı da 15 inçmiş. 205 kullananlar, 195 veya 185 kadar keskin tepkiler alamadıklarını söylüyorlar.

Bu arada sessizliğini hakikaten çok beğendim. Böyle tekerlek gürültüsü değil de, lastik hışırtısı gibi bir şey. Rüzgar sesini andırıyor biraz. Ama hala kaba dişli asfalt denk gelmedi, en çok o tür yolları merak ediyorum. Ayrıca tabanın genişlediği de hissettiriyor kendini, araba daha bir sağlam gidiyor yolda.
Lastiğin küçük durma olayı janttan kaynaklı olabilir(gözüm hala alışmadı jantlara). Bir de 195/60'ta araç azıcık da olsa yere yaklaşıyor, o da görüntüyü kurtarıyor biraz.

Ha bu arada jantları da tarttım. Kara jantlar lastiklerle beraber 16 küsür kilo, alaşımlar da neredeyse aynı. Ben bir kaç kg fark çıkmasını bekliyordum ama bayağı yakınmış ağırlıkları.
Makyajsız kasada orijinal ebat 195/55R15

Edit: BBS'ler 195/55R16 kışlık lastiklerşe 16.5 Kg gelmişti. 15' Spectra'lar da 195/55R15 yazlık lastiklerle 15.5 Kg gelmişti yanlış hatırlamıyorsam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 1 Mart 2020; 0:53:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı

Makyajlı ve makyajsızın kullanım klavuzlarında farklı yazıyor gerçekten, daha önce bir kere gene karşımıza çıkmıştı. Yalniz 195.55.15 de çok küçük görünür ya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @goodorevil
B
4 yıl
Çavuş

Selamlar,

Benim aracın s40 ın sağ kapı ve sağ arka hoparlör patladı, önerebileceğiniz bir marka model var mıdır acaba? ben biraz araştırma yaptım aşağıdakiler uyuyormuş ama performans tarafında emin olamadım

Kenwood Hoparlör 13CM 260W 2 Adet KFC-S1366
Sony XS-FB131E Kapaksız 13 cm Dual Cone Hoparlör


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
4 yıl
Yarbay

Merhaba

Orjinal ölçüler 2002 model yılı sonuna kadar 13 cm hem ön kapı hem arka taraf için. Öncelikle patlamadan kastınız körüklerinin yırtılmasıysa, körükleri oldukça ucuz maliyetle yenileyebilirsiniz. Ama komple değiştireceğim derseniz attığınız linkteki hoparlörler uyar. Ama kaliteleri nasıldır bir fikrim yok. Eğer bütçeniz varsa daha üst markalara da bakabilirsiniz, focal, hertz gibi ama bunlar da 600 tl'lerden başlıyor.

Edit: Ön kapılardaki orjinal hoparlörleri söktüğünzde, arkasında su korumalığı olacaktır. Onu mutlaka hoparlörden ayırın (ısıtınca yapışkanı gevşiyor) ve yeni hoparlörlere takın. Yoksa çok kısa sürede paslanabilir yeni hoparlörler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 1 Mart 2020; 20:59:10 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bad_boy97
B
4 yıl
Çavuş

Hocam körükte fiziksel olarak bir yırtık görmedim, ancak ses baya kötü geliyor. özellikle baslarda acayip kötü geliyor ses




Bu mesajda bahsedilenler: @nacker
G
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ersin310

Makyajlı ve makyajsızın kullanım klavuzlarında farklı yazıyor gerçekten, daha önce bir kere gene karşımıza çıkmıştı. Yalniz 195.55.15 de çok küçük görünür ya
Şöyle duruyor hocam:
< Resime gitmek için tıklayın >