Y

Yüzbaşı
18 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
130 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
5 ay
Honor 90 için Yerleşik ses kaydedici (Call Recorder) apk kurulumu
Merhaba Arkadaşlar;

Yaklaşık 5-6 yıldır Huawei mate 20 lite kullanıyorum. Honor 90 telefona geçtim. Huawei kullanıcılarının iyi bildiği gibi bu telefonlarda sistemsel yerleşik aktive edilmemiş call recorder vardır. Sonradan aktive edilmektedir. Bilindiği gibi bu tip programlar sonradan özel hayati ihlal gerekçesiyle sorunlu çalışmaya başladı. rehbere senkronizasyon problemleri çıktı.

Şimdide program çok. ama ben pek çoğunu denemiş biri olarak çok memnun kaldığım olmadı. Neyse konumuza dönersek bu tip bir program huawei telefonlarda yerleşik ancak pasif olduğu gibi mirasçısı olan honor dada var. honor huawei den ayrılmış bir telefon. ancak pek çok sistemi aynıdır.

pasif dediğimiz konu sistemsel olarak bir apk ile aktif hale geliyor. normalde rootla yapabileceğiniz bir işlemi kendi apk sı ile hallediyoruz. honor ve huawei buna izin veriyor. evet yine bir apk ama sistemsel bir değişiklik yapıyor.

Şu anda aktif ettim ve kullanıyorum. ihtiyaç duyanlar kurup kullanabilirler. öncelikle apk yı temin etmeniz gerekiyor. yeri burası. eskiden resmi bir linki bile vardı. halen var mı bilemiyorum.


Call Recorder apk nın sitesi;

https://xdaforums.com/t/call-recording-android-12-android-13-new-honor.4476703/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Call recorder apk indirme linki;

https://xdaforums.com/attachments/com-hihonor-phone-recorder-apk.5678455/


Apk yı kurabilmeniz için telefonda üçüncü parti uygulamaların kurulumuna izin vermeniz gerekir.
honorda güvenlik>diğer ayarlar>harici kaynaklardan uygulama yükle>
şimdi bu sekmede hangi kaynaktan yükleyeceğinize izin veriyorsunuz. mesela crome üzerinden veya whataspp içindeki bir apk yüklemesine buradan izin veriyorsunuz. aslen bunu apk ya tıklayınca size izin veriyor musunuz? diye soracak ama sormaz ise yeri burası. eskiden tek bir anahtardı bu. çekerdiniz ve bütün harici uygulamalara izin verirdiniz. artık tek tek uygulamalara izin verebiliyorsunuz. sanırım daha doğru.


zaten store dışı bir uygulama apk sı kurmak isterseniz uyarı gelir ve ayarı açmanız gerekir. apk yı kurduğunuzda görünürde bir şey olmaz.

telefon numaratör ekranına gelip sağ üst köşedeki üç noktaya basmanız gerekir.

ayarlarda arama kayıtlarını etkinleştir diye bir seçenek olacak (ki bu yeni eklenen bir seçenektir öncesinde olmaz) bunu etkin hale getireceksiniz.

sonrasında arama sırasında numaratöre bir ses simgesi eklenecek. (buda yeni eklenen bir simgedir) ve kayıt yaptığını gösterecek.

kayıtlarınız telefon ana klasöründe "sound" klasörü içinde "call recorder" klasörü içindedir.

sound klasörü ayrıca voice recoderinizin yani ses kaydedicinizin klasörüdür.

ses kaydedici son derece iyi bir player vazifesi gördüğü için onu özellikle istiyoruz. ancak malesef klasör yolları aynı değil. her hangi bir sound mp3 vs. player uygulamadada ses kayıtlarını listeler ve dinletir.

ses kaydediciden dinlemek istiyorsanız sorunu bir müddet sonra kendi çözüyor ve uygulama kendisi çağrılar diye bir alt klasör oluşturarak listelemeye başlıyor. zaten alt klasöründeydi. yani sorun bir şekilde kendisi sonradan halloluyor. ses kaydedicide başlangıçta görünmezken sonradan görünür hale geliyor.

diğer bir olmazsa çalışmaz konu bu apk ya ki ismi arama kaydedici olarak uygulamalarda göreceksiniz. depolama mikrofon her ne izin varsa vereceksiniz. zaten mic kullanmak zorunda. aksi taktirde asla çalıştıramazsınız. ikisini unutmayın. bir etkin kılma ikincisi izinler. sonrasında çalışır. uygulamayı kurabilmeniz içinde 3. parti kuruluma izin vermeniz gerekir. mikrofon izni olmassa olmazdır.

Geliştirici seçeneklerini de kurcalamıştım ama o suit program içindi. suit için mutlaka usb hata ayıklamayı etkin kılmanız gerekiyor. hbd artık gerekmiyor zaten bulamıyorsunuz.

her neyse bu şekilde bu faydalı apk yı kullanabilirsiniz.

unuttuğunuz bir şeyi hatırlamak için dinleyebilirsiniz. not alma ihtiyacı kalmaz. biri telefon verir sonra bunu dinleyip kaydedersiniz. ne konuştuğunuza bakarsınız. ve bazı konuşmalarınızı tekrar dinleyince daha iyi anlarsınız. bazı inkarcılara konuştuğunu tekrar dinletir özür diletirsiniz falan.

ancak delil olarak kabul edilmediği gibi delil göstermeye kalkarsanız suç kabul ediliyor. şahsen ben delil kabul edilmesi gerektiğini ve yasal olması gerektiğini düşünenlerdenim.

googlenin benzer bir hizmeti yeni çıktı. kullanabilirsiniz. lakin konuşma öncesi bir tele sekreter "bu konuşma kayıt altına alınmaktadır" şeklinde uyarı yapıyor. tabiki bu biraz itici.

neyse herkese yeni telefonları hayırlı olsun. buda benden size isteyene küçük bir hatırlatma hediyesi.
Y
11 ay
HUAWEİ MATE 20 LİTE CEP TELEFONLARINDA MİKROFONDAN SESİN 7-8 SANİYE GECİKME ARIZASI VE ÇÖZÜMLERİ
Merhaba Arkadaşlar.

Aylardır yaşadığım bir sorun hakkında, bir kaç satırda olsa bana cevap yazarsanız çok memnun olacağım. Mate 20 lite telefonumda kronik gibi görünen bir sorun var. Karşı tarafı arayınca veya arandıktan sonra sesim karşı tarafa 7-8 saniye sonra gidiyor.

Pek çok zaman karşı taraf "alo alo" deyip ses gelmeyince kapatıyor. beklerse sesim gitmeye başlıyor. Ben taktik olarak sürekli "sesim geldi mi ?" deyip duruyorum. Hoparlöre alınınca sorunsuz görüşebiliyorum. Yani eller serbest görüşmede sesim hemen gidiyor. Ancak her yerde de bu şekilde konuşmak olmuyor. Sorun pek çok platformda dile getirilmiş.

Pek çok kişi mikrofon bordu ve flex değiştirmiş ancak düzelme olmamış. Bu kadar ayyuka çıkmış bir sorun için net nedeni budur denilmemiş. Tamircileri de gezdim hala önce mikrofon bordu, flex, anakart ses soketi vs. sırayla değiştirip deneyeceğiz diyorlar. fiyatta 400TL den başlıyor. Çözüm içinde hiç bir garantide verilmiyor.

NET OLARAK BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN BİR ARKADAŞIM VAR MI ? SESİM KARŞIYA 7-8 SANİYE SONRA GİDİYOR.

Ne yapmalıyım. Binlerce kişiyiz bu telefona sahip olan.

Bu şekilde olup sorununu çözebilen var mı ? Yorumlarınız için şimdiden Teşekkür ederim.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Değerli Arkadaşlar, sorunumu kendim hallettim. Sizlere de bilgi vereceğim. Bu sorun çok yaygın. İlk şüphelenilmesi gereken aslında öncelikle yazılım ve sonrasında donanımdır. Doğru sıra budur. Bu sorunu uzun süredir yaşıyorum ama ihmal etmiştim.

Mevcut sorunla ilgili olarak;

Yazılımsal olarak ilk yapılması gereken resetlemek, ayarları sıfırlamak ve hard reset atmak olmalıdır.

Yazılımsal 2. ci yaygın internet bilgisi VOLTE özelliğidir. volte açıksa kapatılmalı, kapalıysa açılmalıdır. Volte özelliği sesli konuşmanın aynı zamanda internet üzerinden de desteklenmesi ve HD kalitesinde bir sesli konuşma yapılabilmesidir. Volte özelliğinin telefon üzerinden kapatılıp açılması yeterli değildir. Aynı talebi operatöre de bulunmalısınız. veya operatör app uygulaması üzerinden yapmalısınız. Telefondaki işlem mobil ağlar içinde volte aç/kapa var. aynı zamanda voltenin açık olabilmesi için 4,5G açık olmalıdır. Ayrıca telekomda volte açık simgesi HD ifadesidir. Bu bu sorundan muzdarip bazı kullanıcıların sorununu çözebiliyor.

Bir başka konu ses kayıt yazılımı. Bilindiği gibi storede bir çok uygulama var ama bahsettiğimiz bu değil. Bu sistemsel olarak huaweiye konulmuş resmi bir yazılımdır. Daha sonra yasal konular nedeniyle yasaklanınca huawei pasif yaptı .Ama yinede özellik mevcut ve huawei için mevcut bulunan yazılım ile bu gizli özellik aktif oluyor. numaratörde bile görünüp simgesi geliyor. Bu kayıt özelliğinin veya kayıtlar sonucu hafızanın şişmesinden eskiden beri bahsediliyor. Kaldırıp düzeltenler olmuş. Ama bende olmadı. Bu konuda bu şekilde.

Bir diğer konu ana kart ses işlemci arızası. Bunu tamirci iddia etti. Artık ne kadar doğru bilmiyorum. Yani anakart üzerinde böyle bir çip mi var ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorunu çözdüm denemek isteyen arkadaşlarıma bilgi veriyorum.

SORUNUN NEDENLERİ VE ARIZANIN GİDERİLMESİ

Ve Şimdi bahsedeceğim ve iyi bildiğim arıza şekli;

Arkadaşlar forumlar üzerinde okuduğum bir yorum epeydir kafamı kurcalıyordu. Sorun yaşayan bir mate 20 lite sahibi arkadaşımız şunu yazmıştı. Ses 7-8 saniye geç gidiyor ve mic bulunamayınca üst hopaparlör mic olarak kullanılıyor yazmıştı. Şimdi pek çok kimse bilir ki bu arızada handsfree konuşmada sorun yaşanmıyor. Yani konuşmayı eller serbest başlatırsanız bu 7-8 saniyelik gecikme olmuyor. Uzun süre o halde mic kesin sağlam diyordum. Sizede öyle diyebilirsiniz. ama yanılıyorsunuz. Gerçektende eller serbest modda alt mikrofon kullanılmıyor. Üst hoparlör mikrofon olarak aktif oluyor. Eğer Myhuawei uygulamasından, destek içinden, arıza tespit içinden, test başlatırsanız donanımı test eder. burada alt mikrofon ve üst mikrofon diye ayrı ayrı test edildiğini görebilirsiniz. Yani gerçekten iki mikrofon var. daha doğrusu üst hoparlörde belli şartlarda mikrofon olarak kullanılabiliyor.

Şimdi asıl mesele arkadaşın dediği konu. Normal konuşmada da mic ile başlıyor. Ancak mic bulamayınca üst hoparlörü mic olarak açarak konuşmaya devam ediyor. Böylece mic bordunuz arızalı olsa bile yinede konuşmaya devam ediyorsunuz. Lakin alt mic in arızalı olduğunu anlaması ve konuşmayı üst mic den devam ettirmesi zaman alıyor ve 7-8 saniyelik bir gecikmeye neden oluyor. Aslında iyiliğimize düşünülmüş bir şey. ama sorunun tespitini zorlaştırıyor. My Huawei app üzerinden alt mic in çalışmayıp üst mic in çalıştığını görebilirsiniz.

Şimdi olması gereken mic bordun ve devam ederse mic fleksin değişmesi gerekir. Mic flekste aynı arızayı verdirebilir. Mic bord aynı zamanda şarj bordudur ve 3.5mm stereo ses giriş jakınıda içermektedir. Aynı zamanda üzerinde birde anten bağlantısı var.

Mic bordu n11 den asyapazar diye bir yerden aldım. Oradaki tespitim bu ve diğer satıcılar orjinal diye servis çıkmalarını satıyor. temiz ürüne düşenler çok şanslı bir şekilde orjinal ürün kullanıyorlar. ama çıkma nedeni tamda mic şarj veya 3.5mm jak olanlar bu ünite üzerinde şikayetleri olmuş. yani şarjı olsun derken jakta sıkıntı, jakı sıkıntılı olanda şarj problemi gibi. Çıkma işi iyi test gerektirir. Çok Çok iyidir ama testi tam uzun süreli yapılmalı. Bunu Aliexpreste bazı satıcılar yapıyor. RAM almıştım bu şekilde. Neyse.

Satıcı sanırım sonradan vazgeçmiş bu sıkıntılardan dolayı. Şimdi sıfır ama orjinal olmayan bir ürün var. Aldımda. Ama bord üzeri çok boş. yani nasılsa nerdeyse elektronik smd komponent yok. boşalmış kartı. Ama şarj güzel. mic tamam. 3.5mm denemedim ama oda çaılıyordur. Biri quick şarj yok demiş. Bilmiyorum şarj test app de 1350mA ları gördüm. bu 3.0 çalıştığını gösterir. 9V ye falan çıkmış olmalı. Her neyse sorun düzeldi. Belki preanfi veya filtreleri iptal etmişlerdir.

Bu onarım bana en az 400TL ye patlayacakken 160TL ye halloldu ki aslında 80TL yde mic bord bulunuyor. Flex te 80-100TL arası.

Yazılımları denedikten sonra mic board ve sonrada fleksi deneyin kuvvetle muhtemel düzelir.

Selamlar.
Y
3 yıl
ANDROİD TELEFON GOOGLE HARİTADAN DERECE CİNSİNDEN KOORDİNAT KOPYALAMA
Amaç : Gideceğiniz yerin koordinatını derece cinsinden cep telefonundaki google haritalardan kolaylıkla bulup navigasyon cihazındaki koordinat kısmına girmek.

Sorun :Google harita koordinat gösteriyor. Ancak dokunur dokunmaz adrese geçiyor. Navigasyona yazarken ekran süresi dolup kararıyor. Veya giriş sırasında en ufak bir dokunma hatasında kayboluyor.

Yapılması gereken : derece koordinatını alıp sürekli kalacağı bir yere kopyalamak. Veya yandex, igo gibi sağlam bir cep navigasyon programına derece cinsinden koordinatı ilgili alanlarına direkt kopyalamak.

Çözüm :

CEPTEN GOOGLE HARİTADA DERECE KOORDİNAT KOPYALAMA

Derece cinsinden KOORDİNAT örneği.
39.899589,32.757259

Cep telefonunda konum hizmeti açık ve aktif olmalıdır.

Mevcut konumu göster aktif olmalıdır.

Basarak seçerken Kırmızı balonun sivri ucunu mavi konum yuvarlağının veya dış mavi transparan çeperinin tam içine denk getirmelisiniz. Bunun için haritayı iki parmak arasında dışa çekerek büyütün.


Mevcut gerçek canlı Konum (mavi nokta) üzeri basılı tutulursa, derece cinsinden gps konumu üstbardan karartılarak kopyalanabiliyor.

Mevcut konum dışında bir yerin derece cinsinden koordinatını kopyalayarak almak içinse ;

Mevcut gerçek canlı Konum (mavi nokta) üzeri basılı tutulur ve mevcut canlı konumun derecesi kopyalanabilir vaziyetteyken, arada başka hiç bir işlem yapmadan harita üzerinde gidilen başka bir yer basılı tutulursa derece cinsinden kopyalanabilir koordinat alınabiliyor.

Tahminimce google haritasından bu şekilde bir işlemi çok istemiyor. Yoksa bu kadar zor ve gizli olmazdı.
Y
3 yıl
Bosch maxx (WFL1611TR-08) Çamaşır Mak. Arızaları, Kömür değişimi, kapı kilidi arızası
Arkadaşlar bu gün Bosch Maxx WFL 1611TR-08 çamaşır makinemin kömürünü değiştirdim daha önceki bir onarımında da kapı kilidi arızalanan Çamaşır makinemin kapak kulbunu takımı değiştirmiştim

Buraya yaptığım onarımları yazmak istiyorum çünkü yetkili servisten onarım talep etmiştim ancak çok uçuk bir rakam istediler kömür değişimi için 309 TL malzeme parası 75 TL gelme ücreti istediler Ayrıca bu tutara bir de işçilik eklenecek makul olmadığı için arızayı kendim giderdim

Ayrıca buraya neler yapmanız gerektiğini de yazacağım aslen yetkili servise yaptırmayı Arzu ederdim veya özel servise ancak fiyat makul değil normalde bir çift kömürün ücreti 10 liradır ancak servise bunu yaptırdığımızda maliyetiniz 500 liraya yaklaşıyor

Bu nedenle kendimizin değiştirmesi çok daha makul oluyor Umarım bu durum düzelir

Arkadaşlar cihazın 10 yılı geçti haliyle aşırı kullanımdan herkes de oluşacağını düşündüm 2 arıza oluştu biri kapak açılmadı ve kapağın kulbunu değiştirdim içeriden tırnak kırılıyor bu kulptada. kapak çamaşırları koyduğumuz kapaktır ikinci oluşan Arıza ise Cihaz su aldığı halde bazen çalışmaya geçmiyor aynı zamanda sıkma da yapmıyordu ama su aldığını duyabiliyorsunuz

Ayrıca suyu içinden tahliye etmek istediğiniz zaman pompada çalışıyor yani Çamaşır makinesindeki içindeki su çekilebiliyor

Kömür değişimi için şunları yapın bir beyaz eşya parçacısı ndan bir çift Bosch motor kömürü alın Bosch max wfl 1611 için kömür boyutu en 12 milimetre boy 5 milimetre 32 milimetre de uzunluğu var zaten standart isteyince veriyorlar çamaşır makinesinde kasnağı görebileceğiniz yuvarlak parçayı Sökün daha sonra söktüğünüz parça tarafı sağda kalacak şekilde makinenin altını kendinize doğru çevirin yani makineyi yatırın.

Böylece motoru göreceksiniz daha sonra kayışı arttırarak motoru boşa çıkartın şimdi motoru sökmenizi isteyeceğim bunun için yapmanız gereken bir açık ağız anahtar ile motoru sabitleyen 2 adet vidayı Sökmeniz gerekiyor

sonra motoru vida tarafına doğru hareket ettirirseniz yuvalarından çıkıyor ve elinize alıyorsunuz şimdi yapmanız gereken 2 adet eski kömürü Sökmeniz bunun için öncelikle motorun ve kömürlerin elektrik bağlantılarını sökeceksiniz

pabuçları iki yana sallaya sallaya çıkartırsanız elektrik bağlantıları kolaylıkla çıkacaktır daha sonra burada şasenin tırnaklarına Geçmiş olan bağlantıyı ileri itip yukarı kaldırarak serbest kalmasını sağlayacaksınız bundan sonra yukarı çektiğinizde kömür elinize gelecektir yeni aldığınız kömürleri aynı şekilde geri takacaksınız dikkat etmeniz gereken kömürlerin yönü var rastgele takamıyorsunuz

yanlardan baktığınızda kollektör üzerine uyumlu bir şekilde kavis yapacak şekilde oturduğunu görmeniz gerekiyor doğru takmazsanız kollektörü bozabilirsiniz ona dikkat ederek montajlarsanız işiniz bitmiş olacak motoru söktüğünüz gibi geri takın motorun elektrik bağlantısı sokete geçmedir onu da çekerek çıkartabileceksınız veya aynı şekilde takacaksınız.tek yönde takılabilir.

Ayrıca Toprak bağlantısınıda yine Pabucu çekerek çıkartacaksınız geri takması da aynı şekilde daha sonra sabitleme vidalarını kullanarak tekrar motoru Yerine takın yine kayışı kasnağa çevirerek yerine takılmasını sağlayın herşeyi düzgünce yaptığınızda kömürlerden bir miktar şıkırtı gelebilir

Bunun nedeni yeni kömürleriniz kollektörlerinizle henüz uyumlu olmadığından yüzeyi tam oturmadığındandır zamanla bu ses de gidiyor bu şekilde onarımını tamamlayabilirsiniz
***************************************************
kapı kilidi ile ilgili konuya gelince çamaşır doldurduğunuz yerde bir zaman geldiğinde bu kapak açılmıyor kapalı kalıyor bu durumda kapağın kulunu takım olarak değiştirmeniz gerekecek bunu bir tornavida yardımıyla doğru yere baskı uygulayarak kapağı açabiliyorsunuz

Bu işlem yan taraftan girilerek yapılıyor kapak internette 50 Türk lirasıdır biraz kafa yorduğunuz da kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz bu iki arıza Bu çamaşır makinesi için kronik görünüyor işte bu çalışmaları yaptığınız takdirde makinanız ilk günkü gibi çalışmaya devam edecektir servise gidersiniz mantıklı ve makul olmayan anormal ücretler istiyorlar

Ben isterdim ki bu kömür değiştirme işini 100 Türk Lirası gibi Makul bir ücret ile yapsalardı zaten malzeme parası 10 TL'dir bu şekilde Kimse kendisi yapmaya kalkışmazdı. ama 10 liralık malzeme parası varken 500 lira isterseniz insanlar mecburen kendileri onarmaya çalışacaklardır Herkese kolay gelsin arızasız sorunsuz günler dilerim
Y
4 yıl
Apartman yönetimi genel kurul kararı ve oylaması olmadan burnumun dibine çardak dikiyor.
Arkadaşlar değerli fikirlerinize ihtiyacım var.


bir blokta 64 daire olmak üzere 128 daireli iki bloktan oluşan sitemizin tam ortasın da peyzaj alanı var. burada bir havuz ve iki çardak bulunuyor. ve yeşil alan.


bina yönetimi bu iki çardağın simetriğinde iki adet daha çardak inşaatına başladı.


iki çardaktan da kömürlü semaver ve gürültü için şikayetçi iken bu dörde çıkacak ki yeni çardaklar evimize daha da yakın.


yönetime gittim çardakla ilgili bir genel kurul kararının olmadığını çoğunluk oylaması yapılmadığını kaldırılmasını istedim. 

yönetici kararla site menfaatleri için almaya,satmaya,yaptırmaya verilmiş genel bir karar olduğunu buna istinaden yaptıklarını söyledi ve karar defterini gösterebileceğini söyledi.

ben bunun için yani yeni çardak yapılabilmesi için sadece buna ilişkin bir oylama gerektiğini yukarıda da belirttiğim gibi bir kararın bunun için yeterli olmadığını mevcut kararın amacını çok aştığını belirttim.

ayrıca bu şekilde "almaya,satmaya, yaptırmaya" şeklinde bir kararla yönetimin o zaman ortak alanı bile satabileceğini, onay almadan havuz, büfe gibi anormal tasarruflarda da bulunabileceğini, bütün bunların ancak genel kurul kararı ile yapılabileceğini, bu şekilde genel kurulun tüm yetkilerini yöneticiye devredemeyeceğini, aslen zaten böyle bir niyetlede böyle bir kararın çıkmadığını söyledim.

bir diğer konu acaba bu peyzaj alanın değişimi için belediyeye bir itiraz hakkı var mı? yani imar müdürlüğüne bir itirazda bulunulabilir mi? yeşil alan bozularak önceden onaylanmış bir plana karşı çardak ilave ediliyor.

yukarıda ki konular için ne şekilde bir mücadele verebilirim?

çardak yapılmasını nasıl önleyebilirim?

direk çardak konusunda bir genel kurul kararının olması gerekmez mi?

dava açabilir miyim ?

belediyeye müraacat edebilir miyim ?
Y
5 yıl
HUAWEİ EMUİ 9.0 PİE TABANLI TELEFONLARDA YERLEŞİK SES KAYDEDİCİYİ AKTİFLEŞTİRMEK (CALLRECORDER)
Uzun süredir aradığım bir özellikti uğraşıp duruyordum. Bu yüklemeler ile "dialer barınıza ses kaydedici" eklenir. Kayıtlarınızı yerleşik kaydediciden dinlersiniz. Root işlemi gerekmez.

Herkeze hayırlı olsun.

Program 3. Partidir qma huaweinin kendisinin oduğu belirtilmektedir ki sitede huawei consumer görünüyor.

Yükleme sonuçlarından herkez kendi sorumludur. Benim sorun yaşamadığım sizdede öyle olcak anlamını çıkarmaz.

Sanırım ülke kanunları yüzünden huawei böyle dolambaçlı yapıyor.

Konuya geçersek,

Evet rootsuz ve hatta söylendiği şekliyle XDA da resmi Huawei Çağrı Kaydedici imkan sağlanmış.

Playstor ve 2. parti yazılımlardan sonunda kurtulduk. Bazen kaydeder bazen etmez. Bazen isim gösterir bazen göstermez. Bazen hiç çalışmazlar. Hele ki çalıştığındanda çok reklam gösterirler. Kurtulun gitsin. Huawei size yapmış zaten bunu. Ama ABD de bazı eyaletlerde ve bazı ülkelerde bu şekilde ses kaydı yasak. Sorun bu olsa gerek.

Hwcallrecorder.apk resmen gizli özellik aktive etti. Diallere kaydedici ekledi. Ayarlarındanda otomatik veya manuel yapılabiliyor. İnanılmaz.

Aramaların yerini hemen bulamadım ama vasitmiş kendi resmi kadedicisine kaydediyor.

Mate 20 pro emui 9.1 de olan sizdede artık oluyor.

Denemem mate 20 lite, emui 9.0 ve android pie dir. Ama her 9.0 pie tabanda çalışacağı bildirilmiş.

Linkleri net olarak veriyorum.

Herkeze hayırlı olsun. Benim için çok değerliydi sadece bunun için bile alınır bu telefon. Zira google diğerlerini boğazladı gibi verimsizler.

İlk linkimiz

https://uk.community.huawei.com/apps-39/install-official-huawei-call-recorder-app-to-any-emui-9-huawei-or-honor-phone-5452

Ve

Program yukarıdaki linktede var yani sayfasında ama yinede mücevherler burada

https://www.xda-developers.com/huawei-honor-emui-9-call-recording/

Burdan dropbox olarak indi. Evet arkadaşın verdiği dirwk linkte bu ama çalıştıramadım. Sayfasından direk link olarak iniyor.

Ama yinede program linki olarakta vereyim. İnmez ise sayfasından linkleyin.

Sonrasında program yüklenecek.

Telefon açılıp kapanacak (yani siz açıp kapatın onu demek istedim windowsta program kurmuyoruz neticede)

Dialer barınızdan yukarıdaki üç nokta ile ayarlara gir.

Arama ayarlarından aramaları otomatik kaydeti seç. Tümü veya auto olarak seçmek saba kalmış. Auto yapmassan dialerden kendin manual olarak bas simge geliyor.

Programlarda kaydedici içinde aramalarını gör.

Hepsi bu. Hayırlı olsun mate 20 lite kullanıcılarına.

Direkt program linkide budur. Gelitirici moddan usb hata ayıklamayı etkinleştirmek gerekir. 3. Parti yazılıma izin vermelisiniz. Geliştirici mod için meşhur ayarlar ve sistemden boş gizli tıklamaları yapın. Bu konuda internette bilgi çok. Geliştirici modunu aktif etme açma yazın. Prg linki bu. Program adı Hwcallrecorder. Apk. Resmi huawei yazılımı olarak görünüyor ama siz yinede araştırın ben güvenip yükledim sorun yok.

https://f2h.io/3759lhubuy7s


unu net olarak anlayın program harici çalışmıyor. Dialere ekleniyor. Bu durum pasif bir özelliğin aktivasyonu olduğunu açıkça gösteriyor. Yani klasörler hazırki bu oldu. Root izinleri mevcut anlaşılan. Dialerde kayıt simgesi beliriyor. Ayarlardan tümü ve oto derseniz tüm aramalar resmi kaydediciye düşüyor. Swici off yaparsanız arama sırasında pasif oluyor siz açarsanız aktif oluyor. Anca aylar sonra çözebildim basitmiş. Yani doğru programı bulamadım internet çakmakarıyla dolu. Orjinali bulana kadar neler yükledik neler.


Buna ihtiyaç yok. Ama yinede fazla araştırmacılara bunuda vereyim.


https://huaweiadvices.com/how-to-enable-call-recording-on-huawei-emui-device/



Yukarıdaki linkte konu ile ilgili başka çalışmalar var. Bunları tam anlayamadım. Gerekmedide zaten. Neden root browser kullanılıyor bilmiyorum. Merakımdan bunuda denedim. Ama yetki değiştirmede sorunlar yaşadım ve daha çok uğraşmadım. Tek farkettiğim soundrecorder klasörüne dönüştüğü. Yani hwcallrecorder aslında soundcallrecorder gibi geldi bana. Belkide kwndi klasörüne kaydetsin diyedir. Bilmiyorum bu ne.
Y
5 yıl
AXEN 65LEDE88 KULLANICI YORUMLARI
https://www.hepsiburada.com/axen-ax65lede88-65-165-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000FJF46
http://www.sunny.com.tr/urun/sunny-65-sn65lede88-ultra-hd-smart-led

AXEN bir SUNNY markası ve bu iki tv birebir aynı arkadaşlar. serviste SUNNY firmasındandır. Özelliklerini Sunny firmasındaki mudilden detaylı bakabilirsiniz.


Niyeti olan arkadaşlara yol gösterici olması bakımından yorum yazıyorum. Hepsi burada.com dan 3699TL ye aldım. bu tarih itibariyle fiyatı bu.

Ürünü iki gün önce aldım. servis kurulum için 50TL aldı. servisi piksel testi yapmıyor ve servisçinin dediği tv servis menüsünde kullanım sayacı yok. artık servis menüsünü öğrenirsem kendik bakacağım. TV ye gelince bu fiyata 49 inç bir samsung 7100 alabilirsiniz. veya vestel 55ud9360. samsunga göre düşünürseniz teknik, kalite renk canlılığı ve keskin görüntülü panel, çok kaliteli bir tv ile orta kalite büyük ekran, teknik olarak ve yazılım kalitesi düşük bir tv arasında karar vereceksiniz. ben tercihimi 65 inç bir tv den yana kullandım. zira böyle bir tv yi hayatınızda hiç kullanamayabilirsiniz. 65,70, 84 inç bir tv. bunu lg ve samsung olarak düşünürseniz fiyatları 8000 tl ile 25000 tl arasında değişir. 65 inçi bu ve yumatu da ancak alabilrsiniz. Axen için bile genel fiyat 4200tl dir. küçük kaliteli görüntü yerine büyük ekran ama yeterli bir seyir zevki. karar sizin.

TV denince tabiki artı ve eksiler;

eksiler, ses kalitesi bana yetersiz geldi. ama spid çıkışı kullanmayı düşünüyorum. hoparlör çıkışı o kadar düşük ki anfili hoparlör bağlantıları bile hiç bir işe yaramıyor. yazılım o kadar iyi değil. infrared alıcıyı öyle bir yere koymuşki kumandayı algılaması için bayaği bi nişan almak gerekiyor. kontras düşük. SD yayınlar çamur gibi yalnız bu durum 4K bir tv için normaldir. yani içerik pikselleri doyuramıyor. bu nedenle 4k olmaya tvler şu anki HD yayınları 4K dan daha iyi gösterir. ama ileride 4k içerik uydularda artabilir bunu hesaba katın. DLNA yok gibi. miracast ve directwifi var.

artıları;
bu fiyata alabileceğini mantıklı tek 65 inç tv diyebilirim. Panel bu fiyata gerçekten çok iyi ve doyurucu kalitede. evimde aynı zamanda Samsung 55ES8000 var. bilenler bilir bu tv yi. Bu tv yi kullanan biri olarak AXENide beğendim. 4K mükemmel. HD yeterli. tabii doyurucu içerikte iyi. farklı açılardan seyretmekte sorun yok. siyahlar iyi ve yeterli. renkler canlı. panel tipini öğrenemedim. çerçeve mükemmel. artık samsun bile üç dört milyarlık tv lerine plastik kalitesiz çerçeve yapıyor.evet tafsiye edebilirim. yeterli.


birde dikkatimi çeken HD yayınlar arasındaki kalite farkı. hatta bir kanaldaki HD yayınlar arasındaki kalite farkı. kısaca içerikler çok değişiyor. bir yayında cam gibi görünti başka bir uydudan yayınlanan içerikte farklı kalitede olabiliyor. bu nedenle tv nize fazla kızmayın. anlaşılan o ki kanallar bile içerik bulmakta sıkıntılı bazı karagorilerde.

TRT 4k dışında 4K yayın yok. ama VGA ile pc bağladım ve youtube den 4k içerikleri güzelce seyrettim. Gerçekten yeterli ve güzeldi. Büyük marketlerde siz yine kendi zevkinize göre kontrol edin. neticede beğeni görecelidir ve herkezin kriterleri farklıdır.
Y
5 yıl
HUAWEİ MATE 20 LİTE SICAK FIRSATLAR
Konu açmamın nedeni mate 20 lite alacak arkadaşlara en ucuz fiyatı yakalama için fırsatları link olarak vermek zaten bende alacağım.

Tabii şu an araştırmadayım. 30 kasım itibariyle 2600 - 650 civarı rakamlara mavi renk için bile çok fazla stok var. Fiyat olarak şu an için 2500 e razı oldum ancak üzgünüm zira 11.11 indirimlerinde 2300 lere türkiye garantili mavi alanlar var. İki gün öncede n11 gsm dünyasında 2529 gibi bir fiyattı. Ama alamadan fiyat değişti stok bitti.

Neyse yarından itibaren zaten kendim için yapacağım araştırmayı link olarak veririm. Ama lütfen sizlerde hepimize yardımcı olun.

Ben belki sizin linkten alırım. Zira piyasa çok hareketli günlük anlık değişiyor fiyat ve stoklar.

Direkt link verelim arkadaşlar gerçi fiyatı hemen değiştiriyorlar ama yakalayan istediği garanti ve renk şartlarını sağlıyorsa alsın.
Y
6 yıl
ASUS ZENFONE AİLESİ SİM KART GÖRMEME ÇEKMEME SORUNU ÇÖZÜMÜ
TÜM ASUS ZENPHONE AİLESİ İÇİN YAZIYORUM KRONİK OLAN SORUNUNUZA KESİN TEŞHİŞ VE ÇÖZÜMü;

Bu dert haftalardır beni deli eden ve uğraştıran bir konu.

Temel bir prensip ve onarımcı olarak önce arızayı tanımlayalım. Bunlardan biri birkaçı veya hepside olabilir.

1- Alım gücü az olan yerlerde çekim sıfırlandıktan sonra geri gelmiyor. Mesela metroya girdiniz çıktınız hattınız gelmez. açıp kapatılacak.

2-Sürekli sim kart tanımlamanızı içeren uyarı geliyor. sim1 mi olsun sim2 mi gibi. seçim yapınca bazen geliyor bazen gelmiyor.

3-sürekli hafıza kartı buluyor biçimlendirmek istermisiniz diye soruyor.

4- veri bağlantısına ilişkin uyarı ekranı geliyor ve sim seçmenizi istiyor.

5- bazen hattıda bıraktık sim takılı olduğu halde üzerine çarpı geliyor. yani sim olduğu halde yok diyor. kapatıp açınca hat geliyor. bazıları uçuş modunu açıp kapayınca sim çıkarıp takınca da sim ve hat geliyor. ancak genel çözüm kapatıp açmaktan geçiyor.

tüm kullanıcıları yanıltan mesele ise sorunu düzeltmek için bir şeyler yapıyorlar. düzelme görüyorlar ve bunda işte diyorlar bunu çözüm olarak yazıyorlar. halbuki sorun devam ediyor. sadece yaptıkları işlem sırasında sorun bir miktar düzeliyor. özellikle mekaniksel müdehalelerde.

< Resime gitmek için tıklayın >

ARIZA NEDENİ VE ONARIM;

Arkadaşlar bu sorunun nedeni ile ilgili size kronik arıza değerlendirmesi yapacağım. yani kronik arızaya sahipseniz (kronik kelimesi literatürde cihazların üretimde mevcut olan fakat henüz daha bilinmeyen bir süre sonra hepsinin birden dökülmeye başladığı arızalardır.) %90 arıza söylediğim şekilde bir onarımla düzelecektir. ancak aynı arızalar başka nedenlerle de olabilir. Yani burada mutlak bir arıza tanımı yapamayız maddenin gerçeğine aykırı bu.

Şimdi arıza tekniği açısından bir kural olarak yazılım ve donanım arızası konusu vardır. ve deneme mutlak surette yazılımsaldan başlar. ben size bir donanım arızasından bahsedeceğim. ancak bu ve benzer arızaların nedeni her zaman için yazılımsalda olabilir. bu bakımdan telefonlarınızı bir data factory reset değilde kesinlikle yeni bir ROM yüklemesi olarak lollipop ise KİTKAT kararlı sürümüne KİTKAT ise LOLLİPOP sürümüne alarak denemek gerekir.

Yani yazılımsal şüpheleri ortadan kaldırmak gerekir. Ancak kronik olan sorun donanımsal, yazılımsal değil.

VE KRONİK ARIZA NEDENİ;

Uzunca bir süre yazılmsal araştırdım. ayar mayar sistem hak getire. lakin düzeliyor gibi ama yok yine yapıyor. Sonra forumlara baktım günlerce. Flex fena halde kafama takıldı. Lakin olaylar hiç flexe verecek şekilde gelişmiyor. Kapatıp açılınca düzelme olayı tamamen farklı bir noktaya götürüyor. yani yazılımsala.

Derken telefonu açtık. Arkadaş bir telefon bu kadar mu toplama olur. Zaten temel ekran dokunmatik gibi fleks konnektör bağlantıları bela iken adamlar buna birde sim gibi başka modüler parçalar eklemiş. diğer telefonlarda anakart üzerinde bunlar ve öyle olmalı.

Parçayı söktüm öyle iğrenç ki. yumuşak fleks üzerine sert metal parçalar entegre edilmiş. yani sim yuvası ve simin bağlantı parçaları yumuşak fleks üzerinde. fleks konnektörleri sert dönüşlerle anakart yuvalarına gidiyor. fleksi belli bir açıyla bir yuvarlasanız bütün parçalarını elinize alırsınız o kadar yani.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yumuşak bir naylon fleks üzerine bu tip parçalar müthiş kırılgan olmuş. öyleki yenisini bile dikkatli tutmadan takarsanız anında bozarsınız. sim metal kenarlardan fırtıverir bağlantılar kopar.

Kaldıki birde telefon vibrasyona maruz kalıyor hayatta. düşüyor. kısaca malzeme bu şekilde.

ARIZA;

< Resime gitmek için tıklayın >


Fleks öylesine yavaş bir şekilde yıpranıyor ki sim bağlantıları bozuluyor. Önce çekmeme gibi bir sorun oluyor. Bu flekse olan şüpheyi önlüyor. kapanıp açılma sorunu bir şekilde çözüyor. ama kesin bir çözüm değil. Fleks yıpranınca simleri görmemeye başlıyor. ve sürekli sim tanımlamanızı istiyor. 1 den alıp ikiye ikiden alıp 1 e takıyorsunuz. veya çıkarıp takıyorsunuz düzeliyor. son safhalarında tamamen simler gidiyor. bu süreç öyle yavaş ki asla direk bu sim yuvaları bozuk demiyorsunuz.

Kısaca Sim kartlarının olduğu Fleks modüler yapıda ve kesin olarak sorun kaynağı. Sökerken ve yenisini takarken gayet iyi anlayacaksınız.

Yazılım sorunu ihtimalini bertaraf ettikten sonra değiştirin kesin olarak düzelecektir. yani çok sorunlu bir ünite.

fleks iki taraftanda konnektörle bağlanıyor. önce geniş taraftaki bağlantıyı geçirin. yapıştırma bandını sökün. işaretli noktalara dikkat edin. oralar mutlaka doğru olmalı. küçük konnektörü takmanız sorun olacak. konntektörün bulunduğu tek VİDAYI SÖKÜN (kısa bağlantı). yoksa takamayabilir hatta bozarsınız.

"KONNEKTÖRLERDE BEYAZ KISIM AÇILIYOR SAKIN SİYAH YERLERİ ZORLAYIP AÇMAYA ÇALIŞMAYIN BOZARSINIZ. TIRNAĞINIZLA BİLE HAFİF ÇEKİN AÇILIR. SONRA FLEKSİ HAFİF ÇEKİN GELİR.

KÜÇÜK BAĞLANTI YERİNİ TAKARKEN BAĞLANTI YERİNİN ORADAKİ KARTI SÖKÜN HAVAYA KALDIRIP TAKIN YOKSA ÇOK ZORLANIRSINIZ. ZENFON 6 DA BU ŞEKİLDE.....

videoda adam takıyor ama çok zor söyleyeyim pek orada göründüğü gibi olmuyor. en azından yapışkan işi çok zorlaştırıyor.

bu inceliklere dikkat ederek yapın düzelecek. Herkeze geçmiş olsun.



BU ARIZALI PARÇANIZ;

< Resime gitmek için tıklayın >


BU ONARIM ŞEKLİ ;https://www.youtube.com/watch?v=GMaGT69XREI&t=289s


Malzeme Tedariki;

Reklamı olması diye yerli firma vermeyeceğim. Amaaliexpress satıştaki tanımı bu;

Hot Selling High Quality Sim Card Slot Socket Holder Reader Flex Cable For ASUS ZenFone 6 A600CG Sim Connector Slot Flex Cable

Yerli olarak hepsinde var. gitti gidiyor n11 dede var. fleksi 15TL den 60 -80 TL ye kadar orjinal bu diye hepside tuttura bildiğine giydirmeye çalışıyor. Hepside aynı. TESA nın üretimi ve yan sanayi tabiki.

malzeme ederi 15-20 TL anca eder. beklerseniz çinden alın aynısını. dahada ucuz.
Y
8 yıl
İNTUM SN019L53 KAYNAK MENÜSÜ PASİF OLMA SORUNU VE SERVİS MENÜSÜ
Merhaba Arkadaşlar bir ara bu LCD televizyonlar ucuz olması nedeniyle pernir ekmek gibi sattı. Bende aldım yaşadığım bir sorunu çözdüm başka yaşayan kaldıysa onlarda çözsünler.

Sorun TV ye HDMİ giriş bağladığınızda çalışmıyor. Ben bunu o gün için HDMİ çıkışlı bir cihazım olmadığı için laptop vs gibi deneyemediydim. SCART ise zaten sorunsuz çalışıyordu.

geçen HDMİ çıkışlı bir receiver aldım. Baktım çalışmıyor. Kaynak geçişini otomatik ona bırakmayım kendim yapayım dedim baktım kaynak geçiş menüsü pasif seçilemiyor.

Başladım sökmeye. Acaba dedim HDMİ göstermelik mi. Kart üzerinde tuner kat boş onun gibi mi dedim. Değil. Gerçekten HDMİ var.

Neyse sorun yazılımsal. Boşa dağıttım cihazı.

Bi kere bu cihaz SUNNY bilginiz olsun. Servisleri bile aynı.

Cihazın servis menüsü

MENU TUŞU + 1147 veya MENU + 78669

sonra HDMİ source yani kaynağı sıfır ise "1" yapın. Ayrıca init tv seçeneği var. Bu sanırım initializasyon kelimesinin kısatması ve pc de bunu format kelimesi için kullanıyorlardı bazen. İnit tv yi 1 yapın yatay gezinme tulu ile. Sonra bekleyin. Tv kararacak ve kapqnıp açılacak. Sonra kaynak menüsü aktif oluyor. Bazen sebepsiz kaynak menüsü pasif oluyor. Kaynak menüsü pasifken bende hdmi bağlantısı olsa bile tv göstermiyor. Bu işlem düzeltiyor. Başka yerleri kurcalamayın TV yi bozarsınız. Tedirginseniz SUNNY servise sorarak yapın. İşte böyle.

Ya ne iştir bunlar ya. illa bi şeyler çıkıyor. Kolay Gelsin.

BEKO 106 525 TV de aslında GRUNDİG servis menüsüde MENU + 8500 arkadaki 14 haneli seri numarayı beko indirme merkezine yazarsanız yazılımlarını indirebilirsiniz. Bunu USB belleğe kaydedin. (Zİpten çıkarıp TARGET klasörünü)

Güç tuşunu çıkarın. P+ tuşu basılı tutarken gücü verin yükleme başlar. Yüklemeden sonra tv açılıp kapanır. TV yi kapatın. USB belleği çekin.

Bu sıra bunlarla uğraşmakla geçtide. Anlatma işinde otomatikleştim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.