E

Binbaşı
22 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
9 ay
Monster Huma H5 V4.1.10 Alınır mı?
Merhabalar, şu an macbook pro kullanıyor windows geçiş yapmak istiyorum masaüstü uygulama geliştirdiğim ve macos ta kendimi çok kısıtlı hissettiğim için windows bir macbook standartlarında bir cihaza geçiş yapmak istiyorum.

Monster huma serisi alınır mı? Yada muadil önerilerede açığım bütçe huma h5 bantlarında.

İşlemci minimum i5 12gen
Ram minimum 16gb
Ssd 1tb yeterli
Freedos
E
3 yıl
150000 TL Otomatik HB
Merhabalar,

150000 TL civarlarında otomatik hb araç bakıyorum. KM 100K geçmemiş yıl olarak max 8 9 yaşlarında.

Bu fiyat bandında Clio icon 1.5 otomatik 70k km araç alınır mı? Yıl 2016 makyajlı kasa.

Yada bu fiyata bu araç daha iyidir diyebileceğiniz araç var mıdır? Tüp dizel fark etmez.
E
3 yıl
140000TL civarı otomatik tavsiye
Merhabalar öncelikle.

140000TL civarlarında temiz sorun çıkarmayacak. KM 120K, 10 yaşını geçmemiş otomatik hb araç arıyorum. Eşimde kullanacağı için hb ve otomatik tercihimiz.
Benzin dizel lpg fark etmez. Dizel zor zaten bu rakamlara.

Piyasaya baktığımda 2 marka araçla karşılaştım. Bunlar;

Opel Astra 1.4 T
Opel Astra 1.6 Benzinli
Ford Fiesta 1.6 Benzinli

Bu araçlar çıktı karşıma hep. Ben bunlardan Astra 1.4T baya tutuldum.

Sizlerin tavsiyeleri nelerdir? Yada şu araç çok masraf çıkartır yada çok sorunludur diyebilirsiniz. Daha önce 2 araca da hiç binmedim.
(Micra, eski kasa i20 ve corsa tipleri pek hoşumuza gitmedi.)

1 buçuk senedir punto evo 2011 kullandım.
E
4 yıl
DPF dolması ve arabada çekiş sorunu
Merhabalar,

1.3MJet Punto evo 2011 araca sahibim.
Geçen hafta pazartesi günü aracı kullandım herhangi bir sorun yaşamadım. Ertesi gün babam kullandı ufak bir yokuşu çıkamamış araba ve yakın bir yere gittiği için fazla fark edememiş. Motor ısınmadı diye evin yanında kki yokuşu çıkamadığını düşünmüş. Aracıda kullanmadık pek. Hafta sonu babam kullandı yine yokuşu çıkamamış ve istop etmiş. Çekişte sorun olduğunu hissetmiş. Bende kullandım aynı sorunu yaşadım. Partikül dolduğunu düşündük. Bu gün otobana çıkalım temizleyelim dedik, bindik motor arıza işareti ve motoru baktırmanız gerekmektedir uyarısı aldık. Servise götürdük(normal tamirci) makineye bağladılar dpf filtresi uyarısı verdiğini uzun yol yapıp beyaz duman atabilmesini sağlamanız gerekiyor yoksa değişim yada temizleme yaptırmanız gerekiyor dediler.

Uzun yola çıktık 40km. Araba bildiğin gitmiyor yüksek devirde kullandım banamısın demedi. Ufak yokuşlarda bile 4. viteste devir düşüyor kahnı gibi gittim geldim.

Başından böyle bir sorun geçen veya tecrübesi olanlar nasıl yol izlememiz gerekmektedir.
"Liqui Moly Dizel Partikül Filtresi Koruyucu" şöyle bir ürün gördüm işe yarar mı bilemiyorum. Temizletmek işe yarıyor mu onuda bilemedim herkes birşeyler yazmış. Temizlettik 1 ay sonra yine tıkandı vs gibi. 1buçuk yıldır araç bende 20K km yaptım böyle sorun hiç yaşamadım. Sürekli attı beyaz dumanını. Ama araç kapıda yatarken nasıl böyle bir durum geldi bilemedik.

Tecrübelilerden yorumlarını beklemekteyim. İstanbul - Kağıthane civarlarında usta varsa da belirtebilirler.

< Resime gitmek için tıklayın >

İyi günler.

7.7.2020 Edit.

Bu gün hava akış metreyi çıkartıp temizledik. Ardından tekrar yola çıktık 3. vites 3000 devir üstünde kullanım yaptım. Pek etkili olmadı çekişte kayıp devam ediyor ve beyaz dumanı atamadık bir türlü.


8.7.2020 Edit.


Her zaman bakımını yaptırdığım ustama götürdüm. Kaputu kaldırdığımız gibi enjektör gibi gözüküyor dedi. Enjektörleri tek tek kontrol ettik, 2 numaralı enjektör işlemini yapmadığını tespit ettik. Önce pompacıya yolladı tamir edebiliyorsak kurtaralım yoksa değişim gibisinden. Tamirini yaptı ama diğerlerinin de durumu pek iyi olmadığını ileride aynı sorun çıkarabileceğini eğer araca binecekse değiştirmekte yarar olacağını dile getirdi. Tamir işçilik 800 TL bandında olacaktı. Yeni değişim, parçalar(3280 TL set) + 200 ustalık şeklinde olacaktı. Değişimini yaptırdık, aracı aldım. Şuan eski çalışmasında ki sesi bile gitti. Saat gibi çalışmaya başladı. Çekiş sorunu titreme yok oldu.

Gelelim ilk gittiğimiz servis makineye bağladığında sadece dpf dolduğunu (%80) yol yap beyaz dumanı attın attın atamadın temizletmen lazım yada yenisi 10K TL diyerek yolladı.
Kendi devamlı bakımını yaptırdığım usta arabanın çalışmasından anladı sorunu ve makineye bağladığında da enjektör arızası aldı. Ayrıca dpf için makineye bağladı enjektörleri değiştirdikten sonra %120 dolmuş, makinede %60 a kadar attırdı.
(İlk kendi ustana neden götürmeden diye düşünecek olanlar için ustam 2 gündür doluydu.)

Araç 1 günde 3500 masraf çıkardı durduğu yerde. Geçmişi vardır illa ki zamanla tıkanıklık başlamış insan gibi buda, bir günde hastalanabiliyoruz. Yorum yazanlara teşekkür ederim. Enjektör arızalıyken çık 3500 4000 devirde aracı sür diyen ustalardan uzak, sağlıklı mutlu günler dilerim.
E
4 yıl
Flash bellek içinde ki dosyaların anahtar simgesi
Merhabalar,

Flash belleğin içinde ki bazı dosyalarda anahtar simgesi bulunmakta ve bu dosyalar açılmıyor.
Bir bilgisi olan var mı veyahut başına gelen.



< Resime gitmek için tıklayın >
E
5 yıl
35 - 45 bin arası araç tavsiyesi
Merhabalar,

Bayağıdır araçlara bakıyorum kafam allak bullak oldu. 35 - 45 bin arası araç bakmaktayım. Tercihlerimi şöyle sıralayayım.

Önceliğim dizel. İstanbulda yaşıyorum yeri geliyor avm veya kapalı otoparka girmem gerekecek.
Benzin-LPG: Güzel, temiz bir araç bulursam olabilir aslında. Fiyat sıkalam arasında dizel arabadan özellik bakımından ve konfor bakımından yüksekse tercih edilebilir.

Dizel araçta maksimum km tercihim : 130000
Benzin - LPG : 150000

Manuel otomatik fark etmez - Manuel tercihimdir.
Biraz genç işi araç istiyorum. Arabanın tipi hoş olmalı benim için.
Az yakması tercih edilir. Henüz evli değilim ama maaşıda yatırmak istemem arabaya o derece :)
Çok masraf çıkarmasın bu biraz şans işi ama aracında etkisi olduğunu düşünüyorum.
Öyle çok kaçsın gibi bir düşüncem yok. Sağ tarafa geçip müziğimi dinleyerek keyif almak benim için önceliktir.

------
Genelde baktığım araçlar;

Fiesta - Punto Evo - Ibiza

Cruze 'a bayağı baktım ama kime sorsam uzak dur dediler. Ama aklım hep cruze da. Hiç kullanmadım ama bayağı hoşuma gidiyor.

Sizlerin tavsiyeleri var mıdır ? Bu fiyat aralığında alıp şehir içinde işe gidip geleceğim. Uzun yolda yapmak istiyorum. Hafta sonları şehir turları gibi.
E
7 yıl
iCloud giriş yapılmıyor
Merhaba,

Bir arkadaşın 6s cihazı var. Cihazdan bir gün icloud çıkışı yapılmış ve bir daha giriş yapılamıyor.
Bilgisayardan her türlü giriş yapılıyor. Şifre doğru yanlış giriş yapıldığında hata veriyor ama doğru girildiğinde giriyor gibi yapıp giriş ekranında kalıyor ve giriş yap butonu aktif hale geliyor.

Cihazı yedekledik bilgisayara itunes üzerinden. Güncelleme yaptık açıldığında icloud girişi istiyor ama yine giriş yapmıyor doğru olduğu halde bilgiler.

Yedeklemeyi geri yükledik gene aynı icloud istiyor ve girdiğimizde "apple kimliğini ayarlamak birkaç dakika sürebiler" deyip geri dönüyor giriş ekranına.

Bu şekilde kaldı telefon. Başına gelen veya çözümü bilen var mı ?

Teşekkürler, iyi günler.
E
7 yıl
Kafa karışıklığı, yardıma ihtiyaç var
Merhabalar,

(23.05.2017 - 21:31 Düzenleme)
{

Amd üzerinden yürümeye karar verdim. Şuan için anakart ve ram siparişimi verdim.

Asus A320M-K Prime 3200 Mhz(OC) AM4+ mATX()
G.Skill 16GB(2x8GB) RipjawsV DDR4 2400mhz CL15()

Bir daha ki ay R5 1600 almayı düşünüyorum.

Biraz dahili kart ile idare etmeye çalışacağım ardından bütçeye göre güzel bir ekran kartı ile beni uzun bir süre tatmin etmesini bekleyeceğim.

}

Epey uzun aradan sonra masaüstü bilgisayar toplama arifesindeyim.
Ryzen ve intel i5 arasında gel gitlerdeyim.

Monitörüm kasa psu hdd gibi sıkıntılarım yok. Şuan için 3 bileşen almayı düşünüyorum. Bir iki aya kalmaz da beni uzun süre idare edebilecek ekran kartı almayı düşünüyorum.

Amd tarafında bu 3 bileşende kaldım;

AMD Ryzen 5 1600 3.4GHz 16 MB AM4
MSI B350M Gaming Pro 2400Mhz AM4+ mATX
G.Skill 16GB(2x8GB) RipjawsV DDR4 2400mhz CL15

Intel kısmında ise;

Intel Core i5 7500 3.4 Ghz 6 MB 1151
MSI H110M Pro-Vd 2133 Mhz 1151p mATX
G.Skill 8GB Aegis DDR4 2133mhz CL15 (Sonrada +1)


Ekran kartı olarak rx580 veyahut 1060 düşünüyorum.
Marka takıntım yoktur. Xiaomi kullanan birisiyim. (f/p tercihimdir tabi uzun süre götürebilecek türden)

Sizlerinde görüşlerini almak enine boyuna konuşmak isterim.

Öncelik yaş ilerlemiş olsa da oyun tabi :)
Ardında yazılım ve görsel tasarım.

İyi akşamlar, iyi forumlar.
E
7 yıl
TELESERVICE Mücadelem
Merhaba arkadaşlar bu konumda teleservice firmasının yapmış olduğu rezillikleri ve tüketici heyeti başvurumu sizlerle takip edicem.

Bir kaç konuda da Sony M5 cihazım olduğunu ve sorunlar yaşadığımı, teleservice firmasının dalga geçer gibi telefonlar yollamasından değinmiştim. Tekrardan kısaca bu konuda da olaylarını anlatacağım ve tüketici heyetine başvurumu ve sonuçlarını bu başlıkta belirteceğim.

2015 aralık ayında sony xperia m5 cihazını satın aldım. Uzun süre kullandım benim için telefonun tek sorunu ısınmasıydı. Ta ki hattımı 4,5g taşıyana kadar... Telefonda 4,5g (LTE) her açtığımda telefon kapanıyor ve şarj aletini takmadan açılmıyordu. Servise gönderdim tamirini değil birebir ayıpsız bir ürünle değişimini talep ettim. Perşembe günü yolladım telefon salı günü elime geldi. Gelen telefon sıfır gibiydi ve ya ben öyle sandım dış kabını sıfırlanmış... Her neyse 4,5g problemi yoktu her şey mükemmeldi ki arka kamera ile resim çekene kadar. Arka kamera beyazları görünce kafayı yiyordu bildiğin sansürlüyor gibiydi, beyazlar parlıyor uçuyordu...

< Resime gitmek için tıklayın >

Tekrar servise yolladım (2). Telefonun değişimini değil sadece arka kamera tamirini istedim. Sonuçta başka hiç bir sorunu yoktu. 2 hafta sonra telefon geldi. Telefon geldi derken benim yolladığım değil. Başkasının servise sorunlu diye yolladığı telefonu bana yollamışlar 2 haftada... Telefona bir baktım yanı falan cizikli, cam ile çerçeve arası çöplük gibi. Açtım telefonu herşeyine bakıyorum artık kıl oldum. Arka kamerası çalışıyordu birde ön kameraya bakayım dedim. Bakmaz olaydım gene sorunlu. Resim çekme tuşuna basıyorum kalıyor öyle ekran illa tuş kilidini kapatıp tekrar açmak gerekiyor. Lanetler okuyarak ertesi gün tekrar servise yolladım(3).

Servise yolladığım kağıtta ÜCRET İADE TALEBİ başlığı ile yolladım ve tüm bu olayları anlattım. Ürünü iade edilmesini ve bedelini istediğimi her cümlemde belirttim.

Teleservice yolladığım kargo takip ile takip ettiğimde telefonun dalga geçer gibi tamir edildiği yazdığını gördüm. Tekrar dellendim. Her defasında maillerine iade istediğimi belirttiğim halde sanki maillerinde iade kelimesi sansürlüymüş gibi o konu hakkında hiç cevap vermediler.

Telefon geldi 1 haftada... Evet şaka gibi bir önceki serviste bana kakaladıkları sorunlu telefonu benim olmadığını ileterek yolladığım telefon tamir edilip bana yollandı... Çiziklerini olduğunu belirtmiştim kullanılmış demiştim. Çerçeveyi değiştirmişler arkada ki jelatini bile aynı çocuk falan kaldırıyorlar heralde. Artık o kadar telefondan soğudum ki sürekli kusurları gözüme çarpıyor. Bu telefonların arka kapağı açılmıyor ama bana yolladıkları telefonu o kadar işlem yapmışlar ki arka kapak yukarıdan atıyor kendini hep boşlukta kalıyor... Ha bu arada iade olarak yolladığım için tüm eşyalarını da koymuştum kulaklık şarj aleti vs. Onları da sıfırlamışlar sözde sanırım göz boyamak için. Servis takipte öyle yazıyordu. Talep ettiklerimi göz ardı edip saçma sapan şeyler yapıyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Pazartesi günü tüm servis fişlerinin fotokopisini çekerek Tüketici Heyetine aynı yazımla başvuruda bulunacağım. Ve Tekrardan servise yollayacağım. Artık alıştım bu telefonun olmamasına... Olsa da aşırı soğudum duvara vurup param parça edip servise yollayasım o derece soğudum.

Dalga geçer gibi servis anlayışları var ve ortada muhatap olabilecek kimse yok. Anca mail at cevap bekle oto cevaplar...

Gelişmeleri bunun altında devam edeceğim.
E
8 yıl
Uzun bir aradan sonra kitaba geri dönme
Merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra tekrar kitap okumaya geri dönme ihtiyacı hissettim.

O kitap kokusunu ve uzun bir solukla okuyabileceğim kitaplar arıyorum. Kendime bir menü hazırladım. Sizlerin yorumlarına sunuyorum nasıldır, çıkar, ekle gibi yorumlarınıza ihtiyacım var.

Daha önce bunları hiç okumadım kendileri hakkında da bir bilgim bulunmamaktadır.

Ruh Adam
Simyacı
Olasılıksız
Satranç
1984


Sağlıcakla kalın...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.