Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1911
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Psu Cızırtı Sorunu (Coil Whine)
P
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Selamlar.

3-4 ay önce aldığım xigmatek tauro psu cızırtı geliyor. Coil whine olabilir ama tam emin olamadığım kısım şu. Psu fanı belirli bir ısıya ulaştıktan sonra devreye giriyor. Psu fanı devreye girmeden hemen önce 2-3 saniye sesin kesildiğini çok net duyabiliyorum. Yükte filanda olmuyor bu ses hep var fan çalışınca kesiliyor. Fanı kontrol ettim herhangi bir yere takılıp sese sebep olmuyor.

Sorun ne olabilr?



-
5 yıl
Yüzbaşı

Cızırtı varsa bobinlerden geliyordur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Bir şirkete çizim makinası topladım,malesef vatanda Gold olarak sadece bu vardı.Sistemi kurdum test için bench açtığımda dediğin gibi CW tarzı ses geliyordu.

Cw artık hayatın içinde..



S
5 yıl
Binbaşı

yük altında çoğu psu zırıltı çıkarır kullanımda sorun çıkmaz endişe etmene gerek yok. ancak en pahalı üst model olanlar 0 seste çalışıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı

dark aura 300w gigabyte 350w ve vs450 psularda 0 ses

everest 300w coil whine sorunu ile karşılaştım yük altında psunun ses çıkarmaması gerekir üretimde sıkıntı var ama gel gör ki everest takmadı bile

yani illa son seviye bir psu almaya gerek yok





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 26 Nisan 2019; 16:29:19 >


Bu mesajda bahsedilenler: @start_system
J
5 yıl
Teğmen

aerocool vx 500 var 0 ses yaklaşsam bile duyamıyorum



M
5 yıl
Teğmen

Aynı cw ve ondan kaynaklanan ses benim ocz psu da da vardı.Fanın bobinine,bir damla makina yağı damlatım ve psu nun içine yağlı kontakt sprey sıkıp 1 saat bekletim.Bir daha ne ses nede cw kalmadı.Çok şükür geçti gitti.Ama siz daha yeni almışsınız ve garantisi devam ediyordur bu yüzden tavsiye etmem.



P
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Unutmuşum bu konuyu. Psuyu kendim açtım ve sorun çok net fandaydı ama çok büyük bir problem var. Psu fanı 13.5 cm. Böyle saçma sapan bişey olamaz. Ayrıca pin kısmıda 4 pindi sanırsam.Bende mecburen eski 14cm fanımı bir şekilde uydurdum pin girişinide anakarta bağladım.2-3 aydır bu şekilde kullandım bir sorun yaşamadım soğutması yeterli geliyor gibi.

Bu güç kaynağını almayın sese takıntılı iseniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.