Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
813
Tıklama
0
Öne Çıkarma
S.M.A.R.T Drive devre dışı bırakamıyorum
P
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba. Sony Viao laptopumuz var. Her açılışta SMART “hard drive detected errors” ile başlayıp bir tuşa basıp devam etmek şeklinde bir durumla karşı karşıyayız. Ben direkt bu sorunu çözmek için değil de yeniden işletim sistemi yüklemek için format atmak istedim. Bildiğiniz üzere cihaz format aşamasında kendini yendien başlatır. Fakat SMART Drive yüzünden bilgisayar yeniden başlatma komutunu yerine getiremiyor. Bir tuşa basıldığı surette sanki ilk açılışmış gibi davranıp kurulum en başa dönüyor ve kısır döngüye giriyoruz. BIOS’ta Smart’ı devre dışı bırakabileceğim bir ayar seçeneği yok. Hard diski başka bir bilgisayarda formatlama şansım da yok. Shift+F10> cmd’de diskpart programıyla temizleme de yaptım.
Özet olarak bilgisayarın format sırasında yeniden başlama yapmasını sağlayabilirsem çözüme kavuşacağım. Sorun yeniden başlatamıyorum. Son çarem bir bilgisayar tamircisine gidip hddyi ona bırakıp ondan hem low format hem de işletim sistemi kurmasını istemek. Buraya kadar çözüm önerisi var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
5 yıl
Yarbay

Mümkünse başka bir cihazda diskin smart değerlerini kontrol edin. Ciddi bir arızanın eşiğinde olabilir. Sonra veri kaybı yaşamayın.

Laptop bioslarında pek ayar seçeneği olmaz. Yapacağınız tek şey bios imajını editleyip yeniden bilgisayara atmak. Bios editleme işini araştırın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Mart 2019; 13:11:19 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

V
5 yıl
Binbaşı

HD TUNE programı ile harddiskinizi test edin...
1- Benchmark testini uygulayın. Performans değerleri sıfıra düşüyorsa tehlike...
2- Error Scan testi uygulayın. Kırmızı noktalar varsa tehlike...

test sonuçları olumsuz ise içinden verilerinizi aldıktan sonra atın...
içinde önemli veriniz yoksa direk çöpe atın...

motorlu tip harddisklere güvenmeyin...
ssd harddisk edinin...



P
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Harddidk sağlığı %0 çıktı. SSD de çok uzun ömürlü değil diyorlar ve pahalı. Lakin taşınabilir bir bilgisayarda SSD daha mantıklı gibi görünüyor. Smart Drive’ı devre dışı bırakamadım malesef.

Çözüm yeni bir disk o belli. Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.