F

Teğmen
14 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
357690 Gün Cezalı
356367 gün 1 s. 54 dk.
Gönderiler Hakkında
F
11 yıl
Ekranda Üst kısımda boşluk var
Merhabalar. Dell marka Inspiron N5110 model laptopum var. Aldığım ilk günden beri ekranın üst kısmında yaklaşık 2-3 cm lik bir boşluk söz konusu. Masaüstündeyken bu boşluk yok ancak bir klasörü veya google chrome'u tam ekran yaptığımda o üstteki boşluk meydana çıkıyor. Bu laptopta 2 adet ekran kartı mevcut. Birisi anakarta entegreli intel hd ekran kartı. Diğeri ise bağımsız nvidia 525M. Önce inteli silip sadece nvidia kalmasını denedim ancak intelin driverı yüklü olmadan nvidia da çalışmıyor. Daha sonra nvidiayı da sildim. Tekrardan nvidia kurayım dedim, intel olmadan kurulamaz dedi. Intel driverı kurdum, sonrasında nvidiayı kurdum. Yine en başa dönmüş oldum. Sorun devam etmekte. Intelin de ayarlarından h ve v position ile oynayayım dedim ama onunla alakalı da değil. Nvidia da olmadı. Ne yaptıysam düzeltemedim. Merak edenler için resmini koyuyorum. Bilgisayarı sıfır aldım ve dediğim gibi aldığım ilk gün de böyleydi. İkinci resme bakarsanız kapatma düğmesinin üzerindeki boşluğu farkedeceksiniz. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
F
11 yıl
Steam\u0027den alınan The Club açılmayan oyunu açma
Merhabalar. Steam üzerinden the club oyununu alıp açamadınız mı ? Hiç üzülmeyin. Öncelikle pc nize directx kurun. Sonrasında xbox.com üzerinden games for windows marketplace indirip kurun. Daha sonra Steam'i nereye kurduysanız (bkz: C:/Program Files/Steam/Steamapps/common/the club/redistributables/Games For Windows - Live/XLiveRedist01.02.0241.00.exe) bu dosyayı bulup bilgisayarınıza kurun. Sonrasında xbox.com üzerinden indirdiğiniz games for marketplace ile giriş yapın. Yapamadıysanız mail adresinizle aynı hotmail'e kayıt olur gibi xbox live'e kayıt olun. Oturum açın. Steam açıksa kapatın. Verdiğim linkteki dosyayı ( C:/Program Files/Steam/Steamapps/common/the club) "steam nereye kuruluysa" oraya aynı crack yapar gibi yapıştırın. Kopyala ve değiştir dedikten sonra steam'i açın. Oyunu açın. Oyun açıldıktan sonra aşağıda ortada yazan "Launch Guide" yazısını tıklayın. Xbox Live hesabınızla giriş yapın. Profilinizi indirecek. Sonrasında her şey tamam. Bir daha bunların hiçbiriyle uğraşmayacaksınız :)

The Club için gereken dosya
F
12 yıl
PS3\u0027Ü 22\" Casper Monitöre Bağlama
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. PS3 ile alakalı sorunumu belirtebileceğim bir başlık bulamadım, o yüzden bende konuyu buraya açtım. Yanlışımız varsa affola.
Normalde PS3'ü Philips LED TV'de sıkıntısız şekilde kullanıyorum. PS3'ü odama almak istedim ve monitöre bağlayabileceğimi düşündüm. İnternette biraz araştırma yaptım. Benim monitörümde 2 adet çıkış bulunmakta. Birisi VGA diğeri ise DVI. Bende internetten HDMI'dan DVI'a kablo satın aldım ve bugün geldi. PS3 monitöre bağladım. İlk başta görüntü gelmedi. Sonrası PS3'ü kapatıp 10 sn basılı tutarak açtım (PS3 Slim). Sonrasında şu ekranla karşılaştım :

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu ekrandan "Yes" yani evet seçeneğini seçtiğim zaman şu görüntüyü alıyorum ki bu da monitörümün desteklemediği anlamına geliyor :

< Resime gitmek için tıklayın >

Eğer "No" yani hayır seçeneğini seçersem bu seferde ekrana hiçbir görüntü gelmiyor :

< Resime gitmek için tıklayın >

Kafama takılan soru şu, ben ilk başta görüntü alabiliyorum. Ancak sonrasında ne yaparsam yapayım görüntü gelmiyor. Eğer ps3'ün ana menüsünden bir ayar yapılıyorsa onu bilmiyorum. Tekrar Philips LED TV'ye bağlayarak ayarlarını yapıp monitörüme takabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
F
13 yıl
Samsung Galaxy S I9000 Görsel Mesaj Uyarı Programı
Merhablar. Geçenlerde internette gezinirken gözüme bir yazı takılmıştı. Size mesaj veya cevapsız çağrı geldiğinde sizin farketmeniz için menü ışığı ile geri ışığının aynı Nokia C6 sında ve C7 sinde olduğu gibi yanıp söndüğü idda ediliyordu. Böyle birşey mümkün mü ve şuanda piyasada var mı? Sanırım Marketten indirilip kuruluyormş, sonrasında cihaz yeniden başlatıldığında aktif oluyormuş. Ben Samsung Galaxy S I9000 kullanıyorum ve ROM olarak GINGERBREAD.XXJVS 2.3.5 yüklü. Ayrıca kernel olarak Semaphore_JVT_1.8.0 yüklü cihazda. Bilen arkadaşlardan mesaj bekliyorum, herkese iyi forumlar
F
13 yıl
Route 66 Maxi cihazı için Türkiye 2011 haritası
Arkadaşlar elimde Route 66 Maxi cihazı bulunmaktadır. Şuan içerisinde Türkiye 2010 haritası yüklü. 2011 haritasını yüklemek istiyorum fakat yapamadım. Siteden detaylı bilgide aldım fakat bir noktada takılıyorum. Alet 3-4 senelik bir şey. Geçen seneye kadar harita güncellemelerini ücretsiz bir şekilde yapıyordum ama sanıyorum firma bu politakadan vazgeçmiş durumda. Bana bu cihaz için (Route 66 Maxi) elinde Türkiye 2011 haritası olan bir arkadaşım paylaşıp nasıl yapabileceğimi anlatırsa çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar
F
13 yıl
Nokia N8 Çöktü
Öncelikle merhaba , daha önce de burada konu açmıştım bununla alaklı fakat şuan daha büyük bir sıkıntım var. Kısaca özetleyeyim; yurtdışından Amerkia'dan bir tanıdık aracılığıyla Nokia N8 aldım. İlk geldiğinde alet sorunsuz çalışıyordu, aldığım gün boyunca telefonu full şarj olana kadar şarjda bıraktım. 1 hafta kadar kullandım, sonrasına telefon imeisini Avea operatörüne kayıt ettirdim. Sonrasında bir gün telefonu elime aldım kapalıydı, açmaya çalıştım açılmadı, şarjı bitmiştir diye düşündüm. Şarja taktım fakat şarj göstergesi çıkmadı, pilini çıkarmak istedim ama garantisi gider diye de ellemedim. Birkaç kere daha denedim olmadı, Nokia'nın servis programıyla telefon kapalı konumdayken flash yazmaya çalıştım, telefonu görmedi bu yüzden de flash atamadım.Baktım olay ciddi Şirinevler Nokia servisine yolladım, yapamıyacaklarını söyleyip bir Nokia'nın merkezine gönderdiler.http://www.nevsateknik.com sitesi üzerinden telefonu takip ettim, önce 30-40 lira arası masrafın çıkabileceğini söylediler kabul ettim, sonrasında telefonun anakartının değişmesi gerektiğini söylediler 70 TL + KDV yaklaşık 82 TL civarı bir masraf çıkacağını söylediler yine kabul ettim. Sonrasında bugün bir telefon aldım ki telefonun tamirinin mümkün olmadığını söylediler ve geri iade ettiler. Şimdi size sorum şu, ne yapabilirim ? 200 liraya kadar kabul ederim hertürlü masrafı, bir bilgisi, bir fikri olsan varsa bana burdan veya özel mesajla haberdar etsin. Şimdiden çözümleriniz için çok teşekkür ediyorum, iyi günler...
F
13 yıl
Nokia N8 Açılmıyor
Değerli donanımhaber üye arkadaşlarım,

Bundan 1 hafta önce yurtdışından bir akrabam aracılığı ile Nokia N8 aldım. Aldığım gün telefonu açtım gayet güzel çalıştı. Daha sonra telefonu hat ile kullanmak için kullandığım operatöre başvurdum ve yine bir akrabam aracılığıyla telefonu hat için kullanıma açtırdım. Sorun şu ki telefon 1 hafta sonra kendiliğnden kapandı, şarjı bitmiştir dedim ve şarja taktım fakat tık yok telefonda, açma tuşuna bastım belki 50 defa fakat en ufak bir çalışma işareti yok. Biraz araştırdım ve aletin fabrikasyon hatası olduğunu buldum. Garanti kapsamında telefonu değiştirebilir veya ücretini iade edebilirlermiş fakat ben telefonu dediğim gibi yurtdışından aldım. Size sorum şu : Acaba bu sıkıntıyı nasıl halledebilirim ? Birkaç yerde telefonun tornavidalarını söküp arka kapağın altındaki pili çıkartıp yeniden takılması yazıyordu fakat bunu yapmak istemiyorum. İstesemde yapamam çünkü farklı bir çeşit tornavida türü kullanılmış. Birisi lütfen yardım etsin ne yapabilirim. Nokia'da açıklama yapmış bu sıkıntıyı yaşayanlar teknik servislere başvursunlar diye. Açıkçası koskoca NOKIA firması nasıl böyle bir hata yapar bilmiyorum, bundan sonra da nokia yı kullanmamayı düşünüyorum. Yalnız şu arızayı halledip telefonu elden çıkarıcam. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. İyi günler..
F
14 yıl
Dell İnspiron N4030 Pil Süresi
arkadaşlar herkese günyadın, yeni bir pc aldım alalı henüz 3 gün oluyor. Bilgisayarı aldığım gün açtım oynadım oyun yükledim ve pil seçeneğini yüksek performans olarak seçtim. Daha sonra leptopun yanında verilen kağıdı okudum kullanmadan önce mutlaka 12 ssat şarj edin yazısını okudum. şuan pil gücü seçeneği dell, max 3 saat 23 dakika yazısını gördüm daha yukarısı yok. Şimdi sorum şu, 12 saatlik şarj işlemini yapmış olsaydım bu süre artar mıydı veya pil ömrü daha mı kısa olacak? bilen arkadaşlardan bir açıklama bekliyorum, şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar
F
14 yıl
NOKIA X6 32 GB Yorumlarınızı bekliyorum.. (NOKİA N8 de karar kılınmışıtr)
Arkadaşlar yaklaşık 6 senedir nokia kullanıyorum ve çok memnunum. X6 modelinin 32 gb dahili hafızalı olanını almayı düşünüyorum. Harici hafıza takılamıyor fakat 32 gb yeterli benim için. Kullanan arkadaşlar varsa veya makineyi test eden varsa buraya yorumlarını belirtsin, yorumlarınızı bekliyorum
F
14 yıl
HDD Fazla Isınıyor Çözüm Öneriniz ?
Arkadaşlar başlıktanda anlaşılacağı üzere Harddiskim çok ısınıyor. Markası Seagate modeli Barracuda 7200.10 500830. Ayrıca SATA-II olmasına rağmen çok gürültü çıkartıyor. Kendi sitesini ziyaret ettim fakat bu sorunlara uygun bi program faln bulamadm, yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.