M

Yüzbaşı
07 Eylül 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
64 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
Dual channel boot edemiyorum, ram\u0027i iade edebilir miyim?
Bugün vatan bilgisayardan aldığım
ryzen 5 3600/ msi b450 tomahawk max/corsair 2x8gb vengeance(CMK16GX4M2B3200C16R) sistemde dual channel şekilde boot edemiyorum. İki modülü de tek tek takmayı denediğimde sistem çalışıyor. İki modülü yan yana slotlara taktığımda 1-2 gibi yine çalışıyor. Ama 1 ve 3. slotlara veya 2 ve 4. slotlara taktığımda sistem boot etmiyor.

Tahminimce ramlerde sorun olmasa gerek? Tüm slotlar da çalıştığına göre sorun işlemcimde mi? Ya da anakartımda arıza olma ihtimali var mı, bahsi geçen 3 parça da bugün sıfır alındı. Anakartın sayfasındaki uyumluluk listesini kontrol ettiğimde vatanda satılan ramlerden sadece birini görebildim o da 2400mhz. Yani satın aldığım ram de uyumlu gözükmüyor.

Tüm interneti karış karış aradım ve %90 eminim ki bu sorunun çözümü yok, donanımsal bir arıza veya uyumluluk sorunu.(Yine de çözüm önerilerine açığım) Benim asıl merak ettiğim vatan bozuk olmayan ram'i geri alır mı? Yasal olarak hakkım var mı açılmış ürünü iade etmeye?Ki sorun ram'de mi ondan da emin değilim ama. Soğutucu verirken uyumlu soketleri kontrol ediyorlar, ram'i de etselermiş keşke, kabahati benim üstüme atacaklar kalacak gibi hissediyorum. Benzer bir durum yaşayan, veya iade edip edemeyeceğimi bilen varsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim.
M
6 yıl
3500 TL bütçe, ekran kartsız sistem
Daha önce konu açmıştım arkaşım pc toplayacak ama bugün vatanda kdv indirimi varmış oem'de, dolayısıyla vatandan bugün toplamak istiyor ve elinde rx 580 4gb var asus'un. Sistem oyun için.

Monitör dahil, bunu almayı düşünüyor. Gün içinde alacak resimi ekledim. Oradaki elemana güvenmedim ben, var mı eklenecek/ çıkarılacak bir şey? Mümkünse vatandan.

< Resime gitmek için tıklayın >
M
6 yıl
4500TL sistem tavsiyesi
EDIT : 1500TL'ye tanıdıktan Asus RX 580 4GB bulmuş arkadaş. 3000-3500 TL'ye gerisini dizebilir miyiz?

4500 TL'ye pc toplanacak arkadaşım için. Çok fark yapacak bir parça olursa maksimum 5000'e esneyebilir. Monitör dahil, ikinci el parça kabul olur dedi bana ama gpu,cpu gibi parçalarda olmaması tercih ediyoruz. Dolayısıyla bildiğiniz ikinci el uygun parçaları da önerebilirsiniz. Kasa,monitör ve benzeri için. Oyun ağırlıklı kullanılacak.

Marka takıntısı yok arkadaşın hangisi uygun gelirse onu alacak. Yine de tercihen intel. Öneriler için şimdiden teşekkürler.
M
6 yıl
5000tl kasa toplama yardım
Bir arkadaş için 5000 liraya kasa toplamamız gerekiyor. 1080p 60fps monitör üstünde oyun oynamak için topluyoruz. Ben bir şeyler yaptım ama özellikle anakart konusunda bilgisizim ve piyasayı da güncel olarak takip ettiğimi söyleyemem. Sistem üstünde değişiklik yaparsanız ya da kendi önerilerinizi sunabilirseniz sevinirim. SSD eklenmesi mümkünse parça kısmadan daha hoş olur. Şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
M
7 yıl
TurkTelekom aboneliğimi sonlandırdım, internet erişimim kesildi(Türknet kesildi).
2 gündür Türknet abonesiyim. Taahhütüm sonlandığından Türk Telekom aboneliğimi sonlandırdım. Artık modemimde DSL ışığı yanmıyor. Yani aynı anda 2 iss abonesiydim ve Türk Telekom aboneliğimi sonlandırmamla TürkNet'ten aldığım sinyal de kesildi. Başına benzer bir olay gelen var mı? Arıza kaydı oluşturdum telefon ile, fakat geçen süre içinde ben mağdur oluyorum.
Türknet aboneliği benim üstüme, babam iptal ettiriyorum sorun yoksa senin aldığında, sonra o da gitmesin bak falan yaptı. Adama olur mu öyle şey falan dedim bir de. Cidden bu nasıl iş?

Bu arada, benzer bir durum yaşayan varsa durumun çözülmesinin ne kadar sürdüğünü söyleyebilir mi? İnternet biraz hayati bir konumda bizim evde. Eğer uzun sürecekse hiç uğraşamam, mecbur tıpış tıpış Türk Telekom'dayım.
M
8 yıl
Modeme açtığım portlar kapalı gözüküyor
ZTE ZH168N model modemim var. Ttnet abonesiyim. İnternette videolar,resimli anlatımlar var tonlarca. Yanlış yaptığım bir şey olduğunu sanmıyorum. Statik ip aldım,modem ve windows üzerinden güvenlik duvarını kapattım. Modeme açtığım portları kaydediyorum ama ne portunu açtığım oyunlarda server kurabiliyorum, ne de kullandığım web tabanlı ve windows check toollar'da portları açık görebiliyorum.

Daha önce aynı şekilde port açtığımı, toollar'da kapalı gözüktüğü halde oyunlarda düzgün halde çalıştığını hatırlıyorum. Modeme yeni port yönlendirme eklerken cfg hatası tarzı bir hata aldığım için modemin yazılımını tekrar atıp iss tarafından verilen kullanıcı adı şifresini tekrar girmiştim. Ondan sonra port ekleme sorunum düzelmişti. Fakat sanırsam o günden beri eklediğim portlar çalışmıyor.

Sorunun Ttnet'ten kaynaklı olduğunu düşünmem için bir sebebim de var bu arada. Benden tahmini 5-10km'de uzakta oturan arkadaşımın farklı marka modeminde(kendisi de ttnet abonesi) aynı işlemleri gerçekleştirip port açtığımda onun modeminde de portun açılmadığını gördüm. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Hiçbir portu açamıyorum ve port check toollar tüm portlarımı kapalı gösteriyor. Şimdiden teşekkürler.
M
8 yıl
Yanlış adrese giden kargo için ne yapabilirim ?
Daha önce ebay'den 2 kere alışveriş yapmışlığım vardır. Kargolar sorunsuz elime ulaştı. Ödemelerin ikisini de paypal ile yapmıştım ama paypal hesabımda adres bilgilerim yok onu önceden belirteyim. 3 gün önce tekrar sipariş verdim sonra farkettim ki ebay hesabımdaki adres bilgilerimde apartmana dair hiçbir şey yok.(Mahalle,sokak vs. mevcut.) Hemen siparişi iptal ettim ve ardından da adres bilgilerimi güncelledim.(Daha doğrusu iptal talebinde bulundum.) 3 gün sonra yani bugün shipped bildirimi geldi. Adama mesaj atmama ve iptal talebini de göndermeme rağmen iplememiş. Bana gelen eposta'da da;
We couldn't cancel your order because the seller already shipped it on Mar 19, 2016.

Here's the tracking number: Tracking Number:

şeklinde bir bilgilendirme mevcut. Gördüğünüz gibi tracking number'ın karşısı da boş. Takip edemiyorum kargoyu. Ne yapabilirim bu konuda daha önce bu tarz bir olay yaşayan oldu mu ? Kargo elime ulaşmaz da geri giderse işime hiç gelmez çünkü free shipping değildi, kargo parasını da ben ödedim. Daha önce elime ulaşmıştı kargolarım o iş nasıl oldu bilmiyorum. Ne paypal'da ne de ebay'de mevcut apartman bilgilerim yok. Önceki gelen mailleri kontrol ettim onlarda da;
Your order has been shipped and is on its way to **** Mahallesi **** Sokak. şeklinde adresim. Elime nasıl ulaştılar bilmiyorum açıkcası.
M
8 yıl
Fan neden max hızından yüksek döner?
Kasa için yeni cooler master sickleflow 120mm fan aldım. Fanın max hızı 2000rpm olmasına rağmen 4000rpm'e kadar çıkıyor. Programlarda hata yok, bios da aynı şekilde okuyor. Fanın ömründen yiyorum muhtemelen nasıl düzeltebilirim ?

Edit : Fandan 2 tane aldım, biri gayet normal hızlarda dönüyor. AIDA64 ve hwinfo gibi programlar 600000 tarzı saçma rakamlar gösterdiği için arada önce hata var sandım ama bios'da 3900rpm falan görüyor.
M
8 yıl
8pin kabloyu ve girişini yaktım ?
Yaktığım bir kablo var, nasıl çalışıyor bilgisayar, pc'ye zarar veriyor muyum? Ne oldu hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Overclock'lu işlemci zaten, ama hiçbir zaman çok yüksek voltaj vermedim ki. Anakartta da hasar var gibi, buyrun resimleri :

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
8 yıl
[ÇÖZÜLDÜ]50 dakika prime 95\u0027ten sonra pc kapandı, açılmıyor
Fx-8350 model işlemcim, m5a97 evo r2.0 anakartım var.Ayarlar şu şekildeydi:
1.40v 4.4ghz
Ultra high cpu llc
High nb llc

Bir de yabancı forumda gördüğüm bir şeyi denedim nb hızını 1600mhz'e düşürüp voltajını da 1.10'a çektim. Amaç sıcaklıkları düşürmekti.

En son baktığımda, tahminen 45. dakikada falan soket 61 dereceydi(test sırasında 73'e kadar yükseldi) core da 50 falan(en fazla 55 gördü).

50 dakika boyunca hata vermeden çalıştıysa stabil olması gerekirdi. Verdiğim voltaj da az bir şey, 1.404 stabil ulaşıyordu işlemciye tam. Power butonuna basıyorum, bios bile gelmiyor. Anakartta kırmızı bir ışık yanıyor ve geri power tuşuyla kapatamıyorum fişi çekmem veya psu'nun arkasındaki tuştan kapatmam gerekiyor. Bios pilini sökmeyi denedim. Düşük voltajlarla işlemciyi ya da anakartı yakmış olamam değil mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.