2012 de almış olduğum kombi 2. kez arıza yapıyor (bazen sıcak suyu açınca petekler ısınıyor, yada petekler ve sıcak su aynı anda ısınıyor) 21.10.2013 tarihinde gelen servis elemanı ise bize kombinin arızalı olmadığını hepey bi dayatmaya çalıştıktan sonra arıza durumunu kabul etti. Nasıl derseniz servis elemanı bizim sıcak su değil de soğuk su açtığımızı bu yüzden suyun ısınmadığını (ben bir senedir nasıl sıcak su aldıysam) söyledi ama ne hikmetse ustanın (?) her olmaz dediği oldu (sıcak suyu açınca petekler ısınmaz dedi - ısındı; hem petekleri hem de sıcak suyu aynı anda ısıtmaz dedi - her ikisi de ısındı). Hadi neyse bunları kabul edip adım motoru arızalıdır dediler 5 gün sonra (bu arada beni 3 gün parça kargoda deyip oyalamaları ayrı) gelip yeni adım motorunu taktılar. İki gün sonra 29.10.2013 aynı sorun ortaya çıktı servis elemanı geldi ve bir kaç denemeden sonra değiştirdikleri adım motoru yine arızalandığını söyleyip yenisi gelince değiştireceklerini söyledikten sonra gitti. Şimdi bizim komedi başlıyor 04.11.2013 servisten arandım arızayı gidermek için geldiklerini söylediler. Gelen elemanlar da öncekiler gibi hepey bi aç kapa yaptıktan sonra (bu arada bu ayki su faturam önceki aya bakarak tam 25-30 tl fazla geldi çünkü hep sıcak su bekledik 5-10 dk banyoda) arıza durumu ortaya çıkmadı (zaten bu arıza bazen olmakta sürekli olan bi durum değil) servis raporuna kombi çalışıyor deyip imzalamam için önüme koydular bende 29.10. da gelen usta neden rapor tutmadı dedim -onun arızayı tespit ettiği için parça sipariş verdiğinden dolayı raporu daha sonra tutacakmış ve şu an da kombide arıza durumu ortaya çıkmadığı için bu raporu tutmayacaklarını söylediler.
Ancak bukadar olur bir usta gelecek şu parçanız arızalı değişecek dedikten sonra gidecek başka usta gelecek yok bu kombi çalışıyor ama raporu işlerine gelince tutacaklar. Bu yazıyı yazdığım sırada oğlum bir daha çağırdı ve sıcak suyu açtığmızda yine peteklerimiz ısınıyor ve sıcak suyumuz buz gibi. Benim bildiğim şu ki bir işi bilmiyorsan yapmayacaksın insanları mağdur etmeyeceksin.
VİESSMANN VİTODENS 100 ALACAKLAR SİZE BASİT BİR TAVSİYEM EN KÖTÜ TÜRK MALI BİLE BU KOMBİDEN DAHA DEĞERLİ, PARANIZIN ÇOĞU CEBİNİZDE KALACAK VE İŞ BİLMEYEN USTALARLA MUHATAP OLMAYACAKSINIZ.