Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
324
Cevap
17533
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Rusya Sibiryada Üniversite +WAT ile AMERİKA(SS)(23.12.2017 GÜNCELLENDİ) YENİ VİDEO(SSS ve Cevapları,gel içeri)
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

------------------------YENİ GÜNCELLEME 23.12.2017------------------------------

Merhaba arkadaşlar,uzun zamandır güncelleme yapmıyordum, Rusyada yaşam ve eğitim hakkında sıkça sorulan sorulara cevap vermek istedim, sizde birçok sorunuzun cevabını videoda bulabilirsiniz,daha sonra talep olursa daha kapsamlı bir video yapacağım üniversiteleri tanıtan, şimdilik idare edin :)

SSS VE CEVAPLAR

Videoyu izlemek için tıklayınız

GÜNCELLEME SSON7



YENİ DENKLİK YÖNETMELİĞİ AÇIKLAMASI ÜZERİNE YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNDE OKUMAK İÇİN YGS VE LYS GİRMEYE GEREK YOK, İLK 1000 DE OLMASIDA ŞART DEĞİL, HERHANGİ BİR KOŞUL YOK, DENKLİK İÇİN MEZUN OLUP BAŞVURDUĞUNUZDA NOTLARINIZA GÖRE DİREK DENKLİK, STS SINAVINA GİRME VEYA LİSANS TAMAMLAMA VEYA DENKLİK REDDİ ALABİLİRSİNİZ.

2017/2018 HAZIRLIK ÜCRETİ 110 BİN RUBLE OLARAK BELİRLENMİŞTİR, TL OLARAK 6500-7000 TL ARASI BİRŞEY YAPIYOR. 6 KİŞİ VEYA DAHA FAZLA GRUP GELMESİ HALİNDE %5 İNDİRİM OLACAKTIR.


Güncellemeler ilk mesajın sonuna ekleniyor!

VİDEOLAR BU MESAJIN SONUNDA.

Facebook hesabım ==>> https://www.facebook.com/yakupGFB (Tomska gelmeyi düşünen arkadaşlar facebooktan ekleyebilir veya mesaj atabilirsiniz.)

Sibiryadan herkese selamlar Всем привет :)

Evet 1-2 senelik araştırmalarımın ve maddi gücümün doğrultusunda Rusyanın Sibirya bölgesinin Tomsk şehrine üniversite okumak için 2014 ekiminde geldim.

Yazar özelliğim olmasada başımdan geçenleri güncel olarak bu konudan anlatmaya ve soru olursa cevaplamaya çalışacağım.

2 sene önce Rusyaya ilk gelişimde burada üniversite okuma fikri geldi aklıma ve araştırmaya başladım.
Kafamda birsürü soru vardı tabi herkes gibi.Nasıl olucak, nasıl gidicem, beni neler bekliyo vs vs binlerce soru kafamda dolanırken okula mail attım ve yabancı öğrencilerle ilgilenen öğretmenle konuşmaya başladım,istedikleri evrakları tek tek tamamlayıp taratıp mail ile gönderdim(tabi bunlar yazması kadar kolay olmuyo baya bi uğraştık).Derken vize çıktı bilet aldım ve Tomska gelmek üzere İstanbuldan 6 saatlik uçuşla Novosibirsk şehrine geldim, okulun yabancı öğrenciler departmanından bi asistan beni karşıladı,Hava -2 derece fln dı çok fazla üşümedim.Soğuğu seviyorum zaten.

6 saatlik uzun ve yorucu uçuşun ardından Rusya saatiyle sabahın 6 sında Novosibirskdeydim ve Tomska gitmek üzere yola çıktık.Yorgun ve uykusuz olsamda 4 saatlik Tomsk yolculuğunda heycandan hiç uyuyamadım çünkü yeni bir hayata başlıyordum,arkadaşlarım yaşadığım yer,alışkanlıklar herşey değişicekti (ve şöför arada sigara içmek için camı açıyodu donuyodum ve yol 2 şeritli gidiş geliş baya araba solluyoduk tırstım ondanda uyuyamadım :).Tomska vardık önce bi hostele gittik eşyalarımı bıraktık ardından sağlık testinden geçtim,çok değişik bi testti, göğüs röntgeni çektiler ve yaşlı bi kadın doktor ellerinin üstünü göster içini göster dedi tamam dedi ve bitti :) . Sonra üniversiteye kayıt yaptık yeni yerler görmek, rus ve yabancı öğrencilerle bir arada okuyacak olmanın heycanı başladı. Sekretere neden hostelde kalıyorum bugün yurda yerleşemezmiyim dedim, o da arayıp sordu ve yerleşebilirmişim böylece gidip hostelden eşyalarımı ve verdiğim 500 rubleyi alıp yurda yerleştim.
Bir gün dinlenip biraz gezdikten sonra ertesi gün okulda rusça öğrenmeye başladık.

Tomsk şehrine gelirsek 600 bin nüfuslu küçük bi şehir olmasına rağmen caddeler sokaklar kalabalık. Öğrenci şehri olduğu için(6 tane üniversite var) ki Rusyanın en büyük 4. şehri Novosibirsk den bile öğrenciler buraya üniversite okumaya geliyor.Şehirde her türlü eğlence ortamı mevcut, clubler, kafeler, parklar, gezilecek yerler, avm, snowboard, sinemalar vs.. Irkçılık mevzusuna gelirsek ben burda öyle bişey görmedim, bazı ilginç insanlar var banamı rastgeldi bilmiyorum yol sormak için 3 kişiye afedersiniz dedim 3 üde bakmadan yoluna devam etti neyse.
..
Üniversiteye gelince sadece Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi olduğu için bu dalda Rusyanın en iyi ilk 3-4 üniversitesinden biri olduğunu söylüyor okulda okuyan öğrenciler.Haftanın 6 günü okul var sadece pazar günü tatil.Okulun büyük bi spor salonu var, masa tenisi, boks,karete,futbol,voleybol,basketbol ve biçok spor dalını burda ücretsiz yapılabiliyor.Ben bi arkadaşımla Boks a başladım bu aralar aksatsamda güzel spor ayrıca yurttada küçükde olsa bi spor odası var ordada vücut çalışabiliyoruz ve masa tenisi odası var masa tenisi oynuyoruz arada.

Kaldığımız yurt binasında odalar 2 kişilik mutfak banyo wc tek odaya ait bu bakımdan çok rahat bi yurdumuz var.Hemen bizim yurt binasının yanındada 2 ayrı yurt var onlarda 3 kişilik ama odalar bizim kadar rahat değil sanırım banyo fln kata ait diye biliyorum.
Gece yolculuk yapmayı ve gezmeyi seven biriyim ama malesef yurda giriş çıkış gece 12 sabah 6 arası yasak.Bu yüzden sadece sabah 6 ya kadar dışarıda durucaksak dışarı çıkıyoruz arada sarıyo baya :) Yazın Tomskdan Moskovaya trenle gitmeyi düşünüyorum 4 gün fln sürüyormuş sanırım yataklı trenlerde 15 saat yolculuk yapmıştım 4 gün nasıl olucak bakalım.Değişik kültürler görüp değişik şeyler yaşamak güzel.

Hazırlık bittiğinde Tomskdan Moskovaya trenle gitmedik ama Tomsk dan Yekaterinburg şehrine 1 gün süren tren yolculuğu yaptık Amerika vizesi için, trende havalandırma olmadığı için baya bi sıcak yolculuk oldu kışın tren yolculuğu daha iyiymiş yazın pek sarmıyo :)

Hayatımda ilk defa burada snowboard yaptım çok eğlenceliymiş buyrun bi kaç resim ekliyim:

Nisan 2015 Tarihli YÖK Dilekçesi ve Üniversitenin Tanınırlığı

< Resime gitmek için tıklayın >



Donmuş Tom nehri ve nehir üzerinde çadır kuran balıkçılar. Hayatımda gördüğüm en güzel manzaralardan biri.
< Resime gitmek için tıklayın >

Lenin Caddesi
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Hazırlık binasından Mimarlık fakültesinin görünümü
< Resime gitmek için tıklayın >

Snowboard
< Resime gitmek için tıklayın >

Lenin Meydanı
< Resime gitmek için tıklayın >

Kaldığım yurt binası
< Resime gitmek için tıklayın >

Olaylar kişilere,yere ve zamana göre değişiklik gösterebilir.Kendi adıma konuşmam gerekirse,şimdilik herşey güzel, şehirden, okuldan memnunum,herkese iyi forumlar :)


quote:

Orijinalden alıntı: powerjack14

Bu gün hazırlığı bitirdim ve sertifikamı aldım, acısıyla tatlısıyla unutulmıycak bi sene geçirdim, birsürü ilk yaşadım, emeği geçen herkese teşekkürler, seneye İnşaat Mühendisliği 1. Sınıf olarak devam edicem inşallah. Hazırlık bitti şimdi istikamet Work and Travel ile Amerika :)
< Resime gitmek için tıklayın >


Moskova

< Resime gitmek için tıklayın >

WORK AND TRAVEL BÖLÜMÜ

Hazırlığı bitirdikten sonra WAT yapmaya karar verdik, Yekaterinburgdaki bi arkadaşın aracılığıyla yine o şehirde olan bi acentayla anlaştık iş bulduk ve 1 Mayıs ta vize almak için Tomsk dan 1 gün süren tren yolculuğuyla Yekaterinburga geldik. Bu şehire geldiğimizin ertesi günü vizemizi aldık ama şirket Amerika için uçak biletini ayın 8 ine alınca Yekaterinburgda 3 gece hostelde 1 gece de hava alanında kaldık ve sonra uçakla Moskovaya geldik. Moskovada babamın arkadaşı bizi hava alanında karşıladı ve kalacağımız hostele gittik. Hostel Kızıl Meydana yürüyerek 20-25 dakika uzakta şehir merkezinde geceliği kişi başı 400 Rubleydi. Odalar 8 kişilik ve 6 kişilikti duş mutfak wc ortaktı ama burada 2 gece kalmak Yekaterinburgdaki 2 kişilik odalarda kalmaktan daha zevkliydi. Yan odada 6 kız kalıyordu bizim odadada 8 erkek kaldık. Moskovayıda 2 gün gezdikten sonra Milan aktarmalı New York uçağıyla Amerikaya geldik.

New Yorkdan gideceğimiz şehir Portsmouth a olan son otobüs akşam 7 deydi ve biz Port Authority otobüs durağına geldiğimizde hiç bilet kalmadığını öğrendik ve 1 gece New Yorkda kalmaya karar verdik. New York da hosteller vs pahalıydı ve uzaktı. Hava alanınamı dönelim yoksa Otobüs durağındamı sabahlayalım derken Times Square i gezip Otobüs durağında sabah 7 ye kadar bekledik. Manhattan da caddeler çok pis kokuyordu, her taraf evsiz doluydu ve çok fazla zenci vardı, McDonalds dan çıkarken bi zenci kapıyı açtı teşekkür ettim para istedi. Burada karşılıksız birşey yok sanırım :)

Times Square

< Resime gitmek için tıklayın >

Sabah oldu yorgun argın otobüse binip 2 aktarma otobüsle 5 saat süren yolculuk sonunda Rhode Island Portsmouth şehrine çalışacağımız Motel e geldik. Buralar bomboş pek birşey yok şu an işlerde yoğun değil. Portsmouth kasaba gibi en yakın market bile yürüyerek 30-40 dk. Newport a gittik 2. iş aramaya oralar çok güzel tam yaşanacak yerler okyanus kenarı. Buralarda hep zengin yerleri her evin önünde en az 3 araba var ''American Dream'' dedikleri bu olsa gerek ama biz sürünüyoruz. Şimdilik bu kadar ilerde yine yazarım Allaha emanet :)

Work and Travel da 38. Gün.
1. Isimizde memnun olmadigimiz icin RI dan ayrilip New York Citye gectik acentayla görüştük yeni is buldular gecenin 12 sinde 4.30 saatlik yolculuğun ardindan New York eyaletinin Saratoga Springs şehrine geldik. Saat gecenin 4.30 u ve bizi alcak kadindan haber yok otobus duraginda yorgun argin beklemeye devam.


40. gün.

Yeni geldiğimiz yer güzele benziyor burda 2 Rus 1 Türk ve 1 Çinli kız var hepsi memnun işden. Bizimde iyi olacak gibi bakalım ikinci işi bulmak kaldı geriye. bu sene travel yapamıycam galiba en azından Niagarayı görmek istiyorum bakalım inşallah görürüz :)



quote:

Orijinalden alıntı: powerjack14

------------- YENİ GÜNCELLEME ----------------

Amerikada 2. gittiğim yerde işler iyi gitti en azından verdiğimiz parayı amorti etti üzerine 800-900 dolar kazandım. Amerika bölümünü geçiyorum iş bitince zaman olmadığı için travel yapamadan geri döndük, bidahaki sefere travel inşallah.

Rusyaya 1. sınıf İnşaat Mühendisliğine başlamak için kardeşimin düğünü vs dolayısıyla biraz geç geldim. Dersleri 1 ay kaçırdım bu yüzden çok sağlam çalışmam lazım. henüz ruslarla 2 kez derse girdim 1 ders çizim Lektsiya(лекция yani bütün 1. sınıfların girdiği ortak ders) 1 ders matematikti. Sınıfta mühendislik olmasına rağmen 8 kız 16 erkek var. 28 eylülde 4 tane yeni öğrencim Novosibirske sabah 6 da indiler gece Tomskdan Novosibirske üniversitenin verdiği eski minibüsle 5 saatte gittik hiç uyumadım. gece 4.30 da Novosibirske vardım hava alanının ordaki cafede Pirajok( rus poğaçası) ve rus çayıyla biraz kendime geldikten sonra öğrencileri bekledim. Sabah 6 da onların gelmesiyle yola çıktık ve Tomsk şehrine yine 5 saatte geldik. ilk gün evraklar hazır olmadığı için yurda öğrencileri almadılar baya koşuşturmacadan sonra herşeyi hallettik öğrenciler 1 gece hostelde kaldılar ve bugün yani 29 eylülde yurda yerleştirdik ve ilk alışverişlerini yaptık. Öğrencilerden Murat Minsk de hazırlık okuduğu için burda direk 1. sınıfa benimle başladı inşaat mühendisliğine. Diğer 3 arkadaş hazırlığa kayıtlarını yaptık perşembe günü ilk dersleri var :) aklıma geldikçe yazarım yine yeni resimlerde eklerim.

Öğrenciler Tom nehri kenarında Çehovla!
< Resime gitmek için tıklayın >


Yeni gelen öğrenciler yurt için ilk alışverişde :)
< Resime gitmek için tıklayın >





-------------------------YENİ GÜNCELLEME 02.11.2016------------------------------

Arkadaşlar bayadır bakmıyodum bi güncelleme yazayım dedim.

Tomskda 3. senem. inşaat mühendisliği 2. sınıfım okul devam ediyor, dersler bayağı zorlaştı ama pes etmiyoruz. Rusyaya ilk gelirken yüksek hayallerle geldik, 3 arkadaşım kendi sebeplerinden dolayı bıraktılar veya bırakmak zorunda kaldılar, onların yerine yeni Türkler geldi, okumaya devam ediyoruz. Bu sene WAT istiyodum ama olmayacak sanırım, KYK burs başvurdum çıkarsa seneye inşallah. Bu ara biraz dersleri aksatsamda herşey güzel. Aslında biraz tatile ve kafa dinlemeye ihtiyacım var. Burs çıkarsa ocak 2017 Türkiyeye 2-3 haftalığına gelmek istiyorum. Geçtiğimiz yaz 5 hafta istanbulda cafede çalıştım, ne kadar zorda olsa okumaya çalışıyoruz, sizlere tavsiyem karşınıza çıkan sorunlarda pes etmemeniz, yapamam değil nasıl yaparım diye düşünmeniz, her zaman farklı yollar aramanız arkadaşlar. Her türlü soruna her zaman çözüm bulunuyor yeterki isteyin, çabalayın ve dua edin. Sorunuz varsa sorabilirsiniz.


Türkiyeye direk denkliği olan Tomsk Devlet Üniversitesinin bahçesi.

< Resime gitmek için tıklayın >



Tomsk Devlet Universitesinde okuyan arkadaşım Melihin hazırladığı video arkadaşlar göz atabilirsiniz :https://www.youtube.com/watch?v=uqS16-HtsU4&feature=youtu.be




quote:

Orijinalden alıntı: powerjack14

------------- YENİ GÜNCELLEME 12.12.2016 ----------------

Yurtdışında okumanın zorlukları olduğu gibi güzel yanlarıda var, yurtlar arası futbol turnuvası, kar üzerinde top oynamak düşündüğünüzden çok daha zor :)

Yakında sınav haftası var, inşallah sorunsuz atlatırım, bu sene yine Work and Travel planlarım var gidebilirim inşallah. Bu arada seneye Tomska öğrenci getiricem, şimdiden kesin gelicem diyen 3-4 kişi var, düşünen de 5-6 kişi var, gelmeyi düşünen varsa pm atabilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerjack14 -- 23 Aralık 2017; 18:51:13 >

Arkadaşlar yapmayın, etmeyin ailelerinizin paralarına yazık. Buraya götüren arkadaşa sorun gidip de bir iki dönem sonra dönenleri. Rusya'nın ücra köşelerinde gelecek ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Tolspoetski - 7 yıl +10
Demek ki üniversiteye giderken iyi araştırmak lazım, yoksa bu adam gibi okumaya gidip danışman olur çıkarız.
Yoruma Git
Naber Patron - 7 yıl +8
C
9 yıl
Çavuş

Vay anasını. Hep böyle karlık bir yerde yaşamak istemişimdir. Nasıl rusya ucuz mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: coltprof

Vay anasını. Hep böyle karlık bir yerde yaşamak istemişimdir. Nasıl rusya ucuz mu?

Ucuz diyebiliriz. Kantinde 1 poğaça + 1 baradak meyve suyu 1.50 lira(32 ruble), minibüs 70 kuruş(17 ruble), otobüs 65krş.(15 ruble).

Mesela lokantada şöyle bir yemek 4-6 lira arası bişey 120 ruble.(makarna,patates kızartması,salata,içi kaşar dolu tavuk,meyve suyu,ekmek.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerjack14 -- 2 Şubat 2015; 16:30:35 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ilk snowboard denememiz :)





video koymaya calıstımda olmuyor malesef





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerjack14 -- 2 Şubat 2015; 18:54:25 >

G
9 yıl
Yarbay

Denkliği nasıl yapacaksınız ben iç mimarlık düşünüyorum ama bazı yerlerde denklik sınavının çok zor olduğu söyleniyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Grkwnxs

Denkliği nasıl yapacaksınız ben iç mimarlık düşünüyorum ama bazı yerlerde denklik sınavının çok zor olduğu söyleniyor

Denklik sınavının zor olduğunu söyleyenlerde var kolay diyenlerde var.Sınava girmediğim için bilmiyorum kardeşim ama 4-5 seneye bu sorunun kalkıcağını düşünüyorum.umarım kalkar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
9 yıl
Yarbay

0,5cl su fiyatı ne kadar acaba? :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: umbaba

0,5cl su fiyatı ne kadar acaba? :)

30 ruble olması lazımdı yanlış hatırlamıyosam.(1.25 lira fln), benzin 30 ruble :D benzinin litresi 30 olduğu için benzin sudan ucuz burada :)



P
9 yıl
Çavuş

Hocam başvuru sürecinde sizden istedikleri evraklar nelerdi, ne kadar sürdü hazırlaması mesala sağlık raporu istedilermi istedikleri sağlık raporuna rusça tercüme ettirdiniz mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hazırlaması 1-2 hafta fln sürdü. Sağlık raporu, HIV(aids) testi, diploma,transkipt(lise not dökümü), ygs sonuç belgesi, benden hiç bi evrağın tercümesini istemediler, Tomsk da yaptırırsın dediler hazırlığa başladım hala yaptırmadık evrak çevirisi, hazırlık olduğu için olabilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @power41
C
9 yıl
Er

Lise not dökümün ve YGS sonucun nasıldı peki, çok yüksek puanlar istiyorlar mı? Birde İngilizce seviyesi hakkında herhangi bir şey talep etmediler mi, uluslararası geçerliliğe sahip bir dil belgesi vs. gibi? Ayrıca Rusça temelin var mı, yoksa sıfır Rusça ile mi gittin?

Edit: Üniversitenin yıllık harcı var mı, varsa ne kadar?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainChandler -- 2 Şubat 2015; 23:39:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: CaptainChandler

Lise not dökümün ve YGS sonucun nasıldı peki, çok yüksek puanlar istiyorlar mı? Birde İngilizce seviyesi hakkında herhangi bir şey talep etmediler mi, uluslararası geçerliliğe sahip bir dil belgesi vs. gibi? Ayrıca Rusça temelin var mı, yoksa sıfır Rusça ile mi gittin?

Edit: Üniversitenin yıllık harcı var mı, varsa ne kadar?


Ygs den baraji geçmen yeterli denklik için. Ingilizce bigin önemli değil kabul için. Rusça çok az da olsa biliyodum. 2015 senesi hazirlik ücreti 1800$, inşaat mühendisliği 1600$, yurt senelik 200-250$ fln.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerjack14 -- 14 Nisan 2015; 19:09:03 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
9 yıl
Yarbay

Rusca ni gelistirmek icin ne gibi aktivitelerde bulunuyorsun banin acilinca yazarsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Er

Neden uzaklaştırma aldığımı bile bilmiyorum durup dururken fake hesap diye 7 gün uzaklaştırma aldık töbe ya. Ruscamı geliştirmek için kızla konuşuyorum bol bol.Fbookda grup var oraya türkçe cümle yazıyorum rusçaya çeviriyorlar.sen neler yapıyosun?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ne bilim ben ya adamı
N
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: powerjack1144

Neden uzaklaştırma aldığımı bile bilmiyorum durup dururken fake hesap diye 7 gün uzaklaştırma aldık töbe ya. Ruscamı geliştirmek için kızla konuşuyorum bol bol.Fbookda grup var oraya türkçe cümle yazıyorum rusçaya çeviriyorlar.sen neler yapıyosun?

Kiz arkadasimla konusmanin yani sira haftanin 4 gunu dil okulunda ruslara turkce öğretiyorum. Ayrica bi facebook grubundan ben de faydalaniyorum fakat orada turkce yazilari ruscaya çeviriyorum. Aklimda 1 2 farkli proje var hem para kazanmak ve dil gelistirmek adına bakalim olursa



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı


quote:

Orijinalden alıntı: powerjack1144

Neden uzaklaştırma aldığımı bile bilmiyorum durup dururken fake hesap diye 7 gün uzaklaştırma aldık töbe ya. Ruscamı geliştirmek için kızla konuşuyorum bol bol.Fbookda grup var oraya türkçe cümle yazıyorum rusçaya çeviriyorlar.sen neler yapıyosun?

Kiz arkadasimla konusmanin yani sira haftanin 4 gunu dil okulunda ruslara turkce öğretiyorum. Ayrica bi facebook grubundan ben de faydalaniyorum fakat orada turkce yazilari ruscaya çeviriyorum. Aklimda 1 2 farkli proje var hem para kazanmak ve dil gelistirmek adına bakalim olursa

sen aşmışsın usta :) ne gibi projeler anlat belki bizde burda uygularız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: powerjack1144

quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı


quote:

Orijinalden alıntı: powerjack1144

Neden uzaklaştırma aldığımı bile bilmiyorum durup dururken fake hesap diye 7 gün uzaklaştırma aldık töbe ya. Ruscamı geliştirmek için kızla konuşuyorum bol bol.Fbookda grup var oraya türkçe cümle yazıyorum rusçaya çeviriyorlar.sen neler yapıyosun?

Kiz arkadasimla konusmanin yani sira haftanin 4 gunu dil okulunda ruslara turkce öğretiyorum. Ayrica bi facebook grubundan ben de faydalaniyorum fakat orada turkce yazilari ruscaya çeviriyorum. Aklimda 1 2 farkli proje var hem para kazanmak ve dil gelistirmek adına bakalim olursa

sen aşmışsın usta :) ne gibi projeler anlat belki bizde burda uygularız.

Projeyi simdilik gizli tutuyorum yoluna koyabilirsem belki tum rusyaya bile yayilabilirim :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı


quote:

Orijinalden alıntı: powerjack1144

quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı


quote:

Orijinalden alıntı: powerjack1144

Neden uzaklaştırma aldığımı bile bilmiyorum durup dururken fake hesap diye 7 gün uzaklaştırma aldık töbe ya. Ruscamı geliştirmek için kızla konuşuyorum bol bol.Fbookda grup var oraya türkçe cümle yazıyorum rusçaya çeviriyorlar.sen neler yapıyosun?

Kiz arkadasimla konusmanin yani sira haftanin 4 gunu dil okulunda ruslara turkce öğretiyorum. Ayrica bi facebook grubundan ben de faydalaniyorum fakat orada turkce yazilari ruscaya çeviriyorum. Aklimda 1 2 farkli proje var hem para kazanmak ve dil gelistirmek adına bakalim olursa

sen aşmışsın usta :) ne gibi projeler anlat belki bizde burda uygularız.

Projeyi simdilik gizli tutuyorum yoluna koyabilirsem belki tum rusyaya bile yayilabilirim :D

özel mesaj olarak yazsan olmazmı? :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Teğmen

Bende bu yıl rusyaya gitmeyi planlıyorum Tomsk de tsu veya tsuab a bu okullar hakkında yöke dilekçe yazdım denklik ile alakalı 1 ay içinde dönüş yapılacak hadi bakalım hayırlısı :) yökten dilekçeler gelince foruma tekrar koyacağım yökten gelen dilekçeleri herkese iyi forumlar :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

2015 senesi hazırlık eğitim ücreti 1800 dolara düşmüştür.