R

Yüzbaşı
05 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
11 yıl
Kalorifer Soğuk Üflüyor
Merhabalar,

Arkadaşlar aracımı bu sabah çalıştırıp iş yerine doğru yola koyuldum. Araç sıcaklık göstergesi yükseldiği halde kalorifer soğuk hava üflüyordu. Bir de içeriye garip bir duman atıyordu. Hararet hiç 90'ın üstüne geçmemişti bugün 90'ı da geçti ve neredeyse 100 olacaktı.. Dün akşam herhangi bir sıkıntı yoktu. Sıcaklık gece çok düşüktü Ankara'da. Araç 98 model opel vectra 2.0 GLS. Soğuk-Sıcak düğmesi de bir garipti. Takılmış olabilir mi acaba? Sorunla ilgili deneyimlerinizi bekliyorum.

İyi günler.
R
11 yıl
Rapor almak istiyorum yardım bekliyorum
Arkadaşlar kamu kuruluşunda bu sene işe başladım yıllık iznim olmamasından dolayı rapor almam gerekiyor. Ankara'da yardımcı olabilecek var mı?
R
11 yıl
Ankara Çevreyolunda lastiğim patladı
Arkadaşlar dün akşam Ankara Çevreyolu Pursaklar tarafından Forum Ankara Outlet alışveriş merkezine dönüş tarafında lastiğim patladı. İlginç olan tam karşı tarafında daha öncede lastiğim patlamıştı. Oradan geçerken dikkatli geçmekte fayda var. Bir kaç kez daha orada lastiği patlamış araçlar gördüm. Yoldan kaynaklanan bir durum olabilir mi?
R
12 yıl
Kaza Yaptım
Arkadaşlar bugün doğukent bulvarı ile sultan fatih caddesinin kesiştiği yerdeki kavşakta kaza yaptım(nata vega, metronun olduğu yer). Doğukent caddesi üzerinde seyir ederken kavşakta bekleyen araç birden çıktı şoför kapısının olduğu taraftan vurdu. emniyet kemerimin takılı olması araç içerisinden savrulmamı önledi. çarpan aracın iki hava yastığı açıldı ve tamponunda hasar oluştu.resimleri aşağıya ekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
12 yıl
Yol tarifi
istanbullu arkadaşlar yenikapı feribot iskelesindan esenler otogarına nasıl geçebilirim. taksi kullansak çok yazar mı? navigasyondan yanlış bakmadıysam 8 10 km uzaklık çıkardı. bir de edirneye her saat otobüs bulabilir miyim? cevaplar için sagolun.
R
12 yıl
Araç Lastiklerinde Etiket Zorunlu Oldu
Nihai kullanıcıların, lastik satın alırken bilinçli bir seçim yapmalarına olanak verilmesi için lastiklerin üzerlerinde özelliklerini taşıyan etiket olması zorunluluğu getirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ''Lastiklerin Yakıt Verimliliği ve Diğer Esas Parametreler Gözetilerek Etiketlenmesi Hakkında Yönetmeliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yönetmelik, Karayolları Trafik Kanunu hükümleri uyarınca, araçların yapım ve kullanım bakımından karayolu yapısına ve trafik güvenliğine uyma zorunluluğunu yerine getirmek ve sağlık ile çevrenin korunması amacıyla; yakıt tasarruflu, düşük gürültü düzeyli, güvenli lastiklerin kullanımını teşvik ederek, yol taşımacılığının güvenliğini, ekonomik ve çevresel verimliliği artırmak, lastik parametreleri hakkındaki uyumlaştırılmış bilgilerin etiketleme yoluyla sağlanarak, nihai kullanıcıların lastik satın alırken, bilgili bir seçim yapmalarına olanak verilmesiyle ilgili hükümleri ve bunların uygulanmasına ait usul ve esasları belirliyor.

Yönetmeliğe göre, tedarikçiler, dağıtıcılara veya nihai kullanıcılara verdikleri lastiklerin sırtında veya teslim edilen bir veya birden çok özdeş lastiğin her bir partisinde yakıt verimliliği sınıfını, dış yuvarlanma gürültü sınıfı ile ölçülen değerini, uygulanabilirliği varsa ıslak tutuş sınıfını gösteren bir çıkartma veya bir etiket ile donatılmış olmasını sağlayacak.

Dağıtıcılar da satış noktasındaki lastiklerin, tedarikçiler tarafından sağlanan çıkartmanın açıkça görülebilir bir konumda olmasını veya lastiğin satışından önce etiketin nihai kullanıcıya gösterilmesini ve satış noktasında lastiğin hemen yanında açıkça teşhir edilmesini sağlayacak.
Bu yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında idari para cezası uygulanacak.

Alıntıdır:haberturk

geniş bilgi için:http://forum.donanimhaber.com/m_57657497/mpage_1/f_/key_lastik+etiket//tm.htm#57657497
R
12 yıl
Otomobil ve trafikte doğru bilinen yanlışlar.
Arkadaşlar aksiyon dergisinin yapmış olduğu bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hazırlayan:ALPAY SEVİM

kaynak:http://www.aksiyon.com.tr/aksiyon/haber-33063-otomobil-ve-trafikte-yanlis-bilinen-dogrular.html


Arkada oturan için emniyet kemeri takmak gereksizdir: Motorlu araçlar bir yere çarptığında hemen durur, ancak içindeki yolcular (bir yere çarpana kadar) aynı hızla ilerlemeye devam eder. Arkada oturanların da emniyet kemerlerini takması gerekir. Kanunen zorunlu olmasa da, arka emniyet kemerleri hayat kurtarır. Kazalarda en çok zararı ön arka fark etmeksizin emniyet kemeri bağlı olmayanlar görür.

Usta sürücü, problemden kazasız sıyrılmayı bilir: Usta sürücü probleme girmeyen sürücüdür. Karşısına çıkabilecek her türlü tehlikeyi önceden görebilir, tedbirini önceden alır. Problemlerle uğraşmaz.

Şehir içinde emniyet kemeri takılmayabilir: Emniyet kemeri arabanın en çok hayat kurtaran donanımıdır. 50 km/s hızda yapılan bir çarpışma 4 katlı bir binadan aşağı düşmek gibidir. Emniyet kemeri takılı değilse hava yastıkları boynunuzu kırmamak için açılmaz.

Lastiklerin havası düşük olursa, araç yere daha iyi tutunur: Lastik havalarının, aracın fabrika değerinin altında olmaması gerekir. Hatta yüke ve yolcu sayısına göre artırılmalıdır. Çünkü hava basıncı düşük lastiğin tabanı yere yayılarak daha iyi tutunma sağlamaz. Aksine tabanın ortası yukarı kalkar ve yol ile temas yüzeyi azalır. Havası düşük lastiklerin yalnız omuz kısımları yere basar. Lastik hava basıncı düşükken; kayma hareketleri çok daha düşük hızlarda başlar, fren mesafesi uzar, direksiyon hareketlerine daha geç cevap alınır. Belki daha konforlu sürüş yaparsınız; ama konforlu şekilde yoldan çıkabilir, bir yere çarpabilirsiniz.

Sıcak havada lastik havaları indirilir: Lastiğin ısınmasının en büyük sebebi havanın sıcak olması değil, lastik hava basıncının düşük olması yüzünden lastik yanaklarının daha fazla esnemesidir.

Yağmurda havası düşük lastik daha az kayar:
Hava basıncı düşük lastik su boşaltma kanalları kapandığı için yağmur suyunu çok daha az boşaltır, hatta boşaltamaz. Su üzerine çıkma ve su yastığı üzerinde kayma çok daha düşük hızlarda başlar.

En iyi koltuk pozisyonu, sürücünün en rahat ettiği pozisyondur: Sürücünün doğru koltuk pozisyonu öncelikle otomobile hâkim olabileceği ne çok uzak ne çok yakın bir pozisyondur. Koltuk mümkün olduğunca dik olmalıdır. Direksiyon 9.15 pozisyonundayken kollar dümdüz olmamalıdır. İdeal dirsek açısı 120 ile 135 derece civarındadır. Evimizde TV seyrettiğimiz koltuk pozisyonu çok rahat olabilir, ama bu pozisyonda otomobile ve trafiğe hâkim olabilmek çok zordur.

Direksiyon saate göre 10’u çeyrek geçe tutulur: Direksiyon saate göre 9’u çeyrek geçe (9.15) pozisyonunda tutulur. Bu pozisyon, acil bir durumda her iki yöne eşit miktarda direksiyonu çevirebileceğiniz tek pozisyondur.

Gündüz kısa farları yakmak karşıdan gelenin gözünü alır: Gündüz kısa far yakmak, daha erken fark edilmenizi ve size tehlike oluşturacak kişilere kendinizi daha erken göstermenizi sağlar. Gece yakılan kısa farlar gözümüzü daha çok alır. Sadece kapalı ve yağışlı havalarda değil, güneşli havalarda ve hızlı yol kesimlerinde de kısa farların açılması sürüş güvenliği için önemlidir.

ABS, mekanik frene göre daha kısa mesafede durdurur: ABS fren sistemi olan bir araç tekerleklerin kızaklamasını önler ve fren sırasında manevra yapılabilmesini sağlar. Ancak, daha kısa mesafede durdurmaz, daha güvenli şekilde fren yapılmasını sağlar.

Çocukları uyarmak için korna çalınır: Çocukları uyarmak için korna çalınmaz! Korna onların paniğe kapılıp beklenmedik bir reaksiyon vermelerine yol açar. En iyisi iyice yavaşlamak ve gerekirse durmaktır.

Doğru takip mesafesi hızın yarısıdır: Bu yöntem kullanışlı olmamakla birlikte, hata payı yüksektir. İdeal takip mesafesi kuru havada iki saniye arkadan takip etmektir. Yağışlı havalarda veya yük durumunda bu süre üç-dört saniyeye çıkarılmalıdır.

Motorlu araçlar lastiğin üzerinde gider: Motorlu araçlar lastiğin içindeki havanın üzerinde gider. Eğer lastiğin içinde hava yoksa, hiçbir yere gidemezsiniz. Doğru lastik havası, ayağınızdaki ayakkabı numarası gibidir. Ayağınızı sıkan veya bol gelen bir ayakkabıyla nasıl yürüyemezseniz, otomobilin yol tutuşu da aynı şekilde bozulur.

Ani duruşlarda önce frene basıp durmaya yakın debriyaja basılır: En etkin yavaşlama, frenle debriyaja aynı anda basılarak yapılır. Böylece fren sırasında motor devre dışı bırakılarak, motorun aracı ileri götürme kuvveti yok edilir.

Fren pedalını pompalayarak daha kısa mesafede durulabilir: Pompalamak için ayak fren pedalı üzerinden her çekildiğinde, aracın ileri hareketi devam eder ve durma mesafesi uzar. Doğrusu; panik frende pedal üzerindeki basıncı azaltarak lastiğin dönmesini sağlamaktır. Ancak ayak fren pedalından kaldırılmamalı ve fren yapmaya devam edilmelidir.

Dörtlü ikaz tünele girince yakılır: Dörtlü ikaz sadece trafikte tehlike oluşturduğunuz durumlarda yakılır. Yani muhtemel bir kaza veya arıza hâlinde. Tünelde kısa farların açık olması yeterlidir.

Yoğun siste en iyi gitme yöntemi dörtlüleri yakmaktır: Yoğun siste en iyi gitme yöntemi hiç gitmemektir. Çünkü siste daha iyi gören sürücü yoktur, daha çok risk alan sürücü vardır. Görüş mesafesi yeterliyse siste sarı camlı gözlükler kullanmak, sis lambalarını ve kısa farları yakmak, silecekleri çalıştırmak, yerin kayganlaştığını dikkate almak, takip mesafesini artırmak ve sollama yapmamak daha güvenli yol almanıza yardımcı olur.


edit:Başlık düzeltildi
R
12 yıl
jsp ile haber menüsü sorunu
arkadaşlar jsp ile haber menüsü yaptım.Yalnız sayfa açılırken ilk haberin gelmesini istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
R
12 yıl
ÖTV zammı, süper lüks tutkusuna fren olamadı
eçen yıl kasım ayında toplam 10 adet lüks araç satılırken bu yıl özel tüketim vergisindeki artışa rağmen lüks araç satışı 37 adede çıktı. ÖTV zammından sonra gelen iptallere rağmen BMW 6 serisi 5 adetle son iki yılın en yüksek kasım ayı satışına imza attı. Rakamlar süper lüks araç tutkunlarının araç satın alırken ‘vergisine’ çok fazla bakmadıklarını da ortaya koydu


http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/696212-bu-ask-bitmez


EN BÜYÜK SATIŞI MERCEDES YAPTI

Marka/Model Satış adeti Fiyatı (TL)*
BMW 6 Serisi 5 450.000
Ferrari 458 İtalia 1 1.200.000
Ferrari FF 1 1.500.000
Maserati GT 2 720.000
Mercedes CLS 25 385.000
Porsche Carrera 3 510.000


Toplam 37 17.545.000
R
12 yıl
Yerli otoya benzersiz destek
Mercedes-Benz: "Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız"

http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/695551-yerli-otoya-benzersiz-destek
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.