Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1716
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Punto Evo alt taraftan gelen sürtme sesi
H
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar biraz iç içe geçmiş bir problemle karşı karşıyayım
1 ay önce arabamın amortisör takozları değişti ( konu ile bağlantılı olabilir)
Takozlar değişince ordan gelen ses bitti ancak alttan ve derinden bir sürtme sesi duymaya başladım ( poryada şüphelendim)
Araba 1 hafta kullanılıp kalan 2 hafta boyunca yattı
Dün aracı ilk kez çalıştırdığımda sanki el freni çekiliymiş gibi araba gitmek istemedi. Biraz zorladım tak diye bir ses geldi ve araba yürümeye başladı ancak acayip bir sürtme sesi vardı. Biraz daha gidince ses azaldı ve ilk haftaki seviyeye geldi. Sesin motorla - şanzımanla alakası yok çünkü vitese atsamda atmasamda , gaza bassamda basmasamda geliyor. Hatta hızlandıkça ritmi artıyor.
O tak sesi neden geldi?
Bu sürtme sesi kesin porya mıdır nasıl anlarım?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı

Aracın el freni çekildiği zaman kampanyaya yapışmış. İndirdiğinizde bırakmamış zorlanmış ve araç hareket edince tak sesi gelmiş gayet doğal. Benim araçta da bazen oluyor. Sorununuzun arka kampanalarla alakalı olduğunu düşünüyorum. İçini açtırıp, ayar yaptırabilirsiniz gerekirse balatalar da değişir. Çok çok basit bir işlemdir.
Porya bozuksa teker döndükçe hatır hutur ses yapar araç hafif zıplayarak gider. Punto Evo'm vardı başıma geldi ordan biliyorum. 150-200 lira civarında orijinal markası SKF aldım değiştirdim bitti.
Ama sizinki büyük ihtimalle kampanadan. Tak sesi balataların tambura yapışmasından.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.