Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
373
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Proje danışmanlığı yaptığım şirkette servis de çekiyorum.
İ
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

4 yıldır bir yazılım firmasında proje danışmanlığı yapıyorum. Şirket işe başladığım tarihten itibaren bir aracı işe gidip gelmem için bana verdi(zimmetlemeden) fakat güzergahım da olan arkadaşları da almamı istedi. İlk başta 4 kişi geliyorduk herkes birbirine yakın oturduğu için sorun da olmuyordu daha sonra bu arkadaşlar işten çıktı ve yeni arkadaşlar geldi uzun lafın kısası ;

bir senedir milleti sabah şirkete getirebilmek için fazladan 1 saat yol gidiyorum, aynı şekilde akşam eve dönerken de milleti bırakmak için trafiğin içindeyim. iş tanımım da böyle bir göre yok, bazen trafik sebebiyle işe 5 dk ile 30 dk arasında geç kalıyorduk, bu durumdan dolayı müdürümüz tarafından uyarılmaya başladım ve kendisi erken kalkmam gerektiğini söyledi. Bu durumda nasıl bir tepki vermem gerekiyor? maaş almadan resmen şoförlük yapıyorum.




X
5 yıl
Yüzbaşı

İş taniminizda o arkadaşlarınızı kapısından umumi şoförü gibi alıp yine kapısına bırakmak yoksa o zaman almayın size vazife olmayan bir iş için neden risk alıyorsunuz sonra hadi kaza yaptınız araçta biri öldü ne yapacaksınız şoför müsünüz? Değilsiniz o zaman niye taşıyorsunuz bırakın kendileri bir yolunu bulup gelsin.

İş taniminizda da bu kişileri evlerinden veya bir yerden almak varsa o zaman şoför müsünüz proje danışmanı mı kaldı ki böyle bir hizmetin karşılığı siz arabaya bindiğiniz anda çalışma sureniz işlemeye başlar kanun böyle diyor servisle ise gidenler içinde ayni şey geçerli.

Kusura bakmayın sizler haklarınızı bilmediğiniz için bu ülkede işverenlerin işçiyi köle görmesi bitmeyecek çünkü millette su var sen calismazsan çalışacak çok, her işi yaparım abi gibi ezik bir sistem var.

Öncelikle sen insansın kardeş, insan gibi yaşamak ve insan gibi çalışmak senin hakkın. Sen ve diğerleri işverenlerin kölesi değilsiniz.

Şimdi diyeceksiniz ki dışarı da is mi var işte işverenlerden bu algıyı yıkmak gerek buda bilinçli olmamizla olacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.