I

Teğmen
22 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
4 yıl
Maksimum 6 Bin Liraya 75x185 Inox Buzdolabı Önerisi
Herkese Merhaba,

Almayı düşündüğüm Profilo BD3076IFAN tam alacakken 500 lira zamlandı, ben de almaktan vazgeçtim. Zaten kararsız kalmıştım nişanlım çok istemediği için. Aradığımız buzdolabı ölçüleri 75cm genişlik ve 185cm yükseklikte inox kombi tipi bir buzdolabı. A++ olması tercihimiz ve Bütçe maksimum 6000TL. Önceliğimiz Bosch-Profilo-Siemens. Arçelik annem ve ablam kesinlikle alma deseler de özellik ve bütçe olarak diğerlerinde bulamazsak sorunsuz ise yerli ürünlere de bakmayı düşünüyoruz.

Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer. Buzdolapsız yaşam çok zor :)
I
8 yıl
MSI GP62 Leopard 2QD-098XTR önerir misiniz?
Herkese merhaba. Bir yerden gelen bir bütçem söz konusu ve bu bütçeyi tezimle ilgili program bilgisayar ve kitaplara harcayacağım.

Açıkçası laptopu asıl kullanma amacım oyun olmasa da istediğim özelliklere göre uyan bir model olduğu için bu laptop üzerinde duruyorum. Malzeme kalitesi ve yazı yazmak için sık sık kullanacak olmasam Dell 7559 alırdım. Ama malzeme kalitesi gördüğüm kadarıyla çok kötü ve o laptop ile hayatta tez yazamam :)

SSD harddiski olan malzemesi işlemcisi iyi 15 inc olan bir laptop arıyorum. MSI'ın bu modeli biraz eski bir model aslında ama bana verilen bütçeyi de iyi kullanmak istiyorum. Asus N552VW-FW171T i7-6700HQ 16G 1TB+128SSD de alabilirim ama bunu alırsam kitap almak için bütçe kalmıyor bana. Ne yapmamı önerirsiniz? Başka önerebileceğiniz modeller var mı? (Bu arada okul üzerinden işletim sistemi ve office gibi programlar alabildiğimden aslında onlara çok para vermiş olmak istemiyorum)
I
9 yıl
Amerikadan aldığım matkabın şarj aleti nasıl çalışacak? (110V 60hz sorunu)
Arkadaşlar amazonda black friday kampanyalarından bir matkap aldım. Şarz cihazı hem 110 hem 220v çalışır diye ümit ediyordum ama olmadı. Bu durumda ya uyumlu sarj aleti almam yada bir dönüştürücü edinmem gerek sanırım. Lakin uyumlu sarj cihazı konusunda tereddütlerim var ve oldukça da pahalı geldi.

Hangi dönüştürücü benim işimi görür? Ne lamam daha sağlıklı olur?


Aldığım matkap bu:

http://www.amazon.com/gp/product/B002RLR0EY/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B002RLR0EY
I
10 yıl
Bu Sisteme Uygun Anakart Önerisi
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır donanım takip etmedim o yüzden daha güncel bilgiye sahip arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Parça parça birkaç ürün aldım. 550W Gigabyte kasa, Asus R9 270 ekran kartı, AOC E2461FWH monitör, Sandisk 256gb SSD, 2TB WD harddisk ve dvdrom şu an mevcut. İşlemci olarak i5 4690 alayım diyorum overclockla uğraşmam büyük ihtimalle.

Böyle bir sistem için orta yollu bir anakart önerir misiniz? Bir de uygun ram önerilse süper olur :)
I
10 yıl
SSD Yandı mı? :(
Arkadaşlar merhaba.

İlk defa SSD kullanacak biri olarak 256GB Sandisk SSD'yi takıp pcimi açtım. Windows 7'de disk yöneticisi görüyordu ve NTFS olarak biçimlendirdim. SSD geldi, sistem gördü oh ne güzel kasayı kapatayım dedim. O ara fanın kabloyu takmadığımı hatırlayınca açma tuşuna uzun basarak kapattım windows açılmadan. Sonra pcyi açtığımda SSD yoktu. Kablolarını değiştirdim ama nafile ne yapsam da SSD gözükmüyor. :( Yanmış mıdır acaba? Bios pilini çıkarsam bir faydası olur mu? Biçimlendirirken bir hata mı yaptım diyeceğim ama o zaman görmezdi biçimlendirme işlemi sonrası.

Bir mb bile dosya atamadan bir dakika kullanmadan gitti SSD :( Yardım lütfen
I
10 yıl
Bosch HBG56R651T Fırın + PCQ715B80E Ocak Nasıldır?
Arkadaşlar merhaba,

Ramazan öncesi annem fırını yenilemek istiyor ve Bosch HBG56R651T modelini beğenmiş. Profilo Bosch Siemens aynı fabrikada üretilme durumunu da düşünerek eş değer yada daha iyi fırınn öneriniz olabilir mi?

Ocak olarak da PCQ715B80E yada PCQ715M90E düşünüyoruz. Bunun için de yorum alıabilirsem sevinirim
I
10 yıl
İstanbul\u0027da Erkekler İçin Lazer Epilasyon
Arkadaşlar merhaba,

Çok aşırı kıllı olmasam da kendi vücudum adına en sevmediğim şey kıllar. Önce birkaç seans tüm vücut yaptırıp sonra göğüs sırt gibi belli bölgelerde devam etmek istiyorum. İstanbul'da erkeklere tüm vücut (genital bölge hariç) lazer epilasyon yapan önereceğiniz yerler var mı? Özellikle daha önce yaptırmış olanlardan yorum almak isterim.
I
10 yıl
Kore Versiyonu Galaxy S4\u0027deki Gereksiz Programları Silme
Arkadaşlar Merhaba,

Bu yaz Kore'ye gittiğimde Kore versiyonu Galaxy S4 (SHV E-300S) aldım. Orada burada Kore versiyonu diye itelenmeye çalışılan çakma telefonlardan değil. Gerçekten Kore versiyonu ve donanımsal olarak da bazı farklılıklar söz konusu, en büyük farkı da tv anteni olması.

Her neyse bu benim aslına bakarsanız ilk akıllı telefonum ve bilgisayar bilgim iyi olsa da telefonlar konusunda biraz cahil olduğumu söylemem lazım. O yüzden öncelikle danışmak istedim. Benim derdim telefonda Kore Telekomun bir sürü pre-installed yazılımı var ve zaten ülkemizde televizyon yayını gibi vs birçok özelliğini kullanmak mümkün değil, zaten Korece :) Bunları silmek istiyorum. Root yapmadan bunu yapabilmem mümkün mü? Şu an Kies ile güncellemeyi yapıyorum ama sanırım bu bir fark yaratmayacak bu programlar için.
I
12 yıl
20-25 kişiye ders anlatılabilecek mekan bilen var mı?
Selam,

Biraz yardım biraz pratik amaçlı Türkiye'de yaşayan ya da uzun süreli kalmayı planlayan yabancılara ücretsiz olarak Türkçe öğretiyorum. Ama sınıfım her derste büyüdü ve bu sayılara ulaştı. Artık yeni öğrenci kabul etmesem de tek başıma idare edemeyeceğim ve kafe köşelerinde ders yapamayacağım bir bir durum oluştu.

Eğer grup çalışmasına uygun hatta tahtası olan bildiğiniz bir yer varsa, toplantı yapılabilen yerler olur, kütüphane, eğitimle ilgili vakıflar vb. iletişim kurmam için iletebilirseniz sevinirim. Ekstra para istemeyecek bir yer olursa iyi olur :)

Teşekkürler
I
12 yıl
Renkli Laser Yazıcı Öneri
Arkadaşlar Merhaba,

Canon mf4150 siyah-beyaz laser yazıcım var ama şu aralar aynı sayfayı üst üste gölgeli karman çorban basıyor. Tamir ettirilir düzeltilir ama bu vesileyle renkli laser yazıcı alsam mı diye düşünüyorum. Uygun fiyata bulursam gene yazıcı+fotokopi+tarayıcı+faks bir arada almak isterim ama fiyatlar çok ucacaksa çift taraf baskı ve fotokopi özelliği olan bir model yeterli benim için.


Aradığım özellikler

Renkli laser
Çift taraflı baskı
Sorunsuz toner dolum
Fotokopi


Bütçem 800TL belki biraz daha çıkabilirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.