M

Yüzbaşı
27 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
3 yıl
MAYIS 2021 Sınıflandırma Dönemi - Ramazan Bayramı Sorunsalı
Herkese merhaba arkadaşlar,
Biliyorsunuz ki Mayıs 2021 bedelli sınıflandırma döneminin evrak alma başlangıç tarihi (13.05.2021) Ramazan Bayramının 1.gününe, evrak alma bitiş tarihi ise (15.05.2021) Ramazan Bayramının 3.gününe denk geliyor. Yapmamız gereken iş ve işlemler sırasında resmi tatil dolayısıyla sorun yaşar mıyız acaba? (Covid-19 Anketi, Covid-19 testi vs.)
Bir de bu işlemleri ikamet adresimizde mi yapmak durumundayız yoksa belirtilen tarihlerde farklı bir şehirdeysem oradan da halledebilir miyim? İlgili maddede: “Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında “Kovid-19” testlerini yaptıracaklar” denilmiş. Bu yönlendirilme hakkında bilgisi olan var mı?

ilgili duyuru: https://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/bedelli_duyuru_22_01_2021.pdf
M
8 yıl
Misfit Shine kullananlar bakabilir mi?
Merhaba arkadaşlar, Misfit Shine 2 modelini almayı düşünüyorum. Her açıdan ihtiyaçlarıma cevap verebilecek bir ürün gibi görünüyor. Kullananlar acaba ürünle ilgili görüşlerini belirtebilirler mi? Tavsiye ediyor musunuz? Artı ve eksileri nelerdir? Teşekkürler...
M
10 yıl
General Mobile DISCOVERY II - İNCELEME
Merhaba arkadaşlar, General Mobile DISCOVERY II'nin satışa sunulmadan önce son testleri yapılırken sizleri merakta bırakmamak için bi inceleme hazırladım. Umarım aklınızda soru işareti kalmaz. Sorulmadan önce şunları söylemek istiyorum:

I) Telefonun satışa sunulma tarihi ''EYLÜL'' ayı olarak planlanıyor.
II)Çıkması beklenen tek sim kartlı ve SD kartlı model hakkında bilgi sahibi değilim.


TASARIM

Öncelikle cihazın tasarımından bahsetmek istiyorum. Resimlerde görmüş olduğunuz gibi cihaz Galaxy S5'e oldukça benziyor. Farklı olarak yan çerçeveler metal ve hoş bir görünümü var. Metal çerçevenin etkisiyle şarj soketi oldukça sağlamlaştırılmış. (Cihazı test etmeye başladığımda ilk denediğim şarj soketi oldu tabi ki ) Alt çerçeveye kapasitif tuşlar konumlandırılmış. Yan çerçeveler oldukça ince. Genel anlamda zarif ve de hafif bir telefon olduğunu söyleyebilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


DONANIM VE YAZILIM

Cihazın donanım özelliklerinden bahsetmeyeceğim. Zaten sitesinde bütün bilgiler yazıyor.

Öncelikle ekranından bahsedeceğim. Ekran parlaklığı gayet iyi, güneş ışığı altında okunabilirliği yeterli düzeyde. Cihazın ekranı FullHD olmasına rağmen Lumia 925 ile yapmış olduğum karşılaştırmalarda Lumia 925'in ekranı daha keskin daha kaliteli bir görüntü sundu. Fakat yinede ekranın orta-üst seviye kalitede olduğunu söyleyebilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihazın hoparlör kalitesi orta seviye olmasına rağmen ses yüksekliği biraz az. Kulaklık çıkışı gayet yeterli ses sunuyor fakat yanında verilen kulak içi kulaklıklar orta seviye. Dışarıdaki gürültüyü engelleme konusunda sıkıntısı yok. Son sesle müzik dinlemek istediğinizde ise dışarıya ses verebiliyor. Telefonla konuşurken karşı tarafın sesi biraz boğuk geliyor. Ses yüksekliği ise yeterli düzeyde.

< Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim kamera testlerine. Arka kamera ışığın yeterli olduğu ortamlarda iyi ve keskin görüntüler elde ediyor. Odaklama ve çekimi gayet hızlı ve iyi.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

ODAK DOMATES
< Resime gitmek için tıklayın >

ODAK UNO
< Resime gitmek için tıklayın >

ODAK ŞAPKA
< Resime gitmek için tıklayın >

AZ IŞIKLI ORTAM TESTİ (Nokia'nın teknolojisinden kaynaklı fark)

Normal bir akıllı telefonun çekebileceği kadar iyiydi bence.

DISCOVERY II
< Resime gitmek için tıklayın >

LUMİA 925
< Resime gitmek için tıklayın >

Ön kamera 5 mp olmasına rağmen maalesef vasatı geçemiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Yazılımı kullanım kolaylığı ve hız olarak gayet yeterli. Sadece bir kaç göz yorucu görsel efekt bulunuyor fakat muhtemelen son kullanıcıya satışa sunulmadan düzeltilecektir.

Batarya bekleme süresince çok iyi dayanıyor fakat kullanmaya başladığımda biraz çabuk bittiğini gözlemledim. Günümüz akıllı telefonları kadar dayandığını söyleyebilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


GENEL DEĞERLENDİRME

Telefonu özellikle DISCOVERY I ile kıyaslamak gerekirse oldukça ilerleme sağlandığını gözlemledim. Kullanım sırasında herhangi bir zorluğunu yaşamadım. Uygulama açılış hızları vs her şey gayet seri. Yukarıda belirtmeyi unuttum Need for Speed Most Wanted oyununda herhangi bir takılma yaşamadım. Sadece oyun sırasında ufak bir ısınma oluşuyor ve rahatsızlık vermiyor. Şu ana göre değerlendirmek gerekirse bence fiyat performans oranı yüksek.

Umarım aydınlatıcı olmuştur.
M
10 yıl
HTC Windows Phone 8X, Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 925 Karşılaştırma - Tavsiye
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben belirttiğim 3 telefondan birini almayı düşünüyorum. Özellikle windows phone istiyorum. Bu konuda çok fazla bilgim var. Daha önce 1 hafta kadar 8X kullanmıştım ve cok memnundum. Ama her zaman Lumia 920 tasarımına hayran kalmışımdır. :) Bu nedenle karar vermekte zorlanıyorum. Lumia 920 ve 925 de sıkça dile getirilen bazı ufak sorunlar var. Bunları 3 telefonun da ana konularını takip ettiğim için biliyorum. Bu nedenle Lumia almaya cesaret edemiyorum. Ufak bi sorun oldugu zaman cok canım sıkılacaktır. Diğer taraftan düşünürsek Nokia nın kendi özelleştirmeleri mevcut.(Aslında bu bazen dezavantaj yaratıyor güncelleme alma süresi bakımından) Anlayacağınız aklım çok karışık. Kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Özel bi sorum da olacak mesela Nokia Lumia larda bulunan hangi özellikler HTC de bulunmuyor. Çift dokunarak uyandırma gibi...
Nokia Lumia 1520yi fiyatından dolayı almayı düşünmüyorum. Şimdiden teşekkürler.
M
11 yıl
Blackberry PLAYBOOK ACABA?
Arkadaşlar bu aralar ilk çıktığından beri ilgilenmediğim PLAYBOOK'la çok fazla ilgilenir oldum. Almaya çok yakınım fakat acabaları atamadım kafamdan. İnternet performansı (Facebook-twitter-DH-SDN vs...) , video-film performansı ve müzik performansını kullanan arkadaşlar yorumlayabilirler mi? Özellikle BB10 işletim sisteminin de PLAYBOOK'lara gelecek olması tableti tekrardan canlandıracaktır diye düşünüyorum. Bana tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler. SAYGILAR...
M
12 yıl
Blackberry Curve 9320/9220 Kullananlar
Arkadaşlar yarın bu iki modelden birini alacağım ama hangisi olacağına karar veremedim.Tabi ki 9320 ama aklımı karıştıran bir şey var. 9320 deki 3G desteği şarjla ilgili sıkıntı çıkarır mı ? Ya da 9220 deki EDGE yeterli mi internete girmek için ? Kullananlar yorumlarsa sevinirim. Teşekkürler... SAYGILAR...
M
12 yıl
Lütfen Fikrinizi Söyleyin: Tam Burslu \u0026 Devlet
Merhaba arkadaşlar biliyorum belki daha önce bir çok kez konusu açılmıştır fakat çok kötü bir durumdayım. Maddi durumumuz iyi değil. Özel okulun verebileceği imkanlar nedeniyle tam burslu üni. ler yazdım tercih listeme. (Bahçeşehir,yeditepe,bilgi) Sonra özellikle kuzenlerimden uyarı aldım işte 'tam burslu olduğuna bakma pek çok masrafı oluyor. Ya da çok zengin tipler oluyor ezilirsin. En kötüsü arabasıyla geliyor.' vs... Böyle mi durum gerçekten? Okuyan ya da okuyan tanıdığı olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum. Siz ne önerirsiniz? Teşekkürler SAYGILAR...
M
12 yıl
Tercihle ilgili yardım
Arkadaşlar arkadaşlarım aklımı karıştırdı. Mesela A kişisi B kişisinden önde olsun. İkisi de aynı yeri istiyor. Fakat A 5. tercihine yazmış.B 1. tercihine yazmış bu durumda ne olur.(Tabi A'nın ilk dört tercihi gelmiyor). Puanı yüksek olan A mı yerleşir, Tercih sırasında daha öne yazan B mi ?
M
12 yıl
Tercih Listem - Tahmin BEKLİYORUM
MF-4 : 25269 sıralamalarım. Sizce neresi gelir.
Hedef : ITU Geomatik
Allah herkesin gönlüne göre versin.

< Resime gitmek için tıklayın >
M
12 yıl
ODTU Gıda / ITU Gıda Mühendisliği Hakkında
Arkadaşlar öncelikle bölüm hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Daha sonra da yine mezun ve ya okuyan tanidiği olan arkadaşlardan üniversite karşilaştirmasi istiyorum. Mezun olunca iş ve maaş durumu okurken derslerin durumu vs yardimci olursaniz çok sevinirim Saygılar ...

MF4 : 25.269 derecem
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.