Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1802
Tıklama
0
Öne Çıkarma
referans monitörü hakkında bilgisi olan?
M
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

merhaba ben dj'lik yapiyorum kendı mixerim traktor s2 mk2 var kendime bir aktif mönitör almak ıstıyorum butcem 1000 liraya kadar.Kafamda mackie cr4 var peşin fiyatına 700 çift hemde.Ama tavsiyelerinizi beklıyorum bılgısı olanlardan ne benım ıcın onemlı olur ve birde mixerimle sorunsuz bır sekılde baglantı kurabılırmıyım? daha once creative 2+1 sistem almıstım epey guzel ses verıyordu fakat turntable'ma bagladıgımda bas sesleri vermeyıp yalnız tız seslerı verıyordu boyle bı sorun yasarmıyım tekrar ?



D
7 yıl
Yarbay

Creative ile stüdyo işi yürümez bildiğiniz standart pc hoparlörüdür. Siz aktif monitör alacaksınız. Pikabınız bir ön yükseltece ihtiyaç duyar (preamp) ve de gnd yani toprak bağlantısını yapmanız gerekir. Dj mixerlerinde gnd ve yükselteç olduğundan sorun oluşmaz En son Xone 92 den sonra djm 800 kullanmıştım. Sizde phono çıkış ve line(cd) hattı ayrı ise pikabınızı phone girişinden girin.


Kaliteli bir ürün istiyorsanız KRK Rokit serilerine veya Dynaudio'ya bakabilirsiniz. Müzik türüne göre sürücü çap seçimini yaparsınız. Bir dönem Rokit 8 kullanmıştım. Çok çok başarılı bir monitördür.

İkinci elde Rokit 5 düşünebilirsiniz.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-muzik-studyo-ekipmanlari-krk-rokit-5-tertemiz-422322694/detay


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

öncelikle cevap için teşekkürler.krk hali hazirda ünlü djlerinde home stüdyolarında bulunun bır marka 2.el fiyatıda gayet uygun ama benım butcem 1000 lıraya kadar sizce krk yi tek monitör olarak almak mı saglıklı olur mackie cr4 çift monitör almak mı ıyı oluır ? (minimal house-deep house-edm) calıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Delerıum
D
7 yıl
Yarbay

Başlangıç için ideal bir seçim olabilir yanlız dikkat edin burada çift alacağınız modelde biri aktif çalışıyor iken diğer ikinci monitor aktif olan üzerinden besleniyor. Mackie ile giriş yapabilirsiniz. En azından fiyat olarak uygun olan Mackie MR5 MKIII modelini biraz daha bütçeyi arttırıp çift olarak almanızı öneririm. Tek kanalı dinlersiniz öteki türlü size uymaz.

Diğer yandan yazdıklarıma ilave olarak; Adam Audio,Equator,Fostex,Event,Focal gibi ürünlerle mukayese etmek pek doğru olmaz. Keza Behringer muadil düşünülebilir. Seçim yaparken kullanacağınız alan mt2 de önemli. Ufak odalarda ve ev stüdyolarında genellikle 5-8 inç aralığında tercih yapılıyor yakın alan için



M
7 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

dore musicten nakit 1300 tl ye alacagım çift mr5 sizin tavsiyeniz üzerine herhangı bir dinleme fırsatım olmadı sizce mix yapmam için yeterli olur mu mr5 çift monitör.evimın salonuna kurucam set-up'ı. 15 20 m2 falandır sanırı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

Diğerine göre daha doğru bir seçim ve başlangıç olur. MR5 15-20 mt2 alanda işinizi görecektir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.