Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
65
Cevap
1369
Tıklama
37
Öne Çıkarma
PS STORE FİYATLARI HAKKINDA E-POSTA KAMPANYASI (TÜRKÇE VE İNGİLİZCE METİN HAZIRLANDI)
T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Change.org kampanyası başlatıldı:

https://www.change.org/p/playstation-europe-review-the-prices-for-playstation-store-turkey?recruiter=85459601&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

Merhaba arkadaşlar, artık Red Dead Redemption 2 ile beraber Sony tarafından dağıtılan PS Store Türkiye fiyatları çoğumuz için çizgiyi aşmış durumda. Playstation Türkiye ekibinin bu durumun farkında olduğunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum, fakat herhangi bir yapıcı adım atılmadı henüz. Ben de bu durumda en azından Sony veya Playstation merkezi birimlerine bir çağrı yapabileceğimizi düşündüm ve İngilizce bir metin hazırladım. İlgili mail adreslerini bulup metindeki isim soyisim kısımlarını değiştirip kendi ismimizle bu metni gönderebiliriz. Bu şekilde belki Playstation Türkiye’nin mantıksız fiyatlandırma politikasını değiştirebiliriz, ya da en kötü ihtimalle bu konuya dikkat çekmiş oluruz. Metni henüz Türkçeye çevirmedim daha sonra Türkçe halini de buraya atacağım. Kampanya belki sonrasında Change.org’a da taşınabilir global ofisin dikkatini çekmesi açısından. Eğer elinizde ilgilendiklerini bildiğiniz bir mail adresi var ise lütfen paylaşın. Metnin tamamını aşağı da paylaşıyorum. Ad soyad, mail, ve telefon içeren kısımlarını kendiniz düzeltirsiniz. PDF olarak hazırladım mektubu fakat kopyala yapıştır yaparak mail metninin içinde de gönderebilirsiniz.

Aşağıda paylaşılan mail adreslerini deneyelim arkadaşlar:

PlaystationPR@sony.com
jo.bartlett@sony.com
help@ukplaystation.com


Mailin topic kısmına şunu yazalım:

quote:

Inquiry About PS Store Pricing in Turkey


quote:


Ad Soyad

6 June 2018

To whom it may concern,

As Turkish Playstation gamers, we are suffering from increasing prices for video games observed both in physical and digital platforms, including the Turkish Playstation Store. And unfortunately, the price differences vis-a-vis PS Stores of other regions is most severe when it comes to games that are distributed by Sony, or, produced by Sony first party studios. Latest examples of this discrepancy can be seen in the cases of Red Dead Redemption 2, Marvel's Spider-Man, Detroit: Become Human, and God of War.

We, as Turkish Playstation enthusiasts, acknowledge that the hike in prices are due to several reasons, some of which Sony cannot be held responsible. One of the most obvious factors seem to be the fluctuations and steep downward movement of Turkish Lira against global currencies such as GBP, USD, or EUR. However, even when directly compared to European or US PS Stores, Turkish gamers pay approximately $20 more than their American counterparts (Red Dead Redemption 2 taken as reference). Which corresponds to a price 33% more expensive with a price tag of 369 TL, or $80 with current rates. Moreover, the purchasing power of Turkish gamers, and citizens overall, is nowhere near a comparison with their American or European counterparts. In fact, with current prices, a person working for the minimum wage in Turkey, can only afford 4.33 video games per month (PS Store prices), while a German or French gamer can purchase around 25 new releases working minimum wage. Undoubtedly it would not be viable to adjust the prices to equalize these two figures but we believe that this sole example illustrates the inconsistency in the pricing strategy of the PS Store Turkey, and makes the ground for our request of revision of the prices determined for Turkish gamers.

When further comparisons are made with PS Stores of other regions, we observed that prices in Turkey are mostly in line with UK PS Store. We believe that this is unfair to Turkish gamers considering the differences of purchasing powers and demographics of the two countries in addition to latest GBP/TRY exchange rates. Another finding is that this disparity is evident mostly in Sony distributed titles. For other listings such as Shadow of the Tomb Raider, the price is at a more reasonable level of 209 TL despite UK, US, and EU prices being the same as Red Dead Redemption 2. In Turkey, the latter costs 76.5% more than the former.

In conclusion, as Turkish Playstation enthusiasts, we are suffering from inconsistently higher prices and failure of localization efforts such as language support simultaneously. The fact that this is generally evident in Sony distributed games, in other words, the games of higher quality, curbs the enthusiasm of many gamers in Turkey. Therefore, we kindly ask Sony to investigate the matter and review the pricing methods of Playstation Turkey.

Sincerely yours,

Ad Soyad



Metnin Türkçesi:
quote:





İlgililerin dikkatine,

Türk Playstation oyuncuları olarak, son dönemde hem fiziksel hem de dijital platformlarda artış gösteren oyun fiyatlarından muzdaribiz. Ne yazık ki diğer PS Store’lar ile karşılaştırıldığında fiyat farkı Sony’nin dağıtımcılığını ya da geliştiriciliğini üstlendiği oyunlarda daha da can yakmaktadır. Bunun son örnekleri olarak Red Dead Redemption 2, Marvel’s Spider-Man, Detroit: Become Human ve God of War oyunları gösterilebilir.

Türk Playstation sevdalıları olarak bizler fiyatlardaki artışın birden fazla sebebi olduğunu ve bunların hepsinden Sony’nin sorumlu tutulamayacağının farkındayız. Fiyata olumsuz etki eden faktörlerin başında son dönemde Türk Lirasının USD veya Euro karşısındaki değer kaybı olduğu gözükmektedir. Fakat doğrudan Avrupa veya Amerika PS Store’ları ile kıyas yapıldığında bile Türk oyuncuların Amerikalılardan aynı oyun için (Red Dead Redemption 2 baz alınmıştır) 20 Dolar fazla ödediği gözükmektedir. Yani Türk oyuncular aynı oyunu Amerikalılardan %33 daha pahalıya, 369 TL’ye (80 Dolar’a) satın alabilmektedir. Tüm bunların üzerine, Türkiye vatandaşlarının alım gücünün de ABD ya da AB vatandaşlarıyla mukayese edilemeyeceği bilinmektedir. Şu anki fiyatlarla Türkiye’de asgari ücretli bir çalışan bir aylık maaşıyla 4.33 oyun alabilirken, Alman ya da Fransız bir oyuncu asgari ücretle 25 tane yeni çıkış yapan oyun alabilmektedir. Kuşkusuz ki bu rakamları eşitlemek pek gerçekçi olmaz fakat tek başına bu örnek bile PS Türkiye’nin fiyat politikasındaki tutarsızlığı gözler önüne sermektedir ve bu bağlamda, Türk oyuncular olarak, fiyatların gözden geçirilmesi isteğimizin temelini oluşturmaktadır.

Karşılaştırmalar yapıldığında Sony’nin dağıtımcılığını üstlendiği oyunların Türkiye fiyatlarının Birleşik Krallık PS Store’a göre ayarlandığı görülmektedir. İki ülke arasındaki alım gücü farkı, demografik farklılıklar ve de mevcut Sterlin kuru göz önüne alındığında bunun Türk oyuncular için adil olmadığını düşünmekteyiz. Bir başka gözlemimiz ise fiyatlardaki bu uyumsuzluğun genellikle dağıtımı Sony tarafından yapılan ürünlerde gözlemlendiğidir. Shadow of the Tomb Raider gibi bazı 3. parti oyunların, Amerika ve Avrupa’da fiyatı 1. parti oyunlarla aynı olmasına rağmen, ülkemizde 209 TL gibi daha makul bir fiyata satılabildiğini görmekteyiz. Türkiye’de (Avrupa ve Amerika’da hiç fark olmamasına rağmen) Red Dead Redemption 2 isimli oyun, Shadow of the Tomb Raider ürününden %76.5 daha pahalıya satılmaktadır.

Sonuç olarak, Türk Playstation severler olarak aynı anda hem yükselen fiyatlardan hem de başarısız olan yerelleştirme çabalarından muzdaribiz. Sony tarafından dağıtılan ürünlerin, yani kalite olarak diğerlerinden ayrılan ürünlerin bu şekilde fiyatlanması pek çok Türk oyuncunun hevesini ve isteğini kırmaktadır. Bu nedenden dolayı, hem Türk hem de Global Sony ve Playstation ekiplerinden Türkiye’deki sıradışı fiyatlandırma politikasının sebeplerini araştırmalarını ve mümkünse bu konuyu çözüme ulaştırmak için gerekli adımları atmalarını arz ederiz.

Saygılarımla,

Ad Soyad


Change.org kampanyası başlatıldı:

https://www.change.org/p/playstation-europe-review-the-prices-for-playstation-store-turkey?recruiter=85459601&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Beerbender -- 7 Haziran 2018; 16:47:17 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Yapabileceğiniz en etkili şey bu kur'u bu hale getiren hükümeti sandığa gömmektir.
Yoruma Git
Persona_Non_Grata - 6 yıl +37
Böyle ülkenin ben oyun zevkimiz de kalmadı
Yoruma Git
Barni Moloztaş - 6 yıl +9
2 e-posta'ya gönderdim change org'a da imza attım.
Yoruma Git
zack06 - 6 yıl +3
G
6 yıl
Yarbay

Hangi mail adresine göndereceğiz, acilen onu bulmamız lazım.

@The Last Beerbender





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 6 Haziran 2018; 15:12:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Last Beerbender
T
6 yıl
Yarbay

Emeğinize sağlık. Yazinin Türkçe halinide burada paylaşırsanız güzel olur. Mail adreside henuz belli değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
6 yıl
Yüzbaşı

Ön sipariş fiyatları dediğiniz gibi çok pahalı ancak siz olsanız Türkiyede 60 tl sattıgınız bir ürününüzü 60 Venezuella parasıyla satarmısınız?Bu konuda Sony'nin çok fazla birşey yapabilecegini düşünmüyorum,ben 8 aydır ps4 pro kullanıyorum,ön sipariş veya yeni çıkan hiç bir oyunu çıkar çıkmaz almadım malum fiyatlardan dolayı ,mümkün oldugunca indirimleri takip etmeye çalışıyorum,aldıgım oyunların fiyatları bence cok uygundu,pc'cilerin abarttıgı gibi oyun fiyatlarının konsolda çok oldugunu düşünmüyorum,aldıgım oyunların fiyatları bence oldukça uygun,oyunları begenmeyebilirsiniz,belki sizin için çöp olabilir ancak özellikle pc kullananların abarttıgı gibi playstationda bütün oyunlar pahalı,konsol alınmaz,oyunlar 400 tl gibi soylemlerine katılmıyorum....Bu yazdıgım tum oyunları 2 kişi oynuyoruz yani yazan fiyatın sadece yarısını oduyorum ben... Playstationda ön sipariş ve yeni çıkan oyunlar hariç diger tum fiyatların steam ile aynı hatta bazı oyunların steamden bile ucuz oldugunu dusunuyorum......Yeni çıkan oyunlar gerçekten çok pahalı,ona bende katılıyorum,bu mesajı yazmamdaki tek amacım yıllardır bir algı var,resmen bir şehir efsanesi, konsolda oyunlar çok pahalı,bence alakası bile yok...

Şu ana kadar aldıgım oyunlar

Titanfall 2 + Battfield 1 43 TL

Knack 14.99 TL

Need for speed rivals 19.99 TL

Horizon Zero Dawn kutulu ikinci el 55 TL

NBA playgrounds 26.99 TL

Flatout Total Insanıty 29.99 TL

Alien Isolation 23.99 TL

Infamous First Light 14.99

Unchertad Kayıp Miras 74.99 TL

Battlefield 4 + Battlefield Hardline 39.99 TL

The Order Kutulu ikinci el 40 TL

Mafia 3 Kutulu 49 TL sıfır Mediamarkt

Far Cr 4 + Far Cry primal 74 TL





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newintown -- 6 Haziran 2018; 15:23:19 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
6 yıl
Yarbay

Sony UK yada Sony EU'nın e postası lazım.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

I
6 yıl
Yarbay

Merhaba hocam uygun fiyatlı oyunlar olduğu doğru hiçbiride çöp değil çoğunu alıp oynayıp bitirdim.



Burda asıl konu bu kadar uzun süre bi oyunu bekliyoruz ama bu fiyattan almak hiç mantıklı değil.



Şimdi bu kadar beklemenin üzerine bide indirim için bekle derken insanın hevesi kaçıyor.



Herkez youtuber zaten kıyamet kadar video dönüyor ortalıkta, adamlara 1oyun hediye ediyorlar sony tr den iyisi yok onlar için.



Bu fiyatlara zamanın da itiraz etmedik deluxe edition adı altında fiyatı 500liraya çıkardılar.



Yine itiraz etmezsek bu fiyatları mumla arar olucaz.



Konuya dönücek olursak maili gönderdim hocam metin için teşekkürler emeğine sağlık bakalım nasıl bir dönüş yapıcaklar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Newintown
T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hangi mail adresine gönderdiniz hocam?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dejin32
I
6 yıl
Yarbay

PlaystationPR@sony.com



Ana konuda bir arkadaş bu maili paylaşmış hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @The Last Beerbender
T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Metnin Türkçesi:

İlgililerin dikkatine,

Türk Playstation oyuncuları olarak, son dönemde hem fiziksel hem de dijital platformlarda artış gösteren oyun fiyatlarından muzdaribiz. Ne yazık ki diğer PS Store’lar ile karşılaştırıldığında fiyat farkı Sony’nin dağıtımcılığını ya da geliştiriciliğini üstlendiği oyunlarda daha da can yakmaktadır. Bunun son örnekleri olarak Red Dead Redemption 2, Marvel’s Spider-Man, Detroit: Become Human ve God of War oyunları gösterilebilir.

Türk Playstation sevdalıları olarak bizler fiyatlardaki artışın birden fazla sebebi olduğunu ve bunların hepsinden Sony’nin sorumlu tutulamayacağının farkındayız. Fiyata olumsuz etki eden faktörlerin başında son dönemde Türk Lirasının USD veya Euro karşısındaki değer kaybı olduğu gözükmektedir. Fakat doğrudan Avrupa veya Amerika PS Store’ları ile kıyas yapıldığında bile Türk oyuncuların Amerikalılardan aynı oyun için (Red Dead Redemption 2 baz alınmıştır) 20 Dolar fazla ödediği gözükmektedir. Yani Türk oyuncular aynı oyunu Amerikalılardan %33 daha pahalıya, 369 TL’ye (80 Dolar’a) satın alabilmektedir. Tüm bunların üzerine, Türkiye vatandaşlarının alım gücünün de ABD ya da AB vatandaşlarıyla mukayese edilemeyeceği bilinmektedir. Şu anki fiyatlarla Türkiye’de asgari ücretli bir çalışan bir aylık maaşıyla 4.33 oyun alabilirken, Alman ya da Fransız bir oyuncu asgari ücretle 25 tane yeni çıkış yapan oyun alabilmektedir. Kuşkusuz ki bu rakamları eşitlemek pek gerçekçi olmaz fakat tek başına bu örnek bile PS Türkiye’nin fiyat politikasındaki tutarsızlığı gözler önüne sermektedir ve bu bağlamda, Türk oyuncular olarak, fiyatların gözden geçirilmesi isteğimizin temelini oluşturmaktadır.

Karşılaştırmalar yapıldığında Sony’nin dağıtımcılığını üstlendiği oyunların Türkiye fiyatlarının Birleşik Krallık PS Store’a göre ayarlandığı görülmektedir. İki ülke arasındaki alım gücü farkı, demografik farklılıklar ve de mevcut Sterlin kuru göz önüne alındığında bunun Türk oyuncular için adil olmadığını düşünmekteyiz. Bir başka gözlemimiz ise fiyatlardaki bu uyumsuzluğun genellikle dağıtımı Sony tarafından yapılan ürünlerde gözlemlendiğidir. Shadow of the Tomb Raider gibi bazı 3. parti oyunların, Amerika ve Avrupa’da fiyatı 1. parti oyunlarla aynı olmasına rağmen, ülkemizde 209 TL gibi daha makul bir fiyata satılabildiğini görmekteyiz. Türkiye’de (Avrupa ve Amerika’da hiç fark olmamasına rağmen) Red Dead Redemption 2 isimli oyun, Shadow of the Tomb Raider ürününden %76.5 daha pahalıya satılmaktadır.

Sonuç olarak, Türk Playstation severler olarak aynı anda hem yükselen fiyatlardan hem de başarısız olan yerelleştirme çabalarından muzdaribiz. Sony tarafından dağıtılan ürünlerin, yani kalite olarak diğerlerinden ayrılan ürünlerin bu şekilde fiyatlanması pek çok Türk oyuncunun hevesini ve isteğini kırmaktadır. Bu nedenden dolayı, hem Türk hem de Global Sony ve Playstation ekiplerinden Türkiye’deki sıradışı fiyatlandırma politikasının sebeplerini araştırmalarını ve mümkünse bu konuyu çözüme ulaştırmak için gerekli adımları atmalarını arz ederiz.

Saygılarımla,

Ad Soyad

undefined





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Last Beerbender -- 6 Haziran 2018; 17:04:54 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lubuoguz
T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

P
6 yıl
Yarbay

Yapabileceğiniz en etkili şey bu kur'u bu hale getiren hükümeti sandığa gömmektir.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

İki Mail tarafından yollandı destekledim, pek bir şey olacağı yok ama bakalım ne olucak.

Konuyu popüler kısmına taşıyalım arkadaşlar.

Güncel..



T
6 yıl
Yarbay

İmzaladım ve mail de attım. Başka önemli mail adresleri varsa onlara da mail yollayabiliriz.



T
6 yıl
Yarbay

Şöyle bir mail adresi daha buldum belki işimize yarar.

Sony Interactive Entertainment Europe - Head of Communications, UK & Ireland
Jo Bartlett
e-mail: jo.bartlett@sony.com


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Yarbay

Mail attım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Yarbay

Destek oldum ama bizim oyuncularımız sadece oyun oynar,kendinden başkasına hayrı olmaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: emretor23

Destek oldum ama bizim oyuncularımız sadece oyun oynar,kendinden başkasına hayrı olmaz
Azıcık oyunun başından kalkıpta şu konuya gelsinler destek versinler.



L
6 yıl
Yüzbaşı

Konu herkesi ilgilendiriyor öne çıkaralım konuyu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Yüzbaşı

Yurt dışında 60 Dolar olan oyunu 80 Dolara satmaya çalışmak ne demek? Eyvallah Kur var ama 20 Dolar farkı nasıl açıklıyorsunuz? Resmen %33 Kazıklı fiyat Türkiye'ye. Mail, imza atalım konuyu yukarı taşıyalım. En sonunda satıp Xbox alıcam. PS Plus'a vereceğim parayı Game Pass'e veririm sınırsız oyun oynarım.



T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: lubuoguz

Şöyle bir mail adresi daha buldum belki işimize yarar.

Sony Interactive Entertainment Europe - Head of Communications, UK & Ireland
Jo Bartlett
e-mail: jo.bartlett@sony.com

Bu adresi de ekliyorum ilk mesaja.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.