S

Teğmen
25 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 yıl
ParaPlus?
Merhabalar bugün Instagram’da ParaPlus diye bir uygulamanın reklamı çıktı. Biraz ilgimi çekti nedir ne değildir deneyeyim diye yükledim ama kullanabilmek için bildiğin internet bankacılığı şifremi filan soruyor!

Şaşırdım AppStore’da onaylı bir uygulama ise yalan dolan bir şey değildir diyorum, uygulama da güvenli olduğunu filan iddia ediyor ama valla ben cesaret edip şifremi veremedim 😊 Aynı uygulama android de de varmış.

Var mı deneyen bir babayiğit?

ParaPlus
https://apps.apple.com/tr/app/paraplus/id1571315970
S
3 yıl
TV\u0027de Belgesel
Merhabalar,

Ananemim evinde belki 10 yıl önce aldığımız bir d-smart receiveri var. O zamanlar receiver'i satın alınca bütün kanallar ömür boyu açık gibi bir kampanya vardı. O dönem almıştık, yavaş yavaş bütün kanallar kapanmaya başladı, ananem sadece belgesel izlediği için çok dert etmedik ama bu ay başında sanırım bütün belgesel kanalları da kapanmış.

D-Smart'ı arıyorum sizin bir aboneliğiniz yok diyor. Bu nedenle yardım etmiyorlar. Sonuç olarak bol belgesel kanalı içeren ama ucuz bir uydu aboneliği almam elzem oldu.

Netflix, bluTV gibi dijital abonelikleri hiç önermeyin ananem 90 yaşlarında öyle dijital bir şey kullanamaz, Digiturk, d-smart, tivibu uydu...vs önereceğiniz en mantıklı paket ne olur? Dediğim gibi ucuz olsun, ulusal kanallar olsun bir de belgesel kanalları olsun yeter.
S
3 yıl
Solar Kablo Kesit Hesabı ve Panel Sorusu
Merhabalar,

Çatıya 190 Watt'lık 9/10 amperlik (paralel bağlantı ile 2si toplamda 18/20A oluyor) 2 panelim var. 20 metrelik mesafede 4 mm kesit alanlı kablo yeterli gelir mi yoksa 6mm'ye mi geçmeliyim? Arada 100 - 150 TL oynuyor, parası önemli değil ama kabloyu geçireceğim kanal biraz dar. Ne kadar küçük kesit olursa o kadar kolay geçirebilirim diye düşünüyorum.

İkinci sorum da bu 190 Watt'lık paralel bağlı iki panelimin dışında evde bir de boş boş oturan 260 Watt (8/9 A) lık bir panel daha var. İnternetten araştırdığımda verimsiz olur diye yazılmış ama ben iki 190 Watt'lık panelin yanında 50 Watt'lık bir panel takmıyorum, tam tersi daha büyük bir panel takıyorum. Benim anladığım büyük panel tam kapasite çalışmaz ama 9+9+8 = 26A * 20V = 520 Watt'lık bir sistem oluştururum diye düşünüyorum. Bu 2*190 = 380 Watt'lık sistemden bir tık daha iyi olacak diye hesaplıyorum. Hesabım doğru mu ne dersiniz?

Uzmanlığına çok da emin olmadığım bir kişi 20 V'lik panellerin yanında 30 V'lik panelin paralel bağlanması problem yaratır, paneli yakabilirsiniz, 30 V'den 20 V'ye düşürmek için panel çok zorlanır..vs yorumlar yaptı ve aklımı karıştırdı? Bu konuda ne dersiniz haklılık payı var mı?

Teşekkürler
S
3 yıl
Doğalgazlı Soba LPG Dönüşümü
Merhabalar,

Karavanımda kullanmak üzere Hoşseven HDU-3 marka bir doğalgaz sobası aldım. Bu soba fabrikasyon doğalgaza ayarlanmış, yetkili servis bunu LPG'ye dönüştürmek için 200-250 TL civarında bir para istedi. Bu fiyat sizce de çok değil mi? Bunu illa yetkili serviste mi yaptırmam gerek? Dışarıda bir yerde yaptırsam garantisi bozulur mu? Bu dönüşümü yapmak için meme dışında bir malzemeye ihtiyacım var mı?
S
3 yıl
Turkcell\u0027e çık gir yapma
Merhaba arkadaşlar,

Ofiste sadece Turkcell iyi çekiyor, bu nedenle başka operatör kullanamıyorum. Bugün Turkcell mesaj attı, mevcut tarifem bitmiş, 16 GB internet 1000dk 1000 SMS 79,90 TL'den faturalandıracaklarmış. Sitesinde tarifelere baktım. Mevcut müşterilerine daha yüksek GB'lı daha ucuz bir tarife bulamadım. Bu nedenle 1-2 aylığına başka bir operatöre geçeyim diyorum. Tabii geçtiğimde de en az 12-13 GB internet olsun ki o geçiş sürecinde sıkıntı yaşamayayım. (bazı tarifelerde geçişte ek 1/2 aylık 5-10 GB veriyor onlar da kabulümdür)

Bana en ucuza gelecek şekilde bu Turkcell'den nereye geçip geri dönebilirim? Faturasız hatta mı geçmeliyim faturalıya mı? Bir operatörden direk bir tarife önerebilirseniz çok iyi olur :)

Hiç geçiş yapmadığım şu geçiş masraflarını tam anlayamadım. Okuduğum kadarı ile faturasız bir hatta geçip sonra geri Turkcell faturalıya dönersem tesis kullanım ücretinin kalan taksitlerini bir seferde ödüyorum sanırım. Sonra Turkcell yine benden tesis kullanım ücreti alır mı?

Veya bunun dışında ek bir masraf çıkar mı, SIMkart bedeli, geçiş bedeli...vs diyerek?
S
4 yıl
Güneş Enerjisi sorusu
Merhabalar,

Elimde Açık Devre voltajı (Voc) 38.1 V, Maksimum Güç (Pmax) 260 W, Kısa devre akımı (Isc) 8.98 A olan bir güneş paneli var. Bununla yine elimde bulunan 12V, 20 Ahr akümü beslemek istiyorum. Güneş panelinin Voc'si yüksek olduğu için solar şarj kontrol cihazı olarak basit cihazları kullanamıyorum maalesef. Bulduğum cihazlar 500-600 TL'den başlıyor.

Bunun yerine 2. bir akü alıp voltajı 24V'ye çıkarınca 70-80TL'lik solar şarj kontrol cihazları kullanabiliyorum ama benim bütün şebekem şu an 12V'ye göre tasarlanmış. Bu seri bağlanmış 24V'lık 2 aküyü yeniden 12V'ye nasıl düşürebilirim acaba?

Teşekkürler...
S
8 yıl
0-100 TL arası tuşlu telefon tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

Kayınpederim mevcut telefonunu düşürüp kırdı. Ona yeni bir telefon almamız gerekiyor. Kendisi telefonda birini aramak ve gelen aramayı cevaplamak dışında hiç bir şey yapmıyor. Mesajları dahi okumuyor ona uygun bir telefon arıyoruz. Bir tane eski dokunmatik telefon bulduk, tuş kilidini dahi açamadı. Bu yüzden dokunmatik değil bildiğiniz tuşlu bir telefon olmalı. Şarjı uzun süre giden, kolay kolay bozulmayacak bir telefon olsa bize yeter.

Bunun için bana hangi telefonu önerirsiniz? Piyasada 100 TL'nin altında Asker Telefonu diye satılan bir çok ürün var...
S
11 yıl
Bu font ne idi?
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce bu konu konuşulmuştu, forumda araştırdım ama konuyu bulamadım. Bu aşağıdaki resimdeki fontun adını bilen var mı? Bunu bytafont programından veya cydia dan bulabilir miyiz?
S
12 yıl
Cydia\u0027ya Repo Ekleyemiyorum
Merhabalar,

Dün akşam telefonum çöktü, ben de iOS 5.0.1'i yeniden yükleyip redsnow b3 ile JB yaptım. Cydia'yı açtığımda hackulous resources paketini bulamadığı için hiç bir uygulama yüklememe izin vermedi. Ben de bigboss ve modmyi de olmak üzere silinebilen tüm repo ları sildim. Insanelyi ve hackulo.us sorunsuz yüklendi fakat sonrasındahttp://apt.thebigboss.org/repofiles/cydia/ yazıp ekle dediğimde bu repo bulunamadı gibisinden bir hata alıyorum. Modmyi de aynı şekilde.

Bu neden olur yardımcı olabilecek var mı???

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.