C

Teğmen
28 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
77 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
5 ay
Apu sistem tercihim nasıl? (anakart harici)
Merhabalar,

2020'de satın aldığım ve hala kutusundan çıkarmadığım asus prime x570 pro anakartın yanına diğer bileşenleri de almak istiyorum. Genel olarak kodlama için kullanacağım.Hepsiburada üzerinden şimdi al şubatta öde kampanyasıyla alacağım.

Düşük bütçe ile aşağıdaki listeyi çıkardım. Fiyatları daha da düşürebilir miyim bilmiyorum (5600g yerine 2200g veya 3200g gibi, nvme yerine 2.5" ssd gibi). Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.


Anakart: Asus prime x570 pro

İşlemci: amd 5600g - 4.149 TL
https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-5600g-3-9-ghz-am4-islemci-p-HBCV00000HSATR?magaza=Hepsiburada

Psu(Sistemi besler mi?): Aerocool 500W Vx Plus (AE-VXP500A) - 1.049 TL
https://www.hepsiburada.com/aerocool-500w-vx-plus-serisi-aktif-pfc-guc-kaynagi-ae-vxp500a-p-HBCV00004DVFEK?magaza=Hepsiburada

Kasa1: Revenge Elegance Atx - 749 TL
https://www.hepsiburada.com/revenge-elegance-rgb-fanli-akrilik-panel-atx-gaming-oyuncu-kasasi-p-HBCV00004WQ5FX?magaza=Elmac%C4%B1k

veya

Kasa2: Gamebooster GB-F3101B Atx - 989 TL
https://www.hepsiburada.com/gamebooster-gb-f3101b-usb-3-0-atx-mesh-rgb-fan-siyah-kasa-p-HBCV00004KF2ER?magaza=Hepsiburada

Ram: Team T-Force Vulcan Tuf Gaming Alliance 8gb (2 adet) - 499 TL x2
https://www.hepsiburada.com/team-t-force-vulcan-tuf-gaming-alliance-8gb-1x8gb-3200mhz-cl16-ddr4-gaming-ram-tltyd48g3200hc16f01-p-HBCV0000292FV2?magaza=Hepsiburada


SSD(Daha düşük fiyatlı tavsiye alabilirim): WD 500GB blue NVMe SSD - 999 TL
https://www.hepsiburada.com/wd-500gb-blue-sn580-wds500g3b0e-nvme-gen4-4000mb-s-3600mb-s-ssd-disk-p-HBCV000050A62D


HDD: arşivimi yedeklemek için ileride min 2TB ekleyeceğim.
C
5 yıl
(Gidip baktım) Yarın araba bakmaya gidiyorum (Mazda 323 hb 1991)
Arkadaşlar merhaba, hayırlı bir iş için araba kiralamayı düşünüyordum. Bir aydır fiyat araştırıyorum. 5-10 günlük kiralamayı düşünürken iş yerinden bir arkadaş kayınbiraderinin arabasını satılığa çıkardıklarını beğenirsen bu arabayı al diye tavsiyede bulundu. Kendisi benim araç kiralamayı düşündüğümü biliyordu uzun süredir. Kiralamaya 2000 vereceğine bunu al diye konuşunca mantıklı geldi. Beyaz sunrooflu(faal durumda) oynanmamış bir araç. Araştırdığım kadarıyla 4 cam otomatik, klimalı, hidrolik direksiyon, LPG li, manuel vites. Km bilgim yok. Boya değişen durumunu sormadım, önemli olan direkler ve şase, büyük kazası yok dendi. 15bin liraya letgoya koymuşlar malum sitede ilan yok. 15bin lira istemiş sahibi ama bizim arkadaş daha makul fiyata koyarsa satılır diye belirtmiş. Bana 11bine alabileceğimi söyledi. Araçta sağ veya sol arka çamurluğun ucunda hafif çürüme var (sanayide temizlenip macun çekilebilir bence) ve torpido üstünde çatlak var (yine sanayide 100-200 liraya kaplama yaptırırız dedi ). Motor bakımlarının yakın zamanda yapıldığını söyledi. Hiç birikmişim yok tamamını kredi ile alacağım nasip olursa. Motorum var fakat ilk arabama bakmaya gidiyorum yarın. Düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Okuyan herkese teşekkür ediyorum
C
8 yıl
silikon kılıf+temperli cam 7.90 konusu?
şimdi link vermeyeyim de bu konu vardı yöneticiler kaldırmış noldu o konuya ? satıcı güvenilir değil mi? ürünler kötü mü ? bilgi verecek arkadaşlara teşekkürler.
C
9 yıl
Java Tabanlı Web sitesi(ACİL YARDIM)(JSP-JSF)
Arkadaşlar benim internet programlama dersim için bir projem var eğer 1 haftada halledemezsem okulum uzayacak. İşin kötü yanı da bütlerim de başlıyor 2 güne ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

Php de yazılmış bir sitem vardı fakat hocam kabul etmedi ek süre verdi benim de bir hafta içinde halletmem gerek. Java bilgim biraz olmasına rağmen JSP-JSF ,CSS adına hiç birşey bilmiyorum nerden başlayacağımı nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Bana yol gösterecek arkadaşlar arıyorum.

Sitenin işlevi şu şekilde, telefon numaranıza üniversitenizin duyuruları, bölümünüzün duyuruları ve test duyurularının başlıkları sms olarak geliyor. Bunlardan birini veya birkaçını seçebiliyorsunuz.


Php de yazılmış sitenin çalışma mantığını anlatırsak;

-Login sayfası var kullanıcı adı olarak telefon numarası ve şifre var giriş butonuna tıklayarak giriş yapılıyor. Kayıt ol ve şifremi unuttum butonları var onlarda telefon numaranızı girebileceğiniz textbox kutusunu getiriyor.

-Kayıt olurken telefon numaranızı yazıyorsunuz şifre cebinize sms olarak geliyor. Gönderilen şifreyi site kendisi üretip yolluyor ve birdaha değiştirilemiyor bunun için fonksiyon yazılmış durumda.

-Şifremi unuttum dediğimde ise yine cep telefonu numaramızı girince veri tabanından şifremizi çekip tekrar sms olarak bize gönderiyor.

-Giriş yaptığımızda 4 bölümlü bir banner var "Anasayfa" , "Bildirim Ayarları", "Hakkında", "Ayarlar" ve banner ın sonunda sağ tarafta "Çıkış" butonu var.

-Anasayfada sadece 1 satırlık text var başka bişey yok, hakkında sayfası da boş önemli değil.

-Bildirim ayarları sayfasında Üniversite, Fakülte ve Bölüm seçiyoruz listbox şeklinde ayrıca hangi 3 tane checkbox var hangi birimlerden duyuruları çekeceksek onları işaretliyoruz. Ayrıca bu sayfada test duyurusu ekle yazısı var ona tıklayınca basit bir sayfaya yönlendiriyor veritabanında kayıtlı duyuru başlıkları görünüyor kutucuğa deneme yazıp duyuru ekle butonuna tıklayınca deneme duyurumuz da artık aşağıda görünüyor ve cebimize deneme duyurusu yayınlanmıştır diye sms geliyor.

-Ayarlar sayfasında 4 textbox var adımız soyadımız şifremiz telefon numaramız var burada kaydet ve sıfırla butonu var veritabanına adımızı soyadımızı kaydetmemizi sağlıyor bu sayede smsler adımıza özel olarak geliyor. Örneğin: Merhaba Burak, Deneme Duyurusu yayınlanmıştır gibisinden.



Şimdi ben bu projeyi JSP de mi yoksa JSF de mi yapmalıyım nasıl kolay olur benim için? Hangi yolu izlemeliyim? JSP de veri tabanına erişim zor diye birşey okudum biraz önce bu yüzden CSS kullanmamız lazım falan diyordu kafam allak bullak oldu ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz lütfen? Ayrıca primefaces diye birşey var orada hazır kodlar var örnek olarak banner için şu kodlar buton için bunlar falan diye bunları kullanmam kolay olur mu nasıl kullanabilirim?

Bahsettiğim link---> http://www.primefaces.org/showcase/


Şimdiden teşekkürler.
C
11 yıl
seri ekran görüntüsü almak(acil tavsiye)
Arkadaşlar merhaba, ben bir program yazdım ve bunun çalışma aşamalarını sunuma dökmek istiyorum. İstediğim şey ise bir tuşa bastığımda otomatik görüntünün tamamını kaydedecek veya istediğim alanı kaydedecek. Kaydettiğim ekran görüntüler bir yerde ve aynı formatta (tercihen JPG) olması lazım. printscreen tuşuna basıp painte yapıştır veya ekran görüntüsü alma aracı ile istediğin alanı al sonra kaydetmesi icin sorsun ismi değiştirmek için sorsun falan bayağı zahmetli olacak benim için. Keşke eknra görüntüsü alma aracının otomatik isimlendirme ve kaydetme özelliği olsa çok yararlı olurdu benim için. Son 3 günüm kaldı yapmak için yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
C
12 yıl
herkes volkana yükleniyor ama...
arkadaşlar volkan hatalı gol yedi ama tamamen onun yüzünden değil. niye derseniz şöyle açıklıyım yediğimiz gollere veya kalemizde tehlikeli tüm pozisyonlara bakın kademe hatasını geçtim müdahale etmeme var. ilk önce semih-ömer oynadı semih genç topa müdahalede istekli sürekli adamın peşinde koşuyor eyvallah tamam. gs de dany hızlı tamamlıyor onu. ama ömer topa müdahale etmiyor, ileri acayip özgüvenle çıkıyor. semih tamamlayamıyor sırıtıyor sonra savunma. tamam semihi kestin ömere neden güveniyorsun bu kadar onu da kessene yediğimiz tüm gollerde onun kesin hatası var. tüm pozisyonlara bakın ya müdahale etmiyor yada yanlış hamle yapıyor volkanla iletişimi sıfır hep onun suçu lütfen dikkat edin pozisyonlara. penaltı olmayan penaltı da bile o top kaçırıyor hamitin ayağı takılıyor. neyse zaten forvet yok sağ kanat yok orta oyuncular içeri giremiyor cepheden. dikkat edin tüm toplar çerçeve gibi dolaşıp hasan aliye geliyor gökhan oynayınca da ordan geliyor ataklar başka yok tamam orta açıyorsun ama forvetlerin nasıl sormak lazım. bence en iyi forvet(milli takımda şuan) umut kim ne derse desin byılmaz koca bir balon. oynayamıyor ama batuhanı bir dene. aydın tunay yerine hurşut dene erman kılıç dene. şu takıma emre gibi 2-3 adam daha birde hşükür gibi forvetimiz olsa yenemeyeceğimiz takım yokta nerdee...
C
12 yıl
PC için 360° analoglu gamepad(yardım-tavsiye)
arkadaşlar merhaba,
aklıma takılan piyasada sadece logitech f serisi gamepad ve xbox360 (pc için) modelleri mi var ? daha uygun 360° dönebilen modeller aradım bulamadım. cevaplarınız için teşekkürler.
C
12 yıl
aerobilet ile ilgili
Öncelikle merhaba arkadaşlar, hatırlayacağınız gibi ilk kampanyada 100tl hediye verilmişti. Bende acilen istanbula gitmek için biletimi aldım sorunsuz bir şekilde yolculuğumu yaptım. Çek satış takas bölümünde satılık hesaplar görüyorum her ne kadar bu işin ticaretini doğru bulmasam da almayı düşünüyorum.Merak ettiğim konu ise eğer bir hesap satın alırsam o hesapla kendime bilet alabilir miyim?

Not:Çek satış takas bölümüne pegasusla ilgili indirim kodu talep etmiştim de sanırım öyle bir şey yok veya kimse ilgilenmedi.Bilgisi olan bu konuda da yardımcı olursa sevinirim.
C
12 yıl
formspring.me hesabı nasıl kapatılır?(YARDIM)
başlıkta da yazdığım gibi arkadaşlar hesabı nasıl silerim?? Facebooktaki gibi komple silmek istiyorum hani 14 gün giriş yapmayınca o mail adresinde kayıtlı kimse yok diyor ya onun gibi yapmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
C
13 yıl
Çocukların mezarlıktaki oyunu ölümle bitti...
ERZURUM’un Tekman İlçesine bağlı Gökoğlan Köyü’nde çocukların mezarlıkta oyunu, ölümle sonuçlandı. 4 ve 5 yaşlarındaki iki kardeş, yanlarında götürdükleri 2 yaşındaki Enes Sümbül’ü, define aramak için açılan boş mezara atarak üzerini toprakla örttü. Son anda annenin yetişip hastaneye kaldırdığı Enes kurtarılamadı.

Olay, 22 Eylül günü saat 17.00 sıralarında meydana geldi. 5 yaşındaki Y.Ç. ile kardeşi 4 yaşındaki R.Ç. komşuları olan Enes Sümbül ile oynarken, köy dışına çıktılar. Köye yaklaşık 200 metre kadar uzaklıktaki mezarlığa kadar giden çocuklar, burada Enes’in üzerindeki kıyafetlerini çıkartarak daha önce define aramak isteyenlerin kazdığı çukura yatırıp üzerine elleriyle toprak serptiler.

6 aylık çocuğu Ahmet’in bezini değiştirmek için eve giren ve çıktığında oğlu Enes’i göremeyen anne 23 yaşındaki Gülbeyaz Sümbül çevresindekilere durumu bildirerek onu aramaya başladı. Yaklaşık bir saat köyde oğlunu arayan Gülbeyaz Sümbül, mezarlık tarafından gelen R. ve Y.Ç. kardeşlerle karşılaştı. Y. kaçarken, Enes’i gördüğünü belirten R.Ç. anne Gülbeyaz Sümbül’e, "Ben yapmadım, Y. yaptı. Senin çocuğunu soydu ve mezara gömdü. Para verirsen yerini gösteririm" dedi. Gülbeyaz Sümbül’ün "Tamam göster, sana para vereceğim" demesi üzerine R.Ç., Enes’i gömdükleri yeri gösterdi.

Üzerindeki toprağa elleriyle kaldıran anne, oğlunu hemen çukurdan çıkardı.

Köylüler tarafından getirilen minibüsle Tekman’a götürülen Enes, Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Erzurum’a nakledildi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’nde yoğum bakım altına alınan Enes Sümblül tüm çabalara karşın kurtarılamadı ve 23 Eylül günü öldü.

AİLE KÖYÜ TERKETTİ

İki kardeş psikolog eşliğinde ifadeleri alındıktan sonra ailelerine teslim edildi. Y. ve R.’nin anne- babası Mevlüde- Mehmet Ç. çifti de çocuklarının gözetim görevini ihmal ettikleri gerekçesiyle ifadeleri alındı ve serbest bırakıldı. Mevlüde- Mehmet Ç. çiftçi, ölüm olayından sonra üç çocukları ile birlikte Gökoğlan Köyü’nü terk etti.

Çocukların mezarlıktaki oyunları sırasında üç çocuğundan ikincisi olan Enes’i kaybettiğini belirten 29 yaşındaki Adem Sümbül, "Olay günü ben Tekman’daydım. Çocuğu çırıl çıplak soyarak toprağa gömmüşler. Kıyafetlerini bile bulamadık" dedi.


Arkadaşlar Allah yardım etsin valla çok zor bir şey Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Benim belirtmek istediğim artık gençlerimiz, ergenlik dönemindekiler, çocuklar değil bebek yaştaki evlatlarımız bile tutturmuşlar bir asilik gidiyorlar. Bizde küçüktük yaramazdık fakat böyle değildik yahu. "para verirsen yerini söylerim" lafı çok garibime gitti mesela. O 2 kardeşin ailesine de bir şey denir mi denmez mi bilemem. Aile ne kadar üstüne düşse de asi olan çocuk arkadaşını dinler evi dinlemez, bir de şu var o kadar küçük yaştaki çocukların o kadar uzağa bırakıp hatta en az 1 saat ortada olmamasını sorun etmeyen aile sorumludur bence.


Not: Haberi gördüm içim burkuldu paylaşmak istedim haberi ve düşüncelerimi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.