S

Teğmen
21 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
13 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
2 ay
Bios ayarlarından M2 SSD slotu devre dışı bırakılabilirmi?
Merhaba,

ASUS PRIME Z690-P WIFI ddr 5 anakartım var. Bu anakartın m2 slotlarından birinde 2 TB diğerinde 1 TB m2 ssd depolama birimlerim var. bunların ikisine de windows 10'u ayrı ayrı kurmak istiyorum ve biostan yada sizin tavsiye edeceğiniz bir başka yöntemle birini kapatıp istediğim diğer windowsu kullanmak istiyorum. açılışta her zaman bios'a girip bu işlemi yapmak problem değil yeterki yapabileyim. seçtiğim işletim sistemi açıldığında diğer depolama biriminin görünmemesi ve ulaşılamıyor olması gerekli.

ben biraz kurcaladım ancak bir sey bulamadım. destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
S
geçen yıl
Asus TUF Gaming B660M-Plus mı? Asus Prime Z690-P mı?
Merhaba,

Bu iki DDR5 anakart arasında kaldım. fiyatları yakın Tuf, Prime'ın üstü sanırım ama bu iki modelde Prime daha dolu geldi.

i5 13600K ve RX6900 XT için bu iki anakarttan hangisini tavsiye edersiniz? Oyun için kullanacağım. açıkçası Kasayıda RGB bakımından görsel bir şekilde topluyorum. Rgb olması sebebiyle Tuf'a daha yakınım, ama Primede olan gerek daha yüksek faz, daha fazla Pcl x16 ve M2 slotu ilerleyen zamanda işime yararmı? bilemiyorum.

Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler

https://www.epey.com/anakart/karsilastir/727718-760866/asus-prime-z690-p-wifi_asus-tuf-gaming-b660m-plus-wifi/
S
2 yıl
Notebook Isınmadan Çift Fan açınca kapanıyor.
Merhaba,

Monster Abra A7 V8,1 bir notebookum var. win 11 yüklü son 1 haftadır Başlıktaki problemle uğraşıyorum servise göndermeden önce son bir şans sizlere sormak istedim.

Başlıkta da belirttiğim gibi notebookumda çift fan var biri gpu diğeri işlemci üzerinde gpu üzerindeki fan kademeli bir şekilde yükselip çalışırken hiç problem olmuyor ancak pc en ufak bir yüke girdiğinde ikinci fan direk en yüksek seviyede devreye giriyor ve standart diyeceğim bir sürede 1 dk içerisinde pc kapanıyor. kapanırken de tüm sistem değil önce ekran gidiyor sonra bir kaç saniye fanlar çalışmaya devam edip öyle kapanıyor. bu arada fanlar devreye girdiğinde pcde ciddi bir ısı yok 40-60 derece arası. bu arada notebook un kendi control center diye uygulaması var fan ayarı yapabilmek için bu arıza başladığından beri uygulama açılmıyor sildim tekrar yükledim ama nafile ayrıca yazılım açılmadığından klavyemin ışıklarıda açılmıyor. format atamıyorum format esnasında en ufak güce girdiğinde fan açıyor ve kapanıyor.

Yaptığım İşlemler;
Yazılımsal;
  • ekran kartı ve fan kontrol driver ve yazılımı sildim tekrar kurdum olmadı
  • işlemcilere daha az güç binsin diye güç seçeneklerinden yüzde 40 lara kadar düşürdüm olmadı
  • youtube daki buna benzer arızalardaki pc kapanmaması için uygulanan ayarların hiçbiri işe yaramadı
  • fan kontrol için farklı uygulamalar denemek istedim uygun çalışan bir uygulama bulamadım bulduklarım işe yaramadı
  • bios ta ve güvenli mod da da aynı arızayı aynı şekilde yapıyor ve pc biosta bile kapanıyor.
  • bios güncellemesi için monster a yazdım. en güncel sürümün yüklü olduğu cevabını verdiler. (aslında daha önce başka bir notebookta fanın hep son güç çalışma problemini bios güncellemesi ile çözmüştüm, bunun çözüm olacağını düşünmüştüm ama güncel sürümmüş.

Donanımsal;
  • Fanın bozuk olarak düşündüm bu nedenle ilgili fanı devre dışı bıraktım, yerine dışardan, farklı bir güç kaynağına bağlı, farklı bir fan koydum. ancak güç bindiğinde yani tam fan açma zamanı geldiğinde fanın takılı olup çalışmasına gerek kalmaksızın yine aynı şekilde kapandı. bu bana artık problemin anakartla alakalı olduğu düşündürüyor.
  • bios pili çıkarıldı, statik elektrikten arınması için gerekli uygulama yapıldı.
  • ramler tek tek denendi.
  • farklı bir adaptör denedim. ancak denediğim adaptörün amperi düşüktü. yani mevcut adaptörü arızalı ise veremediği amperi oda veremezdi ancak adaptör kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bunun sebebi de fanların bir anda tam kapasite devreye girmesi ve her iki adaptörde de pc yüke bindikten sonra standarda yakın bir sürede kapanması.

çok umudum kalmadı muhtemelen anakart arızası fan kontrol çipi filandır diye düşünüyorum ama o da benim yiyebileceğim bir halt değil Öneri ve desteğinizi rica ediyorum. Hayırlı günler Dilerim
S
7 yıl
Redmi Note 3 (MTK) şebeke sorunu
Arkadaşlar merhaba

yaklaşık 9 aydır sorunsuz kullandığım redmi note 3 (mtk) telefonumda şebeke sıkıntısı yaşıyorum bir çok şey denedim ama çözüme ulaşamadım, yardımınıza ihtiyacım var.

şikayetim;

hattı takıyorum pin kodu soruyor. yazıyorum hat açılıyor ama şebeke gelmiyor, çok uzun bir süre bekledikten sonra şebekeyide yukarda görüyorum ama ne arama yapılıyor ne internete girebiliyorum. yine uzun bir süre sonra artık ümidi kestiğim bir anda whatsupp canlanmaya başlıyor arama yapabiliyorum ama mutluluğum çok sürmeden şebeke gidiyor yada yine şebeke gözükse bile arama yapılmıyor internete girmiyor.

yaptıklarım:

telefonu satın aldığım zaman yüklü olan romla devam ediyordum hiç uğraşmadım, bu olay peydahlayınca

*miui 8 yükledim stabil versiyon
*cm 12,1 yükledim
*imei leri tekrar yükledim modem dosyasınıda güncelledim.
*farklı hat taktım türktelekom ve türkcell onlarda çalışmadı
*benim hattı başka telefonda denedim sorun yok zaten açarken pin soruyor benim telefondada.
*kasasını açtım şöle bir göz gezdirdim söktüm taktım. zaten geliyor hat ama kafasına göre donanımsal gibi durmuyor.
*tercih edilen ağ türünde hepsini denedim lte,3g,2g yemedi
*ağ operatörünü manuel tarattığımda türktelekom, türkcell ve vodafone hepsini buldu türkcell i seçtiğimde ise bir sorun oldu ağa bağlanamadı diyor.

sonuç olarak bir çözüm bulamadım

bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

teşekkürler
S
10 yıl
3g li Tablet Tavsiye
Merhaba Arkadaşlar abiler ablalar,

dahili 3g li telefon görüşmesi de yapabileceğim, tablet peşindeyim ama çok karışık gerçi uzun uğraşlar sonucunda seçenekleri 3 e kadar düşürdüm, fakat o seçeneklerdede aklımda soru işaretleri var, malumunuz üzere verebileceğim maks 600 tl ye en iyi tableti almak istiyorum boyut çok önemli değil 5 7 8 9 10 inc farketmez,, 4 çekirdekli 3 tableti gözüme kestirdim,

1. General Mobile Discovery Tab 8 (bu tabletin işlemcisi ve telefon görüşmesi yapılıp yapılmadığı konusunda yardım istiyorum.)
2. Ainol Novo 7 Numy AX1 (düşük batarya kapasitesi can sıkıyor)
3. Dark EvoPad M1040 8GB ( gönlüm en çok bundan yana ama bunun boyutu biraz fazla)

bu 3 tabletin dışında her türlü tavsiyenize de açığım, bu tabletlerde aklımda kalan soru işaretlerine özellikle discovery de telefon görüşmesi yapılıp yapılmadığına açıklık getirirseniz ve tavsiyede bulunursanız çok mutlu olurum, şimdiden teşekkür ediyorum yardımcı olan arkadaşlara.
S
11 yıl
notebook 50 derece ısıya gelince kapanıyor.
acer aspire 5737z serisi bir notebook var bu notebook u temizlemek için açtım termal macununa kadar herşeyini hallettim ve pc yi açtım. açılmada hiç bir sıkıntı yok ancak dediğim gibi 50 dereceye gelince küt pc kapanıyor. fan açılışta dönüyor ancak pc kapanana kadar hiçbir şekilde devreye girmiyor yerine başka fan taktım yine devreye girmedi. standart daha önce yada sonra değil tam 50 derecede kapanıyor yeni format atıldı zaten format atmaya kalkışırsam yarısında kapanıyor 50 dereceyi bulması çok vakit almıyor. gönülden yardımlarınızı bekliyorum.
S
11 yıl
Galaxy Note GT-N7000 Unknown device problemi
Galaxy note umu bilgisayara bağladığımda tanımıyor ve unknown device problemi alıyorum. bu problemi aşıp telefonumu bilgisayarıma tanıtmama yardımcı olursanız sevinirim.

Yaptıklarım :

Farklı 3 bilgisayarda 3 farklı kablo ile denendi sonuç negatif
wifi üzerinden telefonu güncelledim android 2 den android 4 e çıktı versiyon sonuç negatif
hard reset yaptım sonuç negatif
rom yükleme ekranında yani downloading ekranında bağladım sonuç yine negatif


yapmaya çalışıp yapamadıklarım:
bunların dışında araştırmalarımda *#7284# kodunu girip pda mode u on yapmak diye bir şeyler gördüm ama telefonumda bu kodu girerek herhangi bir menüye ulaşamadım.
aynı zamanda kies airle yada airdroid ile wifi üzerindende pc ile iletişim kuramıyorum.

yardımlarınızı bekliyorum.
S
12 yıl
anakart usb sorunu
Merhaba derdim büyük birçok yolu denedim fakat bir kapıya çıkamadım ve son olarak burayı umut kapısı oalrak gördüm:)
notebook um samsung r620
sorunum şu: bir adet unknown device sahibiyim bu öyle bir sürücüki evrensel seri veri yolu denetleyicileri altında çıkıyor. ve bu sürücünün sebep oldukları ilginç
webcam çalışmıyor bluetooth çalışmıyor. usblerim flash bellek ve harici harddiski taktığımda mükemmel çalışırken mause cep telefonum gibi donanımlarda kıpırdamıyor bile telefonuma şarj veriyor ancak dosyaları göremediğim gibi donanım bulunduğundan bile bahsetmiyor. notebook u açtım webcamin soketini çıkartıyorum aygıt yöneticisi kıpırdamıyor takıyorum kıpırdamıyor sanki böyle bir donanım yok :) bu olay bir format sonrası başıma geldi donanımsal diyeceğim ama format sonrası başlaması saçma ve evet yeni format attım başka bir win7 ile yine banamısın demedi. internette bir çok yöntemi dededim pili çıkardım driverleri silip yenilerini yükledim (belkide doğru driveri bulamadım) biosumu güncelledim. driver programlarına tarattım. galiba bazı yerlerde okudğum gibi bir donanımsal arıza var ve anakart değişmeden düzelmiyecek son umut sizlere danışıyorum donanımsalsa hangi parça bu kameramı bluetooth umu çalıştırmayan depolama aygıtlarına geç diyip mause dur diyen??? yardım lütfen.
S
12 yıl
Notebook usb sorunu
Merhaba derdim büyük birçok yolu denedim fakat bir kapıya çıkamadım ve son olarak burayı umut kapısı oalrak gördüm:)
notebook um samsung r620
sorunum şu: bir adet unknown device sahibiyim bu öyle bir sürücüki evrensel seri veri yolu denetleyicileri altında çıkıyor. ve bu sürücünün sebep oldukları ilginç
webcam çalışmıyor bluetooth çalışmıyor. usblerim flash bellek ve harici harddiski taktığımda mükemmel çalışırken mause cep telefonum gibi donanımlarda kıpırdamıyor bile telefonuma şarj veriyor ancak dosyaları göremediğim gibi donanım bulunduğundan bile bahsetmiyor. notebook u açtım webcamin soketini çıkartıyorum aygıt yöneticisi kıpırdamıyor takıyorum kıpırdamıyor sanki böyle bir donanım yok :) bu olay bir format sonrası başıma geldi donanımsal diyeceğim ama format sonrası başlaması saçma ve evet yeni format attım başka bir win7 ile yine banamısın demedi. internette bir çok yöntemi dededim pili çıkardım driverleri silip yenilerini yükledim (belkide doğru driveri bulamadım) biosumu güncelledim. driver programlarına tarattım. galiba bazı yerlerde okudğum gibi bir donanımsal arıza var ve anakart değişmeden düzelmiyecek son umut sizlere danışıyorum donanımsalsa hangi parça bu kameramı bluetooth umu çalıştırmayan depolama aygıtlarına geç diyip mause dur diyen??? yardım lütfen.
S
14 yıl
Bu Sistem Ne Kadar Eder?
Arkaşlar pc mi satmak istiyorum. ancak bir değer biçemedim. pc me samimi bir şekilde değer biçerseniz sizin yorumlarınız doğrultusunda ikinci el satış sitelerinde verdiğiniz fiyattan satışa sunacağım.

sistemim

Core 2 Quad Q6600 2.4 ghz işlemci
Gigabyte GA P35-S3 Anakart
HIS HD 4850 IceQ 4 1GB (256bit)Ekran Kartı
kingston 2Gb ddr2 667mhz Ram
Lg DWD RW
Card Reader
Frisbby 400w Power Supply
Sıradan bir Kasa :D

HDD YOK ( harddisk i satmıyorum )

parçaların hiçbirinde garanti yok.

bunların dışında ayrı oalrak satmayı düşündüğüm birde Skystar HD2 Dijital Tv kartım var. onun değeri konusundada önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.