Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
816
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Rus arama motoru devi Yandex ilk akıllı telefonunu tanıttı
K
5 yıl
Moderatör
Konu Sahibi


Otonom araç ve akıllı hoparlör gibi projelerin ardından arama motoru devi Yandex, kendi akıllı telefonunu tanıttı. İlk ortaya çıkan cihaz orta seviye bir donanıma sahip. Yandex.Phone adı altında tanıtılan yeni telefon, Yandex’in kendi hizmetleri ile birlikte geliyor. Bunlar Yandex.Maps, Yandex.Weather ve Yandex.Music benzeri servisler olacak.

Alice ile tanışın


Firma ayrıca Alice adında bir sesli asistan geliştiriyordu. Bu asistan da Yandex.Phone üzerinde hizmet vermeye hazır. Alice yardımıyla Google Asistan ve Apple Siri’ye benzer şekilde yemek sipariş verme, uçak bileti kontrol etme vb. işlemlerinizi sesinizle yapabileceksiniz. Alice’in 34,000’den fazla farklı işlemi gerçekleştirebildiği belirtilmiş. Ayrıca Rusça özelinde yapılan çalışma sayesinde asistan söylediklerinizi neredeyse insan seviyesinde anlayabiliyor.


Yandex.Phone özellikleri


Cihaz orta seviye bir model olarak belirlenmiş. 5.65 inç full HD ekran, Snapdragon 630 işlemci ve 4 GB RAM/64 GB hafıza ile birlikte geliyor. 16 MP + 5 MP arka ve 5 MP ön kamerası bulunan telefon, Android 8.1 Oreo üzerinde çalışacak. Temassız ödemeler için NFC’de unutulmamış. 3050 mAh boyutunda bataryasını Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojisi sayesinde oldukça hızlı bir şekilde doldurabileceksiniz. Son olarak Alice ve diğer Yandex hizmetlerine daha kolay erişim için yeni geliştirilen Yandex.Launcher arayüzü bulunuyor.


Ayrıca Bkz.Yandex, Rusya'da otonom araçlarının testine başladı

Yandex Phone’un satışına 6 Aralık tarihinde başlanacak. Fiyat etiketi ise 270 dolar olarak belirlenmiş. İlk etapta sadece Rusya üzerinde satılacak cihazın dünya çapında da satışa sunulması bekleniyor.



Yandex.Phone özellikleri (özet)



  • Ekran: 5.63 inç boyutunda, 1080x2160 (Full HD+) çözünürlüklü IPS LCD ekran

  • Boyut ve ağırlık: 150.1 x 72.5 x 8.28 mm, 163 gram

  • İşlemci: Snapdragon 630

  • RAM: 4 GB

  • Kamera: 16 MP + 5 MP arka, 5 MP ön kamera

  • Depolama: 64GB + microSD kart

  • Batarya: 3050mAh

  • İşletim sistemi: Android 8.1 Oreo, Yandex.Launcher

  • Diğer:  Parmak izi (arka), NFC

  • Fiyatlandırma: 270 dolar (4 GB / 64 GB)


 Haberi Portalda Gör

Önemli olan marka diyorsun da,marka olmak için ,işin bir kısmından bile olsa ,yerli bir ar-ge veya girişim olmalı.



Levis dediğin ,Amerikan madencilere çadır bezin den pan...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MaSSive - 5 yıl +6
S
5 yıl
Yarbay

Android 9 lu gelmesi gerekirdi cok eskimis. Donanimi da en azindan Snapdragon 660 veya 710 olmasi gerekirdi .

Daha uyguna rakipleri cok ...

Turkiye de ozellikle hic tutmaz...




A
5 yıl
Yarbay

Merak ettiğim bir durum var. Zamanında Google cihazlara Chrome, haritalar, Google arama motoru vb. şeyleri ön yüklü verdiği için yığınla eleştiri aldı ve ceza ödedi. Şimdi bu telefonda da Yandex servisleri ön yüklü gelmiyor mu? Değişen ne var?



Bu mesaja 2 cevap geldi.
.
5 yıl
Teğmen

Android cihazların hepsi çöp uygulamalar ile geliyor , samsung alıyorsun hiç kullanmayacağın microsoft uygulamaları , sony alıyorsun reklamlı ücretli uygulamalar , htc desen aynı. İşin ön yüklü uygulamalar dışında traji komik kısmı var. Marka Rus markası işletim sistemi amerikan ,işlemci amerikan :) ruslarda bizim gibi ne kadar yerli muhabbeti yapıyormu acaba.



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Angel of the Lord
E
5 yıl
Yarbay

Ne alaka. Yandex diğer telefonlara zorlama yapmıyor ki. Google'da Pixel telefonlara istediğini dayatsa kimse bir şey demez. Ama diğer telefonlara dayatmak farklı bir şey.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Angel of the Lord
D
5 yıl
Yarbay

250 doları geçmemesi gerekirdi. Bu bile fazla hatta.




M
5 yıl
Yarbay

Biri yandex e Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek olmadığını hatırlatsın.Yandroid

Yakında Bim , A101 bile kendi akil telefonlarını tanıtırsa şaşırmam.Çin li ar-ger trader lar ile bile olsa rekabet iyidir iyi.Ama geç kalmış bir hamle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 5 Aralık 2018; 23:17:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Yarbay

Cop oglu cop



Bunu ancak rusyalayicilar alir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: .PanxeR.

Android cihazların hepsi çöp uygulamalar ile geliyor , samsung alıyorsun hiç kullanmayacağın microsoft uygulamaları , sony alıyorsun reklamlı ücretli uygulamalar , htc desen aynı. İşin ön yüklü uygulamalar dışında traji komik kısmı var. Marka Rus markası işletim sistemi amerikan ,işlemci amerikan :) ruslarda bizim gibi ne kadar yerli muhabbeti yapıyormu acaba.
Ya artık ülkece şu %100 yerli ve milli kafasindan kurtulmamiz lazım. Önemli olan bileşenlerin nereden geldiği değil önemli olan marka. Bu telefonu aldığında para amerikana mı gidecek? Hayır, Ruslara gidecek. Örnek Adidas (yanlış bilmiyorsam) Alman malı, Adidas aldığında para almana gidiyor ama ayakkabı Çin'de üretiliyor. PS4 japon malı ama içinde AMD (Amerikan) işlemci var para kapına gidiyor. Ve bunun gibi bin tane örnek.

Tamam paranın bir kısmı bileşenlere gidiyor ama büyük kısmı marka sahibi ülkeye kalıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

Bu kadar da yermenin bir anlamı yok bu cihazı. Bence fena değil, tl değer kaybettiği için celalleniyorsunuz. Not : Rus yalağı değilim.




M
5 yıl
Yarbay

270 dolara gelicekse hiç gelmesin. xiaomi note 5 der giderim....




M
5 yıl
Yarbay

Önemli olan marka diyorsun da,marka olmak için ,işin bir kısmından bile olsa ,yerli bir ar-ge veya girişim olmalı.



Levis dediğin ,Amerikan madencilere çadır bezin den pantolon yapmakla başlamış bu işe.Söke de fabrikası var.



Zamanın eski Nokia markası,keresteci ve lastikçi bu adamlar.Zamanın da Connecting peopel ile yapılmayan birçok şeyi,ar-ge için yabancı da olsa mühendisleri bünyesine katıp çalıştırıp silikon vadisinde ,bu işin kalbinde nabzını tutup söz sahibi olup bahsettiğin farklı bileşenleri MARKA sı adı altında toplayıp emek verip Marka olmuştur.

Apple,Samsung,Sony bunların hepsi Çin de ucuz iş gücün den dolayı üretim yaptırıyor babasının hayrına değil.Bunların vizyonunda marka olman ,mevcut şartlarda marka çıkarman imkansız da,kendi çapındsmarka olmak adına bile olsa kendine has bir Vasfın olmalı.


Bugün bir çok telefon markasın da Sony lens camera var.Görüntü teknolojileri vs vs.

Apple desen keza yazılım ve patent bazında,zamanında yapılmayanı yaparak,resistive ekranlardan capacitive ekran ve çoklu dokunmatik vb yenilikler ile İphone markası nı yaratmıştır.Piyasaya yön vermiştir.

Samsung a değinmeye gerek yok zaten.

Google desen İnternetim Android in ağa babası.

Yandex keza kendi çapında da olsa Arama motoru olarak bir marka ve bu işe soyunmaları için olayın yazılım boyutunda yine varım diyebiliyor.

Bunların tümüne baktığın zaman ,adamlar öyle sıfırdan herşeyini sıfırını ondan bundan alıp voltran nı oluşturur gibi Marka olmamışlar.Sektör de varlar zaten.

En azından işin bir ucundan tutmuş,kendini kanıtlamış marka firma hepsi.


Senin Ülken de marka olmak için bu segment de ,alt yapında söz sahibi olacak,Çin liye ürettirdiğini yerli diye kendi halkından başka,asıl yurt dışına ihracat edecek,kabul ettirecek neyin var?

Para mı? Ver parayı bastır marka nı.


Marka olmak istiyorsan,işin bir kısmında da olsa kendini dünya ya kabul ettirmemiş isen ,senin ki kendi markanı bastırıp alıp, karını koyup satmak dan veya kabzımal gibi aracılıkdan öteye gitmez.

Asıl Türkiye de şuan yerli malı ibaresi ile al sat dan para kazanmaya çalışan bir zihniyet türemiş durumda.


Aç bak bakalım, Gsmarena da Sözde Yerli malı olan ve bana göre sadece Çin ile direkt aracılı ar ge si herşeyi çin de yapılan montajı manisa da vb yerde yapılan ,markanı bas sat mantığı yerli bir girişim den Ibaret sipariş usulü olan Vestel Venüs ve General Mobile ın esamesi global anlamda okunuyor mu?



Gsmrena nın diğer telefon üreticileri ,markaları sekmesin de onlarca marka için de bile listede isimleri yok.



Bu vizyonla ,bu beyin göçü ile bu segmentler de yerli bir marka olması bile hayal.



Milyar dolarlık şirkete bakıyorsun,işine yarar her millet den adamı bünyesine katıp,yatırım yapıp ar ge yapıyor.



Sen de ise bırak dışarıdan beyin getirmeyi,içeri den göç eden beyinleri değerlendirip gitmesini engelliyemiyorsun.





Neymiş hangi marka %100 yerliymiş.



Oldu sen kendinden birşey katma,göstermelik bir ksç yazılımcı,mühendis ile Çin merkezli ürünleri getir yerli diye sadece kendi halkına sat.Bir de ithal eşdeğerine göre,hatta ithal daha da donanımlı yüksek modele göre hak etmediği fiyata sat üstelik.Sonra mağliyetler den yakın.Çin markası Xiaomi bile ilk başlar da ucuz fiyat politikası ile bu piyasa ds kendini kabul ettirdi.O Xiaomi ,Huawei bilmiyormu sadece Çin sınırlarında satış yapmayı.Milyar nüfus var.Ürettiğini kendi halkına ucuza veriyor.Hadi yerli malı diye Vestel,GM yi yedirdin,bari ucuza ver de bir nebze dersin.O da yok.Yurt dışına satış desen hak getire.O zaman yerli malı diye havan kime?Türk parasından değersiz yuan para birimine göre ucuza mağleden adam gibi yapıp,yaptırıp ucuza satamayacaksan ,bu segment de Türk markası olarak var olsan ne olmasan ne.

Ondan sonra Apple da Çin de ürettiriyor diye bukadar basitmiş gibi ahkam kesmeye çalış.

Apple vb diğerleri ar ge yi ,geliştirmeyi yapıyor,kendinden katabildiğini katıyor,gerisini Samsung,LG ,Sony den alıyor ,Çin de montajını yaptırıyor.

Biz de ki ler de ,elalem gider mersine ,bizimkiler gider tersine misali,sözde yerli malı telefonların bazı parçalarını kendi fason üretim bantlarında üretip, Çin den getirtip burada montaj ediyor,dostlar alışveriş te görsün.Ondan sonra neymiş Yerli malı alalım ,marka kalkınsın,ülke kalkınsın.

Hatta bu da yetmezmiş gibi,yurt dışı telefon kayıt ücretlerini de %300 arttırsınlar ki,pahap içilemez bu yerli markalarımız istediği fiyata satsın.

İthal ürünleri marka basıp satmak,ismi Türk olsa bile kimse kusura bakmasın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 6 Aralık 2018; 0:55:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rachsuchtig
A
5 yıl
Yüzbaşı

yandex'in kendi telefonu elbette içinde kendi programları önyüklü gelecek. google'a eleştiriler google'ın kendi telefonları yüzünden değil.

yandex te bir yazılım firması ve kendini ispatlamış hergeçen gün daha da gelişen bir marka.rusya'da navigasyon olarak herkes yandex navigator kullanır,arama motoru olarak pazar payı goole'dan fazladır.




İ
5 yıl
Yarbay

Bari kendi işletim sistemi olsa açılırken sorsa android mi yoksa yandex os mu vs dese ne güzel olurdu




F
5 yıl
Yarbay

kendi isletim sistemlerini de yapmis olsalar di cok orjinal bir cihaz olurdu yani doanim anlaminda dusuk kaliyor piyasadaki cihazlara gore fakat baslangic icin iyi bir adim olurdu Yandex adina...



G
5 yıl
Yüzbaşı

Yahahahahandex




D
5 yıl
Yarbay

Donanim haber ne yapıyor ?Çıkar bir telefon dhaber alalım ,şu formu iş ne oldu?




D
5 yıl
Yarbay

Orada şöyle bir fark vardı galiba. Google'ın telefonlara değil "Android İşletim Sistemine" default olarak kurmasından dolayı ceza ödemişti. Örneğin Samsung telefon alıyorsun içinden Google'ın "silinemeyen" onca uygulaması çıkıyor. Ancak Google'ın ürettiği Nexus lara kimse bunda Google niye var demez. Çünkü üretim Google'ın. Burada da üreten firma Yandex. Olay farklı ise tam bilmiyorum. İsteyen aydınlatabilir.




D
5 yıl
Binbaşı

rusyada yerli olarak üretilen bir çok şey varken bırakın da telefonları olmasın. dünyanın en güçlü askeri kuvveti var insanlarda :D





Bu mesajda bahsedilenler: @.PanxeR.
O
5 yıl
Yarbay

Virüsün vücut bulmuş hali. Yandex zaten virüs gibi bir şeydi. Telefon haline gelmiş. Kaçın...