Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
979
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ram Yükseltmem mi Gerekiyor
1
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar 2 gün önce bilgisayarımı gece yatarken indirme yapmak için açık bıraktım sabahta işe gittim akşam geldiğimde saat 18 gibi bilgisayar takılıyordu fareyi bile zor hareket ettiriyordum. yeniden başlattım sorun düzeldi virüs taraması yaptım kaspersky ile birşey çıkmadı bende üstüne durmadım . önceki gün yine açık bıraktım aynı şekilde yine akşam 18 gibi eve geldiğimde yine aynı şekilde fareyi hareket ettiremiyorum hiç birşeyi açıp kapatamıyorum bilgisayarı kapat dediğimde baya bekledi bende sonunda yeniden başlatmak durumunda kaldım ama önce performanstan değerlere baktım ve bellek kullanımı %100 cpu kullanımı %58 disk kullanımı 0 (120 gb ssd) %100 olduğunu gördüm bu değerler beni şaşırttı biraz. bilgisayarda indirme yapıyor ve her zaman altta çalışan uygulamalardan başka birşey çalışmıyordu (steam,origin,nvidia,samsung magican,msi gaming app (sessiz mod da çalıştrıyorum enerji tüketimi düşük olsun diye) internet download manager) bu programlar da altta çalışan programlar. ve görevyöneticisinden baktığımda öyle yüksek bir bellek kullanımı göremedim. enfazla steam, origin ortalama 180 mb'ar kullanıyorlardı. bu programları bilgisayarı kapatmaya çalışırken kapattı ama bir şey değişmedi.
< Resime gitmek için tıklayın >
(bilgisayar takıldığı için telefonla çekmek zorunda kaldım)
sanırım ssd de sanal bellek vs. kullanıyordu ki %100 dü çünkü indirmeyi harici bir hdd ye yapıyordum (geçici dosyalar içinde harici hdd yi atamıştım). bu durum beni iyice şüphelendirdi bir arkadaşın başına ilginç bir ram sorunu gelmişti oyun oynayınca ram hemen doluyor ve tekrar yeniden başlatmadan düzelmiyordu (rami normalde düşük kullanan oyun olmasına rağmen tüm oyunlardada oluyordu sanırım) bende bu virüsten mi bulaştı acaba diye düşündüm ve bunu denemeye başladım. ve bilgisayarı yeniden başlatır başlatmaz ram kullanımı 2.6 seviyesindeydi önceki gün kaspersky ile virüs taraması yapmama rağmen tekrar kaspersky ın veri tabanını güncelleyip (zaten güncelmiş) tekrar tarama yaptım (tam tarama) ama yine virüs bulamadı. ve tarama yaparken bu değerleri takip ettim. anormal birşey görünmüyordu. ve tarama bittikten sonra normal değerlere döndü. birde oyunda deneyim diyerek ark surviver oyununa girdim yanlış hatırlamıyorsam ram kullanımı 6,9 a çıktı oyundan çıkınca tekrar normal değerlere dönünce o virüsten olmadığını anladım. bende bilgisayarı tekrar açık bırakmaya karar verdim aynı şekilde bekleyince mi oluyor diye. akşam 21 de açtım aynı şekilde indirme açık bıraktım akşam 24 te ram kullanımı 4 gb sabah 8 de is 6,9 giga bayttı şimdi benim sorum bilgisayar açık kaldıkça böyle ram tüketiminin artması normal mi ben buna dikkat etmediğimden normal olup olmadığını bilmiyorum. eğer normalse de ram i eğer 16 gb a çıkarsam ram yine aynı hızlamı dolar (ram miktarına göre mi kullanıyor) yoksa 16 gb ramde belli bir noktaya gelip durumu. bu durum bana biraz garip geldi anlayamadım bilgili arkadaşalrın yardımlarını bekliyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.