Z

Teğmen
02 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
9 yıl
2. El sistem fiyat belirleme
Merhaba arkadaşlar elimde ki bu sistemi satmak istiyorum uzun zamandır donanımlarla ilgilenmediğim için fiyatlar ne durumda ne konuda yenilikler yapıldı bir haberim. Sizden fiyat konusunda yardım istiyorum. Bu sistem ne kadar eder?
< Resime gitmek için tıklayın >
Z
12 yıl
Kurumsal hosting
Merhaba arkadaşlar kişisel bir web sitesi hazırladım. Alan adı aklımda ama hosting konusunda sıkıntım var fotoğraflarımı koyacağım için hostingi biraz geniş tutmam lazım. Bireysel yazan kısımlar 500 mb gibi çok düşük bir alana sahip natro'da kurumsal seçenek var ama ben bu seçeneği satın alabiliyormuyum onu öğrenmek istedim. Gerçi kurumsal seçeneğinde limitsiz yazıyor ama limitsiz diye bir şey olmaz onu biliyorum. Bu konu ile ilgili bilgi verebilirseniz memnun olurum.
Z
12 yıl
Kenko PRO 1 D PRO ND4 (W) Filter - 67mm
Merhaba arkadaşlar 2 hafta önce Kenko ND4 filtre aldım gündüz uzun pozlama için ve çekim için göle gittim filtreyi takıp iso 100 diyafram 22 enstantane denemeleri farklı olarak bir kaç fotoğraf çektim 0,30 ile 4 saniye aralarında değiştirerek çekimler yaptım saniyeleri uzatınca fotoğraflar full beyaz çıktı internette araştırmalarımda bu şekilde bir sonuç yoktu merak ettim zamanım olunca aldığım yere gidip soracağım detaylarını ama gitmeden önce kullanan arkadaşlar var mı merak ettim onlarda fotoğraflarını ve bilgilerini paylaşırsanız memnun olurum.
Z
12 yıl
PSU yandı alternatif önerisi
Merhaba arakdaşlar, dün akşam eve gittiğimde bilgisayarı açayım dedim. Ama elektrik gelmedi kasaya. Direk açtım bios pilinden kablolarına ne varsa hepsini çıkarıp 10 dk bekledim sonuç yine aynıydı zaten kasaya ilk yaklaştığımda yanık kokusunu almıştım. 2 gün önce açık bırakmıştım bilgisayarı elektrikler gitmiş hiç bakmadım sonrasında dün akşama kadar. Evde yedek 350w bir psu vardı onu denedim elektrik geldi görüntü gelmedi sebebi de ekran kartına güç yetmeyişidir diye umut ediyorum. eski bir ekran kartını da taktım çalıştı ama 30 - 40 sn bazen dk'da bir ekran kararıp tekrar düzeliyordu. Neyse umarım psu dışında bir şeye zarar gelmemiştir. Psu'yu alalı daha 11 ay oldu fatura dışında belgelerini bulamadım.

Yanan Psu XILENCE 750W GAMING EDITION

Aklıma yatanlar

Seasonic M12ii 80P bronze 750w

OCZ 750 Fatality 80P 750W

XIGMATEK NRP-MC SERİSİ 80PLUS 750W 306 TL indirimde şuan 266 TL

Umarım ekran kartında ve diğer donanımlar da bir sorun yoktur. Bunlar arasında yada sizin tavsiye edebileceğiniz başka bir kart var mı ?
Z
12 yıl
16 Gb ram önerisi
Merhaba arkadaşlar sistemim imzam da mevcut 8 gb ram var lakin yetersiz geliyor artık. Bilgisayar 24/7 açık olduğu için şişmeden dolayı daha çok kasma oluyor ve bu sebepten ram değiştirmeyi planlıyorum. Ama ben bugüne kadar hep kingston kullandım dün biraz araştırma yaptım artık eskisi kadar iyi olmadığı yazılmış bir çok forumda bunun yerine gskill ve corsair tercih edilir olmuş. Anakart 16 gb destekliyor max. ve benim aklıma bunlar yattı sizinde görüşlerinizi merak ettim ve varsa başka tavsiyeleriniz onları da almak istedim.

Şuan kullanılan ram miktarı ss'ta gözüktüğü gibi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Aklıma yatan ramlerde

GSKILL 8GB (2X4GB) SNIPER DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM x2

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM x2

GSKILL 16GB(4X4GB) RIPJAWSZ DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

Sizinde tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.





< Resime gitmek için tıklayın >
Z
12 yıl
Gigabyte P55A-UD4 Alternatifi. ( Elektrik Sorunu )
İyi günler arkadaşlar. Dün akşam Cafe' deki bir birgisayarı normal şekilde kapattık. Sabah geldiğimizde açılmıyordu Power'a basınca Elektrik geliyor sonra gidiyor tekrar geliyordu yani saniyelik gidip geliyor. Psu vs değiştirip baktım sonuç aynı anladığım kadarıyla bord'la ilgili bir sorun oluşmuş her ne kadar sebebi çözülebilecek bir durum olmasa da. Mecbur yeni bord almam lazım ama acronis'le kurulum yapıyorum sistemlere bu sebepten başka bir bord almak istemiyordum ama P55A-UD4'i piyasada hiç bir yerde bulamadım. Bildiğiniz google'ın kıyısında köşesinde saklanmış bir site varsa bu bordu satan bana link verebilir mi ben altını üstüne getirdim bulamadım. Olmazsa bu borda alternatif bakmak zorunda kalacağım sizden ricam buna eş değer bir bord önermeniz.

Şimdiden teşekkürler.
Z
12 yıl
iPhone 4S vs Nokia Lumia 800
Bildiğiniz gibi 4S Türkiye'de 3.000 TL ve normalde İphone sevmeyen biriyim benim için bilgisayar firmasıdır apple. Ama bu telefonun fotoğraf ve video olayı aklımı çok karıştırdı. Nokia Lumia 800 ise Windows 7 phone işletim sistemli nokia'nın en kaliteli telefon listesine girmiş bir cihaz. Bunun özellikleri beni cezbediyor. Ama Türkiye'de daha mevcut değil 2012 ilk çeyrek de çıkması bekleniyor. Yurt dışında mevcut bir telefon ve Türkiye fiyatı belli değil.

İphone 4S Türkiye fiyatı 3.000 TL iken Yurt dışında 1.090 TL. Arada mükkemmel bir fiyat farkı var.

Nokia lumia 800 Türkiye fiyatı belli değil. Yurt dışı fiyatı 1500 TL

Aklımı kurcalayan telefonlar arasına giren iphone 4s mi lumia 800 mü karar veremedim. Bu iki telefonu da yurt dışından alma imkanım var.

Birde İP4S için çıkan bir haber.

quote:

Sim kilitsiz iPhone 4S fiyatları
Apple iPhone 4S için operatör kilidi olmayan, sözleşmesiz satış fiyatlarını açıkladı. Kasım ayı içerisinde satılacak olan kilitsiz iPhone 4S, sadece GSM ağı üzerinden çalışabilecek. Bildiğiniz gibi iPhone 4S özel anteni sayesinde CDMA ağınıda destekliyor ve otomatik geçiş yapabiliyordu. Sim kilitsiz iPhone’lar Türkiyede rahatlıkla kullanılabilecek.

Amerika’dan alacağınız sim kilitsiz iPhone 4S’i pasaport ile üzerinize kayıt ettirdikten sonra hiçbir işlem gerektirmeden Türkiye’de kullanabilirsiniz. Cihazın sim kilitsiz fiyatları ise şöyle:

iPhone 4S 16 GB: 649 dolar
iPhone 4S 32 GB: 749 dolar
iPhone 4S 64 GB: 849 dolar
Z
12 yıl
Lumia 800 mü - GALAXY S II mi ?
Günaydın arkadaşlar bir kaç haftadır aklım WP7 telefonlar da örneğin Nokia Lumia 800 bu telefonu almayı düşünüyorum ama daha Türkiye'de yok. Sanırım 2012 şubat ayı ve sonrasında gelecekmiş. Bu sebepten SAMSUNG I9100 GALAXY S II de aklıma takılan bir diğer telefon. Bana kalsa beklerim de kardeşimin telefonu Denizin derin sularına gömüldü bana iphone 4 aldırma çabasında onun yerine bendeki n8'i ona verip kendime bu telefonlardan birini almayı istiyorum. Şuan WP7 olarak sadece LG var Türkiye'de ama LG benim için hala monitör markası. Alışamadım yıllardır diğer ürünlerine. Kısacası şu karışık aklıma bir yol göstermenizi rica ediyorum.
Z
13 yıl
Grundig PC 1841 Driver destek
Merhaba, arkadaşlar hayatımda böyle bir nalet bir pc görmedim ( bilgisayar demeye bin şahit lazım ) 7 saatimi heder etti nalet makina ne hakkında bir bilgi var ne kendi sitesinde desteği var. Everest bile çaresiz kaldı ilk açtığımda bilinmeyen bir anakart diye uyarı verdi o derece sıkıntılı birşey. Sizden ricam daha önce duyan eden olduysa driverlarını benimle paylaşabilir mi? Şimdiden herkese teşekkür eder ve bu makineye bulaşmamasını tavsiye ederim.
Z
13 yıl
1055T O/C denemesi test sonuçları ve Bios Update.
Arkadaşlar bir çok O/C denemesi yaptım 3,7 ghz de yaptım ama stabil olmadı hata verdi test yaparken 3,5 / 3,6 arası sorunsuz en son 3612 / 3624 mhz (Bios 3612 core tepm vs 3624 mhz görüyor )yaptım 14 saati aşkın süredir sorunsuz çalışmakta 14 dklık prime95 testi yaptım 0 hata ama sorun şu ki ben sadece cpu bus frekansıyla oynama yapıyorum diğer kısımlarını nette araştırmama rağmen olumlu sonuç alamadım. Bu son denemem de cpu bus frekansı 258 Ht link speed 2064 mhz voltaj vs kısmında nette ki araştırmalarımda gördüklerimi denedim ama olumlu sonuç alamadım bu yüzden auto'da bıraktım. Bios ve test sonucundan bir görüntüyü paylaşıyorum. Core temp 50 derece gösterirken blackbox 62 derece sıcaklık gösteriyor onuda çözemedim birde bios görüntüsünde bios versionu 0601

bordun sitesinde M4A87TD/USB3 bir kaç version var daha önce hiç bios update yapmadığım için hangisine ihtiyaç duyduğumu bilemedim. Çünkü herbirinde farklı bir sıkıntı giderilmiş.

Bu donanımlara göre yapmam gereken başka neler var yardımcı olursanız sevinirim.



< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.