T

Yüzbaşı
30 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
86 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
6 yıl
Kare kasa , çelik, analog saat?
Merhaba arkadaşlar...

Artık dijitale dönmüş birisiyim. 3 adet G-shock ,bir tanede Suunto saatim var.

Ekteki görüntüdeki saati youtubeda bir videoda gördüm ve gövdesini çok beğendim.Maalesef en net görüntü bu.

İncelemek ve hoşuma giderse almak isterim.

Tanıyan bilen var mıdır, markası / modeli nedir?

< Resime gitmek için tıklayın >
T
8 yıl
ALINIK_ Mitsubishi Lancer 1.8
Merhaba arkadaşlar.

Lancer 1.8 cvt almak istiyorum. Kurcalanmamış ve yıpranmamış olması şart.

Bütçe belirmiyorum ama şöyle söyleyeyim, insancıl bir fiyata olması gerekiyor.

Aracını satmayı düşünen varsa ulaşabilir. Yada yönlendirebileceğiniz araçlar varsa, yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
T
8 yıl
Harici HDD _ Şeritli birimi biçimlendiremiyorum
Merhaba arkadaşlar.

Orta seviye bilgisayar bilgisine sahibim ama içinden çıkamadığım bir sorunum var. Elimde 3 TB lık 2.5" bir harici disk var. Geçenlerde bir işlem için biryere emanet verdim. Oradaki işgüzar herif FAT32 yapacağımız iş için zorunlu diye HDD ye komple formatlayıp bir kısmını FAT32 olarak kalan kısmını da NTFS yapmış.

Daha önce aynı disk içinde farklı tür biçimlendirme yaşmış değilim. Neyse hallettik o işi, artık fat32 li kısım bana engel olacağı için fat32 ve ntfs bölümleri tek tek silip eskisi gibi komple tek parça olarak biçimlendirmek istedim.

Windows disk yönetimi altından bölümleri sildim ama eskiden FAT32 olan kısıma şu an hiçbir müdahalede bulunamıyorum. Ne diğer ntfs kısmı ile birleştirebiliyorum ne de yeniden FAT32 olarak biçimlendirebiliyorum. O kısım üzerinde sağ tıkladığımda çıkan menüde sadece "özellikler" sekmesi açılıyor. Onun dışındaki sekmeler silik görünüyorlar.

Yardımcı olabilecek kimse yok mudur acaba?

2.5" lik 3 TB harici ... Dünya para saydım bu diske, kafasına göre iş yapan gerzek herifin biri yüzünden ziyan olsun istemiyorum .



< Resime gitmek için tıklayın >
T
9 yıl
GPS aleminin INSTAGRAM\u0027ı var mı ?
Merhabalar

Gezdiğim, koordinatlarını tracklog olarak kayıt ettiğim güzergahları online olarak kaydedip görüntüleyebileceğim , hatta sosyal platformlarda paylaşabileceğim bir web sayfası yada sistem var mıdır acaba?

Hatta bazı noktalarına fotoğraflar da ekleyebilirim bu notaların, sanırım ona da geotagging deniyor...
T
9 yıl
UZUN menzilli kopmle WI-FI SETi __ şu set nasıl ?
Merhabalar

Az sayılablecek bilgim ve geceler süren araştırmalarım sonucunda almayı düşündüğüm setin parçalarını aşağı yukarı belirledim gibi. Sizlerden ricam bu set hakkındaki düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşmanız.


_______________________________________________________

Almayı düşündüğüm set şudur;

- Alfa APA-L2419 19dbi PANEL anten.

Panel anten yatay ve dikey kullanım açısı ve menzil olarak doğru tercih sanıyorum. 19 dbi yeter umarım.
Zaten daha yüksek değerlere çıktıkca boyutlar ve ağırlık daha da artmakta. Ben her gittiğim gemiye bavul ve uçak ile götüreceğim için mobilite çok önemli benim için. Bunun ağırlığı 1 kilodan biraz daha fazla görüyor fabrika verilerinde.

- UBIQUITI Picostation M2 HP 1000mW 802.11g/n

Aslında Bullet2hp isterdim, muhtemelen daha eski olduğundan onun adı daha fazla geçmekte...
Ancak PicoM2hp nin özellikleri kağıt üzerinde daha geliştirilmiş görünüyor.
Yanında POE'si ile gelmesi çok önemli zira bullet2hp de POE yok maalesef, ve ekstradan alımda orjinal olursa ciddi bir tutar oluyor.
Hepsi bir yana zaten bullet2hp artık neredeyse hiç bulunamıyor. Sıfır bulsanız bile Picostation m2hp'den daha pahalıya geliyor POE siz haliyle bile.
Yurtdışından almak daha mantıklı geliyor pico'yu da ,yurtiçiyle fiyat farkından dolayı. Ama Bullet2hp'hi yurtdışında bile düzgün bir rakama bulamıyorum.

- Alfa Awus036H 802.11b/g

Bu adaptörü sadece şifreleri aşmak için kullanacağım zorunlu durumlarda. Ayrıca yedek adaptör olarak dursa fena olmaz. Performans olarak Picostation M2hp yi denedikten sonra zaten tercih edeceğimi de zannetmiyorum... Bununla şifreyi hallettikten sonra aynı ağa Pico ile tekrar ve daha performanslı bağlanmak düşüncesindeyim.

- 5 dbi Omni Anten

Bunu ayrıca alacak değilim , Alfa nın yanında geliyor zaten. Limanda yeter diye umuyorum ama yetmez derseniz ayrıca satılan daha yüksek dbi değerli bir omni anten de bakabilirim. Belki gerek bile yok derseniz bilmiyorum, neticede elimde 19 dbi lik bir panel anten olacak zaten.

- 0.5M LMR200 N-Type Male to RP-SMA Female Pigtail Cable

Alfa Panel anten N tipi uca sahip. Adaptörler ise SMA tip uçlu. Hem yarım metre uzunluğunda bu kablo işimi görecektir diye umuyorum.

_______________________________________________________


Kullanım amacını ve koşullarını yazayım ona göre daha doğru değerlendirebilirsiniz.

Uzakyol sefer yapan gemilerde çalışmaktayım.

Gemi kıyıda limanda iken veyahut açıkta demir atmış beklerken karadaki kablosuz internet bağlantılarına ulaşmak istemekteyim.
1- Açık denizden kıyıya doğru önü engelsiz olacak yada
2- Kıyıda limandayken binalara doğru kullanım pozisyonu olacak.

Önceliğim şifresiz ağları kullanarak bağlanmak. Ancak bir denizci için internet çok büyük nimet ve ev ile maksimum iletişim demek olduğu için zorunda kalırsam şifreli ağları da aşmaya çalışabilirim.

Şu haliyle 450-500 TL yi geçmeden bu seti toplayabiliyorsunuz herşeyi sıfır alırsanız. Belki karada sabit kalacak bir donanim olsa çok daha ucuza çok farklı ürünlerle hallolacaktır ama benim durumum biraz sıradışı olduğu için seçenekler bayağı azalıyor. Ya gittiğiniz ülkelerde notebook menzili ile yırtınarak wi-fi bağlantı arayacaksınız...Yada pahalıya gelen 3g paketlerini modemlerini kovalayacaksınız her ülkede. İnanın çok uğraştırıcı , sinir bozucu ve pahalıya geliyor o senaryoda.

Günler süren araştırmalarım , forumlardan birkaç kişiye danışmam sonucu geldiğim nokta budur. Değerlendirmeleriniz ve yönlendirmeleriniz benim için çok önemlidir, lütfen tecrübe ve bilginizden mahrum bırakmayın.


Bu yazdıklarıma ek olarak 2-3 metrelik az kayıplı , kaliteli bir ethernet kablosu almam gerekecek. Bu konuda herhangi bir araştırma yapmış değilim henüz. Ne almalıyım sizce?
T
9 yıl
gps DATA LOGGER ?
Merhabalar

Yurtdışı seyahatlerimde her an açık olup , cebimde taşıyabileceğim iz kaydı yapacak bir cihaz almak istiyorum. Biliyorum bu işi yapan pda uygulamaları var ama benim durumum için sırf bu işi yapan bir cihaz daha iyi bir tercih.

Sizlerden ricam, bana fiyat performans ürünü tavsiye etmeniz.

Çinden aliexpress yada ebay üzerinden sipariş edeceğim muhtemelen. Var mıdır acaba forumda bu tür bir cihaz alan, kullanan, inceleyen?
T
10 yıl
Silinebilir
Silinebilir...
T
10 yıl
UCUZ SAĞLAM GAMEPAD _ emülatör için
Merhaba

Ucuz gamepadlerden sağlam olduğunu tecrübe ettiğiniz model tavsiyesi verebilir misiniz?

Ucuz ve sağlam olması en önemli kriter.

Titreşim olmayabilir. KabloLU olursa daha pratik olur.

Eğer bozulması yakın olacaksa analog kontrolcüleri bile olmayıp sadece tuş olarak da olabilir. Dediğim gibi sadece mario, bomberman, contra gibi eski oyunlar oynanacak

Birsürü ucuz model var, hakkını vererek kulanacak birisi için baştan iyi bişe almak daha mantıklı biliyorum.
Ancak bizimkisi sadece kendisi değil, arada elalemin veletlerine de kullandıracak kendisi biliyorum.
O yüzden elimdeki f710 u veremiyorum.

Ama diğer taraftan da her ay 1 gamepad alıp sarfi malzeme niyetine kullanmak da istemiyorum.

SAĞLAM, BASİT, UCUZ olsun yeter

Yardım eden olursa çok makbule geçer. Teşekkürler.
T
10 yıl
HARBİDEN \"uzun menzilli\" wi-fi adaptör tavsiyesi?
Merhabalar arkadaşlar.

Google'a ve geçmiş konulara biraz göz attım ama benim gibi ihtiyacı olan pek olmadığından ya cevap bulamadım yada bulduklarım çok teknik bilgi içeriyordu, o kadar olayın içinde olmadığım için anlayamadım.


Şimdi benim şöyle bi durumum var, gemi mühendisiyim. Uzakyol çalışan gemilerde çalışmaktayım.

Limandayken yada açıkta demirde beklerken , karadaki yaşam alanlarındaki wireless bağlantıları görmek ve kullanmak istiyorum.

Şu an gemilerde internet yok diyebiliriz. Olan var ama çok yavaş ve/veya çok pahalı.

Seyir anında zaten bi işime yaramayacak ama böyle yakınlarda wireless bulma ihtimalim olan yerlerde de şansımı denemek isterim.

Burada uzun menzil derken , benim kastım "evin diğer ucundaki oda" yada "karşıdaki apartman" olmadığından biraz sorun oluyor.

min 1 km olmalı. Ama illa şu kadar hıza kadar çalışsın diye bi derdim yok. Yani HIZ DEĞİL MENZİL önemli benim için.

Tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var. Bütçe olarak çok bi bütçe ayırmak istemiyorum. Makul fiyatlarda olursa iyi olur yani :)

Teşekkürler okuduğunuz için :)

EDİT:

Bu arada söylemeyi unuttum, tek parça olmak zorunda değil ama eve kurmayıp kullanacağım yere bavulla götüreceğimi de unutmamak lazım tabi :)

Yani adaptör+kablo+anten olarak da tavsiye verebilirsiniz.

Notebook ile kulanacağım.
T
11 yıl
Bu MacBook AIR kaç para eder ?
Merhaba arkadaşlar.

Satmakta olduğum elektronik harici bi ürüne takas için Macbook Air teklif edildi.

Şimdiye kadar hep microsoft OS kullandığımdan Mac bilgisayarlar hakkında bi bilgim yok.

Ancak gelen teklifi sağlıklı değerlendirmek için bilenlerin fikirlerine ihtiyacım var. Yardımınızı esirgemezseniz sevinirim...

İhtiyacım olduğundan değil, eğer benim için avantajlı bi alışveriş olacaksa Apple ve Mac ile tanışmak için düşünebilirim.

Tam ürün adı ; Macbook Air A1370

Ürünün detayları şöyle imiş,

Core 2 duo 1.4
2gb ram
64 Gb SSD

Core2duo 1.4 olmasi sizi yaniltmasin zira macintosh isletim sistemlerinin en buyuk ozelligi windowstan cok daha stabil calismasidir. Yani bendeki air ile 7 8 sekme flash videoyu ayni anda acinca takilmadan oynatiyor hepsini. En ufak bir sisme takilma kilitlenme yapmiyor herhangi bir programda. Photoshop, lightroom vs. gibi programlari cok rahat calistiriyor.

Kutusu ve butun aksesuarlari mevcuttur.

Tek problemi ekranin uzerinde bir siyahlik var. Benden onceki sahibi dusurmus bu sekilde aldim. Onun disinda performansinda calismasinda bir sikinti yok. Aslinda o bolge benim icin engel teskil etmiyor ama derseniz ki ebay den yeni ekran alinirsa ben takarim. Ebay de 85 dolar ekrani kargo dahil. Acikcasi alip takacaktim 1 2 aydir baska odemelerimden ona sira gelemedi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.